Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Pedigré JOBBIK - mivel etetik a nyilas kutyákat?

2012. augusztus 06. - ZorróAszter

Jó sok évvel ezelőtt olvastam Szálasi naplóját. Kicsit megzavart a Nemzetveszejtő Testvér kitérője azzal kapcsolatban, hogy milyen kiválóak a turáni-örmény keverék vérű emberek. Aztán szegény Lutz Gizi kapcsán meg hogy ezzel szemben a turáni-árja vér már nem annyira kiváló. A váltás kicsit meglepett, de aztán szinte azonnal visszatér eredeti elmefuttatásához. Időnk sincs vigiggondolni a miérteket.

Még akkor sem esett le a tantusz, mikor Hitler jegyzőkönyvezett elmefuttatását olvastam a Horthyval folytatott egyik klessheim-i tárgyaláson. Eszerint a zsidók minden árja népet megrontottak, tönkretettek: ott vannak például a szegény perzsák, akik ma már mint örmények tengetik nyomorúságos életüket.

Csak később értettem meg, mikor megtudtam, hogy Szálasi örmény származású volt, mit akart mondani Hitler Horthynak ezzel az eszement ökörséggel:

Hát hogy ne aggódjon: amíg úgy táncol, ahogy ő fütyül, addig nem kell tartania attól, hogy Szálasit támogatja vele szemben.

 

Úgyhogy cseppet se lepett meg a JOBBIKon belül megindult pedigré-csinosítgatási düh.

JOBBIK

Emlékeztem, hogyan igyekeztek elsősorban szélsőjobbos riválisai bizonyítani Hitler zsidó származását, vagy akár a mi Imrédy Bélánk sorsának alakulására.

És annyi élettapasztalatom is van, hogy az ilyen melldöngető magyarkodásnak és családfa nyálazó kutakodásnak általában az az oka, hogy ezzel szépségfalastromozzák azokat a bizonyos kis bibiket a származáson. Merthát aki ilyen inkvizítori dühvel szőrözi mások családfáját (szeret-nem szeret), annak nyilván rendben a szénája ugye.

Furcsamód sosem tapasztaltam ilyesfajta magyarkodást olyan környezetben, ahol ameddig az anyakönyvvezető csak ellát, csupa magyar nevű és római katolikus ősőket lát. Ott a magyarság olyan természetes, minthogy ma reggel is felkelt a nap, vagy hogy idén télen is lesz hideg.

Sejtem, hogy a magyarságnak ez a legritkábban kimondott, magától értetődő formája olyan gránitkemény, hogy az itt élő nép még mindig magyarul beszél és magyarnak vallja magát ezer évnyi erőltetés után is.

És nem a sovén, irredenta, melldöngető, árpádsávos zászlót lengető és a kocsmában részegen a Székely Himnuszt elordító neonáci futballhuligánok miatt.

 

A Führerre visszatérve más rosszindulatú bajkeverők szerint ő a magyarságot elcigányosodott zsidó-török népnek tartotta, akiket vissza kell telepíteni oda, ahonnan jöttek, az Uralon túlra.

Horthy is, Szálasi is eredetiben olvasta a Mein Kampfot.

 

Hogyhogy ilyen emberhez, ilyen ideológiai-politikai rendszerhez merészelték kötni akár egy pillanatra is a hazánk sorsát?

 

Például ezekkel is foglalkozhatna Romsits Ignác professzor úr, akadémikusunk amellett, hogy a Tanácsköztársaság népbiztosainak csoportképén strigulázza a fitymákat a noteszébe.

De persze az is szép, nemes történészi feladat.

 

 

2012. 08. 06.

 

 

 

 

További cikkek »»»»

 

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr698907308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehar 2012.08.06. 10:33:27

Gratulálok, tetszik a csattanó!:)))

ZorróAszter 2012.08.06. 10:57:28

Köszönöm. A professzor úr nevében is.

Osszián 2012.08.06. 10:59:22

Zorro, pax2012 nevű bloggerünk egyik postjához írt kommentemet idézném:

"Miért nem lehet egyszerűn úgy tekinteni, hogy valamennyien magyarok vagyunk, Magyarországon élő magyar emberek, magyar állampolgárok, többi meg mindenkinek a magánügye?"

A rasszizmus, a xenofóbia, az antiszemitizmus akkor erősödik fel, ha bajban van egy társadalom: elsősorban morális, másodszorra gazdasági bajban.

