Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Vitéz orbángeci Simicska Lajos csiki-csuki malma

2017. március 20. - ZorróAszter

A hadműveletek

Az Orbán-Simicska háború hadműveletei, 2017

Újabb frontot nyitott a legokosabb exfideszes, vitéz orbángeci Simicska Lajos.

A Döbrögit és Csák Mátét idéző harcuk a feudumokért és dominiumokért némi kreativitást hozott vissza Simicskába.

Mert hát mi is itt a csiki-csuki malom?

Mint jópár éve köztudomású már, a Kádár-rendszerben az első intézkedések között hozták azt a tiltást, hogy a titkosszolgálatok bármilyen indokkal beszervezzenek párttagot vagy a pártagok közvetlen hozzátartozóit. Kivételre akkor volt lehetőség, ha a titkosszolgálat megindokolta, hogy semmilyen más lehetőség nincs. Például mert a megfigyelt körben mindenki az. Az engedélyt ilyenkor is csak a LEGMAGASABB helyen lehetett megkérni.

Példának Csurka Pista esetét szokták előhozni (pedig pont erre nem teljesen jó), amikoris ezért jött rá a sikítófrász a III/III főnökére, mikor kiderült, hogy ott sündörög újabban Acél körül. Az ok: hogyha kiderül, Az Öreg még azt hinné, megint rászállt az ÁVÓ és kiveri a balhét Kádárnál.

Nomármost: Nemes és nemzetes vitéz beverneki Kemény Orbán Apánk könnyen kibújhatna ezen az alapon az ügynökvádak alól. Emiatt Orbánt semmiképpen sem szervezhették be.

De akkor a sejdekommunistázó Orbánapánknak be kéne vallania, ami egyébként nem is titok. Mindenki sutyorogja és nemcsak a vezér környezetében.

 

Mellesleg én Kötél László szüleinek és rokonainak orcájára is ki lettem volna váncsi, mikor kinyögte ama veretes mondatot, mely szerint „Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.”

Ami egyébként ha szigorúan vesszük a dolgot, akkor őrájuk – Orbánra, Kövérre, Simicskára, ... – mindenképpen igaz.

 

 

2017. 03. 20.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6912348887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.20. 19:21:35

Simicska Lajos valóban a legokosabb exfideszes, az is lehet, hogy az egyetlen okos ember volt a Fideszben.

Ő, igazából nem is politizált párttagként, talán azért nem lett olyan ellenszenves, hogy most ne tudnánk őt kedvelni. Jó, hogy itt közrejátszik, az is, hogy Orbán "ellensége" lett.

Amit sokan vártunk tőle, hogy lesznek Orbánt lebuktató megnyilvánulásai, nem jöttek be.
Azért reménykedem, hátha választások előtt alakul még valami meglepetés.

ZorróAszter 2017.03.20. 19:59:33

Kedves CsipkeRózsa!

Nekem korábban sem voltak illúzióim Simicskával kapcsolatosan, ha még tetszik emlékezni. Én sejtettem az elejétől, hogy a nyilasokhoz áll.

De ez az egész még mindig olyan furcsa.

Tök az az érzésem, mintha előre azt tervezték volna a német gyarmattartóink, hogy egy kis cicaharc Orbán és Simicska között, és ennek füstje alatt csinálni a lopott pénzből egy másik médiabirodalmat.

És akkor végképp kiiktatják a baloldalt szakszervezetekkel, dolgozókkal, baloldali sajtóval.

Lessz orbániasta neohorthyista sajtó meg simicskista neonyilas sajtó oszt jónapot.

Húsz évre megvan a Horthy-rendszer.

Baloldal, baloldali sajtó ZÉRUS.

A sok barom (magyarok) meg néznek hülyén ki a fejükből, hogy mi van itt.

