Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Fehér holló ritkadögmelegben

2015. augusztus 12. - ZorróAszter

Itt a lakótelepen régen volt egy Fehér Holló nevű étterem. Tipikus lakótelepi étterem. Földszintes, panel. Mint az ovi vagy az orvosi rendelő.

Itt a lakótelepen régen volt egy Fehér Holló nevű étterem. Tipikus lakótelepi étterem. Földszintes, panel. Mint az ovi vagy az orvosi rendelő.


Bár kétségtelen, hogy azért igyekeztek otthonossá tenni már a komonizmusban is.


Boxok, virágok, halk zene. A mosdó is egész tiszta.


Csak párszor vacsoráztam itt, de a vacsi is egész jó volt. Főleg ahhoz képest, hogy inkább afféle lakótelepi kocsmaként, finomabban fogalmazva sörözőként üzemelt.


- Miért hívják Fehér Hollónak? - kérdezte egyszer gyanútlanul egyik jóbarátom.

- Mert olyan ritkán van nyitva - adtam meg a kézenfekvő választ.

Haverom szokásához híven kissé fancsali képpel, nem túl meggyőzően bólogatva nyugtázta a szavaimat, mintha biza nem tutta vóna jórégóta, miféle válaszra számíthat egy ilyen kérdésre egy ilyen embertől, mint én.

De épp akkoriban több tulajdonosváltás között még igaz is volt. Sokszor volt bezárva amíg az új tulaj munkába lendült.


Az étterem előtt terasz állt a kissé elhanyagolt parkban.


Egy ilyen szép kánikulai napon éppen a sörömet iddogáltam, mikor letelepedett a szomszéd asztalhoz egy kismama. A babakocsiból kivett egy pici lányt (picurka fülbevalóiról tudom) és nyilvánvalóan etetéshez készült.

Elővette a bébipapit, kiskanalat, cumisüveget. Mintha megkérte volna a felszolgáló hölgyet, hogy picit melegítse meg a bébipapit. Bár olyan hőség volt, hogy a babán is csak egy fehér pici nadrág volt meg egy fehér, fodros karimájú  kalapocska.

Miután szépen összekészítette a felszerelést, a cumit  kicuppantotta, és óvatosan elhelyezte az asztalon. De mire a kiskanállal visszatért, a baba már az ujját cumizta. A mama szép türelmesen és gyengéden eltávolította az ujjacskát, a babát meg igyekezett úgy átkarolni, nehogy most meg a másik kezét használja.

Ám épp ahogy a kiskanállal közelített ismét, a baba mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, lazán felnyújtotta a lábát és bekapta a nagylábujját.

 

Én majd belefulladtam a sörömbe a röhögéstől.

 

De a mama rá se rántott a kudarcra. A buddhista szerzetesek egykedvűségével pakolta vissza a bébipapit, kiskanalat a táskájába. Csak a cumisüveget hagyta kinn az asztalon.


Néha az út felé tekingetve. Nyilván a büszke ifjú papát, a pici balerina atyját várta, hogy integessen neki. Talán az atya nem tudta, hogy itt várják őt kettecskén. Ez még a mobilkor előtt volt.

 

- o -


Másik alkalommal megürült kedvenc helyem a terasz sarkában, de addig tesze-toszáskodtunk, hogy elfoglalta két, szemlátomás idősebb régi barátnő. Plusz az asztal alatti helyet meg egy nagy fekete kutya. Mint később megtudtam, egy szép nagy újfunlandi.

 

Előttem a hölgy vékony keze, ahogy nőies mozdulattal, inkább vékony ujjai közepét használva, kissé mereven tartva az asztal lábához kötötte az épp alá heveredő eb pórázát.

Én rögtön rosszat sejtettem.

Bár én ugyan arra tippeltem, hogy mikor a kutya feláll, feldönti az asztalt, de tévedtem. Pont olyan magas volt, hogy épp csak a kobakja érintette csak az asztal alját.