Az emberek egy része nem találja a helyét, rosszul érzi magát, és okot keres. Többnyire bűnbakot is, és erre mindig jók az idegenek, a cigányok, vagy a zsidók.
A bizonytalanság érzését, a rejtett, tudatalatti önutálatát vetíti ki ilyenkor.

Saját magával van baja, de ezt nem vallja be, talán nem is tud róla.

Most biztos táptalaja van ezeknek a torzulásoknak: a gazdasági helyzet katasztrofális, az emberek helyzete bizonytalan, szélsőséges pártok szítják az ordas indulatokat, maga a kormány nem fékezi, inkább erősíti ezeket, pártpolitikai haszonért. L. antiszemita írók, papok, politikusok piedesztálra emelése, ugyanakkor Kertész Ákos elüldözése, és a hallgatólagos sunyítás a jobbik propagandáját illetően.
Maga a kormányfő hozzáállása pl. a cigánykérdéshez.

Osszián 2012.08.06. 11:01:33

"Saját magával van baja, de ezt nem vallja be, talán nem is tud róla."

És akkor milyen zavarodottságot érez, ha a sors iróniájaként (mert valóban van a sorsnak iróniája), rájön, hogy saját magát szidta, átkozta, okolta.

Így üt vissza az aljas indulat, a gyűlölet, a nemtelen szándék.

ZorróAszter 2012.08.06. 11:04:58

Kedves Osszián!

Nehéz valakit meggyőzni erről, aki mondjuk elmúlt negyven, és egész eddigi életében egy dolgot tud felmutatni, hogy árjának született (szerinte).

Ők mindig pontenciális partnerei és biztos szavazói lesznek a JOBBIKnak.

Osszián 2012.08.06. 11:21:41

5,

Igazad lehet, de én nagyon reménykedem, hogy ezek nincsenek sokan. ennyivel nem lehet még bekerülni se. Azok, akik a cigányellenesség miatt szavaztak vagy szimpatizálnak a jobbikkal, a falun élő, elesett réteg, ők vannak többen.
Nem véletlen, hogy a jobbik most nagy hirtelen megint felvonult Devecserben a "cigánybűnözés" ellen.
Keresik a veszett fejsze nyelét.

Egyébként a fidesz sok mindenben pótolja (ez is a cél) a jobbikot, árjaság ügyben. Erre valók a Nyírő, Wass, Prohászka ügyek (Prohászka tősgyökeres morva volt egyébként), Károlyi eltakarítása (holott az meg magyar arisztokrata volt), és a többi idiótaság.

ZorróAszter 2012.08.06. 11:30:57

Attól tartok, hogyha a nyugatnak valóban nincs ínyére az, amit a Fidesz csinál, és nem akarja mondjuk követni a technikáját, akkor egy megoldás van a számukra: a 2014-es válaszások előtt bedönteni az országot.

Az viszont olyan káoszt, és a nyomában olyan nyomort hozna, ami tényleg az egekbe repítheti a nyilasokat mint 44-ben.

Persze kb. ugyanennyi időre.

Lancelot 2012.08.06. 11:41:30

Rendszerváltás táján a nagy eufóriában mondtam, hogy lesznek vesztesek is, senki nem hitt nekem, mindenki tehetséges volt, csak eddig elnyomták őket. 22 év tel el, kiderült nem csak a rendszerrel volt a baj, most nagyrészük a jobbikot élteti, nekik mindig lesz valami bajuk, őket mindig valamilyen sérelem fogja érni, de hibásak esetleg tehetségtelenek ők nem lehetnek, hiszen „MAGYAROK”.

Shakespeare 2012.08.06. 11:56:20

Az említett könyvet most vettem meg antikvár. Beleolvastam. Olyan nehéz szöveg, mint annak idején az elmegyógyászat volt. Mivel történelmi szöveg, itt-ott beleharapok. Olyan szar íze van, nem gondoljátok?
A szálasi per érdekesebb. Az meg majdnem hihetetlen.

Osszián 2012.08.06. 12:24:21

8.

Lancelot, épp azon töprengtem, hogy felteszek egy rövid postot (de meg várom, amíg nem 40 fok lesz, hanem lemegy legalább 39-re), azzal a kérdéssel, hogy vajon, ha valami időutazás, vagy dimenzióugrás, vagy a fene tudja milyen részecske-csoda visszahuppantana bennünket 1989-be, a nagy rendszerváltós kedvbe, a Német kormány idejére, de ezzel a 23 éves tapasztalattal, vajon ki hogy döntene?
Legyen váltás, vagy ne legyen?
Jó-e, hogy lett demokráciánk, 18 évre, de nem maradt mezőgazdaságunk?
Jó-e, hogy vannak dollármilliárdosaink, de 1 millió embernek nincs munkája?
Jó-e, hogy J.A. takarodjon, Nyírő, Wass meg szobrot kapjon? Hogy náci párt grasszáljon, most épp Devecserben?

