Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

A FIDESZ választási csalásának elemei

2018. április 13. - ZorróAszter

Sokan firtatják mainapság, hogy mire volt elég a FIDESZnek és a választási bizottságaiknak vasárnap a hosszú bájtok éjszakája (de minimum három órája), amíg a választási irodák bezártak, és az ominózus két választási helyszínnél az utcán álltak sorba a választók körülbelül este 10-ig?

Azonban a FIDESZ választási csalásának diverzifikált, egyenként alig-alig látható, egyenként csupán pár százalékot hozó elemei is vannak.

Ám tucatszám, és ezek összeadódva jelentkeznek az elmúlt választásokon.

Ezek:

1. Médiakiegyensúlyozás címén a lopott pénzből felvásárolt sajtó, média.

Gazdáik, a német nagytőke segítségével.

2. A baloldali sajtó, média lerombolása, a maradék elliberalizálása legutóbb főleg a felszámolt Népszabadságtól spóraként szétszórt liberális újságírók segítségével.

3. Behatolás a rivális pártokba. Azok beépített emberek segítségével való szétszakítása, felbomlasztása. (Giczy féle KDNP, Torgyán féle Kisgazdapárt, Dávid Ibolya-Herényi féle és a korábbi MDF.)

Ezek romjai végül mind a FIDESZt hizlalták.

Más esetekben csupán a Pártok manipulálása.

Ezekhez mérhető hatásúak a FIDESZ számára az MSZP-be beépített különféle ügynökök tevékenysége. (Nem csupán a FIDESZ ügynökök!)

Illetve elsősorban az utóbbi választásokra ért be a FIDESZ által létrehozott Nácipárt Vona vezetésével, amit aztán az állítólagos baloldali sajtó/média hizlalt a mai vágási súlyra.

4. A lopott, de annak kímélése érdekében jelenleg főleg állami pénzekből támogatott, fenntartott  FIDESZmédia, civil szervezetek, stb.

5. Külföldi hírszerző szervezetek támogatása. Elsősorban gyarmattartóinké, a BND-é.

(Érdekes Havas Henrik kinyírása az ezzel kapcsolatos saját élményének kikotyogása után.)

6. A jobboldali erdélyi és más környező országokban élő kettős állampolgárságú magyarok bevonása a FIDESZ érdekében.

Itt csupán az az érdekes, hogy tudták-e előre, hogy az RMDSZ és a többi, valóban a magyarság  érdekeit néző párt szépen fű alatt figyelmezteti, tájékoztatja híveit a magyar állampolgárság felvételével kapcsolatos kockázatokra Romániában, Szlovákiában, ... ?

Vagyis hogy biztosan tudták-e, hogy emiatt ez egyedül a FIDESZnek fog kedvezni, legfeljebb még kis mértékben a náciknak?

6. Ellenzéki pártok létrehozása a majmolt Horthy rendszer gyakorlata szerint az ellenzék megosztására. LMP, DK, Együtt, Párbeszéd, Momentum, ...

(De ezek közül visszatekintve legfontosabb a mostani választásra beérve a Nácipárt létrehozása volt.)

7. A közszolgálati tévécsatornák, rádiók, MTI megszállása és FIDESZ szócsővé változtatása.

8. Egyéb FIDESZ választási propaganda állami pénzből kormánypropagandának, tájékoztatásnak álcázva.

9. Végül de nem utolsósorban a többször módosított FIDESZ Választási Csalási Törvény előírásai, különösen:

Maga a FIDESZnek kedvező egyfordulós rendszer bevezetése

A választási körzetek megfelelő átszabása.

Kamupártok létrehozásának törvényi támogatása.

A választási ellenőrző szervek megszállásának a biztosítása.

 

(Folytathatnánk, de unalmas. És úgy se érdekel senkit.) 

 

Ám a legeslegfontosabb tényező hogy gyarmattartónk, a Német Negyedik Birodalom már három évtizede zsebrevágta a teljes politikai palettát a teljes médiapalettával egyetemben. És ezek, tehát az állítólagos ellenzéki, állítólagos baloldali pártok összehangoltan segítették hozzá a FIDESZt a gyarmattartóink által megkívánt eredményhez.

 

Ezzel kapcsolatosan érdemes venni arra is némi fáradságot, és megfigyelni, hogy akik most a választási csalással kapcsolatos hangokat csitítgatják és terelgetik, tették-e ugyanezt például 2002-ben is, mikor Orbán a nácikkal együtt őrjöngött a városban?

 

Feltéve persze hogy nem gyomlálták ki mindezt utólag a szabad magyar sajtóból.

 

2018. 04. 13.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr3713821922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pettra01 2018.04.14. 15:13:59

Igaz, hogy kommentet nem írtam, de olvasni olvastam. Én nem hiszek ebben a gyarmattartós elméletben. bár azt nem vonom kétségbe, hogy befolyásolni akarnak bennünket, de azért az agymosás nem olyan könnyű munka. Jó, megveszik a teljes médiát, nyomják az álhíreket, ettől függetlenül is van az embernek saját feje, saját bőre, tehát mondatják nekem reggeltől estig, hogy meleg van, ha közben fázom.

ZorróAszter 2018.04.14. 16:09:15

Ja bocs. Azt hittem, senki se olvasta.

Most kivételesen egyébként nem is lett volna a felvetésem, hanem hogy demokráciában választási csalás-e az említett eszközök alkalmazása?

És egyébként nem itt, de máshol állítottam, hogy az emberek igenis azt mondják, hogy de jó meleg van, ha azt hiszik, hogy mások is ezt mondják. És azt hiszik, nekik is érdekük ezt mondani akkor is ha fáznak.

Nem azt állítottam, hogy mindenki. Azt sem, hogy Ön is közéjük tartozna sőt tudom hogy nem. De éppen elegendően sokan igen.

ZorróAszter 2018.04.14. 16:14:27

Mellesleg én szoktam érezni ilyen jellegű nyomást, és sokszor engedek is neki.

Nem kifejezetten érdekből, mert azzal kapcsolatban lennének averzióim. De kényelemből, vagy mert épp fáradt vagyok vitatkozni igen.

pettra01 2018.04.14. 16:18:40

@ZorróAszter: Az nem kérdés, hogy a többség a Fideszt nem akarja. Az viszont nagy kérdés, hogy helyette mit akar, én se tudnám megfogalmazni, odáig eljutok, hogy mit nem, de hogy mit igen, hát nem volt olyan a kínálatban, amit teljes szívvel szerettem volna. Nekem most már az is elég lenne, hogy jó, marad a Fidesz, na de a kétharmad azért nehogy már, meg nagyon kellene egy kormányátalakítás is, jó pár embert nagyon messzire el kellene zavarni, talán az valamit segítene rajtuk. Bár magában Orbánban se ártana kicserélni valamit...

ZorróAszter 2018.04.14. 16:37:37

@pettra01:

Vagyis az Ön számára is működik a rendszer:

Elfogadjuk, hogy olyan párt, ami a munkavállalók, és volt munkavállalók, azaz nyugdíjasok, rokkantak, munkájukat vesztettek, és a családtag iskolások, leendő munkavállalók érdekeit képviselné, az Csipkerózsikaálom.

És akkor marad az, hogy próbáljuk meg ezt a machiavellista pszichopatát lecserélni egy másik machiavellista pszichopatára. Az egyik kollaboráns kormányt egy másikra.

Az újságíróknak meg az a feladatuk, hogy a hazudozási versenyben legyőzzék a fidesznyikeket.

Ez tényleg szép jövő.

pettra01 2018.04.14. 17:01:32

@ZorróAszter: Miért? Van más választásunk? Na nincs olyan párt, amilyet mi szeretnénk, akkor alakítsunk egy ötszázadik hülye pártot, aztán kitaláljuk, hogy idővel kormányozni is fogunk. Lehet, hogy ennek pont így kell lennie, létre kellett jönnie a magyar arisztokráciának, akik elit iskolákban meg magántanárokkal képeztetik a gyerekeiket, aztán azok között a gyerekek között lehet majd egy Széchenyi vagy hasonló, a mostani generáció nagyon szőrös talpú, akármerre néz az ember, csupa középszer.

ZorróAszter 2018.04.14. 17:25:07

@pettra01:

Például ha állandóan a nyakukra járnánk és tömegesen követelnénk, hogy az MSZP változzon vissza azzá, amit a nevével hazudik immár liberálissá változtatása után, akkor az ott tárolt valóban baloldaliak ki tudnák szorítani a kollaboráns burzsujseggnyaló liberálisokat.

Persze hogy ezt a gyarmattartók kezében lévő teljes médiapaletta nem támogatja sőt erről tereli a figyelmet.

De nekünk lehetne elegendő eszünk, hogy ne az általuk létrehozott kamupártok között guberáljunk.

Vagy mint a baloldali többség: duzzogva bevágja az ajtót és többé szavazni se megy el.

Pár hónapja saját élmény: ismerős házaspár - mindketten intelligensek. A férfi mérnök. Azt hogy tényleg nem mentek el vasárnap szavazni, azt még nem tudom biztosan.

Jól kitalálták a rendszert.

pettra01 2018.04.14. 17:31:10

@ZorróAszter: Én biztos, hogy soha többé nem szavazok, vékonyka vigasz, hogy nem is lesz rá lehetőségem, tehát nem feltétlenül dacból :)

ZorróAszter 2018.04.14. 17:45:51

@pettra01:

Már mondtam magának az egyel korábbi cikkének a végén is, csak nem válaszolt. Én viccesgyerek vagyok. Sőt olyanokkal is humorizálok amivel nem szabadna vagy nem ízléses. De ilyen mondásokat nem tudok viccesen felfogni inkább elszomorít. De sebaj. Általában hamar visszatér a szokott közérzetem.

pettra01 2018.04.14. 17:48:25

@ZorróAszter: Most nem pont arra az okra gondoltam, de az is benne van persze, bár szerintem lesznek itt még érdekességek, hogy egyáltalán ki vehet részt a szavazáson. Nekem addigra a jogosítványom is lejár, úgyhogy végképp megszűnök mint legális élőlény.