Néha tényleg fel is állt, hogy más irányba feküdjön vissza nézelődni, de nem történt baj.

Én is megnyugodtam, és nem figyeltem többé a kutya forgolódására.

Ám talán negyed óra múltával hirtelen olyan hangra lettem figyelmes, mint mikor nagyobb vidám társaság érkezik, és az asztalokat tolják össze sebtiben.


Odanézek, és látom, hogy most nem ez történt. A kutya indult meg mögötte az asztallal, Az asztal feldőlt, így könnyedén átbukott a beton virágvázákon és a rohanó kutya mögött pattogott. Az asztalba beleállított napernyőt még a teraszon elhagyta. Az abroszt pár méter után.

Közben a hölgyek - Bodri! Bodri! Micsinálsz?! Hová rohansz Te őŐőrüÜlt!?!?!

De már láttuk is, hová. Egy öreg néni sétáltatta a pici kutyáját jó száz méterre, gyanútlanul.

Gyanútlanul nézelődött lassan ide-oda, mígnem hirtelen észrevette a felé vágtató fekete ebet a mögötte pattogó asztallal. Amit úgy félúton hagyhatott el.

Ekkor idős nénitől szokatlan, rövid ordítást hallatott, és felkapta a kiskutyáját.

A kutya ott ugrált körbe, ahogy a néni forgolódott. De aztán tudatosult benne, hogy a kutyák nem szoktak kilógó nyelvvel harapni, plusz kaphatott egy eltévedt képennyalást is, mert hirtelen letette a kiskutyát a földre, és aztán együtt kergetőztek, a nagy és a kicsi kutya a fűben.

A park közepén szomorkodó, oldalára döntve fetrengő asztalt a pincérek szomorú arckifejezéssel az ábrázatukon cipelték vissza.

Útközben felkapták az abroszt is.


- o -


Na és mivel most a Fehér Hollóból hirtelenjében nem jut eszembe harmadik sztori, de akkor maradjunk babánál, kutyánál és a kutya melegnél.


Egy nap valamiért Újpestre kellett mennem. De már nem emlékszem miért. De majdnem biztos, hogy valami számítógép alkatrészért.

A délelőtt - már ez is különleges - szokásos helyemen a metró ajtajánál álltam. Pont oda zúdul némi hűs levegő, ami legalább az arcot kicsit hűti. Utas elvétve egy-két.


Kicsit távolabb egy kismama a kisbabájával. Vele pontosan szemben egy öreg néni.


Nagyon kedves idős hölgy. Egyszerű ruhában. De a viselkedésében volt valami úri.


Nagyon fegyelmezetten, egyenesen ült.


A háború előtt még arra trenírozták az úrilányokat, hogy nyilvános helyen sose feltűnősködjenek, ficánkoljanak. Sőt még csak felesleges mozdulatokkal se hívják fel magukra a figyelmet.


Minden eleganciát, szép tartást, finom mozdulatot akkor szabad csak megvillantani, amikor  az mindenki számára nyilvánvaló, hogy elkerülhetetlen. Belépéskor, távozáskor, mikor a pincér átnyújtja az étlapot, stb.


Persze én proligyerek vagyok, és az ilyesmit csak az olvasmányaimból sejtem. Konkrétumra nem emlékszem.


Nos ez az öreg néni is teljesen így viselkedett.


A kisbaba meg hirtelen fellelkesedett, és jó magas, már-már majdnem bántó hangon sikoltozni kezdett. Ahogyan a kiskutyák is próbálgatják a hangjukat, A mama persze próbálta picit lecsillapítani a csemetéjét, de ez csak rövid időre sikerült.


Minden ilyen kis sikkantásnál valami furcsa zörgést hallottam a néni felől, de nem törődtem vele.

