Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Mit is mond ez a segghülye Lázár János, volt címeres szakállamtitkár?

2015. július 18. - ZorróAszter

(Ez az egy gondolat bánt csak engemet)

Lázár János címeres szakállamtitkár úrOrszág-világnak sajtótájékoztatón! vágja a pofájába, hogy ha valaki el merne menni jogorvoslatot keresni ezzel a tetves tolvaj kormánnyal szemben, és bebizonyosodik, hogy a kormány törvényt vagy alkotmányt sértett, és ezért vissza kell vonniuk a síkhülye törvényüket, vagy intézkedésüket, akkor bosszúból kitalálnak valami olyat, hogy  a panaszkodóknak még többet kelljen fizetniük okulásul.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter úr
(korábban címeres szakállamtitkárként)

 

„Az a probléma, hogy az Európai Bizottság minden gond nélkül ezeknek az üzleti érdekeknek a képviselője Magyarországon. Szemrebbenés nélkül védi a külföldi érdekeket. Azt tudjuk mondani a Spárnak és a Philip Morrisnak is, hogy ha nem ebben a adónemben akkor majd egy másikban kell fizetni, de biztos hogy fizetniük kell. Tehát lehet az Európai Bizottsághoz menni. Akkor mégtöbbet kell fizetni.”

(Sajtótájékoztató, 2015. július 17.

az ATV Híradóban 2:15-től ITT)

 

 

A jó kurva anyátokat!

 

És ezt már nemcsak magamban gondolom, hanem hangosan kérdezem is:

Hol van ilyenkor az állítólagos ellenzéki sajtó?

Vagy a FIDESZ már mindenkit kiegyensúlyozott?

Az még elvben jó kommunikációs húzás multikülönadón prezentálni az általános fenyegetést. És nem mondjuk a tolókocsis átszázalékolt rokkanton, a korkedvezményes tűzoltón, vagy a magánnyugdíjpénztárhoz a fenyegetőzések ellenére makacsul ragaszkodókon ...

 

Mint korábban.

 

Ám a panelprolik túlnyomó többsége a Spárban szerzi be a dőzsöléshez szükségeseket. A dohányzás pedig sokmillió magyar egyetlen megmaradt öröme, luxusa az életben.

 

És immár szintén sokmillió magyarnak pedig egyetlen reális pozitív jövőképe, reménykeltő kilátása a jövőre nézve a tüdőrák.

 

És vajon miért fáj minékünk például Orbángeciző Simicska tönkretétele, akik eddig is utáltuk egyébként mint a büdös rongyot?

 

Mert sok-sok éven keresztül dölt bele a lopott pénz zsákszámra, tízmilliárdszám, most meg megy az egész a kukába. És most dől az újabb FIDESZbirodalomba legalább ugyanennyi.

 

2015. 07. 18.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr528907108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cuba Libre c.C. 2015.07.18. 22:15:01

..másrészt szerintem ez így minden legalább félig-meddig épeszű ember számára egy dokumentált , nyíilvános önfeljelentés . Persze nem újdonság, csak most "írásba lett adva".
Ehhez ilyen lélek és ilyen karakter kell. Gondolom ez is a huszadrangú senkiknek szól a kiirtós, szőlőkarós fenyegetések kiegészítéseként.

ZorróAszter 2015.07.18. 22:15:32

Kedves Quick!

Vida Ildikó mint simicskista megy a levesbe elsejétől.

Helyette most három orbánista tart bemutatót seggnyalásból, de még nem dőlt el, kinek a produkciója tetszik leginkább Orbánnak.

Cuba Libre c.C. 2015.07.18. 22:16:21

14.Quick !

Mindkettő jó !!! Különösen Cuba Librenek.....:-)

aLEx 2015.07.18. 22:16:28

Persze, a kettős mérce a "qurvaanyázósokra"! Gratulálok az erkölcsi magasságokhoz! Sikerült Harunalrasid szintjére süllyedni!

ZorróAszter 2015.07.18. 22:19:06

KEDVES MINDENKINEK !

Aki esetleg véletlenül azt hinné, hogy Alex a magyar nyelv tisztaságáért kűzd itten, annak az emlékezetébe idézném, miről beszélt Jus és Alex az azóta törölt

alex-lasvegasszindroma.nolblog.hu/archives/2015/07/11/Tisztelt_Szerki/
oldalon.

(Ám a világon sok szerver archivál pillanatképet. Így az URL cím és időpont megadásával lehet kérni hiteles másolatot. A google is. Régen ingyen meg is mutatta a törölt tartalmat is.)

----------------------------------------------------------------------------
"33. aLEx (szerkesztő)
2015. 07. 11. 19:54

RE: 32. jus
2015. 07. 11. 19:12

Kedves Jus! Itt egyáltalán nem rólam van szó. Hanem, hogy hagyjuk-e magunkat. Nincsen már sehol Harunalrasid, Osszián is felszívódott. Már csak ketten tartják a frontot, ZorróAszter és Cuba Libre. Az összes többi huszadrangú senki. Sehol nem jegyzik az ilyeneket, hogy Grincs, vagy vektorviktor...

Ha az összes elüldözött blogger feltámadna, a maradékot 20 perc alatt le lehetne söpörni a porondról! Nincs okunk a kishitűségre. Ha mindenkit össze lehetne trombitálni egy napon, ez az egész "álbal" pillanatok alatt omlana össze."

( ... )
----------------------------------------------------------------------------

Cuba Libre c.C. 2015.07.18. 22:19:08

Kedves ZorróAszter !

Én nem dohányzom, a Spar ügyeit sem viselem a szívemen, de valahol írtam egyszer, hogy Orbán talán még a saját utódját / L.Z/ is túléli. Nem lesz nehéz, ha az utós mindent megtesz érte...

ZorróAszter 2015.07.18. 22:20:58

Azt pedig, hogy Alex milyen szavakat használ maga is vagy tűr meg a posztjában, arra meg talán mindenki emlékszik a törlések ellenére is.

Aki esetleg nem, azt az olvtársat szívesen tájékoztatom.

KériSzépen 2015.07.18. 22:21:42

Zorro, mi van, ha a magyar társadalom többségének ez, amit Lázárék mondanak (ha még csak mondanák, de ezek ezt szakmányban csinálják is, ez zajlik iparszerűen évek óta), teljesen rendben. Nem egyszerűen tetszik, hanem az ügyek intézésének normális menete.

Idegenekről van szó és gazdag idegenekről: mit számít ebben az ügyben az alkotmányosság, vagy mire utalnám is ezzel a poszttal....

ZorróAszter 2015.07.18. 22:26:55

Kedves Cuba Libre!

Ez nem hiba volt, hanem tájékoztatás.

A kormány eddigi és ezutáni gyakorlatával kapcsolatosan.

Vagy rosszul emlékszem, hogy a tolókocsis rokkantakat megfenyegették, hogyha nem vesznek részt a sokaknak évekkel előrehozott rokkantsági felülvizsgálaton, akkor megvonják a rokkantnyugdíjukat?

Vagy a magánnyugdíjpénztárnál IS maradókat, hogy állami nyugdíjat nem fognak kapni, hiába ment oda korábban a 100%, azóta meg az 50% járulékuk?

pettra1 2015.07.18. 22:27:12

Lázár pofátlansága már minden képzeletet felülmúl, amit művelnek ketten a Giróval csütörtökönként, az egyenesen vérlázító. Nagyon biztos a dolgában, de előbb-utóbb utoléri a sorsa. Már csak az a kérdés, hogy milyen formában. Az egész csapata ilyen tenyérbemászó, hát ott van az Csepreghy, vele is rendesen elszaladt a ló.

ZorróAszter 2015.07.18. 22:31:10

22. KériSzépen
2015. 07. 18. 22:21

Ezzel azt mondja, hogy a magyar társadalom is segghülyék gyülekezete, akil nem tudják, hogyha különadóval sújtják a Spart, akkor az a számlánkon is megjelenik majd, amikor lemegyünk vásárolni az egykori lakótelepi sarki közért helyén nyitott Spárba.

