Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Idegenrendészeti eljárások

2014. július 02. - ZorróAszter

Szakály a begyemben I.

 

Sztójay Döme

Sztójay Dömét, Magyarországnak a Harmadik Birodalomba akkreditált nagykövetét Hitler vezér és kancellár 1941. április 19-én, 17 órára kérette magához.

 

A megbeszélést az tette sürgőssé, hogy hírek érkeztek arról, hogy a 11-n megkezdődött délvidéki bevonulás során a magyar honvédség több városban többek között német nemzetiségű civileket is meggyilkolt és kirabolt.

Szójay Döme

 

Werner Lorenz SS-ObergruppenführerErről 15-én Werner Lorenz SS-Obergruppenführer jelentéséből értesültek, aki a Birodalmi Biztonsági Főhivatalban a népi németekkel (külföldön kisebbségben élő németekkel) foglalkozó SS megbízott volt.

 

 

 

 

Werner Lorenz SS-Obergruppenführer

 

 

Werner Lorenz, Reinhard Heydrich, Heinrich Himmler és Karl Wolf SS-tábornokok a Prinz-Albrechtstrasse-nWerner Lorenz, Reinhard Heydrich, Heinrich Himmler és Karl Wolf SS-tábornokok
a Prinz-Albrechtstrasse-n

 

 

 „Feljegyzés a Führer megbeszéléséről Sztójay magyar követtel a vezéri főhadiszálláson 1941. április 19-én, 17 órakor

 

 

 

 

 

 

 

 

„A Führer hivatkozva a Magyarország által megszállott területeken bekövetkezett, az ottani népi németeket érintő incidensekre, azzal a megjegyzéssel kezdte, hogy a birodalmi minisztere már beszélt ezekről a sajnálatos esetekről. Keserves hírek ezek, és elvárható, hogy Magyarországon energikusan utána járnak majd minden ilyen esetnek. Elvégre az a cél, hogy ebből a háborúból elmélyült barátságban, nem pedig terhekkel kerüljünk ki. Sztójay azt mondta a Führernek, hogy megdöbbenéssel látta a történtekről készített összeállítást, és nyomban Budapestre indul, személyesen beszélni a Kormányzóval. Meggyőződése, hogy a Kormányzó a legenergikusabban intézkedik ebben az esetben. Közben a követ kifejezte a történtek miatt érzett undorát. Meg kell még állapítani, úgymond, mennyire volt itt rosszindulatú és provokáló elemek keze a játékban.”

 

Hitler hatvannyolc tárgyalása 1939-1944 I. 277. oldal (ISBN 963 271 972 7)

 

 

 

2014. 07. 02.

 

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr148907176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solide 2014.07.02. 15:55:38

Bocs, de, ha jól látom, a harmadik képaláírásnál azt hiszem kimaradt egy d-betű Heydrich nevéből.

ZorróAszter 2014.07.02. 16:35:43

Köszönöm. Javítom.

Osszián 2014.07.02. 16:52:38

Az arkangyal (a hófehér ártatlanság) bevonult, és minden náci parancs nélkül civileket gyilkolt, és rabolt.

Mit is ír erről Schmidt naccsága? (mármint az angyalábrázolásból - némileg, de csak némileg más kontextusban)

."Az angyalábrázolás reflexszerűen indította be náluk azt a gyűlöletkampányt, amire hazánkban csak ez az ateista elkötelezettségű, szélsőségesen intoleráns, marxista csoport képes.

Az emlékmű ürügyén felhozott vádak a jóérzésű magyarok számára mélyen sértők és igazságtalanok.[8] Szószólóik ugyanis alávalóbbnak és bűnösebbnek kívánják beállítani a magyarokat a náciknál. Eltagadják a különbséget gyilkos és bűnsegéd között."

És így tovább.

Az újvidéki esetben ki a gyilkos, és ki a bűnrészes?

Osszián 2014.07.02. 16:56:56

Szakály nehezen hivatkozhat "idegenrendészeti eljárásra".

"Az újvidéki razzia során a későbbi hivatalos magyar adatok szerint a honvédek és csendőrök 3309 (más források szerint 3340[1]), zömében szerb polgári lakost gyilkoltak le, köztük 792 nőt, 299 idős embert és 147 gyermeket. A halottak között volt mintegy 740 zsidó származású személy is. Mai szerb történészek adatai alapján a vérengzésnek összesen 3808 áldozata volt, ezek közül 2578 szerb, 1068 zsidó, 64 roma, 31 ruszin, 21 magyar és 15 orosz nemzetiségű személy volt."

ZorróAszter 2014.07.02. 17:02:10

Kedves Osszián!

Schmidt Mária szerintem nem oszt, nem szoroz. Ő egy szimpla félprofi történelemhamisító újságíró/agitpropos, akit egyesek vicces kedvükben történésznek mondanak.

Szakály Sándor már ütősebb történelmhamisító.

Ezek a gyilkosságok nem csak az újvidéki bevonulással kapcsolatosak, bár az SS szerint ott történt a legtöbb szerbiai német nemzetiségieket érintő rablógyilkosság.

De itt az az érdekesebb, ami itt nem szerepel, mert az SS sem talált benne semmi kivetnivalót.