ZorróAszter 2018.04.14. 17:57:39

@pettra01:

Én a maga helyében mindenképpen megcsináltatnám azt a személyit. Én nem voltam elég ravasz, de aki az, az olyan időpontban megy, amikor kevés sorbanálló ember várható. Így nekem kb. 2 óra volt (pár évvel ezelőtt lejárt személyivel és születési bizonyítvánnyal). Ha maga ügyesebben időzít, akkor kevesebb mint egy óra alatt megvan.

De úgy is tudom, hogy Ön sosem hallgat rám. :o)

ZorróAszter 2018.04.14. 18:21:40

Például ha doki kell, neki jó a lejárt személyi?

pettra01 2018.04.14. 18:31:23

@ZorróAszter: Tényleg nem bírok elmenni odáig, gyakorlatilag mozgásképtelen vagyok. Doki meg nem kell, ő amúgy a taj-kártyával foglalkozik csak, de oda se megyek többet, most is a barátnőm szerzett nekem gyógyszert. Azért megoldjuk :)

ZorróAszter 2018.04.14. 19:04:50

Akkor rendicsek.

Még azt szerettem volna megkérdezni, hogy Önt a blog.hu emelte ki vagy az index? Vagy mindkettő?

Tök olyan, mintha ők nem akarnák, hogy rájöjjünk ezekre. Például mi lehet az oka a viszonylag kevés Facebookos hozzászólásnak? Lehet hogy nem veszik észre, hogy ők is hozzászólhatnak?

pettra01 2018.04.14. 19:33:48

Fogalmam sincs, hol jelent meg, nem is tudom kideríteni, nekem az ilyen dolgok nagyon titokzatosak :)

pietnik 2018.04.14. 19:39:52

Én pl.irtózom a facebucitól!Rajt vagyok ugyan,de sok vizet nem zavarok,ha véléetlenül írok is megjegyzést,azoknak a fele nem jut el oda,ahova szántam.Meg az aktivitásom sem a régi,és az is igaz,hogy fotelforradalmárrá vedlettem,nem voltam otthon két éve már!
Választani sem voltam,egyre messzebb kerülök Mo.-tól!
Amit pedig Aszter ír,az,sajna való igaz!Nem figyeltem a választást sem,és hétfő reggel egyáltalán nem rendültem meg,mikor megtudtam ,hogy főg.cink már megint.....Na...és?!
Valóban igaz az,hogy addig fog a nyakunkon üli (vagy más!!) míg a világon kapitalizmus lesz,vagy a Világ....vagy mit tudom én!Na!

pettra01 2018.04.14. 19:49:45

@pietnik: Hát amíg meg nem pusztul a nyavalyás, már éppen ideje lenne, tíz életre való kárt tett eddig való életében.

ZorróAszter 2018.04.14. 20:47:01

Nini, kedves Pietnik!

Hol jár itt ahol a madár se jár csak Pettra de neki is úgy szóltam? :o)

Örülök hogy újra látom.

Magától azt szerettem volna kérdezni csak mindig elfelejtem, hogy Ön látja a szlovákiai magyar szervezeteket?

Jól tudom, hogy a nem fidesznyikek fű alatt szép halkan megsúgták a magyaroknak, hogy milyen veszélyei vannak a magyar állampolgárság felvételének?

Mert már nem emlékszem melyik, RMDSZ-es vagy Hidas, vagy mindkettőtől erre láttam célozgatásokat annak idején. Csak sajna ez olyan rég volt, hogy ma már nem emlékszem, mi volt.

Tehát hogyha változnak az idők, akkor könnyen útilaput köthetnek a kettős állampolgárokra 50 kg-os batyuval együtt mint 1920-ban vagy 1945-ben.

De ez még tuti azelőtt volt, hogy az első kettős állampolgárt megfosztották szlovák állampolgárságától.

pettra01 2018.04.14. 21:08:37

@ZorróAszter: Valami szabály lehet erre, kiemelnek egy blogot, és ha eléri a 400 kommentet, akkor leveszik, mert most megállt a számok növekedése. Hogy mivel érdemeltem ki a figyelmet, el se tudom képzelni, ez is leginkább teljesen véletlen lehet, pont beleolvasott a szerkesztő és lehet, hogy csak egy szó volt neki szimpatikus vagy nagyon felháborító, ki tudja?

ZorróAszter 2018.04.14. 23:07:30

@pettra01:

Nem tudom. Tök olyan, mintha az új trend az lenne az informatikában, hogy senki ne ismerje ki magát semmilyen rendszerben.

Most a facebookon kiderült, nem lehet ZorróAszter a nevem mint facebook felhasználónak. Át kell alakulnom "oldallá", ha jól fordítom magamnak, akkor bloggerré. De képtelen vagyok magam kiismerni a rendszeren, a homályos értelmű fogalmakon és a gigantikus mennyiségű információn, amin át kellene rágnom magam ehhez.

Pedig én gyerekkorom óta programozok, egész életemben ezzel foglalkoztam, programozás, rendszergazda, távközlés, informatika ... és most is olyan programon dolgozok, ami kvázi olyan mint a facebook: felhasználó lépnek be, profilt csinálnak maguknak, adatbázist hoznak létre és kezelnek, stb.

De én úgy csinálom, hogy a felhasználó lehetőleg mindent értsen azonnal.

Ezek szerint én egy őskövület vagyok :o)

pettra01 2018.04.14. 23:17:26

@ZorróAszter: tegnapelőtt szántam rá magam, hogy megpróbálok megokosodni, nem igaz, hogy azt a rohadt megosztás gombot nem tudom feltenni a blogom oldalára, összeolvastam egy csomó háttérinformációt, ami olyan nyelvezetű, hogy ha még száz évig élnék, akkor se lennék képes még sejteni se, hogy mi a fene akar lenni. Helyenként úgy éreztem, hogy mintha megértettem volna valamit, át is állítottam ezt-azt, amivel csak további zavart sikerült keltenem, mert ugye már e-mailt nem kapok, ha komment jött, mostantól meg kell éreznem,hogy történt ilyesmi. Ezzel azonban elszomorít, ha hasonló nehézségei vannak, pont most akartam tanácsot kérni :)

pettra01 2018.04.14. 23:21:49

@ZorróAszter: Szóval szerintem egy okos szolgáltató eleve beépítené ezeket a funkciókat, és tudva, hogy a blogoló többnyire nem informatikus, ilyen buta kérdéseket tenne csak fel, hogy akarom-e,hogy ilyen nekem is legyen, igen-nem, nem pedig javasolni, hogy kódokat tegyek nem is tudom, hova, meg hogy a rajongói oldalam címét írjam be, hát azt se tudom, hogy az mi lehet.

ZorróAszter 2018.04.14. 23:39:13

Gőzöm sincs, mit akarnak a nagyokosok az informatikában.

Én már ott elvesztettem a fonalat több mint 10 éve hogy miért erőltetik például ezt az ócska jávát, amitől fagy minden, és lassú mint a dög. És zabálja az erőforrásokat.

Akkor azt a következtetést vontam le, hogy mivel kevés a programozó, ezért azt akarják, hogy minden hülye programozhasson, akinek eszébe jut.

De én már akkor azt gondoltam, hogy ez roppant veszélyes, mert a programozás nem csak abból áll, hogy valaki elsajátít egy programozási nyelvet, hanem a logika és a programozás technikája is hozzá tartozik.

Utóbbi kettőt pedig a hülyéknek nehéz ésszel felérni.

De egyszerűen magam se akarom elhinni, hogy mégis ide jutottunk.

ZorróAszter 2018.04.14. 23:44:38

Például Facebook:

"Van még EGY megjeleníthető hozzászólás"

Rákattintok, erre nincs. Nincs több hozzászólás.

Ilyen cikluskezelési hibát a programozásban kisiskolások követnek el.
Ez meg évek óta ilyen.

pettra01 2018.04.15. 00:21:06

@ZorróAszter: Szóval most csinált egy másik profilt is a Facebookon. Na de hogy küldi oda át a blogját? Vagy eleve ott kell megírni?

littke 2018.04.15. 02:05:05

Kedves Z. elolvastam írását, echte Zorró. Gyarmatosítók, stb. Hogyan magyarázza hogy az US-ben Trump nyert pedig köztudott, hogy 1/3 pénzzel rendelkezett mint az elitek kedvence, Hillary?

ZorróAszter 2018.04.15. 02:37:58

Kedves Pettra!

Sajna nem tudom. Félek csak beküldtek a bozótosba hogy aztán gond nélkül törölhessenek.

Ha nem, és mégis megtarthatom máshol kommenteléshez ugyanúgy a ZorróAszter nevet mint eddig, akkor is csak a blog.hu-s írások linkjét teszem oda fel. Mert az a blogformátum nekem nem nagyon tetszik. Például nem lehet variálni a betűmérettel és betűtípusokkal, és képeket se lehet a szövegben elhelyezni.

ZorróAszter 2018.04.15. 02:45:05

@littke:

Kedves Little!

Örülök hogy itt van. Féltem, végleg átköltözött a facebookra.

Tuti hogy mondtam annak idején Önnek, de szerintem rögtön eleresztette a füle mellett. Azért nem emlékszik már.

Trumpot sok évvel ezelőtt választotta meg az amerikai nagytőke.

Miután eldöntötték sok éve, hogy a következő évekre milyen politikát kell folytatni, kikerestek hozzá egy megfelelő színészt, aki majd ezt a politikát végrehajtja. (Eljátssza.)

Csak mi még persze ezt nem tudtuk kit.

Aztán a központilag irányított sajtó/média és a zsebrevágott politikusok eljátszották nekünk ezt a színjátékot. Ezt a bábszínházat.

A kérdés tehát csupán az, mit találtak ki ezek a sátánista pszichopaták, amihez ez a hülye ripacs kell?

Atomháborút?

pettra01 2018.04.15. 14:27:37

@ZorróAszter: Mindig volt egy olyan érzésem, hogy túlértekelik a médiát meg a kampány jelentőségét. Hogy olyan nagy befolyása lenne a társadalomra a háttérből irányított véleményformálásnak, nem hiszem. Van egy réteg, aki valószínűleg így tájékozódik a világban, de azért szerintem a többség nem olyan könnyen megvezethető.

