Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Hozsánna Néked, új cenzorunk! - Borotai Sándor

2011. december 29. - ZorróAszter

Nem tudom, mikor terjedt el a NOLBLOGon az a baci, hogy valaki
kommentelhetővé teszi a cikkeit, de ha nem győzi érvekkel, vagy nem tetszik egy ellenérv, akkor cenzúráz, hamisít, kitilt.

Nem égrengető káromkodásokat, hanem ellenérveket.

Vitakészség, érv egy szál se.

Lehet, hogy mindigis itt fészkelt ez a baci?

Nem tudom.

De a közösség újabb vitaképtelen cenzorral bővült, Borotai Sándor nicknéven.

Immár tizedik cikkét írja olyan stílusban, ahogy Karinthy az Így írtok ti-ben Marx Tőkéjét parodizálta volna. De ő nem tette. Ehelyett kaptuk Borotait.

Prófétai dühvel nyilatkoztatja ki se füle se farka ostobaságait valami rettenetes marxizáló stílusban. Ami egy marxistától még bocsánatos bűn is lenne - legfeljebb szakmai ártalom - de egy kapitalizmust jobbító liberálistól ez a stílus egyenesen röhejes.

 

Először - alaposan félreértve, magára véve amit egyes pártokról írtam, kitörölte a kommentemből a következő részt:

31. ZorróAszter
2011. 12. 28. 22:51

"Ezek szerint én volnék a nagytőkések pénzéből bérelt "árnyékbokszoló" aki beviszi a proletariátust a bozótosba. Bevallom, hogy most nyelnem kell egyet, hogy az úri modoromat megőrizzem. "

Ezt az inget nem én adtam Önre. Ezt Ön önmagától vette magára. Én ugyanis pártokról beszéltem, és nem Önről.

Szövegem helyébe a következőt biggyesztette:

[Határozottan megkértem Önt arra, hogy a blogomban ezt a témát mellőzni szíveskedjen! Mivel ennek ellenére tovább fojtatja, a hozzászólásából ezt a részt törölni voltam kénytelen. Tekintse utolsó figyelmeztetésnek! Amennyiben még tovább fojtatja, a blogból ki fogom zárni! (Szerkesztő)]

 

Legutóbbi, immár teljes egészében törölt (35.) kommentemben azt a kérdést feszegettem, hogy ő hogyan képzeli a kisrészvényesek, dolgozói részvényesek védelmét az átveréstől, ha egy olyan cégnél is sikerült megmalmozni a dolgozókat is, ahol szinte minden beosztott dolgozó pénzügyi szakértő volt.

A kérdésem/érvem világos volt:

Ha egy olyan könyvizsgáló világcégnél, mint az Enron, ahol hemzsegtek a könyvvizsgáló szakértők, mégis hintába tette a sok könyvvizsgálót és pénzügyi szakértőt a vezetőség. Hogyan ellenőriznék a vezetőség pénzügyi manipulációit egy olyan vállalatnál, ahol munkások, mérnökök dolgoznak?

De Ön érvek helyett sértődésbe menekül. És cenzúrázik.

Ezt a kommentemet teljes egészében törölte, és a következőt írja meghamisítva a mondandómat:

35. Borotai Sándor (szerkesztő)
2011. 12. 29. 2:34

ZorróAszter blogger 2011.12.29. 2:07-kor postázott kötekedő hozzászólását töröltem, a szerzőt a blogból a továbbiakban kizártam.

Szerkesztő

 

 

Néhány kedvencem Borotai irgalmatlan bölcsességeiből:


"A termelőfolyamat akkor kizsákmányolásmentes és a jövedelmek elosztása akkor tekinthető normálisnak (a követelményeknek megfelelőnek), ha egy gazdasági évben a létrejött profit és a kifizetett munkabér aránya pontosan megegyezik a termelés tőkeszükséglete szerinti arányokkal. Ezt tekinthetjük a jövedelem normál, azaz egyensúlyi elosztásának."

"A kapitalizmusnak teljesen mindegy, hogy az egyre bővülő termelésnek ki a tulajdonosa, attól az még magántulajdon."

"Már vállalkozhatunk arra, hogy leírjuk, ha egy dolgozó résztulajdonosa a saját vállalatának és a saját munkabérével nincs megelégedve, akkor lehetősége van arra, hogy a munkavégzéssel felhagyjon és a tőkéjének a jövedelméből éljen. Klasszikus szelvényvagdosó részvényes lesz, otthon marad és ápolgatja a rózsáit."

És van, aminek már a szerény címe is tetszik:
"6. Újszerű marxista gondolatok: a piacgazdaság önkorlátozó modellje"

 

Döntse el, kedves Borotai, hogy Ön most egy röhejesen marxizáló balos, vagy egy pénzéhes (részvényéhes) liberális.

 

Vagy mindkettő?

 

"Álmomban két kiscica voltam, és játszottam egymással"

 

2011. 12. 29.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr418907376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Osszián 2011.12.29. 16:03:50

...-)))

Úgy kell neked...:-)

A történelmi helyzet úgy hozta, hogy egy sot sem olvastam Borotaitól - ennélfogva a vita is elmaradt.