Cuba Libre c.C. 2015.07.18. 22:35:43

23.Kedves ZorróAszter !


Ez világos. Csak Lázár nem veszi észre, hogy mire használják.
Majd a "brüsszeli ellenség" megkapja vezéráldozatnak mint lordmayort és a király vigyorogva továbblép, mint megbízható szövetséges . Ha a "főnök" nem lesz saját kreálmánya utódja a köztársasági poszton, Lázár még "nem aktuális". Tábora pedig nincs, addig léphet, amíg a gyeplő engedi. Valamiért nem hiszem, hogy Orbánnak későbbi tervei lennének vele. Szerintem a terv az, ami mostanában történik vele.

ZorróAszter 2015.07.18. 22:43:01

Lehet hogy Lázárt Orbán pajzsként használja.

De nem tudom mire vélni a csörtéket például Csányival vagy most Tarlóssal.

Vagy a nagy fideszkedvenc Schmidt Máriával.

A dolog meg a szokásos színjáték a multikkal való összejátszás elleplezésére.

Mert ha a multik több adót fizetnének, akkor lobogtatnák a számokat, hogy mennyivel többet fizetnek be összesen a kincstárnak 2010-hez képest.

De egyenlőre csak azt látjuk, hogy mi mennyivel többet fizetünk a multiknak az állítólagos különadók nyomán.

aLEx 2015.07.18. 22:46:42

From: aLEx blogger
Sent: 18 July 2015 21:45
To: aszerk.
Subject: FW: ZorróAszter blogger aktuális blogja

Tisztelt Szerki!

A hivatkozott blogbejegyzés 19. kommentje ellen (19. ZorróAszter (szerkesztő), 2015. 07. 18. 22:19) is kifogást emelek a troll definíciója értelmében, miszerint

„A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget …, vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.”

Szó sincs arról, hogy a magyar nyelv tisztaságáért küzdenék (ahogyan a kommentjében a blogger említi), hanem a blogfelület tisztaságáért lépek fel, az alpári trágárság ellen. Kérem a kifogásom figyelembe vételét!

Tisztelettel
aLEx blogger

aLEx 2015.07.18. 22:49:11

RE: 21. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 18. 22:20

"Azt pedig, hogy Alex milyen szavakat használ maga is vagy tűr meg a posztjában, arra meg talán mindenki emlékszik a törlések ellenére is."

A hamis vádakra válaszolva semmilyen törléseket nem alkalmazok. Kifejezetten csak a trollokat teszem a moderált kommentelők közé. Kéretik nem összekeverni!

Cuba Libre c.C. 2015.07.18. 22:53:46

Csányi és Tarlós is képviseltek már véleményt olyan ügyekben amelyek nem egyeztek az orbáni vonallal. Tarlós eleve kisebb intézménnyé és tekintéllyé vált, még a kis Vitézyt is ki tudta túrni, pedig....sokkal elegánsabb, valakivel üzenni, aki aztán visszakap belőle egy jó adagot, mintha a közvélemény előtt ő mondana valamit és kapna vissza belőle, mint egy olyan miniszterelnök, aki valószínűleg már ma gondolkodik azon, hogy az utókornak hová is kellene állítania majd az egész alakos bronzszobrát.....:-)

ZorróAszter 2015.07.18. 22:59:55

Akit érdekel, hogy milyen szavakat tűr meg Alex kommentekben és kiket miért töröl, vagy tillt ki vagy jelent fel, annak ajánlanám

Alex a hazudozó című bejegyzésemet
zorroaszter.uw.hu/archives/2013/09/07/Alex_a_hazudozo/
Olyanokat mint
kib@szták, mint macskát sz@rni
anyád picsáját
kurvaanyázós Tahó
sz@rkavaró baromarcúak
szar, fos, kurva és egyéb szavak vagy egy tucatszor különféle szóösszetételekben.

És ezeken kívül még egyebek is.

ZorróAszter 2015.07.18. 23:03:23

28. aLEx
2015. 07. 18. 22:46

Följelent, hogy trollkodok a saját bejegyzésemben.

Muhahaha ! ! ! :o)

aLEx 2015.07.18. 23:04:30

RE: 31. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 18. 22:59

Nem hinném, hogy a tárgyhoz tartozik.

aLEx 2015.07.18. 23:09:18

RE: 32. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 18. 23:03

"Följelent, hogy trollkodok a saját bejegyzésemben."
Nem. Egy közéleti fórum hangulatát és stílusát fertőzöd.

ZorróAszter 2015.07.18. 23:12:50

Márpedig attól, hogy van rinocéroszbőr a pofádon hogy odapofátlankodj olyanok blogjába, akiket megcenzúráztál, kitiltottál, feljelentettél, nem hiheted még azt is, hogy még azt is eldöntheted itt, hogy mi a tárgyhoz tartozó és mi nem.

aLEx 2015.07.18. 23:32:41

RE: 35. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 18. 23:12

Tévedésben vagy. Senki nem cenzúrázott téged. Egy trollt jogom van moderálni. Kétségbe vonod? Feljelenteni? Zéró toleranciáról van szó a közösséget romboló ordináré magatartással szemben, amivel egyetértek.

Ha valaki egy közéleti személyiséget nem tud kulturáltan bírálni, hanem helyette "segghülyének" nevezi, akkor máris teret nyert a "segghülye" kifejezés a NolBlogon. Azaz mától bárkit így lehet nevezni, és ez lesz a "vitastílus".

Minderről természetesen nem én döntök, hanem a Szerki hivatott rá. Persze neki is "jogában áll" elfogult lenni a kérdésben. Semmi gond, akkor arról is tudat bennünket.

ZorróAszter 2015.07.18. 23:39:23

Te tényleg nem látod magad kívülről?

Még tükörben sem?

Cuba Libre c.C. 2015.07.18. 23:58:03

Vannak, általában, olyan emberek, akiknek a saját karakterük miatt nem marad senkijük, akikkel senki nem akar szóba állni, sőt hallani sem akar róluk senki, akik húsz éve nem csókoltak meg egy nőt, sőt meztelen nőt is csak a tv-ben vagy a moziban láttak, nincsenek barátaik , olyanok, akik elől menekül a postás és már az alkoholárus sem tudja, hogy eladja-e nekik a napi adagot...az ilyen emberek általában , odatolják a képüket mindenhová, sem mértékük sem szégyenérzetük nincs és általában nem is veszik észre, hogy egy egységes és összefüggő hányingerkeltő jelenséggé válnak. Általában az ilyenek lettek besúgók, rágalmazók, akik nem veszik észre, hogy még fényképen is büdösek..az ilyen nem konkrét emberek, csak úgy általában mondva.

osszian 2015.07.19. 00:08:48

"Ha valaki egy közéleti személyiséget nem tud kulturáltan bírálni, hanem helyette "segghülyének" nevezi, akkor máris teret nyert a "segghülye" kifejezés a NolBlogon. Azaz mától bárkit így lehet nevezni, és ez lesz a "vitastílus"."

Kivéve a gyevi bírót:

"Oké, legyen így, ez is csak azt bizonyítja, hogy téves a mély hited." (Kéri szépen)

Válasz: Takarodj a picsába! Újra ezt mondom! Megkértelek, hogy engem soha többé ne sértegess a te hiteddel! Még egyszer ilyet le mersz írni, örök életre kitiltalak a blogjaimból.

Neked van "mély hited", meg nagy sötétség a fejedben!
Egy kibaszott buta ember sérteget azzal, hogy hitnek nevezi a tudásomat! Takarodj a picsába!
Szándékosan csinálod?"

a-lathatatlan-penzvilag.nolblog.hu/archives/2015/06/04/A_hitterito_megvilagosodasanak_tortenete/
De fennköltek lettünk, de fennköltek...

