Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Lakótelepi házszigetelés - Lakótelepi tűz

2017. január 16. - ZorróAszter

Mostanság, hogy hála a mínuszoknak még némi hó borítja a lakótelepeket, ismét megcsodálhatjuk az aszfalton, gyepen átkanyargó elolvadt, csontszáraz 3-4 méteres sávokat. Hnaja! Ott vezet a távhő és melegvíz vezeték. A derék távhőszolgáltató a havi több mint 20 ezer forintos havi átalánydíjért fűti az utcát. Mostanság bárki ellenőrizheti. Megnézheti a saját szemével.

 

Én egyébként csak arra szoktam felfigyelni, hogy a hidegvíz valahogy sosem elég hideg. Akár zuhanyozni is lehet vele. Kivéve ha néhány órára kimarad a fűtés és melegvízszolgáltatás valamiért, a forróvíz pedig legfeljebb csak melegvíznek mondható.

Az utóbbi években megszaporodtak a lakótelepi tüzekről szóló híradások. Rengeteg lakóközösséget beszéltek már rá az utólagos külső szigetelésre. Amitől az egyébként eléggé tűzbiztos betonépületek úgy égnek mint egy gyufásdoboz.

Állítólag az ablakok felett tűzálló szigetelést kellene alkalmazni, de a kivitelezők hatalmasakat kaszálnak azon, hogy rendre kifelejtik ezt az elemet. Persze valahogy a számlából sosem felejtik ki.

 

Minden ismerősöm esküszik az utólagos szigetelés hatásfokára. Bár ők családi házban laknak. Én vagyok az egyetlen csóró panelproli közöttük a Nagybüdösorbániában.

Én azonban azt tapasztalom, hogyha néha nagy ritkán sok órára kimarad a fűtés, és volt ilyen pár éve, akkor a súlyos mínuszok ellenére hosszú órák alatt sem hűlt le a lakás.

Pedig a ház nincs szigetelve, és az ablakaim is hihetetlenül ócskák.

Most a mínusz tíz alatti hőmérsékletek mellett is a radiátorok is éppen csak langyosak, a fűtéscsöveket is simán meg lehet fogni kézzel.

A lényeg: nem inkább a távhőszolgáltatókat kellene rávenni, hogy hatékonyabban szigeteljék a csöveiket és ne az utcát fűtsék ahelyett hogy gyufásdobozzá alakíttatják a lakótelepi házakat?

 

2017. 01. 16.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

 

Megjegyzés (2022.01.16.):

Ezt öt éve írtam, fél évvel a londoni Grenfell toronyház katasztrófája előtt.

Remélem a Paks II.-vel és mondjuk a széndioxid talaj mélyrétegbe pumpálással kapcsolatosan nem lesz ilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr8912130257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2017.01.16. 14:58:51

Kedves Z. Önnek mint, ha jólemlékszem műszaki embernek kell azt tudnia hogyha ezek a csovek el vannak temetve a földbe azokat ujra szigeletni rendkívül drága. Ha alagútban vannak az más helyzet.
Értem mit mond Ön, de óriási befektetésről beszélünk.

A házak külsejére helyezett hab szigetelést meg, remélem valamivel lefedték tűztelenítés céljából. Nemigen értem, ha ez igaz, hogyan gyulladhat meg, nem belül van hanem kint, és illik hogy védve legyen.

ZorróAszter 2017.01.16. 15:17:17

Kedves Little!

Szerintem, sőt meggyőződésem, hogy a csövek hatékony szigetelése sokkal olcsóbb, mint a házak szigetelése.

Sajnos úgy tűnik, hogy az ablakok feletti rész tűzálló hőszigetelése kevés. Nemrég Miskolcon volt ilyen tűz, és pillanatok alatt leégett a három felső szint. Elképesztően gyorsan terjedt. De lehet, hogy ott is kispórolták ezt a tűzálló részt, ami állítólag még sokkal drágább. Bár ha megnéz egy ilyen lakótelepi házat, hát majdnem a felület felének ilyennek kellene lenni. És egy lakásra így is kb. egymillió forint a költség. Vagy még több is.

Szóval iszonyatos pénzek. Ennél a csövek megfelelő szigetelése sokkal olcsóbb lenne.

Csak épp ezt mi fizetjük, és nem a szolgáltató.

Mint ahogyan az utca fűtését is egyébként.

ZorróAszter 2017.01.16. 15:33:18

Ja! Még kedves Little!