ZorróAszter 2018.04.15. 17:56:46

@pettra01:

Kedves Pettra!

A társadalom többségét arra nevelik, hogy nem az az igazság, ami megfelel a valóságnak, hanem az amit a környezetében látható emberek igaznak mondanak. Akkor is, ha logikailag nyilvánvaló, hogy az hamis.

Továbbá megtanulják azt is, hogy az az igazság, amit érdekem, hogy igaznak mondjam, sőt esetleg higgyem is.

Tehát a társadalom többsége már azzal is teljesen befolyásolható, hogyha elhitetjük vele, hogy a többiek ezt vagy azt hiszik.

Mit tetszik gondolni, hányan hitték el a náciknak, hogy a németek árják, akik Atlantiszról vagy Thuléról származnak?

Az kellett hozzá, hogy a propaganda elhitette, hogy sokan hiszik ezt és neked is érdeked, hogy ezt hidd. Vagy legalábbis azt mond, hogy hiszed.

Svájcban nagyon sok a népszavazás, így jól lehetett statisztikát csinálni hogy mi a korreláció a költött pénz és az eredmény között. Csaknem 100% jött ki. Vagyis az emberek Svájcban is azt döntötték és döntik, amit megmondanak neki.

ZorróAszter 2018.04.15. 18:01:37

Tetszik tudni azért érzem furcsán magam ilyenkor, mert tökéletesen tudom, hogy ezeket Önök ugyanúgy tudják mint én. Minden szavamat.

Semmi olyat nem mondtam, amit Önök ne ugyanígy tudnának :o)

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 11:18:19

Ne mondja, kedves 'Aszter, hogy nem jártam itt , olvastam is, csak már nem tudok Önnek mit mondani a gyarmattartásra.
Ennél jóval optimistább vagyok - általában. :)

Azt mondja meg, 'Aszter, hogy aki annyira hisz a kommunizmus létében, mint Ön, miért nem azt az utat mutatja, amely elvisz odáig. Igaz, minden út Rómába vezet, de mindig egy legrövidebb, egy legegyenesebb., egy leginkább járható. Miért nem ezt , miért nem magát a folyamatot mutatja, elemzi, hirdeti, miért csak azt, hogy miért nem sikerülhet változtatnunk az életünkön. Ön , állítása szerint marxistává akar válni, talán célravezetőbb lenne, ha egyszerűen csak önmagaként, szíve, értelme szerint tenné meg , amit igaznak érez.
Sokszor tűnik úgy fel , mint a reménytelenség reklámhordózója . Ez ellentmond a törekvéseinek.
Persze, a munkásságaként megjelölheti, hogy a figyelmünket próbálja ráirányítani a világot uraló pénzhatalmasságokra, de ez nem jelenti, nem jelentheti azt, hogy ennek így kell lennie, hogy így is marad.
Szóval, a kiút, ' Aszster, a megoldások felé tessen már haladni. Jó?

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 11:21:29

@Edit exnolbloggerina:

Így jár az, aki átolvasás nélkül küldi el a mondókáját. Szóval, igaz, hogy minden út Rómába vezet, de mindig VAN -. ez kimaradt - egy legrövidebb, egy legegyenesebb, egy leginkább járható.
Így.

ZorróAszter 2018.04.16. 13:10:09

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Dehogyisnem mondok pozitívat. Azt mondtam, hogy ne guberáljanak a FIDESZ és a német nagytőke által létrehozott álbaloldali kamupártok között.

Sőt ne sértődjenek meg mint a baloldaliak többsége akik bevágták az ajtót és nem mennek el szavazni.

Sőt ne akarjanak újabb baloldali pártot alapítani mint sokan sugallják.

Hanem kényszerítsék rá az MSZP-t arra, hogy változzon vissza liberális pártból azzá ami a neve: a dolgozók és a hozzájuk kapcsolódó rétegek érdekét képviselő párttá.

Mert ez lehetséges. Sőt az egyetlen lehetséges módszer.

Mi ez, ha nem pozitív üzenet?

Hogy ettől az egytől rettegnek, mutatja, hogy ez a gondolat egyszerűen ki van cenzúrázva a sajtóból.

Kommunizmus: A marxizmusból az következik, hogy a kommunizmus nem a szocdemek majd a komcsik hobbija. A társadalmi rendszerek létrejötte törvényszerűség. Tehát ha Marxot örökre kiradíroznák a fejekből és a történelemből az összes írásával és a komcsikat is, mintha soha nem is léteztek volna, a kommunizmus akkor is létrejönne a fejlődés egy adott fokán. Legfeljebb nem kommunizmusnak hívnák hanem mákosgubának vagy kávélikőrnek. Már ha bárki el akarná nevezni.

És egyébként most pont itt tartunk. Csak éppen annyira elferdítették, elhallgatták, elpropagálták Marx szavait, hogy senki se látja. Akik látják, azok se akarják kimondani. A világ urai sem, akik a világon a legkomolyabban vették mindigis a marxizmus által feltárt összefüggéseket és a legszilárdabban hisznek benne. És most azon kapálóznak, hogyan tarthatnák meg a pozíciójukat a kommunizmusban is.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 14:43:32

@ZorróAszter:

Én is törvényszerűnek tartom a kommunizmus létrejöttét. Marxot soha nem tanulmányoztam, csak általánosságokat tudok róla, amit a suliban megtanultunk - jó lenne , ha írna arról, mit ferdítettek, hallgattak el a szavaiból.
Azt hiszem, sőt, biztos, hogy köztünk az egyetlen nézetkülönbség a tudat és a lét összefüggéseinek a megközelítése.

Az MSZP, szerintem nem képes arra, amit Ön vár el tőlük. Ahhoz annyira őszintének kellene lenniük magukhoz és a választóikhoz, és olyan mértékű bátorságra, tisztességre szert tenniük, amire már nincs bennük potenciál. Talán, ha a fiatalok újrateremtik a pártot, és tényleg összefognak Karácsonyékkal.
De, ez az én megítélésem.

Ezen muszáj volt mosolyognom: a kommunizmus és a pozíciók. Ennyire ragaszkodik az ember a vélt hatalomhoz, még oda is átmentené, ahol az effajta nem létezik.

ZorróAszter 2018.04.16. 16:27:31

Jó! Mondok példát.

Marx egyértelműen megmondja, hogy a társadalmi rendszert a termelőerők fejlettsége határozza meg. És az előző nem szűnik meg, amíg minden fennmaradási lehetőségét teljesen ki nem meríti.

Magyarán a kelet-európai országokban végig nem kommunizmus volt, mint a nyugati burzsujok és liberálisok mondogatták, sőt még csak nem is szocializmus, mint Brezsnyev mondta volt a Szovjetunióra, hanem kapitalizmus. Az állammonopolkapitalizmus egyik sajátos formája.

Mi volt a gond? Hogy nem lehetett azt mondani az embereknek, hogy a kapitalizmust építjük.

Másik példa: az elsietett forradalom. Amikor a forradalom túl korán jön, és nem hozza meg a társadalmi gazdasági változást, sőt a régi és az új uralkodó osztályt úgy kimeríti, hogy évszázados billegést okoz.
Példa a Nagy Francia Forradalom.

Marxista kérdés: Lehet hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom is ilyen volt? Vagyis ha a tömegek, akiknek tele volt a töke a cárral és pereputtyával nem segítik hatalomba és a hatalomban maradásban a bolsevikokat, akkor már rég kommunizmus lenne?

Például ezt meg ezért nem lehetett megkérdezni. (Ezért engem akkoriban ki akartak rúgni a suliból, és személyesen az Úr Angyala mentett meg tőle. A közgáz prof azóta ha jól láttam, fideszes most meg már lehet hogy jobbikos, vasárnap óta meg megint fideszes :o)

MSZP: Szerintem abból, hogy ez a kérdés szigorúan ki van cenzúrázva a teljes magyar sajtóból/médiákból, abból az következik, hogy az MSZP igenis visszaváltoztatható liberális pártból, sőt félnek is tőle hogy megteszik.

pietnik 2018.04.16. 16:36:01

Aszter kérem!

Nagyon keveset tudok arról,hogy mi az itteni magyarok hozzáállása a fideszhez, a mo.-i választásokhoz.
Általában normális magyarokkal van dolgom,legtöbbjük csak tud magyarul,de szlováknak mondja magát,Orbán,de Fico sem a szívük csücske.
Viszont találkoztam pár idiótával is,rejtett horthy-istával,akik aztán rátettek egy lapáttal
Pl. szemműtétre várakozva(még novemberben!) jött oda egy magyar házaspár,valahonnan Párkány környékéről,és mikor megtudták,hogy csak magyarul beszélek,akkr a férj elkezdett áradozni Orbánról,hogy ugye,milyen sokat tett az országért!Éppen nem volt alkalmas hely,hogy elküldjem a francba,csak annyit kérdeztem,hogy ezt honnan tudja?!Erre csend volt a válasz.Ugyanúgy jártm egy falubeli idős "elvtárssal" aki lelkendezve mesélte,hogy valamikor augusztusban Komáromban találkoztak Pintér Sanyával,novemberben pedig maj Áder Jani fogja őket fogadni valami vacsorával egybekötött szeánszon!Tehát maga a ködtársaság elnöke semátalt részt venni a külföldi magyarok kampányában!
Ennyit tudok,no meg annyit,hogy Fico az olasz maffia kapcsolatai miatt lemondott,de azért maradt,mert ő határozta meg az új,olasz származású (CI) me .személyét,tehát nem változott semmi!

Abban pedig teljes mértékig igaza van,hogy ez a rendszer dögrováson van,és választás csakis a kommunizmus lehet!Ha figyelt,akkor azt is tudja,hogy ezt az USA,a nagytőkések,az EU,és mindenki más,aki ennek a rendszernek a fenntartásában érdekelt,azok mind tudják ezt,de mindent megtesznek,hogy minél kijebb tolják ezt a változást!Azt nem tanultál meg a marxista-leninista tanításokból,hogy mindegy,hogy mit tesznek,ha eljött a változás ideje,akkor eljött,mese nincs!
Figyelem az alternatív híreket,azokat is,amelyek ma még hihetetlen eseményekkel riogatnak,mind a kommunizmus eljövetelét vízionálják a közeljövőre,de még véletlenül sem neveznék annak!