Mibe, hogy a szerkik a fülük botját se mozgatják a feljelentésre?..:-DDD

ZorróAszter 2015.07.19. 01:14:04

Ipiapacs, Osszián! Ez nemér!

Alex nevében tiltakozom!

Szegény annak biztos tudatában jött ide hazudozni, hogy mivel nem olvasom, ezért legfeljebb jó régi példáim lehetnek erre.

Te meg hozod a friss anyagot?!?!

Ejnye!

ZorróAszter 2015.07.19. 01:40:37

Most látom, szegény Rapcsák Andrásnak milyen szobrot emeltek.

Az is egy címeres ökör lehetett. Vagy esküdt ellensége az öregnek.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Hódmezővásárhely_Rapcsák_András_szobra.JPG
Hacsak nem a cucik utolsó bosszúja.

ZorróAszter 2015.07.19. 01:43:15

A kurva életbe! Így legyen ötösöm a totón!

data.hodmezovasarhely.hu/images/main/0000001632/orig_1632.jpg
Van nyitva totózó vasárnap?

Ananke 2015.07.19. 08:04:19

Ez a kretén átváltott besúgós házmesteresre?

solide 2015.07.19. 08:06:47

Akkor kicsit a témához! :))

Szerintetek még mindig nem értik a mai nyilvánosság lényegét? Hogy nincs olyan, hogy most kizárólag ide bentre, az itteni választóimnak beszélek, ezt kinn ne tessék figyelembe venni? Beléptünk egy klubba, aminek ismertük a szabályait. Most ezeket a szabályokat akarjuk felrúgni, mert nem tetszenek. És ezt még egész felső szinten is prezentáljuk.

Hangsúlyozom, hogy arról lehetne helye érdemi párbeszédnek, hogy akarunk-e mi ennek a klubnak tagjai lenni, csak ebben az esetben éppen nem ez a kérdés.

ZorróAszter 2015.07.19. 08:49:55

Kedves Ananke!

Ezt most mire tetszik mondani?

ZorróAszter 2015.07.19. 08:54:03

Kedves Solide!

Ez csak befelé szólt és nem is a Spárnak vagy a Philip Morrisnak, hanem általában a magyaroknak.

Ha a FIDESZ nem játszana össze a multikkal a kizsebelésünkre, akkor nemcsak különadóról lenne szó, hanem lobogtatnák, hogy mennyivel többet fizetnek be összesen a multik a kasszába, mint mondjuk 2009-ben fizettek.

És nemcsak a színfalak előtti különadókról lenne szó.

ZorróAszter 2015.07.19. 08:59:24

Dear Sir!

Az előbbi kommentemet akár a Telekomra is írhattam volna.

Ki tudja, mennyi adót fizetett be összességében az államkasszába? Többet, vagy kevesebbet mint mondjuk 2009-ben?

Mert kit érdekel a különadó, ha közben a színfalak mögött megengedik neki más, nagyobb adótételek kreatív kezelését, kikönyvelését máshová vagy az anyaországba.

Azon kívül indokot kap az áremelésre, elbocsájtásokra.

Ananke 2015.07.19. 09:00:32

A NolBlog egyedüli kreténje az itt elsőnek hozzászóló.

solide 2015.07.19. 09:01:47

Kedves Zorró!

Egyrészt értem én, hogy befelé szól - de erre mondtam, megtanulhatnák már, hogy nincs kettős beszéd, mert minden azonnal megjelenik mindenütt.

Másrészt - nem is értek teljes mértékben egyet ezzel a csak befelé szól történettel. Mert azt azért ne feledjük, hogy ez már előre harc is, lévén az EU meglobogtatta, a központi dohányelosztási monopóliummal is gondjai vannak - az pedig idézett politikus zsebét nagyon mélyen is érintheti.

ZorróAszter 2015.07.19. 09:41:26

Kedves Solide!

Nekem néha az a rossz érzésem van, hogy az EU vezetésének a rosszallása csak színjáték.

Elfedni, hogy Orbán milyen remek burzsujlakáj.

Merthát mit ér mondjuk Merkel félmondatos legorombítása, ha egyébként meg a pártcsaládja nemcsak befogadja hanem védi is Orbánt.

Mikor a forint megszaladni látszott, vajon ki avatkozott be ha nem az Európai Központi Bank?
Holott ugye tilos azt nekije.

Aztán hogyhogy a Nyugat engedte a jobbos, szélsőjobbos média túlsúlyt kialakulni?

És még a baloldalt is arra utasították, hogy ne nagyon ágáljanak ellene.

Csokifalat 2015.07.19. 09:41:35

Lázár hülyesége talán mérhető, de az aljassága mérhetetlen. A kettő együttes eredményét érezük.

ZorróAszter 2015.07.19. 09:43:03

50. Ananke
2015. 07. 19. 9:00

Ja! Most már emlékszem Önre. (Pár nappal ezelőtt a balhé alatt)

De régebben kommentelt nálam is csak akkor még más volt az ikonja asszem.

Vagy rosszul emlékszem?

ZorróAszter 2015.07.19. 09:46:30

Kedves Shakespeare!

Ha jól értem, Önnek se lopta be magát a szívébe.

Pedig olyan szimpatikus fiatalember.

:o)

Csokifalat 2015.07.19. 09:51:13

,hogy nem lopta be magát a szívembe?
"Ez gy szimlán hangzik,
mondhatta volna szebben kis Lovag, ".....

várady 2015.07.19. 09:54:33

Kedvenc trollja elhallgatott, Aszter? Csak nem a saját piszkába lett verve a heftije?

ZorróAszter 2015.07.19. 10:13:56

Na jó! Mondom.


Hisz findzsájába ér!

Igyék vederből!

Abba belefér! :o)

ZorróAszter 2015.07.19. 10:15:41

57. várady
2015. 07. 19. 9:54

Áh! Ő arra rá se szokott rántani.

Szerintem telefonálgat és a szerkit is bemószerolta már az összes főnökénél.

hecketaper 2015.07.19. 10:16:59

Alex hozzászólásai mint megannyi "Nőt akarok,de azonnal" kiáltás egy fa tetejéről...

Cuba Libre c.C. 2015.07.19. 10:23:36

60.hecketaper,

igen, nekem is ez jut eszembe róla....:-)

Valéria 2015.07.19. 10:24:03

Kedves ZorróAszter,


többször írtam...

a mindenkori hatalom igényeit, elvárásait, követeléseit, utasításait a mindenkori végrehajtóknak meg kell valósítani!

Azon nemigen érdemes filózni, hogy a közszolgákon kívül kikre és milyen mértékben érvényes ez. A hierarchiában gondolkodó, működő rendszerek gyakorlatilag alig adnak lehetőséget bárkinek ez alól kibúvót találni.

Aztán egymásnak sajnálkozunk, hogy miért és hogy egyáltalán...

De azért mindig akadnak, akik forradalmat, bojkottot, cseleket várnak, ill. valósítanak meg. Vagy nem, nem tudom.

Valéria 2015.07.19. 10:29:56

52-re

ZorróAszter


"Nekem néha az a rossz érzésem van, hogy az EU vezetésének a rosszallása csak színjáték."

meg kéne próbálni az EU-t, mint szervezetet, nem érzelmi alapon megítélni.


Mi fér bele és mi nem az ő elvárásaikba? Mivel szolgáltatnak precedenst és mit nem szabad egyáltalán engedni? Mikor és mely ország/személy válik persona non gratává számukra?
Milyen következményekkel jár ez?

Játszma és taktika és üzlet és mondjam még?

Szerintem sokkal jobban tudja kedves Aszter, mint én.

Persze mérgelődni lehet....naná :)

ZorróAszter 2015.07.19. 10:32:28

Kedves Valika!

