Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Fidesz offshore és az Iszlám Állam

2016. július 25. - ZorróAszter

Miközben a magyarországi bankok behívják az ügyfeleket, és büntetőjogi fenyegetés mellett nyilatkoztatják, hogy nem az Al Kaida vagy az Iszlám Állam, vagy a szicíliai maffia esetleg a hongkongi triádok strómanjai-é másodállásban azzal az 5 azaz ötezer forinttal, ami a számlán lapul. Holott a hatóságok minden faxni nélkül bármilyen időtávra visszamenőleg azt is tudják, mikor rendelt valaki pizzát, és hogy ízlett-e neki.

Ugyanezek a hatóságok, az adóhivatal, amely gúvadt szemmel lesi, adott-e nyugtát a sarki szatócs a liter tejről, nem kíváncsi arra, kinek milyen offshore cégébe hány milliárd folyik be.

És hogy hová folyik onnét tovább.

Az Al-Kaidához, a kínai vagy a hollywoodi-lasvegasi maffiához, más szervezett bűnözői vagy terrorista csoportokhoz?

(Vajh kiről juthatott eszembe a hollywoodi-lasvegasi maffia????)

Vagy ugyebár az se érdekel senkit, hogy azok az állami letelepedési kötvényekkel kereskedő fidesznyik offshore cégek, amelyek pénzért adják külföldieknek a letelepedési engedélyeket, kiket hoznak az országba?

A triádokat? Vagy a jakuzát?

És hová folynak tovább ezek a milliárdok a fideszes offshore cégektől?

Orvbánéknak olyan jól jött ez a menekülthullám, hogy az ember fejében óhatatlanul felmerül, nem csurran-cseppen-é belőle némi készpénz az Iszlám Állam számára is.

 

Mi a biztosíték arra, hogy ezek a fideszes kiváló szakemberek nem maffiózókat, terroristákat csempésznek az EU-ba és mellesleg Magyarországra? Vagy hogy az offshore cégekbe befolyt milliárdok nem akár az Iszlám Államnál kötnek-e ki végül?

 

 

Mindannyiunk örömére.

 

 

 

2016. 07. 25.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr628912812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pettra01 2016.07.26. 11:43:24

Azt hiszem, ezek a bűnözők már nagyon kifinomultak, megoldják, hogy ne lehessen könnyen nyomon követni a pénzek útját. De ehhez én nem értek, viszont még a számlázási trükköket se tudták igazából kiszűrni - aztán hogy nem lehet, vagy nem akarják, azt én nem tudom megállapítani. De ezek a letelepedési kötvények botrányosak, nem is értem, hogy miért nem feszegeti ezt kitartóbban az ellenzék. Az is egy jó kérdés, hogy az uniónak ugye ne legyen joga megmondani, hogy mi kivel éljünk együtt, de mi teljes nyugalommal árusítjuk ki az uniós jogokat a saját hasznunkra, mármint egyesek saját hasznára.

CsipkeRózsa 2016.07.26. 12:17:24

Ehhez kapcsolható az állami pénzmosáshoz szükséges rendelet:

"A Stabilitás Megtakarítási Számlán elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik, amint elhelyezik azt a számlán. 5 év után a pénzt adómentesen lehet kivenni."

osszian 2016.07.26. 14:12:43

Hahó, Zorró barát! Örülök, hogy önálló bloggal jelentkezel, és micsoda minőség!
Eddig szívesen olvastam Pettrát, de xy barátunk az állandó ballibázásaival hallatlanul nyomult itt, és leszoktatott még arról is, hogy idekattintsak.
Jó a felvetés, de nem árt megjegyezni, hogy azok bizony hitelek, 5 éves hozamra, és azt nekünk kell a kamatokkal együtt visszafizetni. (Neked, nekem, Jóska Pistának, talán még xy-nak is, ha itt lakik - az országnak, a költségvetésből. Mint akármilyen más államadósságot).
Miközben a letelepedési kötvényesek gond nélkül flangálhatnak az EU-ben, senki se nézi meg, igazából kicsodák, milyen szándékkel vesznek letelepedési kötvényt ott, ahol élni se akarnak egy percig sem. Alig van köztük nem iszlám országból érkezett fószer - ukrán, orosz, kínai, japán - a többi csak így fejből, de nem teljesen: iráni, iraki, afganisztáni, szír, szaudi, pakisztáni, szudáni, algériai, kuvaiti, palesztin, gaboni, azerbajdzsáni. indiai, jemeni stb.
Mi hát a helyzet?
A mi drágalátosaink a pénzt is lenyelik, a potenciális terroristákat meg gond nélkül átengedik, és a legnagyobb élvezet nekik , ha valahol valami balhé van, rögtön lehet migráncsozni, és az aljas népszavazásukat propagálva őrületes elánnal kampányolni.
Most meg Vityka ki akar lépni a NATO-ból, ehhez mit szólsz?