A németek meg röhögnek a markukba, és számolgatják a kiszipkázott milliárdokat euróban.

pietnik 2017.03.21. 10:49:13

Mennyire egy srófra jár az agyunk!Én pl. soha nem gondoltam arra,hogy Sinócska Lajos meg akarja buktatni Orbánt!A megbuktatásnak az lett volna az ára,hogy Simócska Lajos kitálal mindent,A-Z-ig,mert csak a korhadt fát így tudta volna gyökerestől kiirtani!Más nem rengette volna meg a birodalom fejét,a fidesszel együtt,csak ez:Nos ez a beismerés-feltárás elmaradt,hanem helyette jött a Jobbikra kacsingatás,meg a saját médiabirodalom kiépítése!És máris ott vagyunk,,ahol előtte voltunk,ott áll egy nagy szikla a kitörés felé vezető úton,ami Simócska Lajos névre hallgat!
Ez a kettős támogatás,és megosztás egyébként kedvelt témája a háttérhatalomnak,mikor mindkét felet támogatja,és akármelyik győz, a háttérhatalom nyer!Ezt Drábik Jánosunk sokszor elmondta már,és nem alaptalanul!
Ha történetesen fennállt vola a baloldai összefogás,akkor valóban Simicska került volna az élre a jobbikkal,a fidesz maradékával összefogva,Orbán pedig tisztelettdíjas emigráns,vagy megbecsült grazi nyugdíjad lett volna.Ha Pedig a baloldal győz,akkor sincs veszve semmi, a MSZP,és a DK,valamint Gíurcsány atlantizmusát tekintve,legfeljebb a fidesz elvesztette volna a hatalmat!
Ezt csak azért nem engedhették,mert azért Gyurcsány a népnek tett ígéretéhez igazodva,akármilyen keservesen is,de sa fideszt,Orbánt még az ellenzékből is ki kellett volna tiltani,és felelősségre vonni,de akkor az országot nem lett volna ki a sineken tartsa,mármint az EU sinein!,ahogy Aszter is mondta!
Nem lehett volna a megerősödött baloldal miatt ennyire simán kirabolni az országot!!

pettra01 2017.03.21. 12:46:01

Ezt nem is hallottam, hogy a párttagok környezetét nem volt szabad beszervezni, akkor most már értem, miért nem kerültem gyanúba soha, hogy besúgó lennék - volt egy időszak az életemben, amikor ezt úgy értékeltem, hogy biztosan annyira se vagyok érdekes, hogy legalább megkörnyékezzenek, de hát akkor talán nem az én senkiségem volt a tényleges ok, hanem mert a családomban rajtam kívül mindenki párttag volt :) Kár, hogy ezt nem tudtam előbb, nem volt jó érzés, hogy még egy spiclit se néznek ki belőlem...

ZorróAszter 2017.03.21. 13:06:57

Kedves Pietnik!

Én azért Drábikékkal vigyáznék, mert ők inkább nyilasok mint baloldaliak. Az ugye nem újdonság, hogy a fasiszták szeretik balos kiszólásokkal fűszerezni a romlott kajájukat.

Én továbbra is fenntartom, hogy itt legalábbis az esélyesek mind a német gyarmattartóink zsebében vannak.

Egyetlen esély van, ha a választói és a baloldaliak általában elkezdik tolni balra az MSZP-t. Persze hogy akkor is a német nagytőke dirigál, de a választói akaratától se függetlenítheti magát egy párt. És csinálni se lehet mindig annak a szöges ellentétét amit mondanak.

Tehát a balosok felháborodott követelése nem csodaszer. De elmozdíthatja a kormányzatot olyan irányba, hogy ne csak azt lesse, hogyan segítheti a multikat abban, hogy minél több pénzt vihessenek ki az országból.

Ha majd 30 év után végre először nem ez lenne a fő kormányzati cél, az már hatalmas nyereség lenne.
a választóknak komoly nyomást kellene kifejteni.

Nem megsértődni és otthon maradni.

Hanem felismerni, hogy ez volt az alapcél. Már a rendszerváltástól. Hogy ők sértődjenek meg és szálljanak ki a politikából.
De ehhez

ZorróAszter 2017.03.21. 13:19:29

@pettra01:

Kedves Pettra!

Ezt mint mondtam Csurka Pista kapcsán tudta meg az ország mellékesen. Attól a pacáktól, talán régi III/III-as főnöktől, aki azt magyarázgatta, hogy a III/III miért szakította meg a kapcsolatot vele.

Szerintem az ürge nem hülyeségből fecsegett ki annyi mindent pluszban akkor, hanem szép sunyiban felhasználta az alkalmat arra, hogy ezeket a dolgokat is mellékes adalékként elmondja.

Szerintem ezt konkrétan korábban senki se tudta biztosan. Legfeljebb csak sejthette.

Egyébként egy másik dolog is Csurka Pista kapcsán derült ki. Hogy a besúgok egy jelentős részét továbbra is foglalkoztatják. Boross mondta el, hogy megkereste Csurka amikor még puszi pajtások voltak, hogy mit tegyen, mert várható hogy kiborul a bili.

