Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Mikor oldódik meg az egészségügy katasztrófája Magyarországon?

2017. március 22. - ZorróAszter

Sokan a magyar népet intelligens népnek mondják. Amiről nekem mindig a róka és a holló meséje ugrik be. Ugyanis a magyar nép történelme során a legorrbavágóbb tények, összefüggések felismerésére se volt képes soha, hacsak nem rágták a szájába. Vagy inkább nem verdesték bele alaposan a fejét.

Bár így is könnyen felejt.

Különösen kirívó ez az egészségügy honi helyzetével kapcsolatosan.

Merthát mi itt a probléma?

A Nyugat az elmúlt hatvan évben kiépített egy új rendszerű gyarmati rendszert a régi helyébe, amely már nem konkrét gyarmattartó országokhoz kötődik, hanem közös. És a jól csengő globalizált világ névre hallgat.  Ennek a keretében a Nyugat hallgatva Marx bölcs szavaira a sírásóját, a munkásosztályt igyekezett minél messzebbre kiszervezni a gyarmatokra, csinálják ott a fesztivált. A legfejlettebb országokban az irányítás, bankok, trösztszékházak, egyebek mellett csak a csúcstechnológiák gyártása maradt jószerivel.

Az úri állások a pénzhez kapcsolódnak. Más szemetében, beleiben kotorászni nem úri foglalkozás. Kukásokat, orvosokat, egyebeket tehát külföldről kell behozni.

Ám míg az úriemberek azt elnézik, hogy az utcán a kukákat törökök vagy négerek tologatják, az mégsem járja, hogy a beleiben is egy néger kotorásszon. Így az orvoshiányt kelet-európai fehérniggergyarmatokról kell megoldani.

Mikor lehet majd megoldani Magyarországon az egészségügy katasztrófáját, az orvoshiányt, orvoselvándorlást és a kapcsolódó problémákat?

Majd ha a fejlett nyugati országokban lesz elegendő orvos, és a gyarmattartóink engedélyezik a kollaboráns kormányuknak, hogy hozzálássanak a hullahegyek eltakarítása után az egészségügy rendbetételének.

Az okos magyar nép pedig annyira örül majd a nemvárt új fejleményeknek, hogy eszébe sem lesz megkérdezni, hogy eddig ezt miért nem lehetett.

És boldogan él -

- míg megint valamiért nem kezdenek el fogyatkozni a fehér orvosok és nővérek Angliában, Németországban - vagy másutt - a fejlett Nyugaton.

Például mert az immár másod-harmad generációs brit vagy német állampolgár már snassznak tartja a más beleiben való kotorászást, és nem akarja apja, nagyapja foglalkozását folytatni, hanem ő is kötvények akar számolgatni egy bankpalota szép napfényes irodájában.

 

 

2017. 03. 22.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr9612361627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.22. 13:19:54

Sokat "segít" a helyzeten, hogy a betegek a sorban állástól, a várakozó listától, vagy a kórházi fertőzésektől való félelmében inkább el se megy orvoshoz. Persze, ezzel aláírja saját helyzetének rosszabbodását, vagy halálos ítéletét.

ZorróAszter 2017.03.22. 13:49:39

Az itt a "szerencse", hogy az emberek egyébként se akarnak orvoshoz járni.

A múltkor valaki mesélt egy amputált lábú bácsiról, akinek a másik lába is teljesen el volt feketedve, és a többi beteg ezt nézte a folyosón hosszú időn keresztül.

Na de ki mondja meg, hogy a bácsi magától húzta-halasztotta a dolgot eddig, vagy volt szerepe benne az egészségügy állapotának, és ha volt, akkor mekkora?

ZorróAszter 2017.03.22. 13:54:41

Én ezt a "A logika titkos története" című bejegyzésemet beteszem privátba, mert ez egy félkész cikk volt, ami véletlenül ment csak ki. És a technika kifürkészhetetlen ördöge folytán mégis mindig megjelenik az ajánlóban, mintha froclizna. Jó?

ZorróAszter 2017.03.22. 13:55:17

Majd ha befejezem végre, kiteszem megint.
süti beállítások módosítása