Bocs, de mintha itt azt tetszene mondani, hogy érthető magatartás amikor megfenyegették pl. azokat a rokkantakat, akik mivel egyértelmű volt az állapotuk, ritkábban voltak visszahívva felülvizsálatra, és ki akarták húzni a korábban nekik megadott időpontig, azokat azzal fenyegették, hogy elveszik a rokkant nyugdíjukat.

Vagy rosszul emlékszem az esetre? Nem így volt?

ZorróAszter 2015.07.19. 10:35:09

60. hecketaper
2015. 07. 19. 10:16

:o)

várady 2015.07.19. 10:37:04

60. hecketaper
2015. 07. 19. 10:16

Alex hozzászólásai mint megannyi "Nőt akarok,de azonnal" kiáltás egy fa tetejéről...
61. Cuba Libre c.C.
2015. 07. 19. 10:23

60.hecketaper,

igen, nekem is ez jut eszembe róla....:-)"

Valótlanul állítják...:-)

Párra talált itten, a similis simili gaudet elv alapján.

Valéria 2015.07.19. 10:37:42

64. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 19. 10:32


egy túrót mondom azt. Rohadtul nem érhető, de ez a hatalom szempontjából mellékes. Mármint az, hogy NEKÜNK mi érthető, elfogadható, demokratikus, emberséges, etikus, racionális, támogatható.

Ezért írtam, hogy mindig vannak, akik megpróbálják valami, a hatalmat gyakorlók eszmeiségével (vagy minek nevezzem) nem egyező álláspontjukat, érdekeiket érvényesíteni.

Hogy érdekérvényesítésben a kisember igen rossz helyzetben van Magyarországon, az nem új.

solide 2015.07.19. 10:47:56

66. várady

A bejegyzés ezen szálához - amit amúgy maga az érintett provokált hozzászólásaival - nem szerettem volna hozzászólni.

De fontosnak gondolom megjegyezni, hogy nem, nem talált párt, maximum ideig-óráig voltak egy-egy adott esetben szövetségesei, leginkább a közös ellenfél összekovácsol elv alapján.

Ezt egyébként nem is érintett blogger miatt mondom, hanem azért, mert a szóba jöhető nickek közül egyikre sem találom igaznak, sőt kifejezetten bántónak gondolom a similis simili elvet alkalmazni velük kapcsolatban.

várady 2015.07.19. 10:48:38

Én meg úgy látom, hogy azért az EU-ban kezdenek odafigyelni. Most a túlszámlázott útépítések kifizetését állították le, vizsgálnak pár száz szemérmetlenül túlszámlázott játszóteret (4 farönk, két láncos hinta, egy 2×2 méteres homokozó 12 milla), és kezdenek jobban a körmére nézni a kicsike és nagyobbacska vagy egyenesen a legnagyobb maffiák üzelmeinek, akik arra szakosodtak, hogy az uniós ezer milliárdoknak minimum a felét ellopják. Mi szívjuk meg, mert a büntetéseket az állam (tekintve, hogy kizárólag fideszes önkormányzatok csaltak), a mi adónkból kifizeti.

nol.hu/belfold/kemenyen-lecsapnak-a-fideszes-jatszoterekre-1540067

ZorróAszter 2015.07.19. 10:48:39

Kedves Valika!

Bevallom, kihagytam volna ezt a posztot, ha nem azt látom, hogy az ellenzéki sajtó ezt is elereszti a füle mellett.

Mert a plakátok miatt hallottam, hogy valaki fingatta Giró-Szászt meg Lázárt, és láthatóan fel is kapták rá a vizet, de mintha erre senki se reagált volna.

Még annak idején is még a magánnyugdíjpénztárban maradók fenyegetésére még csak-csak reagáltak, de a rokkantak megfenyegetésére úgy emlékszem, kevesen.

várady 2015.07.19. 10:54:40

Lázár képviselő territóriuma:

Országosan 140 olyan játszótér van, amiket mostanában csak „fideszes" játszótérként emlegetnek. Csongrád megye három település – Ambrózfalva, Csanádalberti és Pusztaszer – kapcsán érintett. Az OLAF – az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala vizsgálódott –, és túl drágának találta az EU által adott pénzből épült létesítményeket.

A pályázati pénzeket vissza kell fizetni, méghozzá büntetéssel együtt. Ez elviselhetetlen terhet jelentene a falvaknak.

Segít a kormány

www.delmagyar.hu/mako_hirek/tulszamlazas_miatt_visszafizetteti__az_unio_tobb__jatszoter_arat/2434219/

ZorróAszter 2015.07.19. 10:56:43

69. várady
2015. 07. 19. 10:48

Nem tudhatjuk hogy pl. Andy Vajna csak a FIDESZnek és magának lapátolja ki a pénzt, vagy esetleg részesednek mások is?

Most nem is a maffiára gondolok, hanem akár EUs cégekre.

Sokan nem nagyon veszik figyelembe, hogy egy cégnek édesmindegy, hogy milyen címen mit kell fizetnie. Az a lényeg, hogy a főösszeg mit mutat.

Az EUs ellenőrzési produkciók meg eddig eléggé gyengécskékre sikeredtek. Mintha nem is nagyon akarnának eredményt elérni és csak a forma kedvéért vernék picit a nyálukat.

Nekem leginkább az kelti ezt a benyomást, hogy hagyták 1998-tól kezdve "kiegyensúlyozni" a médiákat.

Mert ez ugye nemcsak politikai kérdés, liberalizmus kérdése, hanem gazdasági kérdés is, ugye.

Akkor meg hogyhogy majd húsz évig szájkosarat raktak mindenkire ebben a kérdésben.

Valéria 2015.07.19. 11:01:07

70. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 19. 10:48

szerényebb, erőteljesebb reagálások, itt-ott némi nyereség (netadó) és? A többi? Néma csönd.

Az idő múlik, mindig jönnek újabb háborogni valók és néha felrikkant az ember csodálkozásában? Jéééé, ezt is hogy elfelejtettük! Hát rengeteg példát lehetne most felsorolni, nekem spec. ez jutott eszembe:

blog.atlatszo.hu/2015/03/belathatatlan-kovetkezmenyek-nem-adjak-ki-a-welsz-konyvet-felszamoljak-a-charity-marchot/
...bár ennek éppen kevés köze van az Ön által hozott témához (vagy ki tudja)


Oké, kell a figyelemfelhívás, nagyon is kell, evvel maximálisan egyetértek!! Kell, hogy szó, kép, írás legyen arról, mivel nem értünk egyet és mivel igen!


DE a hatékony érdekérvényesítésben kellene valami kurzusokat indítani a népeknek, most vicceset mondok, de úgy, hogy a hatalom se találjon benne kivetnivalót.

Ne mondhassa, hogy ha ugráltok, rosszabb lesz nektek. Kicsiknek és nagyoknak.


Álmodás van...pedig szeretném hinni, hogy nem...

várady 2015.07.19. 11:05:19

72. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 19. 10:56

Mert nagyon jól tudják, hogy Orbán afféle szájszabadságharcos, tulajdonképpen ugyanúgy kiszolgálja az eu-s gazdaságpolitikát, mint bárki más, csak épp nagyobb szeletet akar, mint a többiek. Erre meg vállat von a zunijó, hogy ez már a magyarok dolga, ha nekik jó, akkor mi se görcsölünk. Orbán a cselekedeteiben túlzottan is neoliberális, a szavaiban meg populista hazudozó. Csakhogy ez nem Brüsszelre tartozik. Egyébként, mióta Lázár a csúcsminiszter, és ő jár tárgyalni Brüsszellel, sokasodnak a letiltások, kifogások, vizsgálatok. Kezet fognak vele, és rögtön a brifkójukhoz kapnak... megvan-e...