Bezzeg az én blogomra nem jössz, holott én spanyolcsizmában sem írnék olyan sort le, hogy: "A termelőfolyamat akkor kizsákmányolásmentes és a jövedelmek elosztása akkor tekinthető normálisnak (a követelményeknek megfelelőnek), ha egy gazdasági évben a létrejött profit és a kifizetett munkabér aránya pontosan megegyezik a termelés tőkeszükséglete szerinti arányokkal..."

Hüvelykszorítóval se.

granicsar 2011.12.29. 16:24:47

Régen, van annak vagy öt éve is már, voltak itt viták, néha persze személyeskedésbe fajulók is, de cenzura, törlés vagy valami ilyesmi, senkinek eszébe nem jutott volna.
Aztán megjelentek "ezek", és elkezdődött a törlés, a kiutálás és a szervezett "üldözés".
Ami az illető irásai illeti, egyet olvastam, de szerintem nem üti meg a vitaszintet. Valami nagy katyvasz volt, belefájdult a fejem.

szazados90 2011.12.29. 16:25:06

ZorróAszter,
megértelek, hogy bosszant a vita-szabadság hiánya. Az egydolog.
Tartalmi kérdésben pedig pedig másdolog. De abban nem érdemes vele vitázni. Rengeteg munkát ölt bele ebbe az iróasztal-gazdaságtanulmányába.
Néhány kérdésben én is vitába szálltam, de nem látom, hogy érdemes lenne folytatni.
Én is ledolgoztam a mezőgazdaság és az ipar irányító szerveinél pár évet, meg ipari vállalatok, mezőgazdasági gépállomások vezetésében is, s vannak tapasztalataim. Tapasztaltam, hogy a gazdaságnak olyan mozgástörvényei vannak, amiről a tárgybéli bloggertársunknak halavány fogalma sincs.
A gazdaság, az egy nagyon bonyolult szerkezet. Megvannak a saját mozgástörvényei, amiket ő, hanyag eleganciával kihagy, nem vesz róluk tudomást. Talán nem is hallott róluk.
Meg azt sem veszi tudomásul, hogy a gazdaság nem csak termelésből áll, hanem kül - és belkereskedelemből, szállításból, raktározásból, meg bonyolult kooperációkból, melyek mind értéknövelő tényezők.
S nem szól arról, hogy mi legyen a fejlesztés mozgatója, mi motiválná a fejlesztést és a gazdaság fejlődését.
Reménytekn esetnek tartom, add fel.
Százados.

KériSzépen 2011.12.29. 16:31:54

Azért én kissé megengedőbb lennék az olyan írásokkal kapcsolatosan, mint a Borotai kollegeá is. Igen, valóban, ők rengeteg időt tölthetnek ilyen, közgazdasági-üzleti számításokkal, hogy profit,bérek stb. Igen,ők erősen hisznek valamiféle új szocializmusban,ezért nem nehéz velük összekapni.
Azonban : pontosan tudják,és ezt azért le is írják,hogy azt a hatalmi konstrukciót, amit a szocializmus produkált a valóságban, nem tartják elfogadhatónak.

És itt a lényeges különbség, mondjuk úgy, a Borotai-féle eszmefuttatások, és a ma kormányzó nemzeti -keresztény történelmi materialisták között : az utóbbiak szentül hiszik, hogy az ő nemzeti - keresztény szocialista hatalmi konstrukciójuk jó lesz.
És meg is csinálják, hogy be lehessen bizonyítani.
Miközben vagyunk azért, akik tudjuk, hogy se az internacionalista,se a nacionalista népi demokrácia nem jó. Sőt, maga csőd. Ezt azonban a magyar jobboldal még nem tudja, s nem tudja az a nagy tömeg se, aki a magyar jobboldal mögött szépen kitart.
Erre a tudásra még várniuk kell...
De, annyit engedjünk meg a Borotai úrnak is, hogy most, jelesül, ezt a csődöt éppen,nem az ő internacionalista népi demokráciája csinálja, hanem a nacionalistáké.

ZorróAszter 2011.12.29. 16:34:04

Kedves Osszián!

"Bezzeg az én blogomra nem jössz"
Dehogynem. El szoktam olvasni az írásait.

ZorróAszter 2011.12.29. 16:35:29

Kedves Granicsár!

Kár hogy akkor még nem találtam ide.

ZorróAszter 2011.12.29. 16:37:49

Kedves Százados úr!

Nem adom fel.

Nem lehet mindenki közgazdász, de azért tök jól el lehet beszélgetni bárkivel. Akár bármiről.

Bárkivel, aki nem cenzúráz és hamisít.

ZorróAszter 2011.12.29. 16:42:03

Kedves KériSzépen!

Borotai úr nem szocializmust akar, nem internacionalista.

Marx nála csak álorca.

Hol azt lebegteti, hogy marxista, hol meg azt, hogy liberális, és a kapitalizmust akarja megreformálni.

Ha kicsit várunk, megláthatjuk még a népnemzeti álorcáját is.

laikus 2011.12.29. 16:45:10

Aszter!!!!!!!!!!!!
Mindkettő, és a jelenség pontosan 4 éve tart,
mióta itt megjelent 100 álnéven!

KériSzépen 2011.12.29. 16:54:51

8.
Azért azt tisztázzuk,hogy a liberálisok nálam azok,akik nem megreformálni akarják a kapitalizmust, hanem végre bevezetni Magyarországon, hogy aztán egyszer talán legyen mit reformálgatni...vagy sem. De amíg nincsen, addig nincsen mit reformálgatni se...
Borotai urat ezért ne nevezezzük liberálisnak, hacsak nem ragaszkodunk a magyar jobboldali közgondolkodás egyik alapvető idiótizmusához, hogy ti. a kapitalizmust és a kommunizmust egyaránt a "magyar liberálisok" találták ki, hogy alaposan kicsesszenek a nemzettel.

solide 2011.12.29. 17:00:47

A lényeghez szorosan nem tartozik hozzá, de ha a beillesztett módosítások szöveghűek, akkor már ott feladtam voltam, amikor következetesen pontos j-vel írja a "folytatás" alakot. Az őverziójában ugyanis az azt jelenti, hogy valakit mással megpróbál megöletni, méghozzá azzal a módszerrel, hogy megfosztat a levegőtől.

ZorróAszter 2011.12.29. 17:14:57

9. laikus (látogató) 2011. 12. 29. 16:45

Kedves Laikus!

Nem vettem észre. Kérem, homályosítson fel.
Borotai úr stílusa nekem páratlan újdonság volt.

Shakespeare 2011.12.29. 17:17:23

...." tök jól el lehet beszélgetni bárkivel. Akár bármiről.

Bárkivel, aki nem cenzúráz és hamisít."

Mit szólsz a káposztalepkék cefrefogyasztás utáni sexuális életéhez?:))))

ZorróAszter 2011.12.29. 17:17:56

Kedves KériSzépen!

Én nem értek egyet se a liberális világfelfogással, se a liberális gazdaságpolitikával.

De sosem használtam a liberális szót szitokszóként.

Most sem.

Borotai úrnál ez ugyanolyan álorca, mint a marxizmus pár sorral alább.
És mint mondtam, kicsit várunk, és láthatjuk még a népnemzeti álorcáját is.

szazados90 2011.12.29. 17:23:36

4 re Kériszépen,
Borotai úr egy álmodozó utópista. Én nem tételezek fel nála szándékos beetetést. Ez nála olyan, mint ha vallás lenne. Elég neki ha ő hiszi, s ezt a hitét szét akarja szólni, szerte az agyakban.
Az a szerencsénk, hogy nem fertőző. A kutya sem hallgat rá. Mert messziről látszik kivihetetlensége.
A gazdaság rendszere, ma már globális. S ha egy ország, akár Kína, akár Magyarország a világtól eltérő rendszert akarna bevezetni, az bukásra van ítélve.
Példa erre a szovjet vezette rendszer. Már világrendszer volt. megvolt benne mindaz az energiahordozó, minden anyag, minden ritkafém, ami a világon máshol fellelhető. És termőföldje is volt, ahol az elegendő élelem megterem(ne). Mégis megbukott. Gazdasága elvesztette a versenyt. És kész.
Csak egyet remélek. Azt hogy a Borotai név mögött nem egy Matolcsi nevezetű úr lapul.
Üdv: Százados.

ZorróAszter 2011.12.29. 17:24:19

11. solide 2011. 12. 29. 17:00

Kedves Solide!

Az eredeti itt található:
another-brick-in-the-wall.nolblog.hu/archives/2011/12/27/10_Tokejovedelmekrol_es_munkajovedelmekrol_ujszeruen/
A 31. kommentem első bekezdését cserélte le erre.

Lehet, hogy freudi elszólás. Én is észrevehettem volna, ha még a kanál és a víz szó is szerepelt volna a betoldásában. Így Öné az érdem.

:o)

szazados90 2011.12.29. 17:27:07

7 re ZorróAszter,
irigylem a türelmedet és az optimizmusodat
Üdv: Százados.

ZorróAszter 2011.12.29. 17:34:05

13. Shakespeare 2011. 12. 29. 17:17

Kedves Shakespeare!

Megfogott.

Bár ha mond valami csillogóan érdekeset, vágjunk bele!

Például hogyha 40%-uk a misszionárius pózt preferálja.

Még sosem hallottam lepkéről, aki háton fekve
repült. Pláne lányt.

maxval bircaman HFJDFHCJ 2011.12.29. 17:35:45

Sanyika igazi kommunista. Az igazi kommunista pedig nem vitázgat, hanem KÖZLI mi az igazság. Ha elfogadod, jó elvtárs vagy. Ha meg kételkedsz, nyilvánvalóan vagy kapitalista ellenség vagy vagy a kapitalisták láncos kutyája vagy - ez a legrosszabb - szociálfasisztarevizonista.

ZorróAszter 2011.12.29. 17:38:09

Kedves MaxVal!

Én szivesen elfogadnám.

De egy szót se értek belőle.

Főleg a gyöngyszemeket, amiket a végén idéztem.

ejmiakő 2011.12.29. 17:42:42

16. ZorróAszter (szerkesztő)
2011. 12. 29. 17:24
Szóval Borotai is beállt a sorba. Pedig a sor már eddig is elég hosszú volt. Nem gondoltam volna.
Mert Borotai bár butaságokat írkál, de szemmel láthatóan a saját butaságait, nem fedeztem fel mögötte háttérérdeket. Mint sokaknál.
.

ZorróAszter 2011.12.29. 17:49:59

Kedves Ejmiakő!

Én sem. Bár a részvényosztásos ötletét olvasva az merült fel bennem, hogy biztosan megszorult így hó/év végén.

Amikor az állami vagyon egyenlő részre történő kifizetéséről beszélt, akkor meg már határozottan ez a benyomásom támadt.

Lehet, hogy fel kellett volna ajánlanom, hogy kisegítem hó végéig.

KériSzépen 2011.12.29. 17:51:51

14.
És van valami egyáltalán, amivel egyetért, ZorróAszter ? Amiben esetleg hisz ? Ilyen közösségi, társadalmi, hatalmi, állami stb. kérdésekben. Szabadelvű, alkotmányos jogállam pl. ?

relatív 2011.12.29. 17:54:17

Azt gondolom - e vita apropóján -, hogy ( és különösen a blogíró reagálása az inszinuációra, hiszen maga IS eléggé a maga igazában stabilan ragaszkodó 'vitázó' ! ) a blogírásban mindenféle Irományok' jönnek létre, illetve annak kritikája IS eléggé egyéni ( mint az enyém IS ).

Borotvai írásai - melyet ő maga nevezi azokat 'saját véleményének', kritikákat fogadva - folyamában a jelen kialakult gazdasági világ ellentmondásaira, kilábalásának lehetőségeire próbál ( a korábbi tanokból kiindulva ) egy elfogadható magyarázatot 'kibeszélni' . Mint olvasom az írásait, eléggé bonyolultan, ezért igen sok kritikát lehet megfogalmazni azok gyakorlati megvalósítása, illetve a korábbi ismereteink alapján.

E kritikai felvetéssel ( melyet a jelen blogíró említ ) kapcsolatban nem szeretnék döntőbíróként szerepelni, de úgy gondolom senkinek sem kell - ezen viták során - bármilyen ellenérv olvasatán megsértődnie !

Csak megjegyezném - mint azt fentebb olvastam egy hozzászólásban - az IS elképesztő, hogy valaki leírja a "kül - és belkereskedelemből, szállításból, raktározásból, meg bonyolult kooperációkból, melyek mind értéknövelő tényezők." mondatot, és mások írását annak tartalmi alapon kritizálja !

Fentiek alapján a személyeskedő véleményeket ( kivéve a természeti törvényekkel szemben álló vélemények esetét ) csak módján kellene zokon venni a blogolások során !

Shakespeare 2011.12.29. 17:56:16

Kedves Zorró, most a II. hadsereggel foglalkozom, egyenlőre nem figyelem a káposztalepkék hátát. Ugye érthető? :))))

ejmiakő 2011.12.29. 18:06:05

22.
Nem így értettem. Gondolkodtam hogyan fogalmazzam, de nem tudtam jobban.
Pl. vannak itt olyanok, akik a lineáris adót tiszta szívvel támogatnák, ha pl. Bajnai vezette volna be. De Orbánnál fikázzák.
Borotainak meg attól amit ír, nem lesz vastagabb a pénztárcája se.

ejmiakő 2011.12.29. 18:11:46

23. KériSzépen
2011. 12. 29. 17:51
"Szabadelvű, alkotmányos jogállam pl."
Szóval ez nálad csak hit kérdése.
Eddig úgy gondoltam, bizonyítottnak látod helyességét.
De azért még megkérdem. Úgy hiszed, a szabadelvüségbe - elvileg - belefér a hazudozás?

ZorróAszter 2011.12.29. 18:32:10

23. KériSzépen 2011. 12. 29. 17:51

"És van valami egyáltalán, amivel egyetért, ZorróAszter ? Amiben esetleg hisz ?"

Hát persze!

Hiszek a szocializmusban, a marxizmusban, a palóc bablevesben és példul még Sztevanovity Zoránban is.

"Szabadelvű, alkotmányos jogállam pl. ?"
Elfogadom, hogy lehetne élni benne.
Szerintem nálunk nem ez épül.
Nyugaton is csak a gyarmatosítás által finanszírozva működik.

ZorróAszter 2011.12.29. 18:32:57

25. Shakespeare 2011. 12. 29. 17:56

Pedig úgy bíztam Önben.

ZorróAszter 2011.12.29. 18:54:18

26. ejmiakő (látogató) 2011. 12. 29. 18:06

Kedves Ejmiakő!

Az emberek már csak ilyenek.

Egyébként én is kb. havi 50 ezerrel keresek többet az egykulcsos adó miatt.