ZorróAszter 2018.04.16. 16:57:06

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Azt szerettem volna kérdezni, hogy jól vettem-e ki az RMDSZ-esek meg a nemfidesznyik szlovákiai magyar politikusok szavaiból, célozgatásaiból, hogy ők szép halkan fű alatt figyelmeztették a híveiket, milyen veszélyei vannak a kettős (magyar) állampolgárságnak?

Egyébként most mi van Szlovákiában? Pár embert megfosztottak a szlovák állampolgárságtól, aztán leálltak?

Vagy folyik tovább a kutakodás utánuk?

Vagy akiket megfosztottak, azok is visszakapták azóta?

ZorróAszter 2018.04.16. 16:59:20

@pietnik:

Maga azt hiszem, nem szereti a scj-fit, de például tök vicces, hogy a Star Trek amerikai sci-fi sorozatban hogy kerüli mindenki a témát, hogy amit ábrázol, az a kommunizmus. :o)

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 18:05:42

@ZorróAszter:

De hiszen tudtuk, hogy a kommunizmus egy távoli cél, amelynek az első, rendszerszintű lépcsőfoka a szocializmus, az is inkább kísérleti fázisban.
Hogy valójában az állammonopolista kapitalizmus egy sajátos formája lett volna - hát, ezen gondolkodnom kell.

Jók a kérdések az elsietett forradalommal és az októberivel kapcsolatban. A franciát most félretolom, érdekesebb számomra az orosz út. Ha jól emlékszem, Marx nem támogatta a nyomorban élő társadalmi csoportok radikális forradalmi megmozdulásait, éppen azért, mert nincs mögöttük sem intellektuális - szolidaritás -, sem anyagi támogatás. Miután a forradalmi változások csak a nélkülözők érdekében állnak, reális esélye van a fennálló aktuális rendszer erőszakos megdöntése, amely még több ellenállást válthat ki a többi társadalmi csoportból.
No de akkor mi fogja rádöbbenteni az adott korban és körülmények között élőket, hogy változás, és a változás kollektív támogatása, az abban való részvétel történelmi szükségszerűség? Meg kell várni, amíg az egyének felismerik , és elérik a kritikus többséget?

Az MSZP-vel kapcsolatos cenzúrát arra érti, hogy tabu az árulásuk? Vagy/és nem beszélhetnek arról, miért tagadták meg a kádári múltjukat? Amúgy kétlem, hogy valaha is baloldaliak voltak. Kötelező volt annak nevezniük magukat.

ZorróAszter 2018.04.16. 19:12:12

@Edit exnolbloggerina:

Összekeveredhetnek a dolgok, de azért térjünk vissza a franciákra, mert ott nincs annyira bebugyolálva a történelem propagandával.

Ott a nagypolgárság azért kezdett bele a forradalomba, mert a felvilágosodás fél évszázada alatt azt látta, hogy a régi uralkodóosztály is tudja, vége a dalnak. És csak azt akarja, hogy gazdagon átmenthesse magát a kapitalizmusba. Ebből azt a téves következtetést vonták le, hogy a nagypolgárság már átvette a társadalom gazdasági vezetését, sokkal erősebb a nemességnél, és ezt az arisztokrácia is belátta. És nem is fordulhat ez vissza.

Ez nagy és tragikus tévedés volt. Ám ki az az akár egy darab okos, aki nem ezt látta? Senki. Én se tudok semmi értelmeset mondani utólag se, miből kellett volna látniuk, hogy ez visszafordulhat.

Mindenki ezt hitte és minden erre is mutatott.

Szocializmus és állammonopolkapitalizmus:
Az a vicc, hogy az első állammonopolkapitalizmus a briteknél és amerikaiaknál jelent meg, de ott a mai napig mégis kicsi az állam százalékos részesedése a gazdaságból. Aztán állammonopolkapitalizmus volt a náciknál és az olaszoknál, de ott az volt a sajátosság, hogy ott a nagytőke megszállta az államot.Aztán a háború után Franciaországban és Olaszországban ahol 40% körül mozgott. Ám a Szovjetunió vagy a szocialista országok mégsem olyan volt, mint egy állammonopolkapitalista ország, mondjuk Franciaország vagy Olaszország de 40% helyett 80-90% állami tulajdonnal. Hanem más, sajátos forma.

Kína egy mégmásmilyen sajátos formája.

Mi itt a gáz?

Hogy Marx szerint a kommunizmus is ha úgy tetszik az állammonopolkapitalizmus egy mégmégmég sajátosabb formája. Ahol beszélhetünk még kapitalizmusról, tőkéről ha nagyon akarunk, de pénz nélkül minek, ha a pénz gazdaságszervező szerepe szép lassan elenyészik? Vagy az "állam"-ról is, de ami az ilyen funkciók megszűnése, mások átalakulása miatt már alig emlékeztet egy mai vagy korábban létezett államra?

ZorróAszter 2018.04.16. 19:22:08

Ja! Még MSZP:

Nem erre gondoltam, hanem annak a cenzúrázására, hogy az MSZP külső választói és belső balos nyomásra visszaváltozhat liberális pártból a munkavállalókat és a kacsolódó rétegeket képviselő párttá.

Erre mondtam, hogy ennek a lehetőségnek a felvetése is cenzúrázva van.

Apropó cenzúra:

A google úgy tűnik megint cenzúráz engem de most már totálisan.

Még pontos szó szerinti címkeresésre se dob ki találatként.

Például ezt a cikket. Érdemes kipróbálni.

ZorróAszter 2018.04.16. 19:25:41

Ja! És Kokóval találkoztam nemrég a Facebookon. Megadtam neki az exNolBloggerek címét. Lehet hogy idenéz.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 20:42:52

@ZorróAszter:

A francia példa nyomán levonhatjuk azt a konzekvenciát, hogy a mindenkori folyamat aktuális résztvevői - éppen azért, mert azáltal , hogy benne vannak, nincs meg számukra a rálátáshoz szükséges távolság - elmennek lényeges szempontok mellett? Pláne egy forradalmi hevület hatására.

Fura., az állammonopolizmus az én tudásom szerint csak a II. világháború után vált az állami struktúra részévé. Ezért most nehéz elhelyeznem a különböző országokat és korokat e nézet szerint.
Azért a szocializmusnak volt egy olyan eszmei vonzata, amely - bármennyire is az állam vette át a tőkés, a beruházó, a gyáros stb szerepét - ideológiailag, s ebből adódóan szociálisan határt húzott a kapitalizmus és a mi rendszerünk közé. De érdekes a gondolata, támadt egy olyan érzésem, mintha körökből - halmazokból - állna a létünk, s addig úszkálnánk oda-vissza, amíg , mondjuk két körből nem alakul ki egy új egység, már meghaladva az előző kettő minőségét.

Kína egy kapitalista gazdasággal bíró féldiktatúra, a szocializmushoz köze nincs. Méreténél , létszámánál, technikai fejlettségénél fogva rettenetesen nem mindegy, milyen irányvonalat képvisel.
Tudati szintjéből adódóan belőlem egyelőre szorongást vált ki.

Azt mondja el, legyen szíves, hogy Marx mit tart kommunizmusnak, hogyan rajzolja fel a fejlődési utat/utakat.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 20:45:41

A Google-val ez a cikk simán bejött. Kokónak pedig örülnék, hiányzik is, pedig nagyon másfelé mentünk a Nolblog vége felé. . És ezt nem területileg értem.

ZorróAszter 2018.04.16. 21:56:02

Nehéz komment terjedelemben ezt elmondani. Röviden: a marxizmus leglényege, hogy amit mi történelemként érzékelünk, az a termelőerők (emberi tudás és eszközök) fejlődése. Mégpedig térben és időben egyenlőtlen fejlődése. Az emberek igényei és a termelőerők fejlettsége hozza az adott társadalmi, gazdasági, politikai rendszert. A munkamegosztást, a kereskedelmet, pénzt, államot, stb.

Ez addig megy, amíg az adott társadalom nem képes kielégíteni az emberek többségének az igényeit. De Marx azt állítja, hogy a termelőerők exponenciálisan, robbanásszerűen fejlődnek, így eljön egy kor, amikor a társadalom túlnyomó többsége minden különösebb erőfeszítés nélkül kielégíthetők lesznek egyre több igénye. Ekkor ezek a korábbi intézmények egy része, pénz, állam és egyebek kezdenek veszíteni a jelentőségükből, és teljesen átalakulni. A korábban automatikusan egyre növekvő vagyonoknál megfordul a folyamat, és észrevétlenül kezd zsugorodni és a hozzájuk kapcsolódó hatalom olvadni.

Itt vagyunk ennek az elején. Vagy mivel Marx szerint a folyamatok gyorsulnak a történelem során, lehet hogy már a közepén.

Ezt jelzik a korábban ismeretlen dolgok megjelenése: feltétel nélküli alapjövedelem kérdése, esztelen pazarlás a népesség egyre nagyobb részénél (élelem minimum 30%-a megy a kukába folyamatosan), mi lesz velünk ha mindent átvesz a számítógép és a robotok, stb.

Mitől van itt ilyen rinya? Attól, hogy a feudális uralkodóosztálynak a polgárság hagyott egérutat: számolják fel a nagybirtokokat, és váljanak tőkéssé.

A kommunizmus viszont nem kínál ilyen különutat: be kell épülniük a társadalomba. Nem holnap vagy 20 év alatt. De mostmár belátható időn belül.

És most azon spekulálnak, hogy hátha van nekik is kiút az átmentésre, mint az arisztokráciának, csak Marx szart rájuk. Ezért próbálkoznak a folyamatok lassításával (fúziós reaktor szabotálása, stb.) meg mindenféle egyébbel: genetikai szuperemberként, vagy a iskolák kisajátítása és egyéb próbálkozások.

De felesleges. Marx nem szarta le őket, hanem tényleg a napi létproblémákról, államról, politikai huzavonákról szép lassan átterelődik a figyelem a tudományra, űrkutatásra, világűr meghódítására meg hasonlókra.