És így tovább.

Na, de ki kívánná vissza a III/ akárhányat? A párt KB-ket, a Hazafias népfrontot, a kapun belüli munkanélküliséget, a diktatúrát (puhán se jó), és a többit?

Ki mit válaszolna?

Osszián 2012.08.06. 12:25:29

Németh. Németh Miklós.

ZorróAszter 2012.08.06. 12:27:09

8. Lancelot 2012. 08. 06. 11:41

Pedig minden rendszerváltás ilyen volt:

- Drága Rákosi elvtárs. Engem az átkosban elnyomtak a baloldali nézeteim miatt. Ezért nem írhattam egy cikket sem, csak kávéért meg kifliért szalajtottak az újságíró urak.

- Nem baj, édes fijjam. - mondá Igazságtalan Mátyásunk - a szociÁlizmusban másként van. Mától te vagy a Szabad Nép főszerkesztője.

Aztán
- Drága Kádár elvtárs. Engem leninista nézeteim miatt elnyomtak a sztálinisták, Rákosisták.
:
:
:
- Drága Józsi bácsi. Engem elnyomtak ezek a peszkos komenisták, mert ....

ZorróAszter 2012.08.06. 12:43:06

9. Shakespeare 2012. 08. 06. 11:56

Néha nehéz kivenni, ki kicsoda?

Például írja, hogy "Szegény Főtanácsos úr nagyon meg van hülve. Végigtrombitálta az egész kihallgatást ."

Ő példul őméltosága Péter Gábor rendőrfőtanácsos úr.

De a kihallgatásokat főleg Pál Ákos tartotta.

Vagy hogy mindenki el akarta kérni a zöld ingeit, amiről az a korabeli vicc jut eszembe, hogy

Sorbanállás a zaciban:
- Tessék mondani, mennyit adnak ezért az ingért?
- Milyen színű?
- Zöld.
- Azért tíz évet.

ZorróAszter 2012.08.06. 12:48:24

9. Shakespeare 2012. 08. 06. 11:56

Ja és még a per.

Igen. Azt hiszem Major Ákos kérdezi Szálasit a foglalkozásáról. Erre Szálasi:
- Magyarország Nemzetvezetője.
Erre Major Ákos:
- Magának ez a mániája még mindig tart?

Erre estére berendelték a SZEBre, és főleg az angolok meg az amerikaiak nekiestek hogy hogy beszélhet így a vádlottal?

KériSzépen 2012.08.06. 13:03:43

14. ZorroAszter,
ha perről van szó, akkor nem is beszélünk így a vádlottal. Igaza volt az amcsiknak, meg az angoloknak. Ha politikai vitanapról, akkor lehet.

Nyírfa 2012.08.06. 13:37:49

Tetszésem jeléül, ZorróAszter: +++

ZorróAszter 2012.08.06. 13:52:03

Kedves Nyírfa!

Köszi szépen :o)

ZorróAszter 2012.08.06. 13:53:20

15. KériSzépen 2012. 08. 06. 13:03

Kedves KériSzépen!

Igen. És nem is írtam, hogy rosszul tették :o)

Nyírfa 2012.08.06. 14:49:37

Nagyon néztem, de nem látom a cikket a Frissülőben. Még nem futhatott ki.

ZorróAszter 2012.08.06. 14:55:27

Kedves Nyírfa!

Nem tudom, nem a végleges kitiltás előtti utolsó figyelmeztetésnek szánják-e ezt, de már legutóbb is előfordult.

Funyi olvtárs tudná megmondani, mi itten a szokás?

De akkor én is lemondom minden hirdetésemet, és én se mondom meg, miért.

:o)

Ja és a Népszabi előfizetésemet is.

Osszián 2012.08.06. 15:10:34

Zorro, tedd ki újra. Technikai gubanc lehet ugyanis. Az eredeti dátumot kitörlöd, beírod, hogy "most" - és pár perc múlva újra kint lesz.

Nyírfa 2012.08.06. 15:47:49

Egy kísérletet - újból elindítani - mindenképpen megér. Túl jó ahhoz, hogy ilyen rövid pályát fusson be.

Szeretném hinni, hogy nem szerkesztői önkényeskedésről, netán arculatváltásról van szó.