osszian 2016.07.26. 14:32:49

Ja, eztán is szívesen olvasom Pettrát...:-D

A NATO ügyhöz:

"Én nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere, sose gondoltam volna, hogy fölmerül majd a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára. Sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának."

Trump többek közt megszüntetné a NATO-t.

index.hu/belfold/2016/07/26/orban_viktor_donald_trump_tusvanyos_connie_mack/

. "Trump arról beszélt, irányítása alatt Amerika nem biztos, hogy segítene egy bajba került NATO-szövetségesnek. Ha Oroszország megtámadna egy NATO-tagállamot, Trump előbb azt mérlegelné, hogy az a tagállam teljesítette-e saját kötelezettségeit, és ettől tenné függővé a segítséget – hangzott el az interjúban. Ez a kijelentés az észak-atlanti katonai szövetség egyik legfontosabb alapvetését kérdőjelezte meg, a következményei potenciálisan a szörnyű és a katasztrofális között mozognak. "

De ez használna Mo érdekeinek - az elmebetegünk szerint.

pettra01 2016.07.26. 15:14:43

@osszian: Nagyon bízom benne, hogy nem választják meg azt a rémes Trumpot, de amilyen bolond világ van, tulajdonképpen lehet, hogy az összes elmebeteg hatalomra kerül. A hétvégén beszéltem egy ismerősömmel, eddig jó véleménnyel voltam róla, de most lelkendezett nekem, hogy Orbán Viktor milyen egyenes, karakán, hogy ilyen vezető kellene Európának, hát nagyot csalódtam megint.
Köszi, ha olvasol, amilyen hülye vagyok, most vettem észre, hogy üresen tettem fel a posztomat, már korrigáltam, de a rosszat nem tudom eltüntetni...

ZorróAszter 2016.07.26. 18:00:28

Kedves Pettra!

Úgy tűnik, hogy azt, hogy mi jelenhet meg a baloldali sajtóban, szintén a gyarmattartóink határozzák meg. Ezek szerint a német tulajdonosok ráparancsoltak hogy ne forszírozzák különösebben a letelepedési kötvény kérdését.

A kérdés továbbá, hogy Orvbánék a saját szakállukra dolgoznak, saját zsebre, vagy azokat hozzák be, akiket a gyarmattartóinknak kényelmetlen lenne?

Esetleg is-is?

ZorróAszter 2016.07.26. 18:30:23

Kedves CsipkeRózsa!

Mikor behozták ezt a törvényt, az indoklás az volt, hogy miért dekkoljon a pénz külföldön. Plusz hogy más országokban is van ilyesmi.

Nekem az a bajom ezzel, hogy így a kábítószermaffia pénze bekerül a gazdaságba, ahol aztán kábítószermaffia módszerekkel kezd dolgozni a fehérgazdaságban. Mondjuk például az építőiparban.

Például sztrádatender eredményhirdetés előtt a döntéshozók lófejet találnak az ágyukban. Meg a konkurencia főnöke mikor ráadja a gyújtást, hirtelen a Holdban találja magát, stb. stb.

ZorróAszter 2016.07.26. 18:44:15

Kedves Osszián!

Én is örülök, hogy benéztél.

Egyébként MaxVal szerintem roppant szórakoztató: most épp fidesznyik. :o)

Orbán ezek szerint azt szeretné, ha Magyarország lenne a Román Királyság legnyugatibb megyéje. De ez már több más húzásából is látszott.

Nem az a fő kérdés, hogy Orbán egy barom-e, mert az világos mint a Nap. Hanem hogy ki fogja vissza a baloldali sajtót meg az ellenzéki pártokat. Hogy most egyelőre csak ellenzékieskedjenek, ellenkezzenek.