Cuba Libre c.C. 2015.07.19. 11:12:41

Nekem azzal végképp nem lenne gondom, sőt támogatnám, hogy a nemzetközi konszernek rablógazdálkodását sarokba szórítsák , mert ők verik szét az uralmukkal a világot. De az látható, hogy a Fidesz már régen benyalta magát Brüsszelben, Orbán Viktormegbízható szövetséges lett, akire lehet számítani akár Irakban is. Jól jelzi ezt, hogy egy szóval sem kritizálták komolyan a kerítésépítést, amit előre egyeztettek és az EU-nak nem volt kifogása.
Ahogyan menekültügyben, úgy ezen a téren is Lázár János a Jobbik szavaztótáborába előretolt ék, aki üt és akit ütnek, míg állandó rádiós kapcsolatban van a "főnökkel". Amit mond, nyilván a Jobbik és Fidesz között ingadozóknak szól, meg persze a saját táborának is. Az ilyen előretolt embereket a Fidesz használja, amortizálja majd kidobja.

várady 2015.07.19. 11:13:42

68. solide
2015. 07. 19. 10:47

Jól van, belátom. Végül is nem vette feleségül itteni "harcostársát". Legalább is tudtunkkal. Csak épp együtt trollkodtak, nagy egyetértésben ócsárolva a többieket. Hecketaper és Cuba Libre szerint senki nem akar szóbaállni ilyennel, én meg azt érintettem, hogy de igenis, nagyon is, csak hasonló vagy azonos karakter kelletik. És ez megvolt.

várady 2015.07.19. 11:19:20

76. Cuba Libre c.C.
2015. 07. 19. 11:12

Pontos!

De LÁzár meg fog akadni a torkán. Törököt fpgott (Orbán), és az nem ereszti.

Cuba Libre c.C. 2015.07.19. 11:20:53

.....egyébként , hogy a Fidesz milyen mértékben "kedveskedte be " magát bizonyos körökben, az abból is látszik, hogy aktuálisan semmilyen törekvés sincs arra, hogy valaki a magyar "ellenzéket", amennyiben van, felkarolja és felszerelje 2018-ra.

Cuba Libre c.C. 2015.07.19. 11:22:43

78.Várady,

igen, ez lehet, ha csak kicsit is elmaradnak a sikerek....
Én a vele kapcsolatos tervre értem, amit írtam, a gyakorlat ezt felülírhatja kétségtelenül.

hapsi 2015.07.19. 11:44:34

Csak a Spar vonalhoz szólnék hozzá egy aprót. A Spar évekig milliárdos veszteségekkel üzemelt. Majd jött egy törvény hogy - ha jól emlékszem - 2017-től aki 2 évig veszteséges,nem árulhat alapvető élelmiszereket. Láss csodát,a Spar mindjárt nyereséges tudott lenni. Tán megijedtek a fiuk és elkezdtek dolgozni? Vagy kevesebb pénzt vittek haza csak megmaradjanak? Bár ez utóbbi rosszindulatú feltételezés,több ismert módszer van ami a pénz kivitelét intézi azzal a céllal,hogy kis hazánkban ne kelljen annyit adózni.

ZorróAszter 2015.07.19. 12:23:37

74. Valika
2015. 07. 19. 11:01

Azért mindebben a külföldiek kezén lévő sajtónak is nagy szerepe van. Meg azoknak is, akik ezen felül kézben tartják Magyarországot.

Ennek éppen az Ön által mutatott cikk az iskolapéldája.

Mert például ki tudja a magyar sajtó egészének megtiltani azt, hogy szóvá tegye, hogy vajon mióta jött az szokásba, hogy kvázi őrizetben lévő emberek igazságszérummal öngyilkosságot kövessenek el.

Mert vagy az egész magyar sajtó inkompetens hülyék gyülekezete, vagy itt egyszerűen megmondják az összes újságnak, hogy miről írhatnak és miről nem.

Ha nem szerénytelenség, tessék szives lenni összevetni a

"Utóbbi ügyben azóta sem kerültek elő megdönthetetlen bizonyítékok, a borítani tervező Welsz mindenesetre a rendőrautóban lett rosszul, majd meghalt, állítólag mérget vett be."

a

zorroaszter.uw.hu/archives/2014/06/08/Ongyilkossag_igazsagszerummal_-_Welsz_Tamas_emlekere/
-val.

ZorróAszter 2015.07.19. 12:36:32

75. várady
2015. 07. 19. 11:05

Igen, csakhogy annál sokkal többet tesz, mint hogy vállat von.

Hisz a kezében a magyar média jelentős része.

Még ez a Népszabi is.

Előszöris bebeszélte az MSZPnek, hogy a modern szociáldemokrácia nem a dolgozók pártja, mert az fúj, az kádárizmus.

Hanem voltaképpen klasszikus liberális választási néppárt.

Aztánmeg a hülye összefogósdira biztatta az ellenzéket és belekényszerítette az MSZP-t is, aminek egy célja volt - bevinni a parlamentbe meg EU parlamentbe a levitézlett liberálisokat.

Holott még a saját macskájuk se szavazott volna már rájuk.

ZorróAszter 2015.07.19. 12:39:40

81. hapsi
2015. 07. 19. 11:44

Kedves Hapsi!

Perszehogy a könyvelés bizonyos határok között kreatívitás kérdése.

De nagy tévedés, hogy csak elcsalt nyereség miatt lehet egy cég veszteséges.

Például azért is, mert a nyereségen felül is beruházásra költ.

Speciel a Spár állítólag terjeszkedett.

A megjelenő nyereségek tehát sokszor a beruházások visszafogásának a jelei is lehetnek.

várady 2015.07.19. 13:11:26

Aszter, nincs igaza. Csak nagyon kis részben az oka a kétharmadnak (ami 2014-ben 2,1 millió szavazó volt - épp az egynegyede a 8 millió választópolgárnak - szóval kicsi oka a média.

Minden pontosan ki volt számítva.

1./ A nyugdíjasok egy jelentős tömege (fél millió?)
2./ a kedvezményezettek, lekenyerezettek jelentős tömege - közbeszerzések, megzsarolt vagy hívő közszolgák
3./ Tökéletes, csendőri módszerrel megfenyített, ellenőrzött közmunkások, akiknek az utolsó falatot vette volna el a polgármester - rémültében, tájékozatlanságában odaszavazott, "ahova köll!"

A médiájukat feldughatják maguknak. A plakátokat is.

Csokifalat 2015.07.19. 13:32:18

Nos a mitológiát mellőzöm, hogy legyen néhány olvasóm.
Azt azért m ég megkérdezem, Herr Kules mikor jöon Augiás istállóját kitakaríteni?

Virág elvtárs s.k. 2015.07.19. 16:39:04

86...Csokifalat...Au ganés istállójára gondol?

Virág elvtárs s.k. 2015.07.19. 16:44:52

84....maga könyvelő, Zorro elvtárs?

...én nem vagyok könyvelő, de a beruházás (vagyis a befektetett vagyon növelése) nem csökkenti az eredményt, (a mellett, hogy a cash-t illetve a likviditást csökkenti). A beruházást ugyanis nem rögtön írja le a vagyonból a befektető, hanem csak az "értékcsökkenés" mértékével.

várady 2015.07.19. 17:49:12

ALexnek most az a szokása, hogy ha tőle magától idéznek, akkor törli, és trollkodást kiált.

Hát egy komment neki:

Abszolút egyenes jellemű ALex.

Nem más, te írtad ezeket a sorokat:

"Takarodj a picsába! Újra ezt mondom! Megkértelek, hogy engem soha többé ne sértegess a te hiteddel! Még egyszer ilyet le mersz írni, örök életre kitiltalak a blogjaimból.

Neked van "mély hited", meg nagy sötétség a fejedben!
Egy kibaszott buta ember sérteget azzal, hogy hitnek nevezi a tudásomat! Takarodj a picsába!"

A kibaszott buta ember Kéri Szépen volt.

És ezt is te írtad:

RE: 32. jus
2015. 07. 11. 19:12

Kedves Jus! Itt egyáltalán nem rólam van szó. Hanem, hogy hagyjuk-e magunkat. Nincsen már sehol Harunalrasid, Osszián is felszívódott. Már csak ketten tartják a frontot, ZorróAszter és Cuba Libre. Az összes többi huszadrangú senki. Sehol nem jegyzik az ilyeneket, hogy Grincs, vagy vektorviktor...

