Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Öngyilkos merényletek - terror jópénzért?

2016. július 22. - ZorróAszter

Érdemes néha elgondolkodni azokon a kérdéseken, amik ugyan magától értetődő, egyszerű kérdések, a világhíresen nagyon szabad és független világsajtó ennek ellenére testületileg őrizkedik feltevésüktől mint ördögök a tömjénfüsttől.

Ilyen érdekes kérdés, hogy vajon az öngyilkos robbantók, vagy a nyilvánvalóan halálraítélt utcai lövöldözők hozzátartozói kapnak-e pénzt a terrorszervezetektől rokonaik, gyerekeik cselekedetei miatt?

 

Miért nem lehet feltenni ezt a kérdést?

 

Mert ha kiderülne, hogy a korábbi sonkazabáló, whiskeyvedelő mártír pénzért lett mártír, akkor felmerülhetne, hogy nem kellene-é terror támogatóként fellépni a pénzt kézhez kapó családtagok ellen?

Ugyanis ha nyilvánvalóvá válna, hogy az öngyilkos merénylők családjai nem élvezhetik a terrorszervezet pénzét, mert terrortámogatóként elkobozzák az utolsó fillérjüket is, vagy ha csak a titkosszolgálatok számára érhetők el, akkor a szokásos módszerek valamelyikével juttatják koldusbotra őket, ki lenne ugye mártír ingyen?

 

Merthát mire is mennénk terroristák nélkül?

 

A terrorizmus hatásosabban tartja pórázon a világ összes társadalmát, mint akár a legvadabb katonai diktatúrák.

 

 

 

2016. 07. 22.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr968908568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2016.07.23. 14:34:12

Nahát, egy poszt! : )

Üdv., kedves ZorróAszter!

Megmondom az őszintét, még egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy péznér' mártírkodnak a terroristák.
Mert, hogy a biztosítási csalók öncsonkítanak, meg elüttetik magukat, hogy legyen a családnak mit aprítani a tejbe, az sem oké, de legalább köztudott.
De terrorkodni?

Xilit 2016.07.23. 14:35:40

péznér'= pénzér'
Tudom, hogy tudja, de rend a lelke mindennek. :)

ZorróAszter 2016.07.23. 16:04:29

Kedves Nyírfa!

A mondókám lényege nem is annyira az lett volna, hogy hányan.

Hanem hogy a világsajtó milyen hatékonyan törli a kobakunkból, hogy eszünkbe se jusson ez a lehetőség.

Leggyanúsabbak azok ebből a szempontból, akik nagy nyomorból jöttek, a családjuk abban is van jelenleg is, és csak pár hete változtak vallási fanatikussá. Előtte meg két pofára zabálták a sonkát és vedelték a whiskeyt, No meg tolták rendesen az anyagot is (szakszerűen mondtam? :o)

Legutóbb volt pár ilyen.

Vagy tévedek, és tetszett olvasni valamit, ahol ezt pedzegették?

littke 2016.07.23. 16:08:47

Kedves zorró üdv az ujrajelenésért.
Látom nem változott, témája még mindig túl magas számomra.

CsipkeRózsa 2016.07.23. 17:16:14

Tisztelt ZorróAszter,

Örülök, hogy újból megjelent az írása, remélem, most már rendszeresen olvashatjuk.

Az öngyilkos merényletekkel kapcsolatban, már régebben olvastam, hogy a családtagok pénzt kapnak a szervezettől. Most találtam egy cikket, amiből szintén ez derült ki:

"A terrorszervezetek, kihasználva a mélyszegénységet, arab és palesztin nyomornegyedekből toboroznak olyan fiatalokat, akik néhány száz dollárért hajlandóak öngyilkos merényletek végrehajtására amerikai, izraeli és egyéb célpontok ellen. Ezeket a pénzeket nem a merénylők, hanem azok családjai kapják meg, akik számára ezt a „szociális támogatást” éveken keresztül biztosítják olyan terrorszervezetek mint az Iszlám Dzsihád vagy a Hamasz."

ujkor.hu/nemzetkozi-terrorizmus-es-az-al-kaida

Drizari 2016.07.23. 18:26:12

Kedves @littke: pedig itt CsipkeRózsa a választ is megadta, linket is mellékelt hozzá, amiből idézett.

Igen, ezek a terrorszervezetek pénzelik az öngyilkossággal elkövetett merénylők hozzátartozóit, de többségük Afganisztánban, vagy Pakisztánban élnek. Így ellenük fellépni gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ez egyben válasz a poszt felvetésére is. Az európai születésű másodgenerációs öngyilkos merénylők viszont lelkesedésből és ingyen robbantják föl magukat, ezzel ölve meg sok gyanútlan civilt.

