Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Marhák és alig-olig archák

2013. április 28. - ZorróAszter

avagy Az ember, aki túl keveset tudott


Talán a Bond filmek nem is annyira, de más korabeli kémtörténetek a KGB-t és a cseka emlőin nevelkedett kelet-európai titkosszolgálatokat a Szuperintelligens Gonosz szinonimáiként állították be.

avagy Az ember, aki túl keveset tudott


Talán a Bond filmek nem is annyira, de más korabeli kémtörténetek a KGB-t és a cseka emlőin nevelkedett kelet-európai titkosszolgálatokat a Szuperintelligens Gonosz szinonimáiként állították be.

Ritkán csináltak viccet belőlük, mint például dr. Ludmilla Kropotkinból és társaiból Az ember, aki túl keveset tudottban.


Hollywood nagy hatással van az emberek gondolkodására. A történelemben amiről Hollywoodban nem csináltak filmet, az nincs is.


Az én vakhitemen az első repedést Végvári volt III/III-as őrnagy szereplése ejtette a még a magyar közéletben is kirívó intelligenciahiányával. Már amennyiben hosszú pályafutása közben nem ragadt rá legalább annyi, hogy egy titkosszolgálat mindent megbocsát, csak az árulást nem. És egy újsüttetű megtisztult demokratikus titkosszolgálat szívesebben alkalmazza akár vérkommunista volt párttitkárt is, mint egy megtisztult demokratikus gondolkodású árulót.


De a folytatás se sokkal szívderítőbb.


Mondják, hogy mikor a francia titkosszolgálat le akarta járatni Mitterrand elnököt, és ennek keretében felrobbantotta a Greenpeace egyik hajóját (egy hulla jegelve, két ügynök a helyi dutyiban) az elnök mondott egy tévébeszédet, amiben szomorkás arckifejezést erőltetve magára beismerte, ő adott utasítást a rosszul sikerült akcióra.

Vajon miért?


Talán mert a francia közvélemény annyira azért van rafinált, hogy nem az a legnagyobb baj, ha egy köztársasági elnök közönséges gazember, az se, ha imádja a nőket, és néha félrehúrrogat. És még tán az se, ha szereti a pénzt, mert hát ki nem?


De az már megbocsáthatatlan lenne, ha mindemellet sőt akár mindehelyett egy marha, akit hintába tesz saját titkosszolgálata.


A titkosszolgálatok tekintélyén nem sokat lendített Orbán Viktor masszőrének tábornoki kinevezése és a TEK élére állítása. Mint a pedikűrösének a bírák fejévé való kinevezése sem a bíróságokénak.


Persze nem a ruha teszi az embert, de mintha a TEK igazgatóját könnyebben elképzelnénk a Széchenyi Fürdő párás pincéjében, esetleg kidobóként egy külvárosi diszkó bejáratánál, mint piros csíkos gatyában tölgyfalombbal a hajtókáján a TEK vezéri irodájában, netán akció közben.


Ezek után persze már az is lehetséges, hogy a szocik főfő titkosszolgája akkora de AKKORA nagy marha, hogy nemcsak kompromittálja magát, hanem még hangfelvételt is készít erről sajátkezűleg, majd szép szabályosan ügykezelve átadja a felvételt az archívumnak.


Miért is?

 

Hogy később a bírósági tárgyalásához a katonai ügyészségnek ne kelljen hosszasan bíbelődnie a bizonyítékok előállításával?


Végülis közmondásosan-közhelyesen mindenki magából indul ki. A FIDESZ agytröszt is mások megítélésénél.


Ám ezeknek a szervezeteknek a működésén emberéletek múlnak. Azáltal is, hogy ne marhák vezessék és működtessék, és úgy is, hogy ne váljanak valamiféle Echte Ungarische Neue Gestapo-vá.


Vagy csak nem az ijesztette meg a fidesznyik csinovnyikokat, hogy a titkosszolgálatok elkezdtek kutakodni néhány alig-oligarcha után?


2013. 04. 28.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!


Szeretettel ajánlom elolvasásra még eme régebbi írásomat is:


http://zorroaszter.blog.hu/media/image/2013-04-28/8907252/.archives/2011/07/21/Waterhead_-_Echte_Ungarische_Watergate_keszul/

 

Különös tekintettel egyes olvtársak olajos kommentjére.


A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr648907252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lord 2013.04.29. 08:19:25

A marhaság folytatódik.
Ha ugyanis igaz az, ami ebben a blogban van, miért nem használják fel a "baloldali" politikusok?
bagolyfeszek.nolblog.hu/archives/2013/04/25/Bagoly_mondja_verebnek_Vagyis_ize/

evianna 2013.04.29. 12:14:07

bocs, én nem nagyon tudom, miről szól Végvári története (és még "bocsabb", de nem is nagyon fogom elolvasni), de a helyzetértékelés pazar - hozzá Orbán masszőrje és pedikűröse... :D - és jó a Mitterrand-féle példa: akármilyen goromba frátert elfogadnak (lám, Orbánt van, aki még szereti is), de egy hülyét vagy egy puhány alakot nem.
márpedig nálunk a baloldalon azt hiszem, sok hülye és főleg puhány van.