Nyifu1 2011.12.29. 19:10:04

..., hogy te mikbe szokol keveredni?! ..." téged mindig megvernek a kocsmában, pedig te vagy a legártatlanabb lélek"! ... valamiért vonzod a pofonokat!
:)))

little 2011.12.29. 19:48:29

Kedves ZorroAszter sajnalom hogy Borotai kizart, en se latok okot, de ebben nem all egyedul itt a NOLBloggon. Orulj neki (es koszond meg) hogy Borotai nem nacizik mert az is gyakori szokas itt ha velemenyek elteroek!
Komolyra forditva a szot Borotai olvasasa nem konyu zene hanem egy wagneri "elvezet", es itt nem akarom irasait a nagy zeneszerzo alkotasainak nivojaval osszehasonlitani.
Egypar elgondolasa nem rossz, marxista vagy sem, persze hogy a vilag gazdasaga hogyan fog a jovoben alakulni azt se o se semilyen profeta nem tuddja megmagyarazni avagy megjosolni....

granicsar 2011.12.29. 20:08:42

MO egy gyarmat!!! És a felszabaditó harc ideológiai alapját Borotai elvtárs úr a Nolblogon közölt irásaiban fekteti le.
Elvtárs úrak, kérem ne kritizáljátok, hanem memorizáljátok Borotai elvtárs úr eme felbecsülhetetlen irásait. Erőt és ideológiai municiót ad az egyre fokozódó nemzetközi helyzetben.
Azokat pedig, akik nem értik és tudatlanságukból kifolyólag alaptalanul kritizálják eme ideológiai alapművet, átnevelésben kell részesiteni. Amennyiben ideológailag nem átnevelhetőek, ki kell közösitenünk a társadalomból és száműznünk a nemzet egészséges testéből.

No pasaran!! Kitartás!!

ZorróAszter 2011.12.29. 20:14:47

31. Nyifu1 2011. 12. 29. 19:10

Kedves Funyi!

Azért van pár kocsma, ahová Önt se engedik be.

Vagy tévedek?

:o)

ZorróAszter 2011.12.29. 20:19:39

32. little 2011. 12. 29. 19:48

Kedves Little!

Ne sajnálja. Egész délután ezen röhögtem.

:o)

Wagneri élvezet: mikor az Istenek alkonyában Thor tököntalálja magát a kalapáccsal, és basszus helyett szoprán áriába kezd.

ZorróAszter 2011.12.29. 20:20:40

33. granicsar 2011. 12. 29. 20:08

Kedves Granicsár!

Most győzött meg!


Vivát Borotai!!!

Bástya elvtárs 2011.12.29. 20:30:18

Figyelj, nem érdemes ilyenekkel foglalkozni...

Mondom ezt a konkrét ügy ismerete nélkül, amit persze nem is akarok jobban megismerni.

Valaha én is forrófejű voltam, felháborított, hogy kimoderáltak, kitiltottak, kommentjeimbe belenyúltak ( egyedülálló módon a nOLBlog felülete lehetőséget ad arra, hogy a bloggazda a komment szövegébe beleszerkesszen, ergo meghamisítsa azt, amit a kommentelő írt...), stb. Bosszantott, hogy engem becsmérel valaki, miközben még az IP címemet is letiltatta...

Aztán ma meg jól lesz@rom. Az illetőt is, meg azt is, hogy akár egyetlen percet ilyen sz@rjankókra vesztegessek az életemből. Pláne posztot szentelni neki... Esetleg egy posztban érdemes (volt) még vállaszolni, megírni, hogy az illető milyen, kissé - vagy nagyon is - kigúnyolni - de akkor még egy-egy posztott több százan olvastak, ha egy írásom nem érte el az 500-as olvasottságot, akkor elszégyelltem magam.

Ma meg... van 50-80 olvasója egy posztnak, atán jóccakát. Ennyi embernek csak fontos témában érdemes írni, csip-csup nevetséges francoskodásba nem érdemes belemenni.

Az ilyeneket le köll sz@rni, oszt jónapot.

BUÉK

Bástya et.

ZorróAszter 2011.12.29. 20:43:21

Kedves Bástya elvtárs!

Először is én is BUÉK mindenkinek.

Talán emlékszik, megfogadtam, hogyha megcenzúráznak, nem fogom annyiban hagyni.

Ezen kívül meg tök jól elbeszélgetünk. Még a káposztamolyok nemiélete is szóba került, pedig az nagy ritkaság.

:o)

erlauer 2011.12.29. 21:45:56

Természetesen csak az állam tud cenzúrázni, a nem ízlésünk szerint való kommentek kihúzása nem cenzúra. Úgyhogy ez az egész poszt egy marhaság. Én sok ellenkező, néha aljas véleményt is meghagyok, de a posztoló - már csak büntetőjogilag is - felelős azért, hogy milyen kommenteket enged megjelenni. Ezt szerkesztésnek hívják.

Bástya elvtárs 2011.12.29. 21:55:27

39-re. Nem, amit itt sokan csinálnak a cenzúra. A cenzúra "állami monopóliuma" az egy szűkebb értelmezés. Ha nem így lenne, akkor "öncenzúrát" is csak az állam tudna gyakorolni nem :-)?

ZorróAszter 2011.12.29. 21:56:58

Kedves Erlauer!

Akkor is ezt mondaná, ha átírnám a kommentjét mondjuk valami jó kis zsidózó/cigányozó náci propagandaszövegre, a végére meg azt biggyeszteném:

Heil Hitler!

Erlauer?

erlauer 2011.12.29. 22:01:59

Zorróaszter: Persze a komment átírása nem fair. Bástya úr: az öncenzúra is állami cenzúra, természetesen.