Erre Hóbagoly azt a tanácsot adta neki, hogy keresse meg a szolgálatokat, és ajánlja fel a reaktiválását. És akkor többé nem fenyegeti a lelepleződés.

Én magam is csudálkoztam , amikor megnéztem a kiadott névsort valahol az interneten. Feltűnően sok volt például a MÁV-os.

Utólagos következtetésem, hogy akkor ezek szerint a mai titkosszolgálatokat már nem érdekli a MÁV.

ZorróAszter 2017.03.21. 13:57:12

Ja még.

A katonai titkosszolgálattal kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy még újonc koromban egyszercsak megjelent egy katona, aki a sztorija szerint előfelvételis volt, de abbahagyta az egyetemet, és a maradék katonaidejére hívták be. Nálunk meg mindenki újonc volt a pár tisztes kivételével, úgyhogy belőle raktárost csináltak.
Úgy látszik, már akkor is paranoiás voltam, mert nekem nem tetszett a sztorija. Egyrészt ez nem indokolta, hogy minimum hetekkel de inkább egy, másfél hónappal a rendes bevonulás után jelenjen meg. Másrészt igaz hogy öregkatona volt, de szinte mindig hazamehetett éjjelre. Pedig nálunk az öreg tiszteseket is gyakran becsukták, nem engedték haza.

Bagózásnál beszélgettem vele. És azt hiszem, az alattunk a földszinten lakó őrszázadról kérdezgetett de nem feltűnően. De mivel csak pár hetes katona voltam, semmit se tudtam róluk. Aztán láttam hogy az ottani katonákkal haverkodik. És aztán úgy emlékszem, még az újonc időnk letelte előtt leszerelték. Pedig ugye elvben összesen még fél évet kellett volna letöltenie.

Szóval lehet, hogy ez a pacák is a katonai elhárítás embere, pontosabban tisztje volt, és lehet, hogy az őrszázad parancsnokát vagy valamelyik hivatásosát figyelték meg. Bár egy kicsit hülyén nézett ki a dolog akárhogyis.

pietnik 2017.03.21. 18:42:48

Aszter kérem!
Drábik csak akkor mond igazat,ha az ellenfelet kell eláztatni!EWgyébként Orbán lelkes rajongója,így teljesen őszinte nem is lehet!
Félremagyarázza a kommunizmust,a NOSZF-t,a SzU-t,hogy ugyan a háttérhatalom kreálmánya volt csupán ,stb.stb.)
Azonban sok olyan dolgot is mond,amit érdemes figyelembe venni!,mert az rámutat arra,hogy mik mennek a háttérben!
Egy érdekes dolgot figyeltem meg vele,és 56-os regékkel kapcsolatosan!
Ugye,Drábik SzER-es volt!Akkor tudnia kellett arról,hogy oda egy magyar elhárítótiszt még 56 előtt beépült(Akétarcú ember c.-ű könyv ír erről!)és ott érte 56,éscsak a 60-as években jött vissza,miután majdnem lebukott!Onnan hiteles információkat továbbított 56 előkészületeiről,céljairól,de ezt mintha mindenki elfelejtette volna-Drábik is és megy a fals duma ezerrel.Egyébként ennek a világraszóló politikának ahány prominense van,annyifelé hazudnak,és abból a kevés igazságból,amit elmondanak kell megpróbálni összerakni az igazságot!Az pedig cseppet sem vigasztaló
Még Putyin az aki tartja magát,és majdnem világosak a szándékai!De hát ott is vékony jégen táncolás megy,mert a hazug világpolitika elnyom minden jó törekvést!
És semmi vigasztaló nincs abban,hogy a magyar vezetés is ennek a világcsaló politikának a része!

pietnik 2017.03.21. 19:16:02

Igen,Aszter kérem!
Hallotta már,hogy kimúlt 101 éves korában (kár,hogy ezt nem két "b"-vel kell írni!) az egyik legnagyobb geci?!Azaz David Rockefeller,hét szívátültetéssel,és két veseátültetéssel siekrült neki ez a 101 év!Pontosan ennyivel élte túl a megérdemelt korhatást!!

ZorróAszter 2017.03.21. 23:55:13

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Én Drábiknak a forrásaival sem vagyok megelégedve, nemcsak a dumájával.

Megnézte azt a rövid felvételt, aminek a linkjét az előző postomban Önnek írt kommentemben adtam meg?