Ha az összes elüldözött blogger feltámadna, a maradékot 20 perc alatt le lehetne söpörni a porondról! Nincs okunk a kishitűségre. Ha mindenkit össze lehetne trombitálni egy napon, ez az egész "álbal" pillanatok alatt omlana össze."

És ezt is:


From: aLEx blogger
Sent: 18 July 2015 20:53
To: aszerk.
Subject: FW: ZorróAszter blogger aktuális blogja

Tisztelt Szerki!

A hivatkozott blogbejegyzést olvasva kifogást emelek továbbá az ellen, hogy a cikk szövegében „A jó kurva anyátokat!” megfogalmazás szerepel. Nézetem szerint ez a szöveg a jó ízlést sérti.
Az „Orbángeciző Simicska” megfogalmazást már nem is említem, ez hazánkban már „irodalmi stílus”. Az én ízlésem szerint nem az. Bár én nem számítok.

Tisztelettel:

aLEx blogger"

Nem sérti a jó ízlést, hogy "takarodj a picsába", "kibaszott buta ember" valamint hogy "t 20 perc alatt le lehetne söpörni a porondról" a nektek nem tetsző bloggereket innen.

A saját szavaid. És most fikázással vádolod, aki csak téged idéz???

Más írta helyetted a tudtodon kívül? Önkívületben írtad? tudatmódosító alatt? vagy szimplán lehazudod?
És mióta szokás meg nem jelent kommentre válaszolni, jó bőven?"

alex-morgolodasok.nolblog.hu/archives/2015/07/19/Csak_ugy_altalaban/
8. aLEx (szerkesztő)
2015. 07. 19. 15:59
RE: 7. hecketaper
2015. 07. 19. 15:46

Amúgy pedig mi a bajod a jellememmel? Abszolút egyenes jellemem van!"

A szerki erről már rég meggyőződött...:-DDDDDD

doremi 2015.07.19. 19:31:23

Üdv Zorro, nos az elmúlt napok alatt történtek végett egy kicsit olvastam erre-arra, és a párbaj eredeténél kötöttem ki. Itt találtam Herczegh Mihály 1903-ba által írott sorait, és úgy gondolom a mindenkori ellenzékre ma is igaz íme:
" képviselőválasztások elsősorban bizonyítják, hol a választás előtt általában minden képviselőjelölt jellemtelennek, hitvány embernek állíttatik az ellentáborban s alig van oly erkölcstelenség, becstelenség, amiket rá nem fognának és amik az ellentáborban hívőkre nem találnának. S mégis, amikor vége van a választásoknak s az a sok összerágalmazott férfi összeül az országházban: ezt tisztelt háznak nevezik s ilyenekül elismerik annak egyes tagjait még azok is, kik a választás előtt a legjobban gyalázták őket. A gyalázkodás semmit sem ártott és senkinek sem jut eszébe szemükre hányni, hogy az ellenzék korteseivel meg nem verekedtek. "
a forrás meg itt: /mtdaportal.extra.hu/books/a_parbaj_keletkezese_es_csokkentese.pdf

jut eszembe nekem is van egy táskám nem szándékozik valaki cipelni? :)

Cuba Libre c.C. 2015.07.19. 19:42:01

89.Várayd,

úgy néz ki, valaki sikeresen felismerte önmagát a "csak úgy általában" - jellemben....
Ki gondolta volna, hogy ilyen pontos a leírás.

grincs 2015.07.19. 20:36:49

Kár, h megint "abba" az irányba fordult a kommentelés!
Lépjünk már át rajta, hisz jó érzésü blogger, bloggerína már nem kommentel nála!
Át kell lépni rajta, mint azon a bizonyos rakáson és előbb-utóbb megunja!
Másképp sosem!

ZorróAszter 2015.07.19. 21:19:49

85. várady
2015. 07. 19. 13:11

Kedves Várady!

Nem olyan nagy baj, ha ebben nem értünk egyet.

De nékem igen makacsul berögzült meggyőződésem, hogy a legalapvetőbb problémánk az, hogy a dolgozók, bérből és fizetésből élők és a kapcsolódó rétegek folyamatosan elveszítették a reményüket arra, hogy az MSZP az ő érdekeiket képviseli, és ezért egyre többen maradtak otthon.

Ennek oka pedig az, hogy a gyarmattartóink és a sajtóik megmondták az MSZP-nek, hogy szó se lehet munkavállalók érdekeinek érvényesítésére szövetkező pártról, szoros szakszervezeti együttműködésről és a többi bolsi cafrangról, hanem tessék rendes becsületes liberális néppárttá válni.

És ezt keményen támogatta az a szintén kezükben lévő sajtó, amiről mi azt hittük, baloldali, közben egyre többek számára derült ki, hogy valójában liberális. Például a Népszabi is.

Amit konkrétan mond, azzal konkrétan azért nem értek egyet, mert én is gúnyolódtam Kubaszovon (Kubatov Gáboron), de azt azért nem hiszem, hogy a választások MÉG ne lennének titkosak.

Ha nem veszi szerénytelenségnek, ideteszem eme rövidkének a linkjét, mert akkoriban nagyon kevesen olvasták, mivel folyamatosan kidobták a frissülőből

zorroaszter.uw.hu/archives/2013/05/18/Hogyvot_Hogyvot/

ZorróAszter 2015.07.19. 21:33:21

88. Virág elvtárs s.k. (látogató)
2015. 07. 19. 16:44

Nem vagyok könyvelő, és aminek a könyvelésébe beleláttam így-úgy, azis csak alig több mint 100 alkalmazottas cég volt.

Nagyobbnak is beleláthattam volna, csak akkor nem érdekelt.

A nagyvállalati pláne multi Nyrt. meg egy külön világ ezekhez képest is.

Azt, hogy a nagyvállalatok a beruházásokkal magyarázzák, hogy nem fizetnek osztalékot és időlegesen veszteségesek, az szerintem látható. Az is, hogy a tőzsde ebből nem von le negatív következtetést, sőt.

De ha tévedek, szivesen megnézném, hogy Ön ezt mire alapozza.

ZorróAszter 2015.07.19. 21:38:42

Kedves Doremi!

Nekem erről az a régi magyar film jut eszembe, ahol az ügyvédek bíborvörös fejjel ingerülten minősítgetik egymást a tárgyaláson, aztán kint a folyosón cigarettázva

- És akkor ugye nem feledkeztetek meg a csütörtöki vacsorameghívásról?
- Természetesen nem. Köszönettel ott leszünk
- És kedves nejed, Amálka már teljesen felgyógyult a meghűlésből?
- Igen. Még egy picit kapar a torka de már teljesen rendben van

Vagy valami ilyesmi :o)

aLEx 2015.07.19. 21:39:16

RE: 91. Cuba Libre c.C.
2015. 07. 19. 19:42

"Úgy néz ki, valaki sikeresen felismerte önmagát a "csak úgy általában" - jellemben....
Ki gondolta volna, hogy ilyen pontos a leírás."
Egyáltalán nem kellett ahhoz magamra ismerni, hogy tudjam, rólam írtad. Ismerlek már annyira, mint a rossz pénzt. Egyértelmű, hogy mi húzódik meg a sunyi célozgatásaid mögött.

ZorróAszter 2015.07.19. 21:39:29

Ja! Még Doreminek.

És akkor is, ma is a Parlament tele volt ügyvédekkel, jogászokkal.

Úgyhogy ne csudálkozzunk.

napos 2015.07.19. 21:42:58

79. Cuba Libre c.C.
2015. 07. 19. 11:20
Piroskaveje brüsszeli támogatása nem erre utal.
Amúgy nekem még mindig szimpatikusabb, ha azt hazudják, hogy szembeszállnak a gonosszal, mintha mások egyszerüen letagadják a gonosz létezését.
Azt nem egészen értem, hogy vannak, akik Orbántól nagyjából szocialista forradalmat várnának el?