Maga nagyon jól ismeri Hong Kongot.

Itt vagyok a Google Street Viewval Hong Kongban. Hol van itt a legősibb negyed?

Próbáltam keresgetni a szűk utcákat meg régebbi épületeket, de nem igazán találom.

Vagy annak a helyén épültek a felhőkarcolók?

littke 2017.01.16. 20:29:37

@ZorróAszter:
A csövek szigetelése és a házak szigetelése két különböző dolog. Valóban az egyikbe való befektetés hamarabb térülhet meg mint a másikba. A tüzállóság ettől független, az egyik leghatékonyabb szigetelés a hab szigetelés gyulékony és ezért azt valamivel, pl vakolat panellel be kell takarni. Ha ez megtörtént, a tűz kitörése minimalizálva lett.

Menjem a Hong Konk térképén Hollywood Road környékére. Itt maradt meg a legtöbb régi épület, és szenthely. Hong Kong az öböl melletti része jobbára új, a következő szint (Mid level) kevésbé.

ZorróAszter 2017.01.16. 23:23:47

Köszi szépen. Hát én erre pont nem gondoltam volna. Ezek a házak eléggé modernek. Bár láttam olyan lépcsősort, ami lehet akár 200 éves is. Régebben találtam egy negyedet, valami régi vásárcsarnok szerűség környékét, amik körül a házak lehettek akár 1800-as évekbeliek is szemre. De arról kiderült, hogy az újabb negyed.

Szigetelés:
Nem tudom. Ön a szakember, de nekem ez tízemeletes házaknál nagyon veszélyesnek tűnik.

És egyébként a javításnál nekem úgy tűnt, ezeken a vezetékeken semmilyen szigetelés sincs.
Ha fel kell tenni rá, azt a profitból kellene fizetni. Így viszont mi kifizetjük a profitot is meg az utca fűtését is.

Nekem az a határozott véleményem, hogy a csövek szigetelése sokkal olcsóbb, mint a lakótelepi házak gyufásdobozzá változtatása.

És szerintem az sem véletlen, hogy képtelenség utána járni annak, hogy ennyibe is kerülne a vezetékek szigetelése.

Sőt úgy tűnik, szóba se lehet hozni ilyesmit a sajtóban.

pietnik 2017.01.17. 08:22:55

Ha a szigetelés hungarocellel,másnéven polisztirol lemezekkel történik,akkor nincs baj,mert a polisztirol nem ég!!A habszigetelést nem ismerem!
Viszont ha a panellben belülről vastag,hőszigetelő tapéta van,már az is sokat segít(Én leszedtem ezt a tapétát,mert randa volt,aztán szidtam a volt tulajt,hogy miért hazudott ,hogy meleg a lakás!)Aztán nem kaptam többé olyan tapétát!
Ami pedig az utlagos szigetelést illeti,sokkal kényelmesebb az,hogy nem szigetelünk,és az elfogyasztott nergia árát,meg a távhő csöveinek használatát,karbantartási költségeit,no meg a hideg lakás nem fűtését megfizettetjük a fagyoskodó, a távhőnek kiszolgáltatott lakókkal!!

ZorróAszter 2017.01.17. 10:33:22

Kedves Pietnik!

Én úgy hallottam senki nem vitatja, hogy ez a szigetelés, amit alkalmaznak, eléggé gyúlékony.

Egyébként a fűtéssel nincs gond. Elég melegek a lakások. Pedig például az én ablakaim eléggé pocsékok.

Szerintem csak az ablakcserének van értelme. A külső szigetelésnek semmi eredménye.

pettra01 2017.01.17. 15:56:51

A fiamék bérelnek most egy lakást, panelház, utólag szigetelt, ablakcsere, stb., a fűtést egyénileg fizetik. Mivel első emelet, alulról, felülről, oldalról is kapják a meleget, gyakorlatilag be se kapcsolják a fűtést, nagyon keveset fognak érte fizetni. Persze az alapdíjban benne van a szolgáltató csöveken elpárolgó vesztesége is, és azt mindenki fizeti, ez ellen semmit nem tudnak tenni.

ZorróAszter 2017.01.17. 18:59:43

Kedves Pettra!

Hallottam rémes híreket az egyéni mérős megoldásról. Volt aki többet fizetett mint a szigetelés előtt, mások meg szinte semmit. Állítólag a lakók egymás közötti megállapodásával volt a baj. Nem tudom, azóta orvosolták-e ezt a bajt.