Xilit 2016.07.23. 19:59:30

@ZorróAszter:

Isten bizony nem hallottam még róla, ami ugyan minősíti is a tájékozottságomat, de így, utólag az iszlámmal kapcsolatos véleményemet is módosítja.
Hihetetlen, milyen kárára van az emberiségnek a vallás. Ezt eddig is így gondoltam, de jó tudni, hogy a mohamedánok között sincs szó mély hitbéli elkötelezettségről. A lóvé az lóvé, mindenütt.

ZorróAszter 2016.07.23. 21:08:05

Kedves CsipkeRózsa!

Köszi szépen. Nagyon érdekes a cikk. Azonban nem írta, hogy általánosságban egyetért-e azzal, hogy a kérdést mostanság igyekeznek kitörölni a kobakunkból, vagy tud olyanról, hogy a világsajtóban igenis forszírozzák a kérdést?

ZorróAszter 2016.07.23. 21:12:55

Kedves Little és Drizari!

Ezt Önöknek is válaszolhattam volna. Illetve kérdezhettem volna.

@Drizari

Ezek csak nekünk elérhetetlenek. A titkosszolgálatok számára nem.

Tud mostanában olyan merénylőről, akinél a család gazdagsága miatt kizárható ez a motívum?

ZorróAszter 2016.07.23. 21:20:44

@Xilit:

Szerintem az korábban is világos volt, hogy aki felrobbantja magát a buszon, az nem ismeri az iszlámot.

Ez ugyanis öngyilkosság, ami az iszlám szerint halálos bűn. Kibúvó nincs.

Azonkívül a robbantónak tudnia kellene minimum, hogy egyetlen Allahnak kedves áldozata sem lesz. De ezt sem tudhatja, úgyhogy emellett még tömeggyilkos is.

Ugyanígy tudni kellene, hogy a keresztény, zsidó az iszlám szerint nem hitetlen, hanem félrevezetett. Ellenük nem szabad dzshádot hirdetni vagy mészárolni őket.

ZorróAszter 2016.07.23. 21:36:55

@Kovács Rezső:

Kedves Kokó!

Bocsi, csak most vettem észre. Azt hittem, a facebookos komment is a többi között fog megjelenni. Gőzöm sincs, miért nem?

Igen. Nehéz épp ésszel felfogni, hogy az amerikai, orosz, brit, francia, kínai hadsereg hogy nem képes felszámolni egy pár ezres, legfeljebb pár tízezres hegyirablókból álló társaságot.

Agyontaposni mint elefánt a szúnyogot.

És hogy ez megint mennyire nem téma. Holott némi magyarázatra szorulna.

CsipkeRózsa 2016.07.24. 15:11:25

@ZorróAszter:

nem tudok arról, hogy forszíroznák ezt a kérdést a sajtóban, azt sem tudom, hogy igyekeznének kitörölni a kobakunkból. Lehet, hogy nagyon csöndben teszik, ezért nem hallottam róla, vagy csak nem vagyok eléggé tájékozott.

ZorróAszter 2016.07.24. 19:54:32

Kedves CsipkeRózsa!

Ez ekvivalens azzal, hogy kitörlik a kobakunkból.

Ugyanis az emberek túlnyomó többsége csak azt tudja, amit a kedvenc lapjában olvas, azon háborodik fel, amiről azt írják, felháborító, és csak azt kérdezi, amit mondanak neki, hogy jó kérdés.

pettra01 2016.07.25. 11:14:14

Ezen már gondolkoztam, hogy ezek a magányos merénylők azért nem magányos merénylők, van családjuk, rokonságuk, és ugyan bizony mi történik a pereputtyal egy ilyen terrorcselekmény után? Az teljesen normális reakció lenne, hogy rájuk is legyen ennek valamiféle következménye, nem börtönre gondolok, de az lenne a minimum, hogy Európából visszatoloncolni az egész társaságot oda, ahonnan jöttek, és akkor ez lehet, hogy valamilyen visszatartó erő lenne, esetleg a saját rokonság adná fel a készülődő dilist, mert inkább maradni szeretnének.

ZorróAszter 2016.07.25. 12:05:08

Kedves Pettra!

Én nem vagyok híve ártatlanok meghurcolásának. Akkor sem, ha a rokonuk ilyen szörnyű bűnt követett el. De aki ennek eredményeképpen jutalmat fogad el egy terrorszervezettől, az nem ártatlan ember.

Az pedig roppant furcsa, hogy miközben elképesztően kegyetlen módszerekkