Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Teréz körúti robbantás - az alvilági céhes kisinas mestermunkája?

2016. október 04. - ZorróAszter

Sokszor előfordul, hogy olvasok valamit, vagy megnézek egy filmet, és a probléma nem azonnal ugrik be, hanem csak napok múlva. Addig valami furcsa kis nyugtalanságfélét szoktam érezni. Kicsit rokon érzést azzal, mikor valami, mondjuk egy színész neve nem ugrik be.

Például volt egy film egy őrültről, aki egy luxushajón bombákat helyezett el. És a tűzszerészek a bombáknál várakoztak a főnök lépéseire, aki az elfogott tettes telefonon érkező útmutatásai alapján kezdte el hatástalanítani az egyik bombát.

Tűzszerésztársai meg az ő útmutatásai szerint követték a többi bombán lépésről lépésre.

Az utolsó kérdés a klasszikus kék vagy piros volt. A főnök valami kis furcsaságot vett ki a tettes távoli telefonos hangjának árnyalatából, és ezért az utolsó pillanatban nem az általa mondott piros, hanem a kék vezetéket vágta el.

Ha jól emlékszem, itt sem azonnal esett le a tantusz, hogy hülye ötlet volt. Mert ha téved, akkor a társai követték volna, és ők is felrobbannak abban a hiszemben, hogy a főnök a piros vezeték elvágásától robbant fel, és ők is a kéket vágják el.

 

Ugyanilyen furcsa érzésem lett mikor a szörnyű teréz-körúti képsorokat néztem párszor. És csak ma reggel ugrott be, hogy mi is volt ez a furcsaság.

 

Egyes nagyon kemény bűnözői csoportok - több okból - úgy vesznek fel új tagokat, hogy valami súlyos bűncselekményt, gyilkosságot, robbantást kell elkövetniük felvételi vizsga gyanánt.

Egyrészt ezzel ellenőrzik, hogy az új tag valóban bármire képes. Hogy rátermett. És ezzel szűrik ki a rendőrségi behatolást is. Mert ilyen súlyos bűncselekményt egy rendőr sem követhet el a beépülés érdekében sem.

A lényeg, hogy ez ugrott be ma reggel, hogy ez is ilyen mestermunkának szánt dolog lehetett. De furcsa, hogy mintha ezt a variációt senki se pedzegette volna mindeddig.

 

A dolog pedig akkor azt jelentené, hogy megjelent itt valami igencsak kemény társaság, akik helyismeret hiányában most toboroznak helyieket.

 

2016. 10. 04.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr8211765843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2016.10.04. 16:25:07

Mondom, sci fic-t kellene irnia.....

ZorróAszter 2016.10.04. 17:44:41

@littke:

Kedves Little!

Ha még Ön sem hallott ilyesmiről Amerikában, akkor ilyen biztos nincs is.

CsipkeRózsa 2016.10.04. 18:04:39

Erre a változatra még nem gondoltam, de minden lehetséges. Nem tudom, mire tippeljek, remélem, egyszer majd kiderül az indíték.

ZorróAszter 2016.10.04. 18:33:03

Kedves Csipkerózsa!

Pedig Önben bíztam, hogy tetszik adni pár linket, amiken pont ezt a variációt feszegetik.

Közben eszembe jutott, hogy volt pár hónapja egy másik hasonló robbantás valami banknál vagy bankautomatánál, ahol nem volt áldozat. Nem tetszik emlékezni, pontosan mikor volt az?

CsipkeRózsa 2016.10.04. 19:29:12

@ZorróAszter:

2015-ben volt egy bankrobbantás a Lehel u.-ban. Nem tudom, hogy melyik bank volt.

CsipkeRózsa 2016.10.04. 19:34:22

Lehet, hogy 2014 - ben volt, és talán a CIB banknál. Az időpontokkal mindig bajban vagyok.

ZorróAszter 2016.10.04. 20:18:23

Köszi szépen.

Lehet hogy csalódást fogok okozni Önnek, de közben elbizonytalanodtam.

Mert egy ilyen akcióval egy bűnszervezet azt kockáztatná, hogy amikor már évek óta nekik dolgozik a céhinas, akkor kapják el a rendőrök a mestermunka miatt.

Tehát ha ilyen lenne, nem követelnének meg ilyen nyilvánosságot.

Elég ha ők tudnak róla. Nem kell az egész országnak is látnia.

pettra01 2016.10.05. 18:55:03

Most már négyszáz fölött van a bejelentések száma, azért a tízmillió sokakat fellelkesített. Ebben biztosan van egy csomó alaptalan, de hátha a tényleges tettes is köztük lesz. Én nem hiszem, hogy valami bűnszövetkezet lenne, eléggé amatőrnek tűnik ez a robbantó.

ZorróAszter 2016.10.05. 21:57:44

Kedves Pettra!

Már én is elbizonytalanodtam mint mondám.

Most már csak legfeljebb azt tartom lehetségesnek, hogy a felvételi vizsgafeladat esetleg pont az volt, hogy a kamerák kereszttüzében megúszni a lebukást, de már ezt sem tartom valószínűnek.

Kitűztek vérdíjat?
süti beállítások módosítása