De ez inkább azokat a lakásokat érintette, ahol nagyobb elánnal kell fűteni.

Érdekelne, mi lett a vége, mert csak a balhéról hallottam pár éve. A megoldásról nem.

pettra01 2017.01.18. 15:49:05

@ZorróAszter: Azt hiszem, az egyéni mérés se igazán jó megoldás. Hogy mennyit kell fűtenie, attól is függ, hogy hol van a lakása. Amikor mi a lakótelepen laktunk, konvektorral fűtöttünk ott is, de mi szélső lakás voltunk, így minket gyakorlatilag sehonnan se fűtöttek, iszonyatos nagy volt a számla. A barátnőm távfűtéses, szintén szélső lakás, ráadásul északi fekvésű és egy teremgarázs van alatta, hát ő se győz fűteni. A szigetelés meg hát a fene tudja, biztosan ér valamit, bár nagyon sokan panaszkodnak, hogy azóta penészednek, mert nincs természetes szellőzés. Hogy mennyire ég a hungarocell, azt nem tudom, de mintha valahol panaszkodtak volna rá, hogy azzal is fűtenek sokan.

ZorróAszter 2017.01.18. 18:45:58

Én úgy tudom, nagyon ég és mérgező a füstje.

Az egyéni mérős megoldásnál lehetnek igazságos vagy igazságosabb megoldások. Például ha van egy közös alapdíj, vagy megegyeznek a lakók nemcsak az alapdíjban, hanem valamilyen szorzóval figyelembe veszik a szélső lakások adottságait is.

Itt az a baj, hogy sokan akik köztes lakásban laknak, erre nem hajlandók. És ők vannak többen.

Ott van az, hogy valaki szinte semmit se fizet (abszolút!), a másik meg az ígéretek ellenére sokkal többet, mint a szigetelés és egyéni mérés előtt.

pettra01 2017.01.18. 19:00:43

@ZorróAszter: Éppen ma olvastam egy blogban, hogy a szmogért elsősorban nem a közlekedés a felelős, hanem a rossz fűtés, merthogy most például az elmaradottabb vidékeken rosszabb a levegő, mint mondjuk a nagyvárosokban. Aztán érdekes következtetésre jutott, hogy nem is annyira a szegénység, mint inkább a tudatlanság okozza ezt, hát ezen azért lehetne vitatkozni. L. Ritók Nóránál olvastam, hogy sok helyen ilyen hidegben minden éghetőt eltüzelnek, már az ágy is téglákra van feltámasztva, szóval ez elég messze van a tudatlanságtól...
Lakók megegyeznek? A lakók többségét csak kötelezni lehet bármire, ami neki többe kerül. Az igazságosság kicsit se érdekli az embereket.

ZorróAszter 2017.01.18. 22:07:36

Szerintem ez egy környezetvédelem elleni preventív manipulációk egyike.

A tüdőrákos megbetegedések halmozódása Magyarország térképén északnyugat - délkeleti irányban dőlő ellipszisek elszórva, amiknek az északi fókuszpontjában lehet a rákkeltő kibocsájtó. De erre mindenki tojik. Senkit se érdekel, mik vannak ott. És mit eregetnek évtizedek óta a levegőbe.

Ja! Azért északnyugat - délkeleti irányúak az ellipszisek, mert Magyarországon ilyen az uralkodó szélirány.

Helyette van a dohányzás meg a szemétégetés elleni meg egyéb kampányok.

Addig se kérdezősködik a jónép.

CsipkeRózsa 2017.01.26. 18:59:59

Tisztelt ZorróAszter,

ajánlom ezt a megfejteni valót figyelmébe, hátha sikerül megoldania. Ezáltal mi is okosabbak lehetünk.

ZorróAszter 2017.01.27. 19:56:26

@CsipkeRózsa:

Kedves CsipkeRózsa!

Én is arra tippelnék, hogy a pacák egy text fájból copy/pasttal adta meg a jelszót, de rossz helyre is becopy/pastozta.

Ebből is látszik, mennyire észlények ezek az amik.

CsipkeRózsa 2017.01.28. 12:03:28

@ZorróAszter:

köszönöm, hogy megnézte , hogy mit lehet ezzel kezdeni.

Gondoltam, ha senki nem tudja a megfejtést, és, ha van megoldás, akkor azt ZorróAszter tudja.

ZorróAszter 2017.01.28. 17:50:20

Kedves Öntől, hogy ezt mondja, de ha jól emlékszem, mintha valaki ezt már elsütötte volna.