Aztán hirtelen az én oldalamon kezdett nyílni az ajtó, így átmentem a másik oldalra. És ahogy nézelődök, akkor látom, hogy az öreg néni lábai mögött a pad alatt fekszik a kutyája, egy kis fehér, rövid, egyenes szőrű, barna foltos kutya. Jack Russel terrier, mint később utána néztem.


Na és valahányszor a kisbaba hosszabban próbálgatta a hangját, a  kiskutya a fülét a falnak nyomva a másikat meg a mellső lábával próbálta befogni. Ha viszont csak röviden felsikkantott, akkor a mellső lábaival dobolt párat a padlón. Tisztára mint egy börleszkfilmben a hasra esett ember dühében.


Ezt a dobolást hallottam akkor is, amikor még nem láttam a kiskutyát.


Mondanom se kell, fulladoztam a röhögéstől, olyan aranyos volt.


Külön vicces, hogy mindebből senki nem tudott, látott semmit.

Csak a kutya, meg én.





2015. 08. 12.

 

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr178907088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2015.08.12. 15:04:33

A Fehér Holló ma bútorbolt

www.google.hu/maps/

Elszórva itt-ott láthatók még az egykor a teraszt övező beton virágtartók szanaszét a környéken. A park is kicsit megváltozott. Az a domb is valami újdonság.

vektorviktor 2015.08.12. 15:11:00

Cukiságposzt.
Olyan, mint Vona cukiság kampánya. Kutyákkal.

vektorviktor 2015.08.12. 15:17:17

Ez jó, megnéztem a helyet. Forduljatok 100-120 fokot jobbra, Borpatika 0-24, lehúzott bezárt rácsokkal. Arany Ászok söröző zárva. Azon a környéken tényleg győzött az antialkoholizmus.

begun 2015.08.12. 15:20:39

"az öreg néni lábai mögött a szék alatt fekszik a kutyája"

A metrón nincs szék.

ZorróAszter 2015.08.12. 15:24:42

Kedves Vektorviktor!

Nagyon meg kellett erőltetnie az agyacskáját, hogy mindebből Vonára asszociálhasson.

Tegyen a homlokára jégakkut, legalább amíg a gőzkiáramlás a füléből alábbhagy.

:o)

ZorróAszter 2015.08.12. 15:26:19

Kedves Begun!

Azért remélem, sikerült valahogy eligazodnia a bonyolult mondanivaló megerőltető sűrűjében, és rájönnie, hogy miről is lehet szó. :o)

Kokó 2015.08.12. 17:21:34

'Aszter kérem üdv!
Ha önből csak a meleg hoz ki ilyen könnyű kis történeteket, akkor még egy kicsit süssön a nap... :-))...
A fanyalgókkal ne törődjön, bár ha belecsempészett volna egy két liberális szerepkört, pozitív felhanggal, talán még taps is lehetett volna...:-))

ZorróAszter 2015.08.12. 17:23:44

Kedves Kokó!

Dehát én mindent megtettem!

Az egyik maga a Fehér Holló, a másik az öreg néni a parkban, aki rémüldözik a nagy fekete kutyától :o)

Valéria 2015.08.12. 17:32:15

Mik nem vannak :)

Meg voltak. Azért érdekes, hogy egy vendéglátóipari egység bútorbolttá fejlődött! Magyarországon!

ZorróAszter 2015.08.12. 17:34:47

Ritkán járok már arra. De soha egy lelket nem látok benne az eladón kívül.

Lehet hogy valami "mosoda" lett.

Nyírfa2 2015.08.12. 17:53:57

Hát, ezt nagyon élveztem. :)
Megnéztem a képeket, azon a környéken kell, hogy legyen egy tapétabolt, ahonnan sok évvel ezelőtt cipeltem haza a tekercseket. Az út másik oldalán van a Diego, ha jól tájolom magam, onnan származott a PVC-padló, vele átellenben működött az Angol kisbútorok Háza, az ott vásárolt fehér szekrény a mai napig megvan. Annak a helyére padlóburkolat-üzlet költözött.