ZorróAszter 2015.07.19. 21:55:48

Kedves Napos!

Jól megfutott az előző bejegyzésemben a válaszolás elől :o)

137.

zorroaszter.uw.hu/archives/2015/07/16/Petofi_Szechenyi_lanya_volt/
" Kedves Napos!

Mint mondtam, őszintén érdekelne részletesen kifejtve, hogy a szélsőjobb miért akarja tőlünk elvenni Petőfinket. Főleg hogy ordít, hogy ezt akarja. Elvenni, és helyette egy elhurcolt, hazájával feleségével többé nem törődő bigámista csontvázát tenni a helyére.

Nem mondhatja, hogy eddig se érdekelt a véleménye.

De most kifejezetten nagyon szeretném, ha részletesen kifejtené, hogy miért? "

Cuba Libre c.C. 2015.07.19. 22:57:37

98.Napos,

nekem egyik sem szimpatikus. Mindkettő szándékos.

ZorróAszter 2015.07.20. 08:46:19

KEDVES MINDENKI!

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a magyar sajtó, médiák milyen egységesen, oldaltól függetlenül, kormánypárti és ilyen-olyan ellenzéki ugyanúgy - terelik el a figyelmet arról a tényről, hogy itt a kormány megfenyegette a vele szemben jogorvoslatot nyerőket, hogy akkor sem bocsánatot kérnek a törvénytelen intézkedés miatt, hanem bosszút állnak.

Eltelt 4 nap. Sok cikk született. Sok riportot mutattak be tv-ben, rádióban is.

Érdemes megnézni őket erre is kihegyezve.

És azután elgondolkodni azon, hogy mi is ez a bábszínház.

ZorróAszter 2015.07.20. 08:51:55

Esetleg érdemes még arra is emlékezni, hogy még kiket és mivel fenyegettek meg hasonló módon.

Valéria 2015.07.20. 09:38:11

Kedves ZorróAszter,


én ugyan nem voltam katona, de férfiemberek történeteiből hallottam, hogy a "seregben" volt szokás az az úgynevezett idomítás, ami nagyjából és valójában a nép nyelvén "szívatásnak" felel meg.

nos Lázár gesztusai, retorikája erre emlékeztetnek.

Visszapofáztok? Még egyszer felmossátok a folyosót. Sőt, még a bakancsomat is kipucoljátok, de minden reggel ám! ...és így tovább egyre meredekebb, egyre durvább ötletekkel idomítva a szerencsétlen áldozatokat.

Durva, közönséges, katonatempó.

No, de a közlegények sem szoktak mindent hagyni...ha jól emlékezem a történetek folytatására.

Kérdés, mernek - e a civil közlegények, vagy sem? Van-e a közlegények csoportjaiban olyan domináns személy, aki képes vissza szívatni, vagy van erre egyáltalán ötlete??

Merthogy nincs itt különbség úgy látom. Vannak a hazai vállalkozók - ha a katonás hasonlatnál maradok, akkor ők már ilyen-olyan rangot viselnek - vannak a közlegények és vannak a külföldiek, az idegenek, az ELLENSÉG.

ZorróAszter 2015.07.20. 09:58:36

Kedves Valika!

Az a baj, hogy mi olyanok vagyunk mint a kisgyerekek.

A baba totyog, elesik, a büszke papa odalép és talpra állítja, totyog tovább.

De ha a Nagymama van ott, az odaugrik, és "Jaj Kisbogaram. Csak nem ütötted meg magad?"

Erre a kisbaba persze elkezd ordítani.

Így vagyunk mi is.

Ha a sajtótájékoztatón Lázár letolja a gatyáját és odaszékel a szóvivői pulpitus tövébe, szerintem senki nem szólna semmit. És hiába kerülne fel a video a youtubera.

Amíg valamelyik megmondóember azt nem mondaná, hogy tessék felháborodni, addig senkise háborodna fel.

A megmondóembernek pedig szintén meg kell mondani valakinek, hogy most megmondja vagy ne mondja meg a tutit.

Ha meg egy megmondóembernek se mondják, hogy mondja meg, akkor meg olyan, mintha meg se történt volna.

Lásd Welsz Tamás inyenc öngyilkossága igazságszérummal rendőri felügyelet alatt.

Valéria 2015.07.20. 10:16:21

104 ZorróAszter

Szerintem meg az a baj, hogy Lázár - és a kormány nagy része - éppen amiatt olyan sikeres, amit leírtam.

No, nem azért mert itt mindenki volt katona. Hanem azért, mert ez a kormány nagyon olyan akar lenni, mint a nép jelentős része. Nem esik nehezére.
Az igaz, hogy csak 2/3 szavazott rájuk, de azok, akik masszívan, elkötelezetten, nem értenek egyet bármivel, ami történik az országban politikai és közéleti szinten és erről tájékozódnak is, azok jóval kevesebben vannak, mint amit erről olvasni lehet. Pedig a közvéleménykutatások nem erről szólnak. Az igaz, hogy egy netadó meg tudott szólítani sokakat, de már az oktatással összefüggő demonstrációk, akciók nem annyira voltak sikeresek....a sor folytatható.

Pláne, ha jövedelmük, létük, pályafutásuk függ attól, ha elkötelezett, kormányellenes véleményüknek nyíltan hangot adnak! Pláne, ha nem politikusok, hanem az aktív rétegből kerülnének ki a megszólalók!

Jól ismeri a népet Lázár és Orbán meg a többiek. Közülük kerültek ki és azokat szeretik nem csak a politikai környezetükben látni, de a vállalkozói szektorban is. Velük szót értenek a megszokott retorikával, a megszokott tempóval és feltételekkel.

A Spár nem tartozik ide. Példát kell statuálni, hogy a magyarok is értsenek a szóból.


Az ellenzéki megmondóember ugyan megmondhatja a véleményét, de ez még kevésnek tűnik az emberek számára.

A bizalmat jóval hosszabb idő alatt lehet visszaszerezni. Sajnos közben mindennap kenyeret kell vásárolni.

Valéria 2015.07.20. 10:25:32

Bocs valami kimaradt az egyik mondatból.
Helyesen:

Közülük kerültek ki és azokat szeretik nem csak a politikai környezetükben látni, de a vállalkozói szektorban is, akik értik a hasonló retorikát és a legmerészebben képesek megvalósítani. Velük szót értenek a megszokott retorikával, a megszokott tempóval és feltételekkel.

Valéria 2015.07.20. 10:35:57

104. ZorróAszter,


"Ha a sajtótájékoztatón Lázár letolja a gatyáját és odaszékel a szóvivői pulpitus tövébe, szerintem senki nem szólna semmit. És hiába kerülne fel a video a youtubera."

egyébként igaza van kedves ZorróASzter,


megszokták az irányítottságot és hiába volt 25 évnyi - elvileg szabadország, demokrácia, meg ilyenek - átmenet, ez az irányítottság-függés nem múlt el és a mostani kormánynak ez így jó. Vagy a nép egy jelentős része is így gondolta, akik fellélegeztek, hogy végre valaki vállalja a felelősséget és teszi a dolgát.



Hát nem vállalja, mert továbbra is mindenért mi leszünk a felelősek, minket von felelősségre Lázár is, csak éppen az esélyt is kiadtuk a kezünkből. Ha volt egyáltalán.

Még mindig úgy gondoljuk, a szavunk nem sokat ér, a megmondóember talán számít ott, ahol működik és különben is, ő viszi el a balhét, övé a felelősség, ezért fizetik.

ZorróAszter 2015.07.20. 11:12:28

Nékem még mindig az a meggyőződésem, hogy az MSZP árulása koptatta le a baloldali szavazókat úgy, annyira, hogy már nemcsak hogy szavazni nem mennek el, de un. baloldali sajtót, médiát sem néznek már.