ZorróAszter 2017.01.28. 17:51:43

De lehet hogy csak utalt rá homályosan, és onnan ugrott be.

ZorróAszter 2017.01.28. 17:56:50

Viszont nemrég foglalkoztam a Voynich-kézirattal. Konkrétan az érdekelne, hogy ellentétes oldalról közelítve hogyan bizonyítható, hogy halandzsa.

Az egyik oldalon találtam egy sort, aminek a végén egy szó háromszor ismétlődik. De aztán rájöttem, hogy az még semmit sem bizonyít.

Aztán utána olvastam, és kiderült, hogy a nyelvészeti-statisztikai elemzést elvégezték, és az azt mutatta, hogy nem halandzsa.

CsipkeRózsa 2017.01.28. 18:41:06

Tisztelt ZorróAszter,

a Voynich-kézirat, illetve az azzal kapcsolatos írások nekem csak érdekes olvasmányok lehetnek. Én nem tudok ZorróAszteri fejjel gondolkodni.

ZorróAszter 2017.03.07. 15:00:01

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Látom, fel akart tenni tegnap egy cikket az exnolbloggerek-re, de nem sikerült.

Ha megadja, melyik cikk, akkor én szívesen felteszem.

CsipkeRózsa 2017.03.07. 19:48:50

@ZorróAszter:

Tisztelt ZorróAszter,

Régen láttam írását.

Pietnik cikkét én is próbáltam megnyitni, de nem sikerült. Nem találtam Pietnik "helyét" sem.

Xilit 2017.03.07. 22:17:24

Üdv. Exnolbloggerek!

Mit szóltok a fejleményekhez: Momentum, Botka stb ?

CsipkeRózsa 2017.03.08. 13:02:53

@Xilit:

Szia, már azt hittem, mindenki lassan eltűnik.

Régen láttalak, régen láttam ZorróAsztert, régen láttam Pettrát.

Mikor valakit sokáig nem látok, mindig arra gondolok, hogy talán elutazott, vagy beteg, vagy elege van a blogokból, vagy a cikk íróiból, vagy a hozzászólók társaságából.

A kérdésedre azt válaszolom, hogy nem szeretem a - szerintem - ok nélkül válogatós vezetőket. Egyikre sem fogok szavazni, mert túl nagy a tétje válogatásuknak.

Xilit 2017.03.08. 13:52:00

@CsipkeRózsa:

Szia!

Olyan csömöröm volt a mai állapotoktól, hogy jobbnak láttam kicsit visszavonulni. Az ember nem írhatja le minden áldott nap, hogy Orbán és társai hol helyezkednek el az erkölcsiség skáláján. Illetve le lehet írni, csak minek, egyrészt úgyis mérhetetlenek, másrészt már én unom, hogy csak szövegelünk.
Így az volt a legkevesebb, hogy mínusz húszban elmentem a Móricz Zsigára aláírni , hogy NO Olimpia!
Szegény fiúkról lógtak a jégcsapok.

Na de mindig visszajövök! :)

Sajnos nem egyértelműek az érzéseim. Mert, miközben ezerrel szorítok Botkáért, csak kibuknának belőlem ilyen kérdések, hogy basszus, miért csak most jut eszedbe, hogy balra kéne mennie a szocialista pártnak? Meg, hogy , ha eszébe is jutott, miért nem hagyta ott a fenébe őket, amikor evidencia volt, hogy az MSZP-ből már nem lesz énekes halott. Szóval, lennének kérdéseim, de hagyjuk, mert akkora szarban van a haza, amilyenben a II. világháború óta nem volt.
A Momentum váratlanul, de nagyon jókor jött, egészen a 266 ezer szavazat leadásáig erősen rokonszenveztem velük, aztán nagy reményekkel figyeltem a pályafutásukat. A pártelnök legutóbbi , igen magabiztos nyilatkozata azonban visszatetszést keltett bennem. Hát, meglátjuk.
Annyiban igazuk van a fiataloknak, hogy be kell fejezni az ideológiák mentén folytatott politizálást.
Azonban nagyon másképpen látom a 2002-2010 közötti időszak pozitív-negatív egyenlegét, és abszolút nem tartom tehetséges politikusnak Orbánt. Ezen az alapon zseniális volt Hitler is, Sztálin is, hogy Napóleonról ne is beszéljünk.

Ja: senkire nem szavazok, aki meghagyja a határon túliak szavazati jogát. Ez alap.

