Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Isten, a tömeggyilkos és a veszélyes emberek

2017. augusztus 04. - ZorróAszter

A minapában megint a kezembe akadt egy cikk, egy Istent gyalázó, vallásosokat bosszantó, megbotránkoztató cikk, ami Istent tömeggyilkosnak nevezi, s a Bibliából vett adatokkal támasztja alá állítását.

Ez megint előhozta azt a régi furcsa érzésemet, hogy a hit védelmezői: az ateisták és a vallási fanatikusok milyen remekül megvannak egymással ezekkel az adok-kapokkal.

De engem az is foglalkoztat, hogy valóban ilyen kevesen lennénk mi, akik nem hinni szeretnének: sem abban hogy Isten (istenek) léteznek, sem abban nem hisznek, hogy nem léteznek. Hanem hit helyett tudni szeretnének, de belátják, hogy emberi értelemmel tudni nem mindig lehetséges.

Vagy csak azért tűnünk mi ilyen kevésnek, mert nem vagyunk szemelőtt, nem vágyunk az ateisták és vallási fanatikusok csatamezejére?

Ennek ellentmondani látszik, hogy a szolíd vallásos tömegekről sokat hallunk, tapasztalunk, pedig akkor ők is elvesznének a csatazaj mellett. Nem beszélve a hitükben megrendültekről.

Akkor lehet, hogy mégiscsak minket tartanak a legveszélyesebb eszme hordozóinak? Veszélyesebbnek a hangos hitehagyottak, az istenkáromlók, istentagadók, sátánisták, eretnekek, szektások ... falkáinál is?

Ha úgy vesszük, végülis a leghatásosabb fegyver az elhallgatás, elhallgattatás. Mi pedig elég rendesen el vagyunk hallgattatva.

Ha szóba jön a téma, még sose jutottunk eszébe senkinek se. Mintha nem is léteznénk. Sőt létezésünk egyenesen képtelenség lenne. Olyan képtelenség, amire nem érdemes szót se vesztegetni.

Már azt hittem, tényleg senkinek se, de pár hónapja talán a MTV 3-as retrocsatornán véletlenül megnéztem A tanítvány című ősrégi tévéfilmet, ami szokatlanul színvonalas volt. Tévéjáték létére sok külső, eredeti helyszín, semmi műtermi papírmasé. Oszter és Hegedüs D. Géza.

Furcsa ilyet látni, olvasni a Képtelen természetrajz írójától, aki A tanítványt 1944-ben írta. 

Ide is idézném Nagy Lajos szavait, de sajnos nem találom sehol (a tanító nyílván maga Nagy Lajos).

 

És vajon mikor billennék ki nemszeretem egyensúlyomból például én?

 

Egyik irányba például attól, ha kiderülne, hogy univerzumunkon kívül végtelen számú halott multiverzum példány létezik. Ekkor ugyanis hihető lenne, hogy az életet lehetővé tevő fizikai törvények, körülmények teljesen véletlenül jöttek létre a mi univerzumunkban.

A másik irányba meg akkor billennék talán, ha kiderülne, hogy világunkban a Föld az egyetlen, amely életet hordoz.

De ezekkel az a baj, hogy még az eredetinél is bonyolultabb és megválaszolhatatlanabb kérdések.

 

 

2017. 08. 04.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr612719110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pietnik 2017.08.04. 14:05:49