ZorróAszter 2014.07.02. 17:04:59

Ja! De azt ugye láttad, hogy itt még a bevonulásról volt szó. Itt még nem hivatkozik senki semmilyen ellenállásra vagy a csetnikekre.

Valéria 2014.07.02. 19:16:19

Kedves ZorróAszter


csupán annyit: nem lelkesen, ám egyetértően bólogattam a címet/alcímet olvasva

:(

ZorróAszter 2014.07.02. 21:51:05

Kedves Valika!

Sajna úgy tűnik, hogy negyed század alatt a különféle hazugságrétegek összefüggő acélbetétes szövedékké álltak össze.

Az első réteg a különféle újságírók, politikusok Bayer, Boross Péter, Lovas István és a többiek hazugságai.

A második réteg a különféle röhejes áltörténészek rétege Schmidt Máriával, M. Kiss Sándorral és a többiekkel.

A harmadik réteg a népbiztosfityma számláló Romsitsé vagy idegenrendészeti Szakályé.

Szóval a helyzet tényleg egyáltalán nem vicces.

Ja. A nulladik réteg, a trójai faló az 56 átértéklése volt.

little 2014.07.03. 01:58:10

Kedves Zorró,
Ez nem a poszthoz való hozzá szólás csak a posztolással kapcsolatos tanács. Ha a posztját közvetlen gépeléssel kezdi és csak utána másolja be Word-on készült írását, az értelmetlen betűk a cím alatt a frissítőben nem fognak feltűnni.
Ez egy NOLBlog hiba amit talán sosem fogjuk megérni hogy kiküszöböljék....

ZorróAszter 2014.07.03. 09:23:11

Kedves Little!

Köszi szépen. Legközelebb kipróbálom.

Öreg nyugger 2015.05.26. 18:20:40

Véleményem egyezik Valika 7. hozzászólásával. Amint érzékelheted, mindkettőnk véleménye, vélemény, tehát érzelmi alapú, tehát nélkülöz mindenféle tudományos hipotézist, pláne elméletet! Leköteleznél, ha ezen tüllépnél, és akár Romsíts bűnét, akár Szakályét a saját szövegükkel ismertetnéd, majd érvekkel alátámasztva bebizonyítanád tarthatatlanságukat, ezzel alátámasztva 8. bejegyzésed tartalmát. E nélkül -Lendvai Ildikót idézve, más témakörből- "rugózás" az egész.

ZorróAszter 2015.05.27. 20:33:28

Kedves Öreg Nyugger!

Azokat az állításokat kívántam cáfolni, miszerint a magyar hadsereg, a magyar hatóságok nem követtek el semmi kivetnivalót. Amit esetleg elkövettek, azt is csak a németek nyomására, esetleg a partizánok, úgymond terroristák elleni küzdelemben tették.

Ezért nem akartam leragadni csak Újvidéknél, vagy csak a szerbek, zsidók elleni atrocitásoknál, amik szintén történtek, sőt nagyobb számban történtek a Délvidék megszállása alatt. Illetve a későbbiekkel, például az Újvidéki vérengzéssel.

Csak a bevonulás első napjaival, amikor a csapatokat, csendőröket még semmilyen támadás nem érte, és csak a szerbiai német nemzetiségiekkel.

A történelem és általában a logika módszertani szabályai szerint nem szükségeltetik egy állítás halmaz minden eleméről bizonyítani, hogy hamis. Elegendő egyről, hogy az elmélet, állításhalmaz dőljön.

Ebben van vitám Osszián olvtárssal, aki szerint Illiget úgy kell cáfolni, hogy mind 2548 hamis állátását is cáfolni kell, és a 2548. megcáfolása után mondhatjuk csak, hogy Illig szélhámos.

Hát nem!

Szakály, Schmidt Mária, Illig, meg a többiek a csalók számára kényelmes módon akarják átalakítani a logika szabályait. És amikor egy perdöntő kérdésben rájuk pirítanak, azt hiszik, hogy akkor elég abban az egy kérdésben visszavonulni. És folyhat a parti tovább, mintha mi sem történt volna.

Nem.

Főleg akkor nem, amikor nyilvánvaló, hogy Szakálynak, M. Kiss Sándornak, Illignek tudnia kellett az adott eseményről, és szándékosan hallgatta el a kérdést.

Ez az a pont, amikor nem azt kell mondani, hogy tévedett, hanem azt, hogy hazug történelemhamisító.

Miért nem szedtem elő a délvidéki bevonulás számait, a horthysta, meg a háború utáni perek adatait?

Mert akkor lehetne terelni a részletekkel. Így viszont pár mondatban ott áll a dokumentált állítás. Keressen utána az, aki cáfolni akarja.

Ugyanezt a módszert alkalmaztam például Tiszaeszlárnál is. Kizárólag Bari József vizsgálóbíró saját könyvéből vett állításait szembesítettem egymással a lehető legrövidebb módon.

Így aztán nem lehet terelni, hamukálni, meg magyarázkodni, a részleteken rágódni. Ott vannak a saját önellentmondó állításai felsorolva. Próbálja valaki kimagyarázni azokat ha tudja.

Én annak se vagyok ellene, ha valaki vitatja, és azt állítja, hogy Hitler tévedett, és Sztójay Döme tévedésből vette magukra a dolgot.

Tessék. Szabad a pálya.
süti beállítások módosítása