Bástya elvtárs 2011.12.29. 22:02:30

Hát persze. Az szerkesztés:-)

Bástya elvtárs 2011.12.29. 22:03:22

Akkor ilyen logika alapján az állami cenzúra is öncenzúra. természetesen.

ZorróAszter 2011.12.29. 22:14:02

Nem. Csak állami tulajdonú lap cenzúrázása öncenzúra. :o)

granicsar 2011.12.29. 22:45:46

39
Jaja.. Pont a te és elvtársaid megjelenésével kezdődtek itt a dolgok. Azt se tudom, honnan jöttetek ide és minek? Irjátok itt a marhaságaitokat, de már senki nem olvas benneteket. Miért nem mentek el?

izomagyu 2011.12.30. 04:05:59

nem kell mellre szívni, nem ő az első, aki olyanokról ír, amihez nem ért, sőt meg sem érti, majd besértődik ha kritizálják a "mű-remekét" :)

izomagyu 2011.12.30. 04:06:52

egyébként +

onagyz 2011.12.30. 07:53:21

Én csak egyszer tévedtem be nevezett oldalra, és minthogy nem értettem egy kukkot se a szövegmatériából, belenéztem a korábbi postokba, hátha én vagyok a hülye, aki nem érti a finom utalásokat, áttételeket.
Végül úgy döntöttem, nem érem fel ésszel a háttértartalmakat, most pedig azt nem érem fel ésszel, van értelme ennyi szövegnek? Hiszen annyi minden van, amit nem olvasunk, amivel nem vitatkozunk, nem, mert nem, pegig legtöbbje a folytatját is folytatjának írja. Az se mindegy.
Volt egy bloggerünk, valamilyen Arthur tavagy vagy tavalyelőtt. Na, ez az Arthurt volt hasonlóan követhetetlen és bonyolult.

ejmiakő 2011.12.30. 12:27:30

39. erlauer
2011. 12. 29. 21:45,
egész felfogásodból kiviláglik, hogy szerinted a magán(maffia) diktatúra az jó diktatúra.
Öreg vagy már ahhor, hogy felfogd tévedéseidet.
Bár szerintem látod te a valóságot, csak gonosz célokat követsz.

ZorróAszter 2011.12.30. 12:38:18

Kedves Izomagyu!

Hirtelenjében nem ugrott be, hol találkoztunk, ezért bekukkantottam a háza tájára, és megpillantottam a 23-i cikkét.

Nem tudom, hogy mulaszthattam el.

Illetve tudom: 23-n még dolgoztam.

Ezek szerint Önnek sem volt ismeretlen a téma. :o)

Nem mondom, hogy ha tudom, nem írom meg, mert már az elején megfogadtam, hogyha megcenzúráznak, megírom a véleményemet saját fórumon.

ZorróAszter 2011.12.30. 12:46:06

Kedves Ónagy úr!

De nem azt akarja mondani, hogy Borotai ennek az Arthurnak a reinkarnációja?

Akkor próbaképpen legközelebb Arthurnak fogom szólítani, hátha hallgat rá, és elárulja magát.

Az öreg költőt a Pszychében, aki Lukácsyra hasonlít, még mindig nem screenshotoltam ki, de ha meglesz, felteszem ide, hátha Ön felismeri.

2011.12.30. 19:08:23

46-ra
Eggyet értek!

ZorróAszter 2011.12.31. 05:24:27

47. rodosto (látogató) 2011. 12. 30. 0:36
48. rodosto (látogató) 2011. 12. 30. 0:54
49. dfhzhm (látogató) 2011. 12. 30. 0:56

Kedves Rodosto!

Elnézést kérek. Ez a három kommentje bekerült a spamgyanús kategóriába, és csak most vettem észre, hogy ott szomorkodnak.

Nagy valószínűséggel az lehetett a baja velük a spamszűrőnek, hogy egynél több linket tartalmaznak.

Az tuti, hogy nem én kapcsoltam be, és nem tudom, hol lehetne kikapcsolni, ha ki lehet egyáltalán.

aLEx 2012.01.02. 00:40:14

Kedves bloggerek!

Bár a blogot nem olvastam el, csak úgy 20 másodperc alatt átfutottam, mert a tartalmára nem vagyok kíváncsi, úgyis tudom mi van benne - ZorroAszter színvonalán. De a hozzászólások tényleg nagyon szórakoztatóak.

Önkritikát gyakorolok... Talán tényleg nem helyes, ha a blogom rombolását nem tűröm olyasvalakinek, aki maga is bevallja, hogy nem ért belőle egy kukkot se. Szóval lehet, hogy nem kellett volna kizárni ZorroAsztert a blogból. Azonban úgy érzem, van jogom ahhoz, hogy rosszindulatú és lejárató szövegeket töröljek. De mivel ez a bloggazda joga, nem tartozom magyarázkodni.

Egyebekben kitiltani tényleg nem kellett volna, elég lett volna, ha csak válasz nélkül hagyom mint arra érdemtelent. Hadd pattogjon, ha akar! Hisz a célja csak a kötekedés, a tartalom nulla.