éppen ezért nagyon egyetértek lorddal:
a nemzeti elit talicskaszám szállítja az egetverő marhaságok tömegét - ahogy egyre magabiztosabbak, annál többet - és ahelyett, hogy ezt minden alkalommal kipécéznék és botrányt csinálnának belőle, ahelyett valami kis szolid közlemény jelenik talán meg, más semmi.
az ezeket kipécéző blogok olvasottságából és hozzászólásaiból ítélve azonban ennek igenis, van piaca! de akkor kire szavazzon a nép? blogírókra?!

ZorróAszter 2013.04.29. 12:39:25

Kedves Lord!

Köszi szépen, hogy felhívtad rá a figyelmünket.

Valahogy átsiklottam felette csütörtökön.

ZorróAszter 2013.04.29. 12:49:30

Kedves Evianna!

Tényleg gőzüm sincs, mit lehetne itt tenni.

Én amilyen marha vagyok, megint elmegyek, és a szocikra szavazok, mint mindig. Akkor is, mint legutóbb, hogy legszivesebben seggbe rúgtam volna őket.

Fogalmam sincs, hogy egy baloldali pártot hogy lehetne rávenni, hogy végre baloldali politikát folytasson.

pietnik 2013.04.29. 16:20:31

Hogy hogyan lehet rávenni egy baloldali pártot,hogy baloldaliként vislkedjen?!
Hát,ez nagy kérdés!
De,azt hiszem,erre majd Keletről jön meg a válasz!!Muszatov könyve,amit a múlt héten mutattak be itt a nolon,sok mindenre választ ad majd a szocializmust illetően!
Taglalja Mo.,a szocialista tábor,és a SzU viszonyát!
Ha mi nem akarjuk megismerni a szocialista múltunkat(inkább úgy mondanám,hogy eltagadjuk azt!),akkor majd ők bemutatják nekünk!Nincs olyan magyarországi történés,ami a az orsz levéltárakban,a KGB dossziékban ne lenne benne!Majd szép lassan,olyan ütemben,ahogy az érdekük megkívánja(ugyanaz ám a helyzet a nyugati titkosszolgálatokkal is!!) majd adagolják ezeket,hogy valóban úgy táncoljunk,ahogy ők fütyülnek!
Kár volt a nagy rendszerváltásért,meg a "ruszkik haza"-ért,és kár volt az amik bajszát is rángatni!!
Majd jön lassan a nagyböjt!!

lord 2013.04.29. 16:51:17

5-re
Kedves Pietnik!
Milye nagyböjtről beszélsz?
Nem látod, hogy' "virágzik" a kapitalizmus?
Jó szagló érzékünket bizonyítja, hogy a legjobb időben váltottunk rendszert!
Ha csak a spanyolokra gondolsz, meg a több mit 20 % -os munkanélküliségükre, nem látod a fényes jövőt?

ZorróAszter 2013.04.29. 17:19:41

5. pietnik 2013. 04. 29. 16:20

Én leginkább attól félnék, ha az ukránok és az oroszok elkezdik pedzegetni a magyar hadsereg viselt dolgait a háború alatt.

A KGB dokumentumoknak senki se hisz elvből. Ellenkező esetben a közvetlen beavatkozásra adnánk az áldásunkat.

Bár amilyen marhák vagyunk, ezt is becumizzuk.

lord 2013.04.29. 18:13:04

7-re
ZorrőAszternek

Kedves ZorróAszter!
Ez a "pedzegetés" - szerintem -, ha lesz is, rövid ideig tarthat.
Ugyanis SOKFELÉ kellene pedzegetni, ami egy ilyen globalizált világban nem lehet üzletileg érdeke sem az ukránoknak, sem az oroszoknak.
Az más kérdés, hogy magukban milyen mély lesz - vagy gyűlik fel - a nemzeti sérelem. Az esetleges szélsőségeseik persze, rátehetnek egy egy lapáttal...
(Azon viszont csudálkozom, hogy az általuk felszabadított/megszállt területeken anno, nem dörgölték az arra illetékesek orra alá!)

ZorróAszter 2013.04.29. 20:33:08

Kedves Lord!

Tudomásom szerint a szovjet álláspont az volt, hogy akit fosztogatáson, erőszakon kaptak, azt ők kegyetlenül megtorolták.

Amiben lehet igazság, mert hallottam olyanról, hogy két, tyúklopáson tettenért szovjet katonát szó nélkül minden különösebb vizsgálat nélkül agyonlőttek. Igaz, valamivel korábban a faluban hasonló körülmények között történt gyilkosság is, amit lehet, hogy ők követtek el.

Illetve Magyarországra átszökött fegyencet, aki itt megölt valakit, átvitték szovjet területre, és a híd túlsó oldalán agyonlőtték. Nyilvánvalóan úgy, hogy a magyarok lássák, hogy nem úszta meg.

De az is biztos, hogy ennek ellenére sokan megúszták a dolgot.
süti beállítások módosítása