De a Fehér Hollóra nem emlékezem. Arrébb járok?

ZorróAszter 2015.08.12. 18:01:22

Nem-nem! Ha kit tetszik kattintani a térképen az Üllői útra, akkor itt vannak mögöttünk:

www.google.hu/maps/

Nyírfa2 2015.08.12. 18:52:44

Akkor helyben vagyok. Csak miért nem rémlik az étterem? Talán, mert nem volt vele dolgom.
Lesz egy kicsit több időm, majd "utazom " a képeken.

vektorviktor 2015.08.12. 19:08:22

9. Valika

"...hogy egy vendéglátóipari egység bútorbolttá fejlődött! Magyarországon!"

A gyöngyösi zsinagóga évtizedekig volt bútorbolt. Raktár és bolt. 1959 óta majdnem napjainkig.
Akkor egy kocsma miért ne?

ZorróAszter 2015.08.12. 19:15:06

13. Nyírfa2
2015. 08. 12. 18:52

Az iTTiVoTT adatbázisban:

inaplo.hu/ittivott/img/19-Ber.jpg
De sajna itt se írják, mikor zárt be.

Talán 96-98 körül.

Quick 2015.08.12. 19:35:05

Zorro, kérem!

De jó volt olvasni! Az ilyen írások is olyan ritkaság számba mennek a magyar sajtóban, mint a fehér holló! :)))))
A kutyákat pedig nagyon kevesen értik, úgy igazán! Különös képesség kell hozzá, mint az íráshoz...

vektorviktor 2015.08.12. 19:40:28

5. Kedvetlen Zorró!
Az ön agyacskája nyilván képtelen befogadni egy szabad elme szabad asszociációit.
Ezek az asszociációk szárnyalnak. Az önéi viszont szarnyalnak.
Ne vegye a szívére, én olyan vagyok amilyen, és öreg vagyok hozzá, hogy megváltozzak, főleg az ön kedvéért, de ha úgy gondolja, olyan vagyok, amilyennek ön gondol. Nem igazán számít. Nekem. Hogy ön mit gondol. Azok után, hogy ablaknak nézi a sebtapaszt, és emellett végsőkig kiáll, mindenkit lehülyéz, holott mindenki sebtapasznak látja. (lásd solide-nál) Utána ír egy jó, kedves aranyos posztot, amin jól szórakoztam én is. Nos, nekem Vona jut eszembe, náci banda, kemény dolgok a parlamentben és utána cukiságkampány. Kutyákkal. Ön is ennyire bipoláris.

Megenged egy kutyás cukisat?

3 éves kisgyerek.
Adott két megtermett magyar vizsla.
Régebben gyakran mentek úgy bevásárolni gyalog a szomszéd utcába, hogy anyuka, gyerek, 2 vizsla. Mindig oda vissza, ugyanazon az úton.
A gyerek a kertkaput kinyitva világgá indult, hogy-hogy nem egy szép napon.
A két vizsla ki tudja mit gondolhatott, követte.
A kisgyerek az ismert úton indult a bolt felé.
Nem a boltba, ment volna tovább is. Igen ám, de a két vizsla, akik eddig csak mentek vele, onnan egy lépést nem engedték tovább. Megálltak a gyerek két oldalán és senki sehová. Amíg a feleszmélő szülők oda nem értek.
Hiteles.

Cuba Libre c.C. 2015.08.12. 19:44:33

Kokóval értek egyet !
Nem lehet igaz, hogy Gyurcsány Ferenc csak ott nem segített át egy idős nénit a zebrán, miközben az édesanyja gázszámlájáról beszélgetett vele !
Méshol már mindenhol megtette és közben integetett is a nézelődőknek !
Nem létezik, hogy éppen ott nem tett volna valami hasonlót, vagy éppen ne takarta volna ki saját testével Vona Gábort a kutyás képeken !
Hiába, a meleg...:-)

Quick 2015.08.12. 19:51:58

Vektorviktor!