Tudja,Aszter,kérem,hogy most kézigránátot dobott a verébfészekbe?!
Nehéz a kérdés,de magam is ezzel a diemmával küszködök!
Isten számomra nem létezik,legalábbis abban a formában nem,hogy egy kellőképpen agyalágyult vénember ül a felhő szélén,és azt figyeli,hogy magamhoz nyúlok-é alkalomadtán,vagy gyakorlom az isteni önmegtartóztatást a férfierő és vágyak birtokában,de egyéb szexuális kellékek híján!
Materialista vagyok,akiket mostanában átkoznak a spirituális tudással felvértezett alkalmi filózófus-tömegek,tagadva Darwint,és evolúciós elméleteit, a teremtésre fókuszálva,elfelejtve,hogy az általuk ismert(nane?!) Isten porból teretette az embert saját képére,lévén a por is anyag!
A marxista materializmus anyagot,és energiát ismer,amelyek átalakulhatnak egymásba,így teremtve meg a végtelen anyagi világot! Az emberi gondolat pedig az anyag (az ember!) tulajdonsága,azaz energia,!!
Akkor szentségelek,mikor tök spiritualisták eljutnak idáig,miközben harsogva útálják a materialistákat!
Az embert gondolatai irányítják(bármilyenek is azok!) ,akkor hogy ne irányíthatná az univerzumot,benne minden élő,és élettelen dolgot valamilyen tudat,hiszen az univerzum végtelen anyag,és energia világa,és ezek kölcsönhatása elképzelhetetlen nagyságrendekkel meghaladják egy porbafingó ember anyag-és gondolatvilágát!
Persze,ezek az én gondolataim,és ne vegye zokon,de nem vagyok hajlandó a quantum-elméletek varázslatosnak tűnő,de számomra felfoghatatlan világába belemerülni!Nekem úgy van jól a világ,hogy semmi nem vész el,csak átalakul,még az is lehet,hogy jó irányba!
Orbánisztánban sem vész el semmi anyag,csak gazdát cserél-Mészárosra!!)

ZorróAszter 2017.08.04. 15:17:09

Kedves Pietnik!

Igen-igen, de engem tényleg a fő kérdés érdekelne, hogy miért van az, hogy a mi álláspontunknak még a létezését is igyekeznek eltüntetni a szemek elől. Mintha ilyen nem is létezne, ilyet nem is gondolhatna senki. Emlékeztetve: hogy mi nem hinni szeretnénk - sem bban hogy nincs Isten, se abban, hogy nincs. Hanem tudni szeretnénk, még ha tudjuk, hogy ezt nem mindig lehet.

(Az ateisták is hívők: abban hisznek, hogy nincs Isten, és a bizonyítékaik sse sokkal jobbak, mint a vallási fanatikosaké.)

Szóval miért? Hisz a kommunisták túlnyomó többsége is inkább ateistának vallotta magát, holott a marxizmus nem tételes ateizmus.

Szóval miért tekintik ezt veszélyesebb eszmének, mint akár a sátánizmust?

Xilit 2017.08.04. 16:22:11

@ZorróAszter:

" Szóval miért tekintik ezt veszélyesebb eszmének, mint akár a sátánizmust? "

Gondolom, azért, mert a tudás igénye a kritikus gondolkodással karöltve egyenes út magához a tudáshoz, legalábbis az elérhetőhöz - ami hatalom.

littke 2017.08.04. 16:29:24

Tipikus Z. írás. Összeesküdvés van ezen a világon. Pedig csak tudatlanság van, és lesz is merthát tökéletlen az emberfia.....ha sokat is fejlődött, még mindig messze van az igazságtól. Ha olyasmi létezik.

Xilit 2017.08.04. 16:36:25

@pietnik:

Soha nem foglalkoztam a Marxizmussal, de lehet, hogy végül felkeltitek az érdeklődésemet.
Én eddig abban a hiszemben voltam, hogy a materializmus , tagadva a tudat meghatározó szerepét, alapvetően anyagelvű. Ha most hülyeséget írtam, nem kell leszedni a fejem, csak szépen magyarázzátok el a saját tudásotok szerint. Utána is lehet vitatkozni, ha lesz min. :)

"A z embert gondolatai irányítják(bármilyenek is azok!) ,akkor hogy ne irányíthatná az univerzumot,benne minden élő,és élettelen dolgot valamilyen tudat,hiszen az univerzum végtelen anyag,és energia világa,és ezek kölcsönhatása elképzelhetetlen nagyságrendekkel meghaladják egy porbafingó ember anyag-és gondolatvilágát! "

Ezt csak kiegészíteni tudom azzal, hogy az érzés - de az érzelem is - a gondolatnál is erősebb, s a teremtőereje sokszorosa a gondolatnak.

pietnik 2017.08.04. 17:06:32

Dehát Xilit,az érzelem is gondolatok szövevénye,sarkítva az ego-val,amely egyénre szabottan teszi adekváttá a gondolatot!

pietnik 2017.08.04. 17:26:33

Aszter kérem!
Háááát!Hogy a kommunisták ateisták lettek volna!?
Fogós,ravasz kérdés!
Tapasztalataim szerint most vagy kommunisták nem léteztek,vagy ateisták!
Azt hiszem,hogy én is mindig Isten létét,vagy nemlétét kerestem,Önhöz hasonlóan,de akármerre indultam,falakba ütköztem!
Sok esetben a marxista materializmus is dogmává merevedett,és amit az első kommentemben írtam,azzal mélységes felháborodást váltottam volna ki annak idején,mint ahogy anno sikerült is!
Arról volt szó,hogy az akkori IPM magazinban megjelent egy világvége -cikk,amelyben azt firtatták,hogy mi lenne az emberiség tudásával,ha egyszer a bolygó,és vele az emberiség egyik pillanatról a másikra megszűnne?!
Az egyik,nem marxista tudós,illetve a csoportja azt nyilatkozta,hogy odáig mindenféleképpen el kell fejlődni,hogy az összemberi tudást valami hatalmas,laza molekuláris szerkezetre kel ráültetni,amely hatalmas,öngyógyító,tehát megsemmisíthetetlen lenne,és bármikor a jövőbeli civilizációk számára lehívható lenne!
Na,ezt elmondtam az egyik hatalmas pártfunkciósnak,aki egyben a személyzetis is volt,egy baráti beszélgetés folytán!Felháborodott az egész elméleten,mondván,hogy ez már nem anyag-energia elmélet,hanem Isten reinkarnációja!Mára ez a trend nem is olyan elképzelhetetlen sok más kutatási ,és technikai irányzattal egyetemben!
Igaz,akkor még az egyik vezető szovjet tudós is azon az állásponton volt,hogy egyedül vagyunk a világűrben,és az a dolgunk,hogy technikailag felfejlődve egyre jobban képesek legyünk arra,hogy a Naprendszeren belül ,majd az egész univerzumban lakhatóvá tegyük a bolygókat,és emberi élettel népesítsük be azt!
Akkor sem hittem,ma sem hiszem,hogy egyedül lennénk a világmindenségben értelmes lények,és ebben a érdésben leginkább m ára az értelmet kérdőjelezem meg,ami érthető lesz akkor,ha a mai világ geopolitikai helyzetét nézem,és azt,hogy a tudós világ ,lefeküdve a világelit (a frászt!) kénzének-kedvének,ay emberiség,és a humanitás ellen dolgozik,teljesen elhülyítve a világ jobb sorsra érdemes részét is!!

Xilit 2017.08.04. 17:32:18

@pietnik:

Tapasztalataim és legjobb tudásom szerint a gondolat már végtermék, azt megelőzi az észlelés, az érzékelés, az érzés, az érzelem -Jung most biztosan felhúzná a szemöldökét.
A legnagyobb erőt s egyben a legtisztábbat - ebben van az ereje - az érzés adja.
Az emberek többsége azonosítja az érzelemmel, de az érzelem mindig külső inger hatására váltódik ki, míg az érzés az intuícióval rokon.

ZorróAszter 2017.08.04. 18:19:29

@littke:

Kedves Little!

Ön annyira hatékonynak véli az ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLET!!!! vádat, annyira beleszeretett emiatt, hogy ott is alkalmazza, ahol elmélet sincs, csak kérdés. Nemhogy összeesküvés :o).

De a kérdés nyitott még Önnek is, meg is válaszolhatná: hogyan lehetséges, hogy elméletileg képzett emberek a vitáikból MINDIG "kifelejtik" a létezését is olyan felfogású embereknek, akik nem hisznek se abban, hogy nincs Isten, se abban, hogy van, hanem tudni szeretnének.

ZorróAszter 2017.08.04. 18:29:23

@Xilit:

Igen, a marxizmus dialektikus materializmus, azonban mégsem tételes ateizmus.

A marxista valláskritika se istentagadás.

Nem valószínűsíti a teremtést, vagy hogy a dolgok legvégső oka Isten, de nem is zárja ki.