Teljesen elérhetetlenné váltak.

Mellékesen megjegyzem, hogy az óriásplakát háború mintha azt mutatná, hogy a FIDESZ is kezdené elveszíteni a befolyását a médiákon keresztül. Hiába nyúlták le.

Tehát a FIDESZ sikere elsősorban ennek köszönhető. Mert ugye az a 2/3 mindig elfelejtjük, hogy alig több mint 50% volt.

És nem is az országnak, hanem annak, aki elment és bedobta a cetlit.

A probléma az, hogy ami miatt ez bekövetkezett, nemhogy nem változott semmit, de nem is szabad beszélni erről.

Addig pedig nem fog változni semmi, mert a beszéd is csak az első lépés lenne a reményhez.

Valéria 2015.07.20. 11:44:57

108. ZorróAszter (szerkesztő)

"A probléma az, hogy ami miatt ez bekövetkezett, nemhogy nem változott semmit, de nem is szabad beszélni erről."


nem szabad? Inkább arról van szó, hogy nincs sok értelme, mert nincs folytatása egy-egy megmondásnak.

Apropó....megmondóemberek, véleményvezérek.

Azt a kérdést sem ártana egyszer-egyszer górcső alá vonni, hogy kikből lettek a véleményvezérek, a megmondók és kikből a meghatározó gazdasági középvezető réteg?
Politikai értelemben most inkább nem...DE emlékezzünk csak vissza a gazdaságira, abból is a közép réteg helyzetére.
Egy vidéki helyszínen például, ahol viszonylag szűk körben lehet egyáltalán elképzelni lehetséges személyt. Egyrészt mert mindenki ismeri egymást - jó, majdnem - másrészt, a régi beidegződések még működnek. A valahai téesz főkönyvelője, jogtanácsosa, vagy egyéb vállalati vezetője, a rendszerváltás után nem halt ki egy szálig. Valamit kezdtek magukkal. Emlékszem egy régi ismerősömmel , igaz nem mostanában, találkoztam és beszélgettünk. A a megyei kiskereskedelmi vállalatnál dolgozott az átkosban. Találkozásunk valamikor a rendszerváltás utáni első években történt és arról beszélt, hogy egy-egy osztályvezető 4-5, de volt olyan is, aki 10-12 kis vidéki üzletre tette/tehette rá a kezét és saját alkalmazottait a lojális régi boltosokból verbuválta. Hozták a régi beidegződéseket, megoldási stratégiákat.

Ezek az emberek fontos emberek maradtak az új világban is.

Közben persze változott a világ,
emlékszem régi molos szaki mesélte nevetve, hogy anno a cégnél a kutasok szemében előkelő helyen szerepelt a kijáró szerelő. Nem is lehetett "akárki".

Később változott a helyzet, az informatikus vette át a "fontosságot". Változik a fontos ember, a véleményvezér, a "valaki" lehetséges személyes is.

Még egyszer idézem kedves Aszter : "nemhogy nem változott semmit, de nem is szabad beszélni erről".

Azért nem tartják erről érdemesnek beszélni, mert talán lassan áthelyeződnek súlypontok, az óriásplakát ügy is mutatja, balhé szintjére vitték a kommunikációt.

Amúgy nem mellékes, hogy - ha jól tudom - magánemberek dobták össze a Kétfarkúak ellenkampányára valót.

Na tessék. Most mondja, hogy nem szabad beszélni!?

ZorróAszter 2015.07.20. 18:41:47

Kedves Valika!

Én ezt arra mondtam elsősorban, hogy azt tilos pedzegetni, hogy ki miért és hogyan változtatta meg az MSZP-t.

Parancsoltak rá, hogy egyről szó se eshet, arról, hogy az MSZP a munkavállalók és a hozzájuk kapcsolódó rétegek képviseletét lássa el.

Tessék elképzelni azt a pármillió választópolgárt aki ezért nem megy már el szavazni és ezért nem néz ellenzéki médiát se. Mit gondol az amikor az óriásplakátokat nézi?

Azt, hogy ezek nem változtak. Se a Fidesz se az ellenzék.

Közönséges idióták egytől egyig.

vektorviktor 2015.07.20. 19:54:25

én élőben hallottam ezt a Lázár förmedvényt a tévében, ez egészen elképesztő, és csak nézem, mint a boci, hogy erre nem ugrott minden magát ellenzékiként beállító pártocska
eh, látszik, ez a stílus nekik is megfelel, ahogy egyik kormány elkezdte a népnyúzást úgy folytatja a másik, nincs ebben különbség

"Ha te nem loptad el, majd ellopom én, és ha marad még valami, osztozunk..."
Pfej.

ZorróAszter 2015.07.20. 21:17:16

Kedves Vektorviktor!

Bevallom, titkon arra számítottam, hogy valamelyik olvtárs azt mondja, hogy nincs igazad, mert itt van például a Bivajbasznádi Kurír vagy a Jászkarafaszai Harsona, ami szórol szóra szóváteszi ezt.

Mármint hogy kit is fenyeget ez a Lázár?

A jogtalanság ellen jogorvoslatot találókat azzal, hogy akkor még bosszút is fognak állni.

Én meg azóta is nézem a "Lázár megfenyegette ..." című írásokat, és várom, kinek tűnik fel végre hogy kiket mivel is fenyegetett meg.

Most és korábban is.

Na ez miért van?

Hülyék az újságírók? Nem értik, mit mond valaki csak homályosan sejtik?

Vagy a magyar sajtót irányító Főfőmanagercenzor megaszonta, hogy erről tilos írni?

Mint Welsz Tamás igazságszérumos öngyilkosságáról is?

vektorviktor 2015.07.20. 21:36:04

Ugyan! Minél kisebb és helyibb a média annál inkább a polgármester kezében van a sajtó(s töke).
Ellenben nem is az a probléma a következmények körül, hogy a Spar vagy akárki a vásárlókra hárítja az adót. Nem ez a fő gond. Hanem az, ha elszakad a cérna és kivonul.
Az így keletkezett piaci űrt, és alkalmazottakat ugyan átveszi a konkurencia, látszólag minden változatlan, de mégsem.
Eggyel kevesebb versenyző
Valamint konkrétan a Spar, ahol még egy picivel magasabb minőséget kapok, mint aktív vásárló, mondom ezt. A minőségi űrt nem fogja senki betölteni.
Azután megint felnő nagyon gyorsan egy nemzedék, aki még nem látott olyat,.....
Visszasüllyedés 30 évvel ezelőttre.
Valahogy így éltem meg azt is, mikor a Julius Meinl kivonult. Pedig a' nem most volt!
Lásd még Tigáz, fél Magyarország gázszolgáltatója feladja a rezsiharcot.

Lázár mondataiban volt még valami. Ha figyelted a végét: elvesszük és szétosztjuk. Érted: SZÉTOSZTJUK!!! Itt vége a mondatnak, és nem igazán tudjuk kik között osztják szét az állam által összerabolt vagyont!

ZorróAszter 2015.07.20. 22:45:05

Jó-jó!

De egyrészt nem tudhatjuk, hogy az adóemeléseket a multik nem együttműködésben adják elő a kormánnyal a színpadon?

Mert ki tudja, hogy a Spár mennyit fizetett be összességében az államkasszába 2009-ben és most?

Viszont indokot kap áremelésre, elbocsájtásra, alkalmazottak sanyargatására.

Másrészt amit Lázár mond vagy hogy fenyegetőzik, azt régóta tudjuk.

Egy új elem van: kinyögte, hogyha törvénytelenségen kapják, nem bocsánatot kérnek, neadjisten lemondanak, hanem bosszút állnak.

Hol van ilyenkor a sajtó?

Így épült ki ez a moslék tolvaj rendszer a sajtó asszisztálásával lépésről lépésre.
süti beállítások módosítása