Okoz-e majd problémát ez vagy más: például hogy rengeteg ember van aki nem akar ilyesmikkel foglalkozni, hanem az ágyban akar heverészni 4 általános iskolai végzettséggel seggrészegen?

Igen, van ilyen probléma, de egyelőre az uralkodó osztályok mindent megtesznek a társadalmi mobilitás ellen. És lehet, hogyha az oktatás/nevelés nem ilyen jól kiszámítottan pocsék a mobilitás megakadályozására, hanem pont ellenkezőleg - engedik fejlődni, akkor kevesebb ilyen ember lenne.

De ez már a jövő zenéje.

ZorróAszter 2018.04.16. 22:05:39

"Kína egy kapitalista gazdasággal bíró féldiktatúra, a szocializmushoz köze nincs. "

Nem. Szerintem tévedtünk. Én is tévedtem. Ez lehet hogy a legrövidebb útja a jövőnek. Akkor is, ha Kína korábbi próbálkozásai borzalmasak voltak. És Marx szerint egy ilyen félfeudális országban, ami volt, reménytelen a kommunizmus.

Én egyébként érdekes módon nagyon régóta mondtam. Akkor amikor még rámpirítottak, hogy hogyan gondolom ezt a marhaságot, és nem is sok értelmeset tudtam rá dödögni. Akkor csak azt mondhattam, hogy Kína visszaveheti a vezető helyét a világban, amit évszázadokkal ezelőtt elvesztett. Akár a szocializmus keretein belül is. És hogy erre Indiának a rettenetes kasztrendszere miatt van kevesebb esélye.

Tehát ne ócsároljuk annyira Kínát. A kelet-európai szocializmus is kapitalizmus volt valójában. És ezt csak ímmel-ámmal rejtegették a szocializmus építése fogalom alatt.

pietnik 2018.04.17. 09:13:26

Nos,kérem!De!Igenis ,kedvelem a sci-fi-t csak nem abban a gyermeteg formában,amely ma közszájon forog!Sok-sok web-oldal van ,és sok-sok személyiség,csoportosulás,akik,és amelyek váltig állítják,hogy sok-sok dimenzió,sok-sok létforma,sok-sok energetikai ,lehetősége van az emberiségnek,és sok-sok formája lehet az emberi létnek is,hogy akár ezer évig élhetünk,stb.stb.stb.Pl.
Be kell írni a Galaktikus Föderáció nevet,és feljön egy oldal,ahol Scheldan Nidle löki a plejádiak nevében a showt!Nincs kimondva,de egy tipikus kommunisztikus,mindenki egyenlőségét,bőséges életét,bőséges tudását hirdeti a sötétség feloszlatása után,ami pillanatok alatt be fog következni!
Aztán "új világtudat"-főleg Fullford cikkei,aztán rejtélyek szigete goodetHungary,és még bla.bla.
Azt ,hogy valaki mit olvas,és mit hisz el belőle,az teljesen az olvasó dolga,de egyaránt ott van bennük az,hogy a technikai eltitkolások révén bőven tarthatnánk ott,ahova vágyakozunk,és ha azt nem kömmunizmusnak,hanem az Egyenlők Világszövetségének hívjuk,vagy bármilyen fantázia-nével illetjük,annak az alapja mindenképpen az elavult,ócsitott ,sőt ,mocskolt kommunizmus lesz!
Sok-sok olyan elmélet van,hogy drakonidák irányítanak bennünket,azért az elnyomás,és sok-sok Rhotschild,meg Rockefeller áll a szolgálatukban,eltitkolták a Tesla találmányokat,meg alakváltó hüllők,meg belső föld,meg amit el akarunk képzelni,de egy biztos!
Nagyon sokan ,a szükséges 3 milliónál jóval többen hisznek abban,és képeznek,képezhetnekellenállást a mai tőkés,kizsákmányoló rendszerrel szemben,nem is akárhogyan,csak mi ebben nem hiszünk,és nem is tudunk róla semmit!
Én sem!De!Ha nem lenne bolygószintű ellenállás a globális hatalommal szemben,akkor Ámerika nemtörekedne a világuralomra,mert már régen az övé lenne,nem lenne szír háború,meg semmi,nem fegyverkezne a világ már a teljes világ kárára,nem kellene Orbánnak rettegnie,meg lehetne sorolni amit nem kellene kérdést!
És az is világos,hogy ha nem is jelenik meg a hivatalos médiában,jelenünket nagyon sok bírálat éri,sok olyan politikus,közgazdás,filozófus hasonult meg a mai világgal,és fejti ki a nézeteit a jövővel kapcsolatosan,hogy ebből is lehet sejteni a rövidesen bekövetkező fordulatot,vagy hatalmas kataklizmát,amely megváltoztatja a Föld mai politikai-gazdasági arculatát!
Az új világtudat cikkei mellett van egy szlogen,ami még fent van,és az azt mondja,hogy nem uralkodhatunk másokon sokáig,ha az nem akarja,vagy valami ilyesmi!Szerintem ennek az igazssága fog eljönni,amit még tán mi is megérünk!
De ha nem?(!) Hát akkor így jártunk!
Tudjátok!A reményhal meg(y) utoljára!

ZorróAszter 2018.04.17. 15:07:21

Kedves Pietnik!

Maga mindig zavarbahoz azzal, hogy együtt kezeli az autentikus vagy legalábbis jószándékú forrásokat a népbutító burzsujseggnyalókkal és az alig álcázott nácikkal. De nem fogom századszorra is felemlegetni mindezt :o)

Viszont nem válaszolt a kettős állampolgárosos kérdésemre.

pettra01 2018.04.17. 18:11:32

Látom, föl tudta dobni a Facebookra. Hogyan?

ZorróAszter 2018.04.17. 20:01:54

Hú, ne is tessék kérdezni, mert magam sem tudom.

Tessék elképzelni, először a bejegyzés szerkesztésénél még volt egy gomb, hogy megosztás facebookon vagy valami hasonló. Erre amikor azt bepöccintettem, azt mondta, hogy összekapcsolja az Indapassomat a facebookkal. Azt mondtam, na jól van. Most erre eltűnt az itteni kommentelési lehetőség.

Erre megijedtem, hogy Önök, a régi kedves olvasóim megharagszanak, úgyhogy baltával nekiestem és gyorsan visszacsináltam. Úgyhogy nem is néztem, mi látszik ilyenkor a Facebookon.

Aztán mikor lenyugodtam, látom, hogy amit bepöccintettem, az eltűnt. Most már nem jelenik meg új bejegyzésnél sem ez a Megosztás dolog.
-----------------------------------------------------------------------
2. Régen a saját un. fiókra is fel tudtam tenni és megosztani ilyen linket mint most. De viszont ezt mintha már nem lehetne. Fenn árválkodik egy régi NOLBLOGos cikk, a Szentivánéjji virágrejtély. Ha jól emlékszem, ezt nem is tudtam levakarni. De újat se tudok felrakni, pedig lehet hogy lehet.
----------------------------------------------------------------------
3. Aztán úgy látszik, azzal is lehet, hogy van nekem egy un. oldalam. Ön is tud csinálni ilyet. Valahol van egy olyan menüpont, hogy oldal létrehozása. Ez gyakorlatilag blog, illetve blogok.
(Nekem mint talán Önnek is említettem, ez nem tetszik. Nem lehet képeket betenni a szövegbe, stb.)

Nekem ez a ZorróAszter oldal, de majd átnevezem csak simán ZorróAszter-re.

Na itt csináltam egy bejegyzést, amibe csak a cikk linkjét tettem. Az meg is jelent.

Aztán rákattitottam hogy Megosztás. Erre megjelent még egy példányban, és azzal hogy megosztva.

Na kb. én itt tartok most a Facebppk rejtelmeinek a felfedezésében.

:o)

Kokó1 2018.04.17. 21:30:40

"Aszter kérem" ! Pietnik "plagizált", de neki elnézem :) !
Elolvastam a koncepcióját, a csalásra nem találtam bizonyítékot benne, de a koncepcióját megértettem! Nem új dolgokat feszegetett, régen is ez volt az ideája, nem a csalás, hanem az, hogy a nyugati neolib tömb tartja a kezében a volt szocialista tömb gazdasági politikai struktúráját...
Viszont a Fidesz machinációira nehéz szívvel mondanám így direkte, hogy csalás, viszont azt könnyű szívvel, hogy taktika... Ez a fajta taktika viszont nem lóg ki a világ összes politikai szereplőjének az "arzenáljából....
Pl. a "demokratikus" ellenzék, azzal a "taktikával" hogy baloldalinak nevezi magát, és azt behelyettesijük a csalás fogalmával, ezek szerint nem járunk messze a "szélhámosság" terminustól sem...
Aszter kérem, az MSzP már soha nem tud baloldal lenni, abból a lárvából nem lesz már "pillangó" lárvaként fog elenyészni... '94 óta már a második generációja neoliberális... Sajnos a világon elkezdődöt egy olyan" iterregnum", amelyik nem tartalmaz balodali társadalmi képződményt, ami miatt teljesen eltorzul a világ felépítménye, szerkezete...
A neolib világ felelőtlensége, az egyeduralomra törekvés, amiben a humanizmus, a szolidaritás az emberhez méltó lét, csak abban az esetben fér bele, ha profit képződik tőle, ami antagonisztikus elvárás...
De abban nagyon igaza van, hogy ez egy színházi előadás, egy fantasztikum, sajnos vannak még olyanok akiket nem érdekel a valóság, csak a kis "katarzisuk" meg legyen!

ZorróAszter 2018.04.17. 22:47:58

Kedves Kokó!

Örülök hogy idetalált.

Nem értek egyet az MSZP-vel kapcsolatos értékelésével: például a háború előtt is megszállták a liberálisok a Szociáldemokrata Pártot, kötötte meg a paktumot Peyer Károly Bethlen Istvánnal. De a párttagság baloldali volt, és az első lehetséges alkalommal ki is zavarták a liberálisokat.

Érdekes, mikor az egyik jó bunkó szállítómunkás kitört, hogy minden rohadt burzsujnak ki kell taposni a belét, akkor a peyerista párttitkár nem a rendőrséghez szaladt besúgni a faszit, hanem az ablakhoz becsukni, hogy ne hallatszódjon ki.