Mi erről a véleménye?

David Rockefeller:

Had ne mondjak róla épp most rosszat.

Ha már jót nem tudok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 13:07:24

Hol agond? A marxizmus tagadja a demokráciát. Azaz a kommunista eb büszke arra, hogy belőle nem lesz demokrata szalonna.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 13:10:18

Apámat 3-szor akarták beszervezni, ebből két alkalommal már párttag volt, szóval kétlem ennek a szabálynak a létezését.

ZorróAszter 2017.03.22. 13:20:08

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Maga - aki büszke arra hogy kizárólag a Szabad Európából meg az antikommunista irodalomból ismeri a marxizmust - különösen akkor a legviccesebb, amikor marxizálni próbál.

A marxizmus nem tagadja a demokráciát, csupán azt állítja, hogy a polgári demokrácia nem demokrácia, hanem a nagypolgárság osztályuralma.

A proletárdiktatúra sem általános diktatúra, hanem a nép erőszaka a polgárság túlnyomó, pénzen vásárolt politikai befolyásának az eltávolítására.

Az más kérdés, hogy miért vált ez mindenhol diktatúrává.

Vagy úgy, hogy a párt vezetett be diktatúrát, vagy úgy hogy a párt nem akart, és az amerikaiak vezették be helyette a sajátjukat, a fasisztát.

ZorróAszter 2017.03.22. 13:24:27

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Ha jól sejtem, rá az igaz, hogy
"Kivételre akkor volt lehetőség, ha a titkosszolgálat megindokolta, hogy semmilyen más lehetőség nincs. Például mert a megfigyelt körben mindenki az."

ZorróAszter 2017.03.22. 13:28:20

Mellesleg az én utólagos sajtó/média tapasztalatom is ez. Egy ügynökre sem emlékszem, aki lebukott, és MSZMP tag lett volna. Vagy hogy ő nem, de a felesége igen.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 14:41:45

@ZorróAszter:

"A marxizmus nem tagadja a demokráciát, csupán azt állítja, hogy a polgári demokrácia nem demokrácia, hanem a nagypolgárság osztályuralma."

A marxizmus tagadja a demokráciát, annak értelmében, ahogy azt a liberalizmus használja. Erről beszélünk. A marxizmus demokráciaképes egész más, nem is nevezik demokráciának.

Olvastam Marx műveket egyébként, de ezt már megbeszéltük sokszor.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 14:47:08

@ZorróAszter:

Apám 3 beszervezési kísárlete:

1. Egyetemistaként, 60-as évek eleje..

2. Fiatal dolgozóként, 70-es évek eleje.

3. 40+ évesen, már havannai tanácsoként, 80-as évek eleje.

ZorróAszter 2017.03.22. 14:59:09

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Rosszul tudja, mint amikor azt hiszi, hogy a marxizmus szerint a forradalom utcai lövöldözést jelent hogy egyebeket ne is olvassak a fejére.

A marxizmus nem tagadja a demokráciát, sőt a képviseleti demokráciát sem. Csupán a nagytőke befolyását iktatná ki.

Az más kérdés, hogy a kelet-európai népi demokráciák marxi értelemben sem voltak demokráciák.

Hogy miért, az hosszú történet. Röviden: a nemzetközi nagytőke befolyása akkor sem küszöbölhető ki, ha helyben sikerül visszaszorítani például azzal, hogy a helyi újságjait elveszik.

Vagyis a nemzetközi nagytőke ellenében nem lehet demokráciát fenntartani sehol. Ahol meg átengedik nekik a terepet, az nem demokrácia lesz, hanem a nagytőke osztályuralma. Aminek a formája a liberálistól terjedhet a dühödt népirtó diktatúrákig (Argentína, Chile).

Ott is, ahol a Kommunista Párt szemlátomást és őszintén azt a politikát folytatta, hogy nem vezet be semmi szín alatt proletárdiktatúrát, mint például Chilében.

ZorróAszter 2017.03.22. 15:03:31

Sőt Chilében mintha éppen ez váltotta volna ki a legdühödtebb reakciót.

Mint tudjuk, a Pinochet-puccs egy nappal tudatosan megelőzte Allende bejelentését, hogy bizalmi népszavazást ír ki, és ha veszít, új választásokat ír ki.

ZorróAszter 2017.03.22. 15:07:08

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Jó, de nem mondta ki, hogy ez mennyiben mond ellent.