Amikor megmutatja a vallások kialakulását, funcióit, hasonlóságait, stb. azzal valószínűsíti, de nem zárja ki egyes valóságalapjukat. És főleg nem állítja, hogy népbutító hülyeségek szándékosan erre kiagyalva.

pietnik 2017.08.04. 18:52:37

Azt viszont hozzá kell tenni,hogy a vallást igenis,a mai formáiban népbutítások,még ha van is valós alapjuk!Ez tételesen benne is van a marxizmus-leninizmus tanaiban!
Függetlenül a régi tanításoktól,ma főképpen szembetűnő az,hogy egyre-másra kerülnek elő a Bibliával,vagy a Koránnal kapcsolatos dokumentumok,melyek ezen "szent+ könyvek manipulásáról,az uralkodó osztályok akarata szerinti megváltoztatásáról szólnak!

ZorróAszter 2017.08.04. 20:09:46

@pietnik:

Kedves Pietnik!

"Ez tételesen benne is van a marxizmus-leninizmus tanaiban!"

Nem teljesen és nem ugyanaz.

Marx: "A vallás a nép ópiuma!"
Lenin: "A vallás a nép vodkája!" :o)

Szegény Lenin kapott is a fejére eleget miatta. Mikor ugyanis Marx ezt mondta, az ópium fájdalomcsillapító volt és még nem vettek tudomást a pusztító hatásáról, bár látszott már, tehát akár tudomásul vehették volna. Marx is, de biztosan nem tette. Mikor Lenin ezt mondta, akkor az alkohol egyértelműen az orosz nép rákfenéje volt.

Egyébként például Pablo Neruda és Enrico Berlinguer vallásos volt, méghozzá nem a maga módján, hanem a Katolikus Egyházhoz kötötten. Ellenben a szocialista Allende meg azt hiszem, ateistának vallótta magát. Bár nem vagyok biztos benne. Akkor vegyen figyelembe másik példát, ahol szoci ateista ezekkel szemben.

"Tapasztalataim szerint most vagy kommunisták nem léteztek,vagy ateisták!"
Itt nem értettem, mire gondol.

Xilit 2017.08.04. 20:28:12

Ópium is, vodka is, hit is, meg ösztönös sejtések, megfogható bizonyosságok nélkül, ugyanakkor számtalan paranormális jelenséggel szembesült az emberiség - bonyolult.

ZorróAszter 2017.08.05. 06:17:07

@Xilit:

Én a paranormális jelenségeket csak az X-aktákban szeretem.

Máshol felidegesít és megfájdul tőle a fejem :o)

Xilit 2017.08.05. 07:10:00

@ZorróAszter:

Tudom. :) Önnek talán ez az egyik legnagyobb kihívása. De hát a kihívásainkat is mi magunk teremtjük, nem igaz?
Amikor a pszichiátrián dolgoztam, jött egy új doktornő, egyenesen Amerikából, arrogáns magabiztossággal, lekezelően mind a betegek, mind a hierarchiában alatta lévő munkatársakkal. Ritka ellenszenvet keltett bennem. Aztán , ahogyan annak lennie kell, meg is történt a csattanás, persze, én húztam a rövidebbet. Egy másik orvosnővel, akivel jó kapcsolatot ápoltam, megbeszéltük, mi történt, hát nem más, mint látens módon, de párbajra hívtam, ő pedig, jócskán visszaélve a technikai tudásával, alaposan meg is leckéztetett.
Szóval, amivel dolgunk van , azt be is hívjuk az életünkbe, egészen addig, amíg meg nem értjük, miért.

ZorróAszter 2017.08.05. 08:18:00

Tetszik tudni, hogy nem szeretem az ilyen ezoterikus-newagees-vízöntőkoros fogalmakat, mint például "az életünkbe való behívás" és hasonlókat.

A fogalmakat mint említettem, azok roncsolják, homályosítják, akik aztán valami ocsmányságra akarják kihasználni a maguk teremtette homályt.

A jószándék kizárt.

A szép szavak ezt palástolják.

Már ameddig tudják.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2017.08.05. 11:39:27

"Ekkor ugyanis hihető lenne, hogy az életet lehetővé tevő fizikai törvények, körülmények teljesen véletlenül jöttek létre a mi univerzumunkban."

nincs véletlen. tudományos értelemben sincs, bár a materialista-nihilista tudomány egyik bástyája

Magister_ 2017.08.05. 12:39:26

@ZorróAszter:
Érdekes a posztban fellelhető kategorizálásod:

1.) Vallásosak - vallási fanatikusok
2.) Ateisták - istentagadók
3.) "akik nem hinni szeretnének: sem abban hogy Isten (istenek) léteznek, sem abban nem hisznek, hogy nem léteznek. Hanem hit helyett tudni szeretnének..."