Xilit 2017.03.08. 13:55:05

Jó lenne tudni, mit írt pietnik.

ZorróAszter 2017.03.08. 14:41:39

@CsipkeRózsa:

Kedves CsipkeRózsa és Nyírfa!

Közben rájöttem, hogy megnézem Pietnik blogját a blog.hu-n, és kijavítom. De láttam, hogy itt nincs is blogja - legalábbis a blog.hu-n,.

Úgyhogy vagy valamelyik másik szolgáltatónál írt cikkét akarta feltenni, vagy valaki megnézte az egy évvel ezelőtt még a nolblogra írt exnolblogos cikkemet, és úgy jött oda, és kipróbálta.

ZorróAszter 2017.03.08. 14:43:34

Ja! Egyébként írtam egy "Orbán Soros mumusai" című cikket meg még valami mást is, de aztán mégsem tettem fel.

De ha ekkora az érdeklődés, akkor összekapom magam :o)

Xilit 2017.03.08. 15:31:30

@ZorróAszter:

Nézelődtem a wikis weblapján , van miből csemegézni.

CsipkeRózsa 2017.03.08. 16:19:51

@ZorróAszter:

A Pietnik írással kapcsolatban, én is a blog.hu-n néztem , hogy hol található meg. Erre írtam a tegnapi válaszomban, hogy "Nem találtam Pietnik "helyét" sem.

Csak véletlenül jöttem erre a lapra, a ZorroAszter.uw.hu -ra akartam menni, de a kedvencek között előbb találtam meg a ZorroAszter.blog.hu-t.

A régi írásokból akartam olvasni.

CsipkeRózsa 2017.03.08. 16:29:28

@Xilit:

A Momentunból én már végleg kiábrándultam. Az MSZP-ből is, ehhez nagy mértékben Botka járult hozzá.

Az Orbán-hírektől és a kormány-hírektől teljesen kivagyok, azért is olvasok inkább egyéb témákat, ill. régi blogokból.
A mostani, rendszeresen blogot írók közül nagyon szeretem Pu-Pu írásait. A többi kedvelt író ritkábban fordul elő.

A határon túliak szavazati jogával kapcsolatban az a véleményem, hogy egyik párt sem lesz olyan bátor, hogy megszüntesse azt.

ZorróAszter 2017.03.08. 16:56:07

@Xilit:

Kedves Nyírfa!

Most is egy csomó wikipédia cikket írok párhuzamosan. És amikor már nem tudok többet reszelgetni valamelyiken, akkor szoktam feltenni a helyére.

Most Csehov Platonovja, a szürrealista festő Delvaux, Kafka Kastélya és ilyenek vannak épp napirenden.

Ezeket reszelgetem. A többi most pihizik :o)

ZorróAszter 2017.03.08. 17:01:57

@CsipkeRózsa:

Tyű! Akkor tényleg illik összekapnom magam.

Köszi szépen az érdeklődést.

Xilit 2017.03.08. 17:17:25

@CsipkeRózsa:

Elmondod, miért éppen Botka miatt ábrándultál ki az MSZP-ből?

fsp és jehu miatt majd regisztrálok a Gépnarancsra. Már régebben terveztem, csak aztán totál elegem lett. :)

Xilit 2017.03.08. 17:21:59

@ZorróAszter:

A történelmi időszakok közül elsősorban az ókor érdekel , majd onnan szemezgetek.
Hát csak írjon, ide is, meg kerüljön elő pietnik, pettra, Osszi, a többiek.

ZorróAszter 2017.03.08. 17:37:19

Nemtom mondtam-é, hogy a wikipédiával az a gond, hogy ott abszolút semmi visszajelzés sincs.

Amiket én írók, azokat át se írják. Legfeljebb a gépelési hibákat szokták kijavítani.

Ez egyfelől akár dicséret is lehetne, de a lényeg mégiscsak az, hogy szinte semmi visszajelzés, hogy most ez jó vagy sem. Vagy min kéne javítani.

CsipkeRózsa 2017.03.08. 18:10:13

@Xilit:

Az MSZP már régóta nem a kedvencem. Most, Botka még inkább elvette a kedvem tőlük, nem szeretem a modorát, a kirekesztő viselkedését. Összefogás nélkül egyik ellenzéki párt sem jut sokra. Marad Orbán Viktor. Lehet, hogy az alapvető bajom az MSZP-vel van, ezért Botkát nem tudtam elfogadni már megválasztásakor sem.