ZorróAszter 2012.08.06. 15:48:16

Nem hiszem, de próba-szerencse :o)

ZorróAszter 2012.08.06. 15:49:04

Ja és aki nyer az mer.

Több jó közmondás most nem jut eszembe.

Osszián 2012.08.06. 16:20:18

Helyes a bőgés.

Nyírfa 2012.08.06. 16:24:40

Majd jön a dakotafőnök, és segít. :-))

Shakespeare 2012.08.06. 16:37:40

Major Ákos? Valahol, valamikor olvastam, hogyan került a Köztársaság téren testvér M Tamás szárnyai alatt a "mozgalomba", mint előzőleg katonai ügyész. Az újpesti vaskereskedő fia érdekes pályát futott be. Az anyja nevére már nem emlékszem,szegény öregasszony nehéz sorsú volt.
Talán ő ihlette a fiát, mikor a színművészetin a kései siratót mondó jelölttől kérdezte: Magának él az édesanyja? Szerette az öregasszonyt. Tamás furcsa ember volt. Karakterisztikus hangját szerettem.
Ákos, hogy beszélt Szálasival? Volt önuralma, hogy a k**** anyját a SZEB-nek.

ZorróAszter 2012.08.06. 16:42:43

25. Osszián
2012. 08. 06. 16:20

"Helyes a bőgés."

Kiegészítés: oroszlán!

ZorróAszter 2012.08.06. 16:48:02

27. Shakespeare 2012. 08. 06. 16:37

Major Ákos hadbíró volt Horthy alatt. Például ő vezette a vizsgálatot Horthy István halála ügyében.

45 után a Népbíróságokba koalíciós alapon delegáltak bírókat, ügyészeket. Őt a népbírói karba az MKP delegálta. Nyilván volt köze ehhez Major Tamásnak is.

Ő volt a bíró több ismert népbírósági perben. Példáu Bárdossy perében is.

Valamikor az 50-es évektől viszont visszavonult, és ügyvédként dolgozott.

Ő védte például Farkas Mihályt és Farkas Vladimirt is.

ZorróAszter 2012.08.06. 16:52:31

26. Nyírfa
2012. 08. 06. 16:24

"Majd jön a dakotafőnök, és segít. :-))"

Uff ! ! !

Shakespeare 2012.08.06. 16:55:35

29-re.
Köszönöm a pontosítást.

ZorróAszter 2012.08.06. 17:26:11

Szivesen.

Még az jutott eszembe, hogy mindenki szídta szegényt mint a bokrot bíróként, ügyvédként egyaránt.

Pl. 56-osokat is védett. Azok is szídták.

gádzsó 2012.08.06. 19:33:07

Vacsora ballibsiknek ma estére :Horthy szelet ,barna szívecskékkel!
kettenakonyhaban.blogspot.hu/2010/04/hatlapos.sutemeny-amit-mama-horthy.html

lujza 2012.08.07. 05:14:38

Pávatoll helyett!:))
Ez azért van, mert ezek a mai kijáratok még jók, de a bejáratokkal valami gond van.

ZorróAszter 2012.08.07. 07:48:36

Kedves Lujza!

Ön mindig ilyen rejtélyes dolgokat kommentol.

Osszián 2012.08.07. 11:12:08

Én olvastam a Szálasi pert. kevés dologra emlékszem belőle, de arra igen, hogy nagyon megalázóan beszéltek vele a tárgyaláson. a bíró is, az ügyész is. Az tény, hogy mániákus volt, rengeteg ember vére tapadt a kezéhez, arra is emlékszem, hogy a kérdésre, hogy mi a foglalkozása, azt válaszolta: Magyarország nemzetvezetője.
A bíró valóban mániákusnak nevezte.
De az biztos, hogy végig hihetetlenül gorombák voltak vele: letorkolták, kérdeztek tőle, és amikor el kezdett válaszolni, rárivalltak, hogy hallgasson, ilyenek.
Na gondoltam, amikor olvastam: rossz taktika, a viselkedésükben benne van az ítélet, kár az időért, az akasztófa már amúgy is kész volt.

Osszián 2012.08.07. 11:17:15

Adalék:

Elnök: Nem volt lényeges, hogy mit csinálnak a rendőrséggel, csendőrséggel, katonasággal?

Szálasi: Ez mind benne volt a tervben.

Elnök: Azt mondja el, mit tartalmazott ez a terv?

Szálasi: Erre nézve Kovarcz tud felvilágosítást adni.

Elnök: Ön ezt nem is tudta?