Szerintem viszont konkretizálhatóbbak a kategóriák és több van belőlük:

1.) Vallási fanatikusok
2.) Vallásosak
3.) Humanista szkeptikusok
4.) Ateisták, kommunisták, materialisták
5.) Nihilisták
6.) Tudomány-hívők
7.) Apátiában lévő passzívak
8.) Nyitott, el nem kötelezettek

Mindnek megvan a maga tábora a mai Magyarországon. Én az utolsó, nyolcadik csapatba tartozom. A 3-4-5-6 csapat viszont nagyon hasonlóakból áll, mégis vannak különbségek:

A szkeptikusok mindent megkérdőjeleznek és szembe helyezkednek a vallással. A tudomány-hívől kizárólag tudományos elvek mentén hajlandóak gondolkodni, mindenre tudományos válaszokat elfogadva. A nihilisták az általánosan elfogadott értékeket, alapelveket támadják, az aetisták - komcsik elveit jól ismerjük. Az apátiában szenvedő passzivakat semmi nem érdekli a világon, csak hogy mennyit keres, mi van a Facebook -on és mi lesz este a TV -ban. (talán ők vannak legtöbben)

pietnik 2017.08.05. 12:44:50

Xilit!
Az emóciók a fizikai érzékszerveink,és belső gondolataink indukálásaként jönnek létre.Ne bonyolítsuk ennél jobban,de annyit mondhatok,hogy az emóciók létrejötte szorosan összefügg a gondolatvilágunkkal, a fizikai világ észlelésével,tehát energia-generálás az is,és nem független az anyagi világtól!
Az,hogy a beképzelt doktornő megleckéztetett,az belőled is negatív érzelmeket váltott ki,igaz?!Ezért a gondolat-és érzlmi világot nem választanám szét!Hogy lehet-e,vagy nem lehet?!Nem tudom,de ezek együttese,és még sok más összetevő együttesen alkotják gondolati,és más ,összetettebb világunkat.
Aszter,kérem!
A kérdésre,hogy mit értek azon,hogy most kommunisták nem voltak,vagy ateisták,hát nehezen ,de megpróbálom megmagyarázni!
Ugye,az én egyik példámban az ateista kommunista szörnyűlködve fedezte fel az anyagi világra kivetitett eszmeiségben az Isten fogalmát ,elutastva azt,majd később hű templombajáró lett!Most vagy divatból,vagy valóban hitet váltott,pedig a kommunistaságot gyakran a hívők tulajdonságának tudták be az eszmeisége miatt!Annyi "profilváltás" történt a rendszerváltás óta,hogy ateista kommunisták váltak hívő kapitalistává,könyörtelen kizsákmányolóvá,hogy az eszmékhez való ragaszkodást,az tisztességet ,emberi viszonyok megváltozását tekinthetjük egyirányú utcának is,mert kommunisták valójában ma már nem teremnek,pedig ok az igazán lehetne bőven rá!
Nem tudom,hogy érthető voltam-e?!

pettra01 2017.08.05. 12:58:51

Szívesen eljátszom a gondolattal, hogy mi egészen biztosan nem vagyunk egyedül a világegyetemben, csak rossz felé keresgélünk. Akkora méretkülönbségek vannak, hogy talán porszemnél is porszemebb kis világegyetemek keringenek itt körülöttünk, ugyanígy a Föld is lehet egy porszem valami mérhetetlen szobában, ahol akkora méretű értelmes lények léteznek, amekkorát mi el se tudunk képzelni. A pietnik által említett központi tudat vagy micsoda, ez is magyarázat lehetne sok mindenre, az égő csipkebokortól elkezdve a korukat megelőző feltalálók felfedezéséig. Tehát Istennek is lehet nevezni, de sokkal inkább valami nagyon bonyolult rendszer részei vagyunk.