Bár egy apró megjegyzés azért tartozik ide. Jómagam a saját becsületes nevemen blogolok, ZorróAszter meg álnéven kötekedik. Szerényen megjegyzem, hogy ez úgy, ahogy van nem fair. Többek között azért vállalom az írásaimat a saját nevem alatt, hogy magamat is megfékezzem olyan magatartástól, amiért később szégyenkeznem kellene. Elvárnám attól, aki álnéven ír, hogy a becsületes nevemet tisztelje! Mert nem álnéven jöttem ide másoknak beszólogatni meg a blogát rombolni.

Beismerem, az embernek néha fölmegy a vérnyomása,
De nem érdekes, ZorroAszter Úr ebben a blogban nyugodtan kompenzálhat, legalább nem az én blogomat rombolja.

Viszont néhányan korrekt és toleráns véleményt fejtettek ki rólam ebben a blogban is, nekik nagyon köszönöm, hogy megvédtek! Ezek szerint nem egészen hiábavalóak a próbálkozásaim.

Mindenkinek BÚÉK!
Üdvözlettel
Borotai Sándor

ZorróAszter 2012.01.04. 15:34:33

Kedves Borotai úr!

Ön hülyének nézi az embereket. Az olvasóit is.

Van Ön szerint valaki, aki az Ön hagymázas gondolatairól feltételezné, hogy valami rejtett értelemmel biztosan rendelkezhetnek, ha ilyen oldalszámban és ilyen vehemensen védelmezi?

Nincs. Mindenki kilométerekről látja, hogy egy sültbolond se füle se farka ostobaságai.

Mikor többször is felkértem, magyarázza meg ez egyik ostobaságát, egy másikkal tetézte:
2. Borotai Sándor (szerkesztő)
2011. 12. 27. 23:57

RE: 1. ZorróAszter, 2011. 12. 27. 23:42

"... a létrejött profit és a kifizetett munkabér aránya pontosan megegyezik a termelés tőkeszükséglete szerinti arányokkal."
Feltételezve, hogy a munkabér a munkaerő valós ára és a tőke/munkaerő helyes arányban került alkalmazásra, akkor a létrejött profit és a kifizetett munkabér a termelés tőkeszükségletének megfelelő jövedelemelosztás.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nicknevek: ha tényleg végigolvasta a kommenteket, akkor láthatta, hogy SENKI SE szerepel
eredeti teljes nevén, nem is állítja, hogy az lenne.

De például az sem tudható, hogy a Borotai Sándor az Ön igazi neve vagy sem.

Ám ha netán az is lenne, akkor is csodálkoznék, ha a világon 100 alatt lenne a Borotai Sándorok száma.

ZorróAszter 2012.01.06. 10:37:21

Kedves Borotai úr!

Ön nem mond igazat.

Én nem tudhatom, és rajtam kívül más se, hogy Önt valóban Borotai Sándornak hívják-e, és ha ne adj Isten igen, akkor a 100 közül melyik.

Ezen kívül Ön nem valami sértést vagy törvénytelen tartalmat törölt, hanem egy ellenvéleményt. A tartalmát pedig meghamisította, és ellenvélemény helyett kötekedésnek minősítette.

Emlékeztetőül: Az én kommentem ez volt:
--------------------------------------------------------
A kérdésem/érvem világos volt:

Ha egy olyan könyvizsgáló világcégnél, mint az Enron, ahol hemzsegtek a könyvvizsgáló szakértők, mégis hintába tette a sok könyvvizsgálót és pénzügyi szakértőt a vezetőség. Hogyan ellenőriznék a vezetőség pénzügyi manipulációit egy olyan vállalatnál, ahol munkások, mérnökök dolgoznak?

De Ön érvek helyett sértődésbe menekül. És cenzúrázik.
--------------------------------------------------------


Ön ezt törölte, és a helyére a következőt írta:
--------------------------------------------------------
35. Borotai Sándor (szerkesztő)
2011. 12. 29. 2:34

ZorróAszter blogger 2011.12.29. 2:07-kor postázott kötekedő hozzászólását töröltem, a szerzőt a blogból a továbbiakban kizártam.

Szerkesztő
--------------------------------------------------------


Ön össze-vissza beszél mindenféle ostobaságot, az ellenvéleményt pedig nem tűri.
Ön vitaképtelen.

Nem veszi észre, hogy olyan jogokat vindikál magának, ami nem illetik meg?

Nem. Cenzúrázásával istenkomplexusát éli ki:

etikai-kodex.nolblog.hu/archives/2012/01/03/Blogolasi_alapelvek/ "Súlyos esetben az 1.§ pontjaiban felsorolt tartalmat részben vagy egészben törlöm.
(1) Hogy mi minősül súlyos esetnek, alkalmanként egyénileg bírálom el.
(2) A bloggernek a véleményét a kifogás elhárítása után jogában áll újra megfogalmazni.
(3) A (2) pont alól kivétel, ha maga a tartalom kifogásolható."

aLEx 2012.01.07. 03:56:33

etikai-kodex.nolblog.hu/archives/2012/01/03/Blogolasi_alapelvek/
71. Borotai Sándor (szerkesztő)
2012. 01. 07. 2:47

aLEx 2012.01.07. 03:59:20

Hogy világos legyen Önnek is, bemásolom:

1.§ 1.§ Nem válaszolok olyan beírásokra, amelyek
(8) Nem válaszolok romboló tartalmú hozzászólásokra, offolásra.