Ahelyett, hogy valóban ellenzék lennének.

osszian 2016.07.26. 18:57:42

Zorro, ne kedvesezz, hanem válaszolj!

Pettra, így volt - korábbi postokat keresgéltem ki tőled - de már itt a blog.hun.

Nyilván rájöttél, ki az XY...:-D

osszian 2016.07.26. 19:04:55

Pardon, Zorro, hamarabb küldtem el az előző hsz-t.

Mi fő a fazékban? Nagyon képlékeny. De nem ennek a csúti szarosnak kedvez az is biztos. Amerikát nem lehet kikerülni -és minek máris belekötni a következő elnökbe? (Aki Hillary lesz - és nem a az Államok legnagyobb dicsőségére).
De ez hagyján.
Idehozni LEGÁLISAN sok ezer potenciális terroristát, pénzért -mert nem ők fizetnek - ők csak kölcsönöznek - mindig, mindenütt m fizetünk - és óbégatni, hogy jaj, az országot elözönlik a migráncsok, szavazzunk.

Egy hülye kérdésre.

És 10 milliárdokat költeni reklámra, és 5 milliárdért semmire se jó népszavazást tartani.

Ki fogja vissza? Na ezt én is nagyon szeretném tudni...

ZorróAszter 2016.07.26. 19:47:31

Kedves Osszián! :o)

Nekem gőzöm sincs, kiket hoznak be ezek a fideszes offshore cégek, de nagyon gyanús hogy olyanokat, akik különben a büdös életben nem kapnának engedélyt egyik EUs országtól sem.

És akkor felmerül, hogy vajh miért nem?

Mert ha kínai üzletember nem akar állandóan hosszabbítgatni, és biztosíték kell neki, hogy nem zsuppolhatják ki, miközben épp egy project kellős közepén tart, attól nem hiszem, hogy megtagadná bármelyik ország.

Itt inkább olyan kétes elemekről lehet szó, akiket másképp be nem engednének.

Kölcsön, reklám, stb. : igen, ez egyike azoknak a tipikus eseteknek, amikor sokszoros kárt okoznak, csakhogy a töredékét ellophassák.

osszian 2016.07.26. 20:00:46

Az uniós pénzeknek nagyon jelentős része köddé vált. És nem az a rész, amit túlszámláztak, elloptak - hanem azon felül vagy másfél ezer milliárd.
Egyszerűen nincs nyoma.
"A nemzeti össztermék (GDP) évenkénti adatsoraiból kiderül: a hazánkba érkező uniós forrásokat rosszul használtuk fel, ugyanakkor kimutatható, hogy csaknem 1500 milliárd forintnak „lába kelt”, közvetlenül nem segítette a növekedést. Uniós pénzek nélkül ott tartanánk, mintha a tragikus eredményű 2009-es esztendőt írnánk."
Vagyis az évi gdp növekedésnek NEM 1,5%- nak kellene lenni az elmúlt 5 évben. Sokkal többnek.
"A KSH adatai szerint az ország 2010-2014 között legalább 21,7 milliárd euró uniós nettó támogatást kapott, amelynek forint ellenértéke (a 2010-2014 közötti évek átlagos 290 forint/euró átlagárfolyamaival számolva) 6293 milliárd forint volt. A még nem végleges KSH adatok alapján a 2015. évi uniós nettó támogatás összege legalább 4,5 milliárd eurót tett ki, aminek forint ellenértéke (310 forint/euró) 1 395 milliárd forint volt, ebből kiderül, hogy 2010-2015 között 26,2 milliárd euró (nettó 7 688 milliárd forint) uniós támogatást kaptunk."

És az eredmény szánalmas, csak a kormánypropagandában létezik "jobban teljesítés".

Rosszul lett felhasználva a nagy része, a másik része meg el lett lopva.

De pofázni kell Brüsszekl ellen, a NATO ellen, minden ellen -csak a dohány jöjjön.

osszian 2016.07.26. 20:12:57

@ZorróAszter: Pharonról csak hallottál?