Re: 2.

Csak halkan jegyzem meg a kutyák saját maguk választanak gazdát, newm biztos, hogy örülnek annak, ha melléjük biggyesztenek egy-egy politikust!

S ha már "cukiság posztnak" nevezted ezt az írást, akkor legyen is az! Egy kis cukiság nem árt meg senkinek! Sőt néha nagyon is jót tesz!

Tessék nézelődni! Lehet, jót tesz az idegeknek!

www.youtube.com/watch?v=pZL2T9S30C8

ZorróAszter 2015.08.12. 20:13:05

Kedves Vektorviktor!

Ön összetéveszti a "szabad elmét" a "bomlott elmével". De sebaj. Egyrészt a kettőt hajszál választja el egymástól, másrészt senki se láthatja önmagát kívülről még tükörben sem, nemde?
:o)
Például itt ez a csak Önhöz méltó, remek gondolat, a "szabad"gondolkodás sok évszázados csúcsteljesítményeinek egyike: a "szarnyalnak"

Elismerem, ilyen remek, szabad gondolatai csak Önnek lehetnek.

"Megenged egy kutyás cukisat?"
Itt nálam mindent lehet. Nem kell mindig rákérdeznie.

A történet pedig nekem is tetszett.

A vizslákat én is szeretem, mert olyan kis hebehurgyák egyébként.
Mikor éppen nem eszesek és fegyelmezettek.
De akkor is szinte remegnek a türelmetlenségtől.

:o)

ZorróAszter 2015.08.12. 20:16:13

Kedves Quick!

Köszi szépen a kedves, elismerő szavait.

És a dalt is. Nékem is régi nagy kedvencem.

A vizsláról meg az előbb írtam.

:o)

ZorróAszter 2015.08.12. 20:18:09

19. Cuba Libre c.C.
2015. 08. 12. 19:44

:o)

De ki gyurcsányista itt az eddig megszólalók között?

A holló?

vektorviktor 2015.08.12. 20:45:21

21. Zorró! Szerintem a szabad és a bomlott elme között nem hajszál, hanem pontosan egy sebtapasznyi különbség van! Viszont tükörből bárki láthatja önmagát, csak van aki felfogja, van aki nem. ;) Ugyan, csak egy szóvicc volt az előbbi, mit van úgy oda tőle! :)

20. Quick
Kérlek az én idegeimet ne féltsd, nekem egy Zorróval való komoly vagy komolytalan szóváltás nem okoz idegi zavart. Ellenben ha nem olvastad el solide-nál a sebtapasz történetét, akkor ne szólj meg engem. Pontosabban ne engem. Köszi.

Cuba Libre c.C. 2015.08.12. 21:10:24

23.Kedves ZorróAszter !

Már nekem is agyamra ment a hőség...:-)
Ma azt vizionáltam, hogy lassan szomjan halok, miközben Gyurcsány Ferenc Szegeden egy üveg vizet nyújt felém, de harcos civilek kiütik a kezéből .
Milyen jól jött volna, ha éppen akkor a Fehért Holló közelében vagyok...:-)
/ Csak eszembe jutott..Kokó után szabadon....:-) /

ZorróAszter 2015.08.12. 21:43:24

Kedves Vektorviktor!

Akkor nyilván hiányzott az általános iskolában, mikor arról a bonyolult problémával kellett volna elmorfondírozniuk a tanítónéni útmutatásai alapján, hogy a tükörben a valóság vagy a tükörképe látszik-e.

De simán pótolhatja a hiányosságot, ha egy könyvet maga elé tart, és megpróbálja kisilabizálni, és ami így még a szokásosnál is nehezebben fog menni várhatóan.

Ám ha esetleg mint sejtem, nincs Önöknél egy könyv vagy újság sem, megteszi a monitor is. Csak ne feledkezzék el a hosszabbítóval kapcsolatos problémáról.