Szálasi: Én csak az irányelveket adtam. Megmondottam, hogy a puccsal kapcsolatban az egész pártot és a nemzetet megfelelő­képpen be kell állítani.

Elnök: Általános halandzsa. (Derültség a hallgatóság sorai­ban.) Csend legyen!

Szálasi: Bocsánatot kérek...

Elnök: (közbevág): Ne kérjen bocsánatot!

Szálasi: Én nem mondhatok mást, mint amit tényleg mondottam. ..."

"...Szálasi: Nekem más volt a felfogásom.

Elnök: Önnek a felfogása az volt, hogy pusztuljon akár egymil­lió ember, csak Szálasi Ferenc és zagyva hungarizmusa uralomra kerüljön. (Nagy taps.)

Szálasi: Ez ellen élesen tiltakozom, Tanácselnök Úr. (Derültség a hallgatóság soraiban.) Az volt az én felfogásom a dolgokról...

Elnök: Figyelmeztetem, nincs tisztában azzal, hogy erkölcsileg mihez van joga és mihez nincs. Csak ennek köszönheti, hogy ezért a kijelentéséért nem kapott újra háromnapi sötétzárkát. Figyelmeztetem, ilyen kijelentéseket nincs joga tenni. Tartóz­kodjék tőle, mert további fegyelmi büntetésekkel fogok élni. "

Hát így. Jószerével nem is hagyták szóhoz jutni.

Lemur 2012.08.07. 11:39:10

Szerintem veletek az a probléma balliberálisokkal, hogy most bajban vagytok. Magyarázni kell a bizonyítványt, hogy az általatok erőltetett és izzadságszagú nézet, hogy a Jobbik mint párt antiszemita megdőlt. Most gyorsan könyveket kerestek elő és neten kutattok valami nevetséges és lakonikus "bizonyítékért", hogy ne szakadjon meg ez a feszültséglevezetési szórakozási fajtátok, vagyis ne dőljön meg a politikai identitás-meghatározó tézisetek egyik eleme.

Közben annyira csőlátásúak vagytok, hogy ez a sztori Csanád körül senkinek sem annyira hasznos, mint a Jobbiknak, rajtatok meg nevet ország-világ!

És közben még mindig eszetekbe sem jut, hogy nem a Jobbik antiszemita(maximum anticionista), hanem ti vetődtetek ismételten árnyékra.

Boldogok a lelkiszegények!

Shakespeare 2012.08.07. 12:22:15

8-ra.
A házunkban laktak zsidó családok. Az iskolában zsidó osztálytársaim. Egy részük a deportálások megkezdése után tűnt el, 44 tavaszán.
Más részük az ősz folyamán, 44 novemberében ment távúszni a Dunán, nem egészen önként.
És te azon elmélkedsz, hogy Szálaival a bíró nem beszélt tiszteletteljesen.
Szálasit felakasztották.
Szombathelyit állítólag Tito külön utasítására karóba húzták.
Milyen kár, hogy Tito hatása nem érvényesült Magyarországon.
Tiszteletlenül beszéltek szegénnyel.
* ***** ******** ***** életbe !
Tiszteletlen, mondhatni trágár voltam.

ZorróAszter 2012.08.07. 12:38:54

Kedves Lemur!

Mi ebben a kitérőben arról beszélgettünk, hogy minél nagyobb szájmagyar valaki (tipikusan a nyilasok Szálasitól Vonáig), annál nagyobb a valószínűsége, hogy valami bibi van a pedigréjével.

ZorróAszter 2012.08.07. 12:49:15

Kedves Osszián és Shakespeare!

Sokan úgy értelmezik a védelemhez való jogot, hogy az ne illethesse meg csak a rendes embereket, de a gazembereket ne.

Ez egy nagy logikai csapda. A valóságban az ártatlanokat úgy szokták megfosztani a jogaiktól, hogy gazembernek állítják be őket. Aztán a bíróság úgymond enged a népakaratnak, a lincshangulatnak.

Úgy látszik minden generációnak újra kell tanulnia, hogy amikor még egy sötét gazembernek is meg vannak a jogai, és biztosítják is neki ezeket, még azokat is, amiket esetleg ő maga megtagadott az áldozataitól, ezzel nem a gazembereket, hanem az ártatlanokat védjük.

Az ÁVH túlkapásainak egyik oka az volt, hogy társadalmilag támogatott felhatalmazást kapott a háborús bűnösök kézrekerítésére és megbüntetésére. És utána ezt a felhatalmazást társadalomellenes célokra is felhasználta.
süti beállítások módosítása