Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Fürjes Balázs, Vitézy Dávid, ... és a kontraszelekció technikái

2017. augusztus 11. - ZorróAszter

Fürjes Balázs

A kontraszelekciónak, amivel az elit hajlamos biztosítani genetikai fennmaradását, egyik fontos oszlopa a célszerűen kialakított pocsék oktatási rendszer.

Ami biztosítja, hogy az elithez képest többszörös, több mint tízszeres létszámú pórnép tehetségesebb része nehogy lerohanja, megszorongassa, sőt folyamatosan szorongassa, kiszorítsa a regnáló elitet.

Rákay Philip

 

További bejáratott kontraszelekciós technika a kapcsolati háló megfelelő alakítása. Közepén pöffeszkedik a pókhasú. Huzogatja, rángatja a szálakat.

 

Méghozzá úgy, hogy a kiskedvencek (Fürjes Balázs, Vitézy Dávid, Rákay Philip, Zsiga Marcell, ... ) korlátlan anyagi erőforrások birtokában álmodhatnak nagyokat, amekkorákat csak akarnak százmilliókból, milliárdokból, sőt soktíz milliárdokból ....

 

... a kedvésbé kiskedvencek, pláne osztályidegenek (parasztgyerekekból, proliból lettek) meg építhetnek várat - szarból.

 

Vitézy Dávid

Az egyik szervezhet korlátlan anyagi forrásokból, (pénzen vett ésszel, külföldi csúcsszakembergárdával) mondjuk kacsalábonforgó vizesVB-t, ...

 

... a nemmikutyánkkölyke mondjuk egy szívsebész meg viheti az ölében felnyitott mellkassal a betegét CT-ztetni a város másik végébe. (Vigye a diplomáját meg a libsi-bolsi világhírnevét a picsába. Hol lesz már az, ha sorra halnak a betegei útközben? Muhahaha!!!)

 

 

Zsiga Marcell

 

A fő, a kulcsszó, a vezérfonal:

 

Éljen a mobilitás és az esélyegyenlőség!

(Főleg amíg mi mondjuk meg, mik is azok.)

 

 

 

 

2017. 08. 11.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr3412705377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pietnik 2017.08.11. 11:40:20

Ez a kontraszelekciós technika már virulens volt a szocializmus alatt is,és nem Kádár,meg a kommunisták üzemeltették,hanem éppen azok,akik ma tökélyre fejlesztették!
Nem véletlen,hogy az Új gazdasági mechanizmus,és sok más,korszerű,a szocializmus építését szolgáló ötlet megbukott,végül maga a szocializmus is!
Érdemes tanulmányozni az 1988,márc.23.-i MSZMP.KB. ülésén elhangzott Kádár-beszéd jegyzőkönyvét,amelyben Kádár világosan megjelelöli(akkor már nem volt főtitkár!!) a külföldi tőke bevonásának tételes elemzését!Világosan megjelöli,hogy miért nem alkalmas az a gárda a bevonás leharcolására,amelyik az akkori bankokat irányította!

ZorróAszter 2017.08.11. 12:06:42

Kedves Pietnik!

Igen, a kontraszelekció a rendszerváltás kulcsjelszava volt egészen 85 körültől 90-ig. Aztán a sajtómágusok 90-ben csettintettek az ujjukkal, és varázslatosan kiradírozták a szót több mint 20 évre a fejekből.

Ez tartott még mikor az Egy elfeledett szó című szösszenetemet írtam. Több mint 6 éve.
zorroaszter.blog.hu/2011/01/04/Egy_elfeledett_szo

Viszont nem fogja elhinni, kitől hallottam a kontraszelekció szót 20 év múltán.

Magától A Nagy Heller Ágnestől! Először. Lehet hogy ZorróAsztert olvas szégyenszemre ? :o)

CsipkeRózsa 2017.08.11. 13:16:34

Az itt látható kiskedvenceknek együttvéve sincs annyi eszük, tehetségük a területükön, amennyivel egyenként kellene rendelkezniük.

Heller Ágnes nagyon okos, elképzelhető, hogy ZorróAsztert olvas.

ZorróAszter 2017.08.11. 13:33:28

Tetszik tudni én nehezen tudom megitlni valakinek a szellemi kvalitásait. De néha vannak árulkodó jelek. Konkrétan Fürjes Balázsnál amikor az ATV-ben a riporter rákérdezett, hogy a Duna Aréna köszönőviszonyban sincs a látványzervvel, és ő rávágta, hogy az csak egy blöff volt, amivel megetették a FINÁ-t.

Namost nekem akkor esett le, hogy ez az ember egy hülye, aki helyett mások dolgoznak, őt csak sztárolják. Ő meg "kommunikál" a maga módján. Ami kitellik tőle szellemileg.

littke 2017.08.11. 14:43:49

Hát igen. Az én időmben is jártam spéci külön gimibe, valahol a Puskin uccába, osztán meg a SZU-ba egyetemre... lett is eredmény....

ZorróAszter 2017.08.11. 21:15:33

Kedves Little!

Most az egyszer nehéz kihámozni, mit is akar mondani.

Ha azt, hogy a komonizmusban is voltak seggnyaló patkányok, akkor egyetértek.

Esetleg azzal egészíteném ki, hogy mintha ugyanazok lennének mint ma is. Vagy ha nem ők személy szerint, akkor az ő gyerekeik, unokáik.