"Ugyan, csak egy szóvicc volt az előbbi, mit van úgy oda tőle! :)"

Ne szerénykedjék. Ez a "szarnyalnak" ez egyszerűen csodálatos volt. Úgy emlékezünk majd rá, mint az Ön "szabad szellemének" a csúcsproduktumára.

:o)

ZorróAszter 2015.08.12. 21:48:46

Kedves Cuba Libre!

Az előbb, mikor megpróbáltam utána nézni Nyírfának, hogy mikor zárt be a Fehér Holló, megdöbbenve láttam, hogy milyen sok Fehér Holló nevű étterem, söröző, rendezvénycentrum, kocsma van az országban. Még tán szálloda is.

De sajna pont Szegeden még nincs. :o)

Cuba Libre c.C. 2015.08.12. 22:09:38

27.Kedves ZorróAszter !

Annyi szerencse még van a dologban, hogy én sem vagyok Szegeden...:-)
Inkább az esti Balatont figyelgetjük egy jó vegyes fehérből készült fröccsel....ebben a kutya meleg utáni hűvösben....:-)

Quick 2015.08.12. 23:14:38

Cuba!

Csak vigyázz, nehogy ott érjen utol Gyurcsány keze! A balatonfelvidéki bor ellenállhatatlan még a földi halandóknak is! Még a végén kikapja a kezedből a fröccsöt! :))))))

Cuba Libre c.C. 2015.08.13. 15:08:26

29.Quick,

Azért ilyen jó melegben közel harcot kellene vívnia...:-)

vektorviktor 2015.08.13. 15:44:53

26.

Téved, kedves Zorró!
Az általános iskolában is már feltettem a kérdést, hogy ha a tükör (síktükör, mert erre gondolt síkagyával ugye) felcseréli a jobb és bal oldalt, akkor miért nem cseréli fel a lentit a fentivel?
Gondolom ön tudja a választ.
A tükörírás megfejtése nem gond nekem, én fordítottam Leonardo da Vinci műveit. Jobbról balra. Ugye tudja miről beszélek?
A szóviccről szólva, igen ez egy szóvicc volt, szellemi termék, a magas IQ-jú ember maradék kapacitásainak kihasználása, ellentétben a "sebtapasszal" ami zsíros tévedés és már megbocsásson nagyságos uram, hiba.

ZorróAszter 2015.08.13. 18:57:34

Kedves Vektorviktor!

Csillogóan szabad elméjének remekbeszabadott eme szüleménye - "szarnyalnak" - itt virít majd amíg a NOLBLOG vasa szét nem rozsdásodik.

És ezalatt azt is bárki megtekintheti és megítélheti, hogy vajon milyen fokú hiba ezt a képet ablakos borítéknak nézni egy közepes laptopképernyőn viszonylag kis méretben megtekintve. Különösen úgy, hogy az árnyékok bemélyedésként és nem kiemelkedésnek látszanak. Figyelembe véve azt is, hogy én ilyen típusú ragtapaszt ezelőtt még nem láttam. Mintás belsejű illetve mintás bélésű ablakos borítékot viszont sokat. (Persze pont ilyen mintásat nem, de más mintájút igen.)

liberalizmus.nolblog.hu/files/2015/blog%20borit%C3%A9k%20001.jpg
És akiket tényleg érdekel, milyen jellegű ellenvetéseim voltak a gyárigazgatói személyi sofőr sztahanovistaságával kapcsolatosan, vagy érettségizett emberek egymás nagyságosnak szólításával kapcsolatosan, és azokra milyen válaszokat kaptam Önöktől, azt megnézheti itt részletesen bárki.

liberalizmus.nolblog.hu/archives/2015/08/07/Tankos_romantikus/
Csak Önök hiszik azt, hogy bármi jelentősége van annak, hogy az olvasónak miket próbálnak előzetesen sugallni vagy befolyásolni a véleményén az előzetes tálalással.