A választási csalás:

Minden, ami a demokratikus választás szabadsága ellen hat, az csalás.
Ugyanis demokráciában a választáson realizálódik a demokrácia, az államforma. Aki törvénytelenül ellene hat, az államellenes bűncselekményt követ el.

Vagyis amikor pl. a FIDESZ beépíti a Dávid Ibolya-Herényi féle MDF-be az emberét, hogy romboljon, akkor az bűncselekmény követ el. Sőt a demokratikus rendszerben ez állambiztonsági ügy.

Ezzel szemben a a fidesz-állam Dávid Ibolyát és Herényit állította bíróság elé, hogy kényszerítés bűntettét követték el és megsértették a beépített ember személyiségi jogait.

A többi pártot most hagyjuk is.

Érdekes megnézni, hogy fizet a FIDESZ ezeknek az embereknek a szolgálataikért. Nézze meg például ezt a pacákot.

Ha meg ebben idegen titkosszolgálat is részt vesz, az meg egyenesen hazaárulás. Havas Henriket ezzel kapcsolatos kikotyogása után kezdték kinyírni. Ő a Havas a pályánban kedélyesen elmesélte a beszélgetését a BND-vel, amiben mondta, hogy neki nincs egyelőre favorit pártja, erre a BND-s azt mondta Havas szerint, hogy "Nem baj. Majd együtt kiválasztjuk."

Szóval ezek egytől egyik a választási csalás elemei, sőt bűncselekmény, állambiztonsági ügy, némelyik pedig egyenesen hazaárulás.

Kokó1 2018.04.17. 23:23:16

Jaj majdnem elfeledkeztem üdvözölni az ismerősöket, és azokat is, akik csak eztán lesznek azok!
Pettra, Nyírfa, Pietnik, Little, üdv nektek!

pettra01 2018.04.18. 01:46:14

Na éppen ma hallgattam Vágó Istvánt a Hír TV-ben, hogy bűncselekmény, meg feljelentést tesz a DK az MTVA ellen. Igaza is van, meg nincs is. Mert amikor pártok jutnak kormányra, az egész kormányzásuk egy nagy kampány, és nem mondhatjuk, hogy ne kampányoljanak, mert akkor azzal azt mondjuk, hogy ne kormányozzanak. Persze, lehetne valahogy finomítani, hogy eleve megtiltani az ilyen választás előtti osztogatásokat, de igazából nem lehet a marha nagy helyzeti előnyből lefaragni, aki kormányoz, időzítheti úgy a döntéseit, hogy a kellemesek jussanak a végére, ami erősen fogja a választást befolyásolni, az ellenzék meg verheti a fejét a falba, hogy amikor ő volt kormányon, miért nem volt annyi esze, hogy ugyanígy tegyen.

ZorróAszter 2018.04.18. 07:09:09

@pettra01:

Kedves Pettra!

Ne haragudjon, de hogy nem látják, hogy ez az egész egy színjáték. Még csak nem is egy élvezetes vagy legalább hihető, hanem egyszerű ripacskodás parancsra.

Tényleg néha úgy érzem magam, mint egy marslakó. Aki két fejjel, nyolc szemmel és hat lábbal botorkál itt Önök között ebben a nagy büdös blogvilágban. És bámulnak rá mikor szörcsögve-cuppogva megszólal és mond valami bölcsességet amit senkise ért.

De legalább a saját két szemüknek és két fülüknek no meg a megérzésüknek higgyenek!
Hát ez ordít!

:o)

ZorróAszter 2018.04.18. 07:15:28

Ja! Fentebb válaszoltam Önnek a Facebook megosztással kapcsolatosan, csak elfelejtettem Önnek címezni.

pettra01 2018.04.18. 15:05:33

@ZorróAszter: Attól még rájöttem, hogy nekem szól:) Nézegettem ma is Facebookot, hát én borzasztó analfabéta vagyok ehhez, van ott annyi információ, csak éppen nekem az hottentotta. Lehet, hogy ez is egy működőképes vállalkozás lenne, ha valaki ezt kínálgatná, hogy van egy tarifája és azért csinál nekem valamit, amit én szeretnék, csak buta vagyok hozzá.

ZorróAszter 2018.04.18. 15:23:13

@pettra01:

És ha megpróbálnám pontokba szedve leírni?

pettra01 2018.04.18. 15:41:47

@ZorróAszter: A fiamnak rimánkodok egy ideje, hogy szánjon meg, meg is ígérte, ő meg tudná csinálni, annyi esze van, hogy már attól hülye, de lusta mint a föld. Majd posztumusz megkapom :)

ZorróAszter 2018.04.18. 16:42:11

"annyi esze van, hogy már attól hülye, de lusta mint a föld"

Mindig gyanakodtam, hogy (minimum távoli) rokonok vagyunk. :o)

Nekem Nagymamám mondott hasonlókat.

pettra01 2018.04.18. 17:45:16

@ZorróAszter: Ki tudja, mi eléggé mixek vagyunk, úgyhogy képesek vagyunk bárkire hasonlítani :)

ZorróAszter 2018.04.18. 18:26:00

Egyébként lehet, hogy nem is jó, ha én adok tanácsokat megosztás ügyben. Azt mondja a Facebook, hogy három embert ért el. Akkor ezek szerint az ismerőseim se látják.

pettra01 2018.04.18. 18:50:21

@ZorróAszter: na, most pótoltam, tegnap láttam, hogy ott van, de nem osztottam meg, most meg is osztottam, hát vajon mi van ilyenkor?

ZorróAszter 2018.04.18. 19:18:17

Köszönöm szépen.

Nem tudom. Saját kútfőből azt silabizálom ki, hogy most megjelent az Ön ismerőseinél is hogy megosztotta.

Ezt a bejegyzést vagy a filmeset tetszett?

De azt továbbra sem értem, miért mondja, hogy három embert értem el.

Kokó1 2018.04.20. 07:40:05

Aszter kérem!
Ez egy teljesen szubjektív olvasat, ami megengedett, viszont nem autentikus...
Sajnos a történelmi tények eléggé el nem ítélhetően rugalmasak, miből következik, hogy "aktualitásukat is veszíthetik...
Más ! nem találom a korrekciós, (helyesírás javítási) opciót! lehet hogy nincs?

ZorróAszter 2018.04.20. 14:50:49

Kedves Kokó!

Nem értem, mire mondja ezt. Azt, hogy egy demokratikus állam honnan eredezteti a hatalmát, az nem vita kérdése. Az le van írva az alkotmányban. Aki ennek alkotmányellenesen nekimegy, az államellenes bűncselekményt követ el. Ez világos mint a nap.

Legfeljebb nem beszél róla senki.

Mint ahogy arról sem, hogy például a visszamenőleges hatályú törvénykezés római jógi alapelvekbe ütközik.

Azért tehetik meg mindezeket következmények nélkül, mert nem csak ők jogi analfabéták, de a választóik is.

A helyesírás ellenőrző: valahol a beállítások opció alatt van. Ha megmondja, milyen böngészőt használ, megkeresem, hol van.

ZorróAszter 2018.04.20. 14:52:31

Én is írtam egy szép jógit. :o)

Edit exnolbloggerina 2018.04.20. 21:20:24

Helló, Kokó! Jó látni Téged! :)

Edit exnolbloggerina 2018.04.20. 22:00:20

@ZorróAszter:

Amit a marxizmus lényegeként zanzásít, az olyan természetes, törvényszerű, hogy ezek alapján minden értelmes ember marxista kellene, hogy legyen.
Nekem akkor esett le a tantusz, amikor polgazt tanultam. Egyértelművé vált, hogy a szocializmusból , ha nem változtatunk a gazdaságpolitikánkon, sosem lesz kommunizmus, de még fejlett szocializmus sem.
Mert, valaminek gyökeresen meg kell változnia, a tudatfejlődés fényévnyi messzeségben - gondoltam akkor , és nem tévedtem nagyot -, márpedig enélkül a technikai fejlődés is ellenünk fordul, és elpusztít minket - világviszonylatban.
Igen, azáltal, hogy megnövekszik a szabad idő, lévén, a gépek átvesznek rengeteg munkafolyamatot, olyan életterületek felé irányul a figyelmünk, amelyekre eddig vagy idő nem jutott, vagy a létért folytatott küzdelemben egyszerűen nem maradt energiánk körbe nézni - mi minden van a világban, pld. maga a világ! :)

Azt hiszem, hogy éppen a tudatunk tágulásával oldódik meg az a probléma, hogy mi legyen a renitensekkel, a változásoknak ellenállókkal, a lustákkal stb. Minél fejlettebbek leszünk, annál nagyobb rálátásunk lesz a saját hibáinkra, tévedéseinkre, illetve a problémamegoldó eszközeink fognak bővülni a haladásunkból adódóan.

A hatalom/pénz /társadalom viszonya azért fog egyensúlyba kerülni, mert a hatalom fogalma átértékelődik, már nem kell legyőznünk sem egymást, sem a halált. A pénzgazdálkodás szerintem teljesen meg fog szűnni, persze, fokozatosan, és jó ideig helyettesíteni, pótolni fogja valami, ami általános egyenértékes.

Még nagyon az elején tartunk ennek az új minőségnek, igazából most van az a váltás, amely a tudatra ébredés folyamatát jelzi. És igen, nagy a félelem, sokan próbálják meg fékezni , akár kisiklatni azt a járgányt, amelybe bepattantunk, akár sikerrel is járhatnak , akár globálisan, akár helyi viszonylatokban, de ez csak átmeneti, mert a fejlődés mozgás, és mozgás nélkül nem élhetünk.