Például hogy a 60-as években már párttag volt-e, vagy Havannában voltak-e rajta kívül beszervezhető nem párttagok, vagy hogy besúgónak akarták-e vagy SZT-tisztnek, mert az se mindegy. Itt besúgókról volt szó.

Meggyesi is párttag volt, de SZT tiszt és nem besúgó.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 15:19:12

@ZorróAszter:

1969-ben lett párttag.

Nem tudom, minek akarták, ő eleve elhárította kamu szöveggek, hogy fecsegő típus, s nem képes titkpt tartani.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 15:22:59

@ZorróAszter:

Marx szerint történelemi szükségszerűség van, s az értelmes ember ezt felismeri, azaz értelmezhetetlen a demokrácia, hiszen ott vitáznak a dolgokról. A kommunizmus csak nem alapvető kérdésekről lehet vita, de a rendszer alapjairól, ezek ugyanis tudományosak, s vitázni róluk olyan, mint a derékszögről vitázni.

Allende eleve atipikus marxista volt, nem fogadta el Marx tételét a forradalomról, azaz ő demokratikusan akart belekezdeni a kommunizmus építésébe, amin Marx csóválta volna erősen a fejét.

ZorróAszter 2017.03.22. 15:42:14

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Jó, tehát akkor 60-as évek elején, amikor először akarták beszervezni, akkor még nem volt párttag.

A kérdés, hogy akkor amikor Havannában, akkor volt-e rajta kívül olyan abban a környezetében, aki megfelelt annak, hogy se ő nem párttag, vagy nem közvetlen hozzátartozója egy párttagnak.

Mert ha nem, akkor arra az a kivétel vonatkozott, amit mondtam, és így nem ellentmondás.

Persze az is lehetséges, hogy mindig van olyan, hogy hoznak egy rendeletet, amit aztán egy-ketten megpróbálnak kijátszani. És hiába volt odaírva a hatos kartonon, hogy pártállása, be lehetett írni hogy - akkor is ha MSZMP tag volt. De úgy tudom, hogy a dolgot szigorúan vették, és aki megtette, minimum egy fegyelmit kockáztatott.

A témát mint mondtam, a III/III főnöke, valami Horváth nevű tábornok mesélte el. Ha jól emlékszem, leültették a padra a III/III egykori épülete előtt.

ZorróAszter 2017.03.22. 15:56:00

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Marx nem dolgozta a kommunizmus gazdaságtanát. Azt az eljövendő korokra hagyta.

A derékszögű háromszögekről is lehet vitázni, sőt axiómákról is. Hisz nemcsak Euklideszi geometria létezik. Sőt nem csak Euklideszi és a Bolyai-Lobacsevszkij féle.

A későbbi korok viszont jól elcseszték. Egyrészt a saját hibáikból, másrészt hogy Oroszország hiába volt az öt legnagyobb ipari állam egyike, az ipara egyoldalú volt, maga az ország meg fejletlen, harmadrészt nem vették figyelembe (szerintem Marx se), hogy ez a nemzetközi nagytőkének élet-halál harc, és mindent be fog vetni a szocializmus kisiklatására. Dollár 10 és 100 milliárdokat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 16:01:27

@ZorróAszter:

"volt-e rajta kívül olyan abban a környezetében, aki megfelelt annak, hogy se ő nem párttag, vagy nem közvetlen hozzátartozója egy párttagnak"

Volt persze, apámnak két helyettese volt, az egyijk nem volt párttag. De erősen kétlem, hogy őt kellett volna megfigyelni... nem tűnt fontos embernek...

ZorróAszter 2017.03.22. 16:53:51

Jó. De annak is megfelelt, hogy mondjuk az apja se volt párttag?

Ezek protekciós helyek voltak. Nem a két szép szeméért került ki valaki ilyen pozícióba Havannába, főleg ha nem volt párttag.

Nehéz így barkóbázni.

Olvassa el ha megtalálja a vonatkozó irodalmat.

Az biztos, hogy az a közel száz pacák, aki volt besúgóként lebukott a rendszerváltás óta, azok között nem emlékszem egy párttagra sem. És nem hiszem, hogy azért, mert a volt MSZMP tagokat kímélni igyekeztek volna.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2017.03.22. 17:05:25

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Dolgozni tovaris!

Terjeszteni hogy Magnyitszkij és Gorohov halála semmilyen összefüggésben nincs a jelenlegi orosz vezetéssel!
süti beállítások módosítása