Az Ön "szarnyalásával" kapcsolatosan is kialakították / ki fogják alakítani a véleményüket arról, milyen ember Ön. De nem azért, mert én ezt ilyen vagy olyan módon próbálom beállítani vagy hangsúlyozni.

Hanem azért, mert Ön tényleg olyan, mint amilyennek látszik.

:o)

vektorviktor 2015.08.13. 21:28:58

Nagyon örülök, hogy olyan vagyok amilyennek látszom. Kényes vagyok erre. Egyenes voltam mindig, nem kívánnék elhajolni ettől, örülök a dícsérő szónak!
Nekem csak az a furcsa, hogy miközben én egyik legutóbbi vitánkban is önnek adtam igazat, pedig előtte nem azt gondoltam, közben ön nyilvánvaló tévedése miatt kötözködik velem, és lám, most itt tartunk, én az igazat mondtam, ön nem, de én vagyok a hibás. Csekélység, nem számít.
Az érdekes, hogy egy közforgalomban 30 éve fellelhető tárgyról kép alapján nem tudja megmondani, hogy micsoda. Sebaj. Az viszont érthetetlen, hogy több ember mondja önnek: solide, cuba, én, és ezeknek nem hisz, nem gondolja át, hanem üti a vasat képletesen.
Igen, mindenki megítélheti mi van a link mögött és, hogy bántottam-e én önt, mikor egy korabeli képeslapot mertem belinkelni. Hiba lett volna önt a tényekkel nem provokatív ismétlem nem provokatív módon szembesíteni?
Többet gondolok önről.
Ha hiszi, ha nem, több esetben egyetértünk, mint nem, mert ön képzett, sokkal képzettebb, mint az itt kommentelők bármelyike, engem kivéve, itt-ott művelt is, na nem nagyon, de érdeklődése nem sokban különbözik az enyémtől, bár politikai felfogásban messze vagyunk egymástól. Ön egy ritka kincs lehetne a nolblogon, és elviselhető lenne, minden idegbaja ellenére, csakhogy nem figyel eléggé a másik érvelésére és gyakran felsőbbrendűnek képzeli magát, nem biztos, hogy okkal teszi ezt.
Például Maxot igencsak jól szembesítette a helyi idő problémájával, én se csinálhattam volna jobban. Szép volt. Ugyanakkor nem ismeri el, ha tévedett, pedig nagyobbra nőne általa, ha csak röhögnénk egyet rajta. Én múltkor elismertem, hogy tévedtem, ez önnek fájna? Nem hiszem, azt hiszem ön is képes rá.
Mindegy, tulajdonképpen az ön döntése. Higgye el, nekem annyit se számít, mint egy muslica utolsó gondolata, mikor rákenődik a szélvédőre.
Tegyen, gondoljon, amit akar, részemről ennyi, nyugodtan szidhatjuk is egymást tovább cizellált, művelt, matematikai és természettudományos módon, a többiek úgysem értik.

Cuba Libre c.C. 2015.08.13. 22:15:50

33.Vektorviktor,

az előbbi kommented utolsó négy szava aLExnek is becsületére válna.

vektorviktor 2015.08.13. 22:27:20

34. cuba

jóvanna, akkor értik (méghogy alexhez legyek hasonlítva)
csak abból indultam ki, hogy nemrég relatívitásról, időről szóló eszmecserénkbe nem igazán csapott bele senki
de nem ezen van a hangsúly, hanem, hogy szidjuk egymást nyugodtan, művelt módon (anyázás és hülyézés nélkül gondolom a szidást)

ZorróAszter 2015.08.13. 23:50:12

Kedves Vektorviktor!

"Az viszont érthetetlen, hogy több ember mondja önnek: solide, cuba, én, és ezeknek nem hisz, nem gondolja át, hanem üti a vasat képletesen."