Edit exnolbloggerina 2018.04.20. 22:27:02

@ZorróAszter:

Kina: hát, ez is jó régen volt, hogy Kínával példálóztam annak okán, hogyan veszítették el régi nagy államok birodalmi nagyságukat, vezető szerepüket a tudományokban, a technikai vívmányok terén.
Nem is értettem, hogy egy olyan hatalmas, és bizonyos dolgokban az átlagnál jóval előrébb tartó társadalom, mint a kínai, hogyan tudott belecsúszni abba a fanatikus diktatúrába, abba a ménkű nagy szegénységbe, amelybe lavírozta magát. Nem tagadom, apolitikus ellenszenvvel figyelem a mostani Kína lépéseit, igyekszem kikerülni, hogy valami gagyi termék kerüljön tőlük az otthonomba, és iszonyodom attól a hatalmi rendszertől, amelyet kialakított. De: azt is tudom, hogy ők sem ússzák meg a változás kényszerítő törvényszerűségét. Azt hiszem, az USA-val folytatott tükörkép-harcuk fog elvezetni azokhoz a felismerésekhez, amelyek egy lassú finomításokkal járó, lágy fordulatot eredményeznek. Ellentmondásnak tűnhet, de a fájdalom, amely ezzel jár, nagy lesz, válságokat termő, de végig mennek az úton. Így látom.

Kokó1 2018.04.20. 23:00:30

@ZorróAszter:
Aszter kérem! Az "alkotmányosság", illetve az alkotmány mentén való politizálás, mindig attól függ, hogy melyik kormánynak van joga, az alkotmányt változtatni , illetve módosítani... Mivel ezt a pontot '90-ben a rendszerváltáskor elég határozottan artikulálták a "rendszerváltók, tehát azt vitatni hogy egy kétharmados felhatalmazásnak ezt joga van vagy nincs , eléggé nonszensz...
Akinek joga volt és nem tette, az is rendben volt, lelke rajta, pedig azon is lett volna mit változtatni, aki meg megtette azt sem lehet ezért elmarasztalni, legfeljebb emocionálisan, de az nem jogi kategória... Mint ahogy tüntetni is lehet ellene, de minek hiszen csak az országgyűlés az, ami változtathat rajta... Ha mindezeken átlépünk azt hívják "forradalomnak", ami a mostani jelenségtől fényévere van, mert ez csak egy ribillió, amit egy törpe kis érdekeltség gerjeszt...
A visszamenőleges hatályú törvénykezés, fellelhető volt a régi alkotmányban is, ha emlékszik még a kedvezményes kamatú lakáskölcsönök egyoldalú megemelésére...
A tárgyilagosság sohasem hátrány, még ha felül is kell néha írni, a meggyőződésünket...
Emlékszem, hogy egyetértettünk abban annak idején, hogy a jobbik ellen akár az ördöggel is, de aztán épp a szocialisták cáfoltak ránk és nem először...

Kokó1 2018.04.20. 23:23:19

@Edit exnolbloggerina:
Nyírfa, emlékszel talán, mikor a szocializmust elemeztük, azt fejtegettem, hogy nagyon korán jelent meg a világpolitikai palettán, túlságosan korán, mert a kapitalizmus még ereje teljében volt.
Egy "virágzó" rendszert megdönteni képtelenség, mint ahogy '56 is bukásra volt ítélve, mert még közel volt a szovjet győzelem, nem beszélve arról, hogy rengeteg ember akkor kapta meg azt a létbiztonságot, amit eddig minden rendszer megtagadott tőle...
Azóta a kapitalizmus is a végét járja, és most lenne itt az idő mikor elő lehetne venni az elosztásnak azt a formáját, aminek már a fogalmát is degradálták...
Mi meg itt marjuk, martuk egymást, a "homouison"és a "homousion" problémakörén, liberális tulajdonságokkal ruházva fel, a neolib eszmerendszert, merő nemtörődömség miatt !

Edit exnolbloggerina 2018.04.21. 09:51:56

@Kokó1:

Biztos, hogy korán jelent meg, Kokó? Egyszer mindent el kell kezdeni, és az első nekifutás csak ritkán szokott sikerülni. Mindenre érvényesnek érzem a mondást, mely szerint gyakorlat teszi a mestert, a kicsik is csetlenek, botlanak, amikor először indulnak el felfedezni a " világot", amely egyelőre apa, anya biztos karjaiban végződik, de hamar belejönnek, és átveszik az irányítást.:)
A szocializmus úgy volt jó, ahogy megtörtént, ugyanis minden hibára fény derült. Nagyon fáj, hogy vége lett, biztosan lehetett volna reformokkal javítgatni, ha a SZU nem adja fel, és húz valami világraszóló lapot, amellyel megmentheti a gazdaságát. De nem tudta, így mentünk mindahányan a levesbe.
De, ha nem így alakul., mikor derülnek ki az aljasságaink, a tévedéseink?
Nagy lelkesedéssel tekerte fel az ország a régi szőnyeget., hogy kidobja a porolóval együtt, csak arra nem volt felkészülve, hogy mit talál alatta. Azt eszközt sem találta, mivel lehetne kitakarítani, és
isten igazából takarítani sem volt kedve. Akik meg úgy gondolták, hogy akkor kezdjük el a "szelektív hulladékgyűjtést", legfeljebb a saját életükben tehették, közösségi szinten nem találtak követőkre.
Eddig húztuk mint a rétestésztát, nincs tovább. A régi mocsokra terített új szőnyeg alatt bűzlik a szemét. Muszáj takarítani, mégpedig együtt, és nem úgy, hogy ideiglenesen félretesszük az ellenségképeinket, hanem úgy, hogy meglátjuk a kapcsolódási pontokat.

A kapitalizmus szép lassan szocializálódik, még próbálja menteni magát, ezt a célt szolgálta az uniós csatlakozási lehetőség is, kiterjeszteni a piacukat, olcsó munkaerőt találni, s közben gondolkodni a fennmaradáson. Csakhogy a rendszerproblémákra a terjeszkedés, ez az újfajta neokolonializmus nem adott választ, ellenkezőleg , szép kis problémahalmazt állított elő, amelyekre a megszokott gondolkodás mentén már nincsenek megoldásaik. És ez a lényeg: másképpen nézni, azt is meglátni, amit eddig nem akartunk, nem csak a randa tőkések, hanem az egész emberiség vonatkozásában.
Ez a másképpen hívja elő belőlünk azt, amit a szocializmusban sem tettünk meg önként, az együttérzést, az elfogadást, a megértést, a kölcsönösségen alapuló együttműködést.

Magamon is tapasztalom, milyen hullámzó az érzés- és az érzelemvilág egymáshoz való viszonya, olykor elönt a felháborodással vegyes iszony, máskor meg úgy érzem, csak az történik, aminek történnie kell, a változás mindig hatalmas káosszal jár, de aztán letisztulnak a dolgok, és egy magasabb szinten újra rendeződve folytatjuk az életünket.

ZorróAszter 2018.04.21. 13:52:41

Kedves Nyírfa!

Annak, hogy Magyarországon vagy Európában megbukott a rendszer, marxista szempontból csak érzelmi jelentősége van.

Ha engem kérdez, az volt a legsúlyosabb hiba, hogy Marx érthető módon nem avatkozott a kommunizmus gazdaságpoitikájába, hanem azt mondta, hogy azt majd kidolgozzák annak a kornak a marxistái. Ám az ők legnagyobb tévedése szerintem az a szemlélet volt, hogy ha valamit nem tudtak, akkor azt mondták, hogy akkor azt csináljuk ellentétesen, mint a kapitalisták. Ez súlyos logikai hiba. És olyan dolgokat csináltak ezáltal, ami a közgazdaságtan alapvető törvényszerűségeinek is ellentmondott.

Mellesleg a rendszer még ezek mellett is hatalmasat fejlődött mindenhol, csak a propaganda az volt, hogy ne azt nézd, mennyit fejlődtél, vagy ne azt nézd, hogy a kapitalista országok túlnyomó többségében nyomorognak, hanem azt nézd, hol vagy a legfejlettebb gyarmattartó kapitalista országok polgáraihoz képest.

Na ez utóbbit jól beszoptuk.

A lényeg, hogy a folyamatok a tömegek politizálása folytán az utóbbi párszáz évben hajlamosak hullámzani, oda-vissza csapódni. Az itteni vadkapitalizmus is visszájára fog fordulni.

Ezt lehetne gyorsítani ha az MSZPt vissza tudnánk erőltetni liberális pártból a dolgozók pártjává.

A rabszolgatartásból a feudalizmusba való átmenet sokkal zökkenőmentesebb volt emiatt.

Kína: ne tessék elfelejteni, hogy amit kínáról hallottunk és hallunk, az mind az amerikai propaganda terméke. Autentikus információ alig. Arról is alig hallani, mit művelt a Nyugat Kínával az elmúlt századokban, és milyen őrült reakciókat vált ki mindez Kínában még ma is.

Remélem, hogyha Kína kerekedik felül végül, nem vesz revansot mindezekért a szenvedésekért a Nyugaton.

ZorróAszter 2018.04.21. 14:00:58

Kedves Kokó!

Az, hogy egy párt vagy másfél párt egyedül nem alkotmányozhat, az világos mint a nap. Pláne 50% körüli szavazattal még ha abból 2/3-os parlamenti székmennyiség jött is.

Vagyis ez egy alkotmányellenes alkotmány.

Lehetett volna ezen segíteni, ha érvényes népszavazás megerősíti. De nem tették.

Én olyan alkotmányellenes, puccsista módszerekről beszéltem, mint például a más pártokba való behatolás bomlasztás és egyéb diverzáns tevékenység céljából. Erre mondtam, hogy ezek egy demokráciában súlyos államellenes bűncselekmények.

OTP kamatemelés: Magyarországon nem volt törvény arról, hogy az OTP nem emelhet kamatot, vagy mennyi a maximum. Nem törvényt változtattak meg, hanem a szokást. Magyarországon nem volt szokás 40 évig kamatot emelni pláne drasztikusan.

ZorróAszter 2018.04.21. 14:20:23

@Edit exnolbloggerina:

Most vettem észre a 2018.04.16. 20:45:41-es kommentjét.

A google cenzúrával kapcsolatosan:

Ha be tetszik írni a google-be valamelyik cikkem címét, például:
"A FIDESZ választási csalásának elemei"
akkor ezt a cikket nem dobja találatként. Csak más linkeket amik esetleg ide mutatnak. De magát a cikket nem.

Vagyis ha valaki a témában keres, akkor az én cikkemet sosem fogja ajánlani.