"A Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgalléros bűnözője közé sorolta az amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI által is körözött Ghaith Pharaont, aki újabban a magyar kormány egyik kedvelt szaúdi befektetőjének számít.

szaúdi olajmágnás, Ghaith Pharaon a József nádor téren vásárolt be. Egy Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető cég adta el a tér sarkán álló épületet, a volt Postabank-székházat.
A lap szerint az sincs kizárva, hogy az állam Ghaith Pharaonnak szánja a Budai Várba költöző Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédos ingatlanát is. A szaúdi mágnás korábban már megszerezte a seregélyesi Zichy–Hadik-kastélyt.
A kormány és Pharaon közti kölcsönös bizalomra utal, hogy a kormány Magyar Nemzeti Kereskedőházának máris van egy közös – élelmiszer-nagykereskedelemre szakosodott – részvénytársasága az üzletemberrel.
A lap azt is furcsállja, hogy a terjeszkedés és a közös üzletelés nem számít nemzetbiztonsági kockázatnak, holott egy 2002-es francia parlamenti jelentés Pharaont úgy írta körül, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek – köztük az Al-Kaida – által is használt iszlám pénzügyi hálózattal."
Mi ennek 350 ezer euró egy terroristára?
De ez nem csak legálisan él itt, de terjeszkedik és k tudja, mit szervez? Na ki tudja?

ZorróAszter 2016.07.26. 20:50:35

Az uniós pénzek tudomásom szerint összesen 40 milliárd euro körül voltak beleszámítva a maradék kisebb részt a hátra lévő egy-két évre is.

Ebből nem növekedést kellett volna finanszírozni, hanem a nagy ellátó rendszereket korszerűsíteni, hogy például ne a romos kórház renoválására menjen a pénz, vagy ne öt kiló könyvet cipeljenek a gyerekek iskolába menet nap-mint-nap. Stb.

Ehelyett a baromcsorda élményfürdőre, kopjafaerdőre meg stadionokra költötte, amit el nem lopott.

De ! : Szerintem ordít, hogy a gyarmattartóink szándékosan ültették a nyakunkra ezt az enyvespatájú tolvajcsordát. Folyamatosan látszik a németek támogatása minden hülyéknek szánt színjáték ellenére.

Tehát ezek nem véletlenül vannak itt. A FIDESZt a gyarmattartóink juttatták hatalomra és támogatják most is. Hogy ezt a hatalmas összeg ne a baloldalt támogassa politikailag, hanem ezeket a tetveket.

Itt a cél az volt, hogy a dolgozók, a bérből és fizetésből élők elveszítsék a reményüket arra, hogy valaki is az érdekeiket képviselje.

Nem véletlenül sulykolják az ATV-ben is, hogy a dolgozók érdekeit a JOBBIK képviseli.

A baloldalon ki se szabad mondani, hogy dolgozó vagy munkás.

A lényeg: az első negyedévben látszott meg világosan, hogy EUs pénzek által elfedve súlyos gazdasági válság van. Ami majd azok nyakába szakad, akik váltják ezeket az idiótákat.

Ghaith Pharaon: még nem hallottam róla. De Bushék is elég jól megvoltak a Bin Laden családdal. Sőt jól meg is vannak.

osszian 2016.07.26. 21:23:29

Ja, állítólag 01.09.11-én reggel egy bin laden fivér a fehér házban volt.

osszian 2016.07.26. 21:24:45

A nagyok, ha akarják egy pillanat alatt elfújják a gecihuszárt, mint egy pihét.

ZorróAszter 2016.07.27. 11:10:10

Hát igen. Csakhogy úgytűnik, nem akarják.

Sőt!

ZorróAszter 2016.07.27. 14:15:49

Tök vicces: ma reggel ( 2016. július 27., szerda 05:02 ) megjelent egy Magyar Nemzet cikk:

Wiedemann Tamás: Bűnözők is vásároltak a kötvényekből
mno.hu/gazdasag/bunozok-is-vasaroltak-a-kotvenyekbol-1353730

És azóta ettől zeng a net. Átvette az indextől kezdve a mandínerig mindenki.

ZorróAszter 2016.07.27. 14:32:41

Bezzeg az én jó kis cikkemet semmilyen keresőszavakra sem dobja a gugli semmilyen helyezéssel sem.

Így működik a cenzúra.

osszian 2016.07.27. 15:23:42

Jó volt a meglátásod, hogy olyanokat engednek ide be, akik máshogy nem mozoghatnának - ott a bizonyíték.
Egyetértünk abban, hogy - ha akarták volna mondjuk Merkelék, vagy Jucker igaziból , Vityka már újra disznóólat pucolna, és nem Trump mellett kampáyolna - ami persze röhej. Köhög a fotoszintézis, nem is a bolha.