Ez azért van, mert irtózom attól, hogy csak azért mondjam valamire, hogy fehér, mert mindenki azt mondja, vagy azért, mert mindenki, akit szeretek, vagy akiknek meg akarok felelni, az azt mondja, fehér. Feltéve persze, hogy én szürkének látom.

Borítékablak ügyben pont ez történt.

"Nekem csak az a furcsa, hogy miközben én egyik legutóbbi vitánkban is önnek adtam igazat, pedig előtte nem azt gondoltam, közben ön nyilvánvaló tévedése miatt kötözködik velem, és lám, most itt tartunk, én az igazat mondtam, ön nem, de én vagyok a hibás."

Nem tudom megfejteni, miben nem mondtam igazat.

De az bizonyos, hogy viszonossági alapon senkinek nem adok igazat. Ez néha okoz kisebb konfliktust, de meglepően sokkal kevesebbet ahhoz képest, mint amit sokan erről képzelnek.
Vagy akárcsak azért, mert valakivel egy politikai oldalon állunk.
Kicsit restellni szoktam magam, ha főleg udvariasságból ettől eltekintek. De ilyen ritkán van.

Viszont én sem várom el senkitől.

"csakhogy nem figyel eléggé a másik érvelésére és gyakran felsőbbrendűnek képzeli magát, nem biztos, hogy okkal teszi ezt."

Az hogy sokszor nem figyelek eléggé, az szokott kínos pillanatokat okozni. Ennek oka, hogy legtöbbször párhuzamosan mást is csinálok. Például tévét nézek vagy dolgozok, vagy programozok, vagy túl sok vitában veszek részt párhuzamosan.

De mikor észreveszem, hogy tévénézés közben olyan kommentet írok, ami tele van hibával, vagy tök érthetetlen, mit akarok mondani, akkor általában abbahagyom, és elnézést kérek.

Azonban én az egyenlőség barátja vagyok, mint Bendegúz. Tehát nem érzem, nem érezhetem magam felsőbbrendűnek.

Amiből ilyesmi látszhat, az abból látszódhat, amit az előbbiekben írtam.

Vagyis főként makacsságból, és hogy régi mániám szerint az igazság sokkal fontosabb annál, hogy bármilyen érdeknek alárendeljük.

Mert abból rövid idő alatt az a komplett őrültekháza alakul ki, amit itt tapasztalunk megint Magyarországon, vagy mondjuk a régebbiek Németországban annak idején.

Nyírfa2 2015.08.14. 07:43:54

15., 16. ZorróAszter

Köszönöm, így már képben vagyok. Azt hiszem, ebben a bútorboltban még jártam is. Az oldalában egy kicsi presszószerűség működött. De nagyon régen volt.

ZorróAszter 2015.08.14. 13:56:22

Nincs mit.

Én azt hiszem, csak kívülről nézelődtem egyszer-kétszer. De mindig feltűnt, hogy nincs egy érdeklődő sem. Úgyhogy csodálkoztam, hogy húzhatják ilyen sokáig szegények.

ZorróAszter 2015.08.14. 14:08:07

Közben látom, hogy a szöveg tele van helyesírási meg fogalmazási hibával.

Amit észrevettem, javítottam. Meg akkor a széket is átjavítom padra.

ZorróAszter 2015.08.14. 17:00:00

És közben ahogy nézegetem, látom, hogy az újfunlandiak is, meg a Jack Russel terrierek is milyen változatosak alakra. Van olyan újfunlandi, aminek tömpe az orra, és magas a homloka. És kifejezetten dundinak néz ki.

Bodri inkább valami ilyesmi fazon volt:
www.dogbreedinfo.com/images24/NewfoundlandStormPurebredDog5months.jpg
A Jack Russel terrier a metrón meg valami ilyesmi:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f1/Jack_Russell_Terrier_1.jpg
Nem a hosszabb szőrű, kicsit foxis típus.
süti beállítások módosítása