Ha ugyanezt megteszi Pettra vagy a saját cikkeivel, akkor ott magát a cikket fogja találatként mutatni.

Azt, hogy ez cenzúra és hogy működik, azt az egyszerű földi halandó nem fogja megérteni. Csak én a halhatatlan :o)

Látom az arcán, hogy Ön sem érti.

Kokó1 2018.04.21. 22:19:44

@Edit exnolbloggerina:
Nem biztos Nyírfa, csak én vagyok benne biztos! :) Csak azzal a "spekulációval" tudom alátámasztani amit már sokszor elmondtam... Egy társadalmi "rendszert" fenntartani örök időkig nem lehet, mert az összetevők folyamatosan változnak... Változik az emberiség létszáma, a technológiai fejlődés, az emberiség intelligenciája, tudása, nem utolsó sorban a "moralitása"! (És ezek csak a legfontosabb, legnyilvánvalóbb összetevők) a társadalom szerkezetében, de modellnek megteszi...
Amivel a rabszolgatartás idején együtt tudott élni az emberiség, mert a gazdaság arra épült, az feudális szempontokból elmaradott volt, mégy úgy is hogy ezek a rendszerek jó ideig párhuzamosan is üzemeltek... Viszont el kellet jutni, egyikből a másikba és ezt csak úgy lehetett, hogy az elavult előbb utóbb összeomlott... Ebből következett, hogy a változás nem lineáris hanem exponenciális volt, tehát a létszám növekedése magával hozta az intelligencia fejlődését, az a technológiáét, és mindezekkel párhuzamosan a moralitás is változott...
Az ősközösség ha az ember a "homo sapiens" megjelenésétől számítódik, akkor cca. 70.000 évig tartott, a rabszolgatartás cca. 20.000 évet ölelt fel, a feudalizmus 1.500 év, a kapitalizmus, 300 év...
Elgondolkodtató, nem ?
Most kellene a szocializmust elkezdeni, illetve most ért meg az idő és a technológia, hogy a javakból elosztás mentén részesüljünk, mivel már a gépesítés arra szintre került, hogy akár az automaták is termelhetnének, az emberek meg csak részesednének. ha nem akarnak az érdekeltek elosztani, és nem akarnak, mert akkor már tennék is... inkább a nyomort tartják fenn... Vagy a létszámot kell szabályozni, vagy előbb utóbb drasztikusan, a humanitást figyelmen kívül hagyva "ritkítani"...
Szerinted a "Profit úr" melyiket alkalmazza a legszívesebben .

Kokó1 2018.04.21. 22:32:23

@Edit exnolbloggerina:
Nem tudom miért küldtem el, hiszen még nem végeztem!
Azért tartom anakronisztikusnak a szocializmus megjelenését mert még nem volt "kiforrva" nem volt elég erős, hogy megvesse a lábát a korban, a kapitalizmus viszont még nem volt elég gyenge ahhoz, hogy megadja magát... Sőt mindent megmutattunk, virítottunk, hogy milyen eszközökkel lehet legyűrni... Ezzel adtunk még száz év fórt legalább, a kitolódásra... Felborult a természetes folyamat, a változás spontaneitása...

Edit exnolbloggerina 2018.04.22. 00:05:03

Sziasztok! Holnap biztosan felfogom, amit írtatok, de most baromira fáradt vagyok, rengeteget álltam, még többet gyalogoltam, és kurva jó volt! :))
Most megyek csucsukázni, nektek is jót!

pettra01 2018.04.22. 04:48:24

Hú, valami nagyon ügyes voltam, megcsináltam a Facebookomat, közvetlenül a blogomból nem tudom átküldeni, de ha bemásolom, ott van, szóval ha az ember sokat kísérletezget, a végén valami kijön belőle. Biztosan lehetne ügyesebben is, de én már ezzel is baromira elégedett vagyok.

ZorróAszter 2018.04.22. 17:20:24

@Kokó1:

Kedves Kokó!

Az hogy a szocializmus marxi értelemben elsietett forradalom volt-e, nagyon nehéz kérdés.

Például a rabszolgatartó társadalomból a feudalizmusba való átmenet a szórványos felszabadítással kezdődött elég korán, amikor a volt rabszolga kliens lett, azaz gazdaságilag továbbra is az egykori tulajdonosához kötődött.

Miért volt ez jó? Mert nem a gazdának kellett munkát adnia közvetlenül a rabszolgának, hanem az keresett magának. És kvalifikáltabb munkákat is tudott végezni nagyobb tömegben. Azon kívül a rabszolgatulajdonosok végig rettegtek a rabszolgáktól. Így viszont nyugodtan alhattak. Ez azonban csak a császárkorban lett általános.

Ugyanígy kommunisztikus kisérletek évszázadok óta vannak. Sőt sikeresek is. Akkor is ha végül sorra elbuktak.

Kezdve a keresztény szerzetesrendektől a redukciókig, a zsidó szekták a kibucokig, az utópikus szocialistáktól a Szovjetunióig, a Taipingektől a mai Kínáig.

Kokó1 2018.04.23. 22:30:02

'Aszter kérem nem a kamatemelés joga vagy nem joga volt itt a kérdés, hanem a szerződés megváltoztatásának a joga volt kérdéses... Azt senki nem kifogásolta volna hogy a következő szerződés, már magasabb kamatokkal köttetik... Rágd csak meg egy kicsit a kérdést, főleg, mert én nem a Fidesz inkorrektségét cáfoltam, hanem a '90-es alkotmány korektségét...
A társadalmak egyidejűségénél kihagytad a létszám exponencialitását, amivel szemben a változásokra egyre kevesebb idő áll rendelkezésre, plusz az erőforrások rohamos csökkenését...
A Szovjetunió "államkapitalizmusa" egy harmadik világrend kialakulását a háború után hozzácsatolt közép kelet európai államokkal megjelenítette, megteremtette.
És ezek nem szórványos jelenségek voltak...
Indonéziában még vannak ősközösségek egy két törzsnél, de nem mondhatjuk rá hogy "világrend", pedig ellene van az USA ideológiájának !

ZorróAszter 2018.04.24. 09:44:52

Kedves Kokó!

Nincs tudomásom arról, hogy az OTP annak idején inkorrekt módon járt volna el. A szerződés felmondása általános jogi lehetőség. Bankoknál általában az a gond, hogy ha az ügyfél felmondja a szerződést, akkor egy összegben kell kiegyenlítenie az adósságot. Vagyis az ügyfél általában akkor sem tud elállni, ha a szerződésmódosítás nagyon kedvezőtlen rá nézve. Hiszen nem véletlenül vett fel kölcsönt. De szó sincs róla, hogy a magyar állam annak idején úgy kiszolgáltatta volna az embereket a bankok csalásának, mint az mondjuk manapság általános. Például a svájci frank alapú hitelekkel, a nem létező árfolyanveszteség bekaszírozásával.

Nem tudom, az ősközösségi társadalommal mit akar mondani. Marx szerint egy gazdasági rendszer, forma addig nem tűnik el, amíg minden lehetőségét ki nem meríti. Azokon a területeken ahol fennmaradt, ott nyilván nem merítette még ki. Ahhoz, hogy Marx tétele hibás, azt kellene megmutatni, hogy de, igenis kimerítette. De ha ez így lenne, akkor már éhenhaltak volna. Az viszont, hogy a területükre bevonul a XXI. század, és lehetetlenné teszi, hogy tovább folytassák a korábbi életmódjukat, az viszont azt jelenti, hogy ott helyben kimerültek a fenntartásuk lehetőségei és kénytelenek voltak áttérni egy másikra.

Az emberiség létszáma meg ugyan exponenciálisan nő, de a termelőerők teljesítményének a növekedési üteme még meredekebben emelkedik.

Kokó1 2018.04.25. 14:31:43

.... "Az emberiség létszáma meg ugyan exponenciálisan nő, de a termelőerők teljesítményének a növekedési üteme még meredekebben emelkedik".....
'Aszter kérem! Ha ez így lenne, akkor már nem szabadna vagyoni különbségeknek lennie, ember és ember között! Más szempontok mentén meg az erőforrások végesek, a létszám viszont nem rendelkezik felső határral...
Nem az OTP-t tartom hunyónak, hanem az országgyűlést, amelyik ezt a törvényi lehetőséget megalkotta...
Az, hogy a "gazdasági helyzet" esetleg indokolta ezt a lépésüket, viszont akkor ez, a gondolat mentén, a másik szerződő fél is hivatkozhat , hogy nem fizetek, tehát a személyes gazdasági helyzetemre tekintettel,
tekintsenek el a további törlesztéstől...

ZorróAszter 2018.04.26. 15:17:15

A világot irányító nagytőke jobb hatásfokkal sajátította el és hasznosította a marxizmust, mint a marxisták, a munkásmozgalom. A folyamatokat ennek alapján próbálja gátolni célzott területeken. Például a munkásosztály kiszervezésével a gyarmatokra, a technikai fejlődés célzott területeken való gátlásával (például a fúziós erőműnél nagyon látszik ez) illetve a háborús pusztításokkal.
A háborús pusztításokhoz sok reményt fűztek, de visszafelé sült el. Az újjáépítés után megnő a termelékenység, mivel nagytömegben jelennek meg a fejlettebb gépek. És nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében is, hogy a társadalom, emberiség megfelelően széttagolt legyen. Az adott társadalmon belül is, meg az egész emberiség is.

OTP:
Tényleg nem értem, miért hozza elő. A kedvezményes lakáshitelek kezdtek az infláció alá csúszni, ezért kamatot emeltek. És azt is különféle megoldásokkal. Van aki tán még ma is fizeti a havi pár száz forintot. Aki akarta, az a hátra lévő hitel harmadának a kifizetésével letudta az egészet.

Hol van ez ahhoz, ami ma van, hogy havi tízezer családot kergetnek ki a lakásából, mert a magyar állam összeesküdött a külföldi bankokkal a saját állampolgárainak a kifosztására, a pénzügyi csapdába csalására?

Hogy a család házát lefoglalják, féláron átjátsszák köztörvényes haveroknak, és aztán közlik, hogy tartoznak még 30 millió forinttal a banknak?
süti beállítások módosítása