(9) Nem válaszolok olyan hozzászólásokra, amelyek nem tartoznak a blogbejegyzés témájához.

(10) Nem válaszolok kifejezett kérésem ellenére megismételt tolakodó és erőszakos hozzászólásokra.

7.§ Értelmező rendelkezések:

(1) A blogtulajdonos a blogbejegyzésének tartalmáért kizárólagos felelősséggel tartozik, ezzel együtt a neve alatt publikált írásokért szerzői jogok illetik meg.

(2) A blogtulajdonost - amennyiben nem közszereplő – a személyiségi jogok védelme megilleti.

(3) A blogtulajdonost nem terheli felelősség annak vonatkozásában, hogy az olvasó megérti-e azt, ami a blogbejegyzésben leírva van.

(4) Az olvasó szellemi képességeiért kizárólagosan az olvasó felel. Az olvasó kritizálhatja a blogbejegyzést, de a blogtulajdonost felelősségre nem vonhatja azért, hogy ő maga nem érti a blogtulajdonos írását. Azért sem, ha a kérdéseire nem kap választ.

(5) Az olvasó a blogtulajdonos írásait nem köteles elolvasni és nem köteles egyetérteni azok tartalmával.

(6) Az olvasó választ kérhet, de nincs joga követelni.

(7) A blogtulajdonosnak jogában áll eldönteni, hogy kinek a hozzászólásaira válaszol és kinek nem.

(8) A blogtulajdonosnak jogában áll úgy gondolni, hogy egyes kérdések nem tartoznak a blog tárgyához (offolás). Jogában áll erre a hozzászóló személy figyelmét felhívni.

(9) A (8) pontban részletezett figyelemfelhívás esetén az olvasónak illik a blogtulajdonos kérését tiszteletben tartani.

(10) Ha az olvasó sérelmesnek tartja, hogy általa fontosnak tartott kérdéseket a blogtulajdonos nem vitatott meg vele, akkor jogában áll saját blogot nyitni és ott megvitatni. Az eredeti blogtulajdonost azonban ott sem kötelezheti válaszra. Ha az olvasó ennek megfelelően jár el, föl sem merül a moderálás szükségessége, így „kiplakátolásra” sem kerül sor.

(11) Ha az olvasó a (8) pontban leírtak szerint figyalmeztetésben részesül és nem a (10) pont szerint jár el, hanem tovább folytatja az offolást, az innen kezdve romboló, tolakodó és erőszakos magatartás, mely okot szolgáltat az 1-4.§-ok alkalmazására.

aLEx 2012.01.07. 04:07:15

Hogy érthető legyen Önnek is, meg is magyarázom:

A blogtulajdonos joga eldönteni, hogy mi minősül romboló magatartásnak. Ehhez semmi köze, hogy Ön ellenvéleménynek hiszi a romboló magatartását. KÖZÖLTEM ÖNNEL, HOGY AZ ÖN ÁLTAL FESZEGETETT TÉMÁRÓL NEM KÍVÁNOK ÉRTEKEZNI. Ennyi és nem több. Innentől kezdve Ön erőszakosan nyomakodott olyasmivel, miről meg kértem, hogy mellőzni szíveskedjen. Egyszerű illemszabály, amit Ön megszegett, ezért romboló a magatartása. Közérthetőbben kifejezve BUNKÓSÁG. Innentől kezdve érdektelen, hogy miről volt egyáltalán szó.

aLEx 2012.01.07. 04:24:01

RE: 61. ZorróAszter (szerkesztő), 2012. 01. 06. 10:37

"Ön nem mond igazat.
Én nem tudhatom, és rajtam kívül más se, hogy Önt valóban Borotai Sándornak hívják-e..."

Ön milyen jogon kérdőjelezi meg, ha én azt mondom, hogy a becsületes nevemen blogolok? Utoljára kérem, hogy szíveskedjen törölni a gyalázkodó és személyiségi jogaimat sértő blogbejegyzését!

Utoljára szóltam Önhöz. Innentől kezdve Ön eldöntheti, hogy tisztességes ember módjára akar-e viselkedni vagy nem. Saját magáról állít ki erkölcsi bizonyítványt itt a NolBlogon, mások előtt.

ZorróAszter 2012.01.07. 14:14:11

Kedves Borotai úr!

"Ön milyen jogon kérdőjelezi meg, ha én azt mondom, hogy a becsületes nevemen blogolok?"

Azon az alapon, hogy meggyőződtem róla, Ön más vonatkozásban sem mond igazat.

Például amikor az ellenérvemre, amit a blőd ötletével szembehelyeztem, és így nyilvánvalóvá vált, hogy mekkora ostobaság az írása, akkor Ön ezt törölte, és a helyére hazugságot biggyesztett.

Ezen kívül egyre inkább az a meggyőződésem, hogy Ön egy szélsőjobbos provokátor, aki azért jött, hogy ostobaságaival, ellenvéleményt nem tűrő cenzúrázásával lejárassa a baloldalt.
süti beállítások módosítása