Eremitha 2017.08.05. 13:50:13

@Fabius Quintilianus: Tetszenek ezek a kategóriák, én egyszerre többe is kicsit beleérzem magam. Jó a "nyitott, el nem kötelezettek" kategória is, gondolom az értelmiség nagy része itt van. De kimaradt egy kilencedik kategória: az össeesküvés-hívők, akiknek a vallása a "a zsidópárti, magyarellenes világ"

Magister_ 2017.08.05. 13:52:20

@mutatis mutandis: ha kifejezetten vallás kontra hitetlenség tengelyen gondolkodunk, akkor jön ki az általam említett 8 kategória. Az általad említett egy másik tipizálási metódus. De az igaz, hogy sokak számára már-már vallás amit említettél.

ZorróAszter 2017.08.05. 16:48:06

@endike:

A véletlennel az az érdekes helyzet, hogy a teológiák szerint ugyanúgy van vagy nincs, mint a fizika szerint.

Például Schrödinger szerint van, Einstein szerint nincs.

A teolőgiák szerint is ahol nincs akarat, ott a véletlen működik. Más teológiák szerint meg nem.

ZorróAszter 2017.08.05. 17:15:55

@Fabius Quintilianus:

Kedves Fabius Quintilianus!

Kicsit öncélúnak érzem a kategóriáit. Csupán annak demonstrálásának, miszerint az én kategóriáim szűkek. Ezzel az erővel lehetne külön kategória aki kómában fekszik az intenzíven, a macskák, szellemi fogyatékosok, buddhisták, az eredeti, Buddha tanai szerinti buddhisták, .... stb.

Humanista szkeptikusokról nem tudom, kik, főleg hogy általában mit tartanak Istenről.
A nihillistákról sem,

Az ateizmust pedig és nem hoznám össze a marxizmussal. A marxizmus nem tételes ateizmus, hanem dialektikus és történelmi materializmus. Annak ellenére, hogy sok kommunista magát kifejezett ateistának mondta. De mint fentebb mondtam Pietniknek, például Pablo Neruda és Enrico Berlinguer is vallásos volt, méghozzá nem is a "maga módján" vallásos, hanem a Katolikus Egyházhoz kötötten.

A tudományhívőket sem tudom valójában hová tenni. A tudósok egy jelentős része vallásos. Úgyhogy ezek a nemtudós tudományhívők inkább ateisták.

De a kérdés így továbbra is nyitott: miért estünk ki észrevétlenül mi az Ön kategóriáiból is, mi, "akik nem hinni szeretnének: sem abban hogy Isten (istenek) léteznek, sem abban nem hisznek, hogy nem léteznek. Hanem hit helyett tudni szeretnének..." ? :o)

ZorróAszter 2017.08.05. 17:26:49

@pettra01:

Kedves Pettra!

Én ilyen beágyazott világegyetemekkel csak sci-fikben találkoztam, konkrétan a Man in Blackben.

Szerintem a tudomány azon az alapon nem foglalkozik ezzel, mivel a fizikai törvények ilyen kiterjesztése ellentmondásokhoz vezetne. Például a gravitáció azok szobájában, akiknek a világegyetemünk egy porszem az asztalon.

Mi szigetelné el a mi világegyetemünket az ő fizikai világuktól?

pettra01 2017.08.05. 18:49:26

@ZorróAszter: És a mi szobánkban kerengő porszemek? A gravitáció idővel leülepíti őket, de addig kóvályognak, és ha nemcsak a tér, hanem az idő is relatív, az ő időszámításuk ehhez mérten működik, mondjuk amíg a porszem elérkezik a szoba egyik végéből a másikba, az ő léptékükben ez annyi, mint nekünk évmilliárdok. Abban a viszonylatban pedig, ahol mi vagyunk a porszem, a mi évezredeink mérhetetlenek. Lehet, hogy hülyeség, de nekem tetszik :)

Eremitha 2017.08.05. 19:09:18

@Fabius Quintilianus: az biztos hogy nem nagyon akad senki a 8 kategórian kívül.

Magister_ 2017.08.05. 19:15:45

@ZorróAszter: válaszából itélve nem értette meg a kategorizálásom vezérelvét, de az odeológiai alapösszefüggéseknél is komoly értelmezési és tájékozottságo gondjai vannak. Mellesleg az a mesterkélt kategória amit kitartóan emleget egy ötödik osztályos fogalmazás órán elégtelent kapna (mondattam, szószerkezet)

Dr. Nagy László 2017.08.05. 19:18:56

@Fabius Quintilianus: A 8 kategória, amit leírtál nagyon tetszik. Ilyen jól összeszedve - megfogalmazva sehol nem láttam. Lopom is, ha nem baj!