ZorróAszter 2016.07.27. 15:39:29

Akkor már csak az az mno.hu cikk hiányzik, hogy az Al-Kaidának vagy az Iszlám Államnak csurrantottak a lovéból

:o)

osszian 2016.07.27. 16:30:24

Egyfelől. Másfelől meg az a helyzet, hogy itt flangálnak ki tudja kik, legálisan, pénzük is van, és ha itt el kezdenek robbantan, a kondás malmára hajtják a vizet, rá lehet kenni a menekültekre, és még nagyobb felhajtást lehet csapni az undorító népszavazásukhoz, ami teljesen értelmetlen.
Ezek különben képesek valami önterrorista mutatványra, hogy még jobban hergeljék az ostoba népet. Mondjuk úgy szeptemberben.

ZorróAszter 2016.07.27. 16:38:01

Hát! Hitlernél előbb volt a Reichstag égetés, és utána a Felhatalmazási Törvény.

A látszat kedvéért Orvbán (hogy mégse emlékeztessen annyira a Führerre) előbb megszavaztatta a Felhatalmazási Törvényt, és most jön a Reichstag.

:o)

CsipkeRózsa 2016.07.27. 18:02:19

Jó ez a párbeszéd, sok újat mond. Nem nagyon lelkesítő.

ZorróAszter 2016.07.27. 19:03:21

Ezt mire tetszik mondani?

CsipkeRózsa 2016.07.27. 19:36:25

@ZorróAszter: az, hogy jó, az kettejük beszélgetése, mert ezt a témát így, nem nagyon lehetett olvasni, hallani.
A beszélgetés tartalma pedig éppen azért, mert nekem új, ijesztően hangzik. Milyen világban élünk?

ZorróAszter 2016.07.27. 21:24:03

És mit tetszik szólni a mai mno cikkhez?

Wiedemann Tamás: Bűnözők is vásároltak a kötvényekből
mno.hu/gazdasag/bunozok-is-vasaroltak-a-kotvenyekbol-1353730

pettra01 2016.07.28. 01:05:37

Azért érdekes, hogy az EU, aki mindenféle piszlicsáré dologba beleköt, simán tudomásul veszi ezt a mi kötvényes bizniszünket, vajon miért?
Igen, egy terrorcselekmény biztosan lesz, a legjobb módja, hogy elegen menjenek el és szavazzanak nemmel októberben. A többség még csak véletlenül se gondol bele, hogy mikor mi miért történik.

ZorróAszter 2016.07.28. 07:11:49

Mint említettem, Orbán a gyarmattartóink leghűségesebb pincsikutyája. Tökéletesen kiszolgálja a német érdekeket. Menekültügyben is.

Cserében lophatnak mint a szarka és egyebekben is azt tehetnek amit akarnak.

A főként német tulajdonban lévő un. baloldali sajtó asszisztálása mellett. A többi német meg más külföldi tulajdonban lévő médiáról már ne is beszéljünk.

Enélkül Orbán a hatalom közelébe se kerülhetett volna.

CsipkeRózsa 2016.07.28. 12:38:38

@ZorróAszter: ez a cikk már részletesebben megírja, amit eddig csak nagyjából lehetett tudni.

Ez ilyen írásokra a kormány részéről sosem jelenik meg igazi magyarázat. Többnyire nem is reagálnak rá.

ZorróAszter 2016.07.28. 13:28:42

Mióta jól kiegyensúlyozta a médiákat, és ezzel gyakorlatilag megszűnt a baloldali média, azóta megteheti, hogy a sajtó arról beszéljen, amiről a FIDESZ akarja.

A baloldali sajtó maradéka a gyarmattartóink kezében van, és a saját érdekeiknek megfelelően manipulálják a baloldali véleményeket. Már aki még olvas ilyesmit a baloldaliak közül.

Például hogy a korszerű baloldal voltaképpen liberális, vagy hogy munkavállalókról meg szakszervezetekről beszélni kádárista csökevény, meg hogy az MSZP fogjon össze a likvidátoraival, és vigye be a hátán a parlamentbe a liberálisokat, akikre a saját macskájuk se szavazna, stb. stb.
süti beállítások módosítása