Xilit 2017.03.08. 20:17:05

@ZorróAszter:

Igen, panaszkodott már nemegyszer . :)
Wikis magányát átlagon felült művelt és/vagy szakértelemmel bíró jelöltekkel enyhíthetné. Csak akadnak a környezetében.
Én a lexikális tudásában jórészt megbízom, amúgy meg többfelől szoktam tájékozódni.

Xilit 2017.03.08. 20:23:30

@CsipkeRózsa:

Gyurcsány maga is tehet róla, hogy a személyét kerülnék a választások során. Én drukkolok neki, hogy "túlélje " Orbánt, és egy Szegeden tett sétája alkalmával integessen a Csillagban vendégeskedő kormánytagoknak. De azt is tudom, hogy Botka győzelmet kitűző stratégiája egyben a mi túlélésünk is.
Botkával az egyetlen bajom, hogy eddig jól elvolt a szocik között, Gyurcsány idejében is. Akkor nem lehetett hallani a hangját. De a cél most felülírja azt, amit nehezményezek.

CsipkeRózsa 2017.03.09. 12:10:26

@Xilit:

Gondolom, a Csillagban nem csak utcára nyíló ablakok vannak. Rendes vagy, hogy a kormánytagokat első osztályúba helyeznéd.

Nem tudom elfelejteni, hogy Botka egy közös fényképről kitöröltette Gyurcsányt. Azt sem szeretem, hogy Botka nem mert felelős beosztást vállalni. Maradt, a bedolgozott polgármesteri poszton.
Egyébként, nem hiszem, hogy Gyurcsány közönsége nélkül le lehet győzni Orbánt, a szavazók csak részben fognak átpártolni.

ZorróAszter 2017.03.09. 12:21:49

Botka elvben lehetne az a baloldali politikus, akit sok társával egyetemben eddig a pártban a liberálisok a háttérbe szorítottak.

Egyelőre még nehéz megmondani, hogy amiket mond, az csak lózungok, mint Gyurcsány "Merjünk baloldaliak lenni!" szövege, vagy őszinte.

Én speciel gyanakvó vagyok.

Xilit 2017.03.09. 15:29:53

@CsipkeRózsa:

Elég nagy bünti lesz nekik, ha csak belülről, rácsokon keresztül bámulhatják a kint zajló életet. Vannak további fantáziáim is, de most inkább Botka: totál nem emlékszem sem közös képre, sem kitörlésre. Ez utóbbi elég durva, különösen, hogy többször is elhangzott a polgármester szájából az a mondat, hogy ő maga lényegesen jobb véleménnyel van Gyurcsányról, mint a társadalom többsége.

Ezt ma olvastam: 168ora.hu/az-igeretek-mar-senkit-sem-erdekelnek-ron-werber-az-emberek-szerencsere-nem-hulyek/

Xilit 2017.03.09. 15:49:44

@ZorróAszter:

Hezitálást érzek, merthogy igen nagy a tét, akár a szocialisták jövője is múlhat rajta. Ilyen helyzetben bölcsnek lenni, nyugodtnak, határozottnak, következetesnek, előrelátónak, felelősségtelesnek......akinek sikerül, az előtt kalapot emelek. Hogy az őszintesége valódi vagy csak stratégiai fogás....inkább abban vagyok biztos, hogy próbálja menteni a menthetőt a pártja számára is, és hogy ne legyünk Európa megvetettjei. Szerintem az MSZP-ből egyedül ő kockáztat, ez a magvas véleményem a szocialistákról.
Kéne arra a pártra egy vérfrissítés. De a DK-val is így vagyok. Amikor meglátom Gy. Németh Erzsébetet, eszembe ötlik, mit hallottam a szájából a SZIMA csarnokban 2006-ban. Úgy kivágnám mindenhonnan, hogy a lába se érje a földet. És még mennyi a megélhetési karrierista!

Xilit 2017.03.09. 18:36:32

@CsipkeRózsa:

Köszönöm! Ez nekem teljesen kimaradt. Amúgy nagy disznóság, és Mester Ákos megfogalmazása, miszerint ideje van az árulásnak, meg is valósult : oda-vissza. De a leginkább minket, választókat árultak el. És akkor nem beszéltem arról, hogy van egy közös hazánk.

ZorróAszter 2017.03.10. 18:39:28

Mondjuk arra ki lennék váncsi, hogy Botka tudott-e minderről
süti beállítások módosítása