ZorróAszter 2017.08.05. 19:28:51

@pettra01:

Természetesen ilyen időrelativitást eleve bele kell képzelni ebbe a helyzetbe. De az ellentmondások nem az idővel kapcsolatosan jönnek be, hanem az egyéb fizikai mennyiségekkel és állandókkal, például a gravitációval. Ezért említettem a gravitációt épp.

Mellesleg én nem vagyok teljesen elutasító. A fizikai valóságokat elszigetelheti valami. Tehát érvényesülhetne a gravitáció a megszokot módon az óriások szobájában, ha a porszem fizikai valóságát valami elszigetelné. Például a tér speciális tulajdonságai.

ZorróAszter 2017.08.05. 19:31:16

@mutatis mutandis:

De. Például Buddha eredeti tanának követői. Vagy például akik kómában fekszenek az intenzíven.

És példul kimaradtunk megint mi is :o)

ZorróAszter 2017.08.05. 19:33:33

@Fabius Quintilianus:

Könnyú érvek gyűjtése helyett személyeskedni és minősítgetni.

Én sem azt válaszoltam Önnek, hogy inkább másszon vissza a fára.

:o)

xclusiv 2017.08.05. 22:58:20

Amit írsz, az az agnosztikus.
Szóval vagy nincs isten vagy van, és ha is van akkor vagy ilyen vagy olyan, de... De ugye nem tudom a kérdésre a választ, szóval passzolom, és bár érdekelne a válasz, de jelen pillanatban csak annyit tudok mondani, hogy fasztudja. Na most ezen mi a fenét kellene bemutatni?

És ez a realista, a 2 lábbal a földön álló álláspont. És ebbe pont ugyanennyire fér bele bármilyen misztikus téma: tudom vagy nem tudom, erre kell választ adnom, és a válasz a nem tudom.

Az meg hogy isten tömeggyilkos? Hát, ha a tizede igaz annak ami az 1. részben le van írva, akkor emberi fogalmakkal leírva az.

Az meg hogy veszélyesnek tartanának? Hát, kicsit sokat gondolsz magadról. Nem hogy veszélyesnek tartanak és agyonhallgatnak, pont ellenkezőleg: le se szarnak. Túlságosan is elvont amit itt összehordasz, ráadásul unalmas is. A közönsé műveltebb, értelmesebb része is csak megvonja a vállát és elkönyveli tl;dr bullshitnek azt, amit itt összehoztál (mert ugye: fasztudja), a kevésbé műveltek meg nem is értik amit írsz. Vagymi írtok.

De űgy látom hogy itt egy meg nem értett, ámde rengeteg szabadidővel rendelkező szubkultúra tagjai kerültek elém, szóval mentek is a blocklist-re :)

ZorróAszter 2017.08.06. 03:35:05

@xclusiv:

Kedves Xclusiv!

Nagy öröm találkozni valakivel, aki végre ismeri az agnosztikus szót, És büszkén alkalmazza is a frissen tanult kifejezést még ha némileg keveri is még az antagonisztikussal :o)

De ebben a kánikulában nem nagy hiba.

Ám fejtegetésében felfedezhetünk egy agnosztikus ellentmondást, nevezetesen ha valakit valóban ennyire nem érdekel valami, hogyhogy nem hagyja abba az olvasást a második bekezdésnél, és még ide is kommentel. Mégcsak nem is a legrövidebbet.

De mi, antagonisztikusok szemet szoktunk hunyni az ilyenek felett.

:o)

Jakab.gipsz 2017.08.06. 17:04:58

Tisztelt @ZorróAszter !

Ha már egyszer ezen a kánikulai napon, Isten tudományosan igazolható létezését firtatod, kínlódj még egy kicsit olyan jó nézni.

ZorróAszter 2017.08.06. 17:28:27

@Jakab.gipsz:

Kedves Gipsz Jakab!

Kínlódást és verejtéket az Ön arcáján látok ahogy kipréselte agyából ezeket a magvas gondolatokat, élete fő művét.

:o)
süti beállítások módosítása