ZorróAszter 2017.08.11. 21:45:51

Kedves Little!

Elfelejtettem mondani, hogy ngyon érdekelt volna véleménye a
Lehet-e autogravitáció a testek tehetetlensége?
zorroaszter.blog.hu/2017/07/14/lehet-e_autogravitacio_a_testek_tehetetlensege
című cikkemmel kapcsolatosan.

De a
A gravitáció terjedési sebességének mérése itt a Földön
zorroaszter.blog.hu/2017/07/25/a_gravitacio_terjedesi_sebessegenek_merese_itt_a_foldon
-el kapcsolatosan is.

Vagy magát nem érdeklik ezek a témák?

littke 2017.08.11. 22:13:12

@ZorróAszter:
Azt akartam mondani hogy a szocializmusban is, az elitek, saját "elit "iskolákba és egyetemekre jártak.

Nemigen értek az autogravitációhoz.

ZorróAszter 2017.08.11. 23:22:42

@littke:

Rendicsek, a kérdés csak az, hogy a társadalomnak érdeke-e, hogy az elit hülyécskébre sikeredett gyerekeiből is elit lesz így vagy úgy (APEH elnök, MNB elnök, netán még miniszterelnök is), vagy a társadalomnak az lenne az érdeke, hogy tisztán a tehetség érvényesüljön mindenféle szándékos, jólbejáratott torzítás nélkül?

Ugyanis ezek a mechanizmusok nem kifinomultak. Nem tudják szabályozni finoman a vérfrissítést. Ezek lezárnak.

Ettől pedig az elit bezárul és elhülyül. És aztán előbb-utóbb csinál egy olyan baromságot, amitől el is pusztul. Aztán meg kezdődik minden előlről. Mint itt Magyarországon is. Többször is.

Erről Önnek mi a véleménye?

pietnik 2017.08.12. 11:10:39

Aszter kérem!
A szocializmusban nem egészen így működött a kontraszelekció!
A vezetésben egy családból csak egy funkcionárius lehetett,tehát pl.Kádár gyerekéből,ha lett volna neki,akkor nem lett volna káder!
Áttételes protekciós,meg titán-gyerek annál több volt!
Az erdélyből származó,ottani kommunista apa a fiát magyar kádernek nevelte,aki aztán a háttérből helyezte el unokáit az apjukon keresztül jó pozíciókba,jelen példában az egyik párt vonalon futott,míg a másik a reakciós szárnyon,a rendszerváltásra az unokák befutók lettek-ugyanazon az oldalon!
Az erdélyi átszármazás vonalát érdemes lenne vizsgáli ebből a szempontból(is),hiszen ma tele a parlament"átszármazott) erdélyi káderekkel,és a hétköznapi élet is!!Akárhova nyúl a nyúl,mindenhol visszaköszön az erdélyi szál,és emiatt sokszor az az érzésem,hogy nem Magyarország az amelyik visszakövetelheti Erdélyt,hanem Erdély követeli vissza Magyarországot!!

ZorróAszter 2017.08.12. 13:41:06

Kedves Pietnik!

Igen, a komonizmusban nem folyt ilyen szemérmetlenül a korrupció, és tény, hogy a pártvezetők nem csinálhattak párvezetőt a gyerekükből, de azért a gyerekük nem szorult ki a pártelitből. Valamilyen vezető beosztást csak szereztek neki valahol..

Azonkívül valóban erőltették a mobilitást. Főleg Rákosi alatt. De valójában százalékosan ez sem haladta meg a nékány százalékot. A 20%-ot semmiképpen.

A Műegyetemi hallgatók kevesebb mint fele volt munkás és paraszt származású a legnagyobb Rákosi-bumm idején is.

pettra01 2017.08.16. 01:26:02

Sok esetben működik, hogyha az isten hivatalt ad, akkor észt is ad hozzá, de most már nagyon sok esetben kilóg a lóláb, megkapják a hivatalt és képtelenek felnőni hozzá. Ma az InfoRádió arénájában volt vendég valami Krisztián, aki az uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár vagy mi, hát az egy olyan borzasztó buta ember, hogy fájdalom. És ő magyarázza az országnak, hogy hogy is van ezekkel a kötelezettségszegési eljárásokkal. Pedig biztosan van neki két-három diplomája, mert ezek tele vannak mindenféle papírokkal, csak tudnám, hogyan voltak képesek megszerezni.

ZorróAszter 2017.08.17. 00:58:29

Kedves Pettra!

Én is meg szoktam döbbenni néha. Például mikor Széles "Nullpontienergia" Gábort állítólagos műegyetemi végzettségű pacákot megetették ilyen Egelyfélék valami perpetum mobilevel.

Vagy amikor a Pintér-művek vezérigazgatója olyan aranyozott rózsaszín huzatú barokk székben adott interjút, mint amilyen a János vitézben a francia királynak van.

De hogy ne csak magyar plda legyen: amikor ifjabb Georges Bush hagyta, hogy az újságírók kikérdezzék európai fővárosokból.

Szóval ez az un. elit ez sátánista pszichopata idióták gyülekezete világszerte.

Az értelmiség szégyene, hogy ezeket a hülyéket szolgálják jópénzért ahelyett hogy jól kicsesznnek velük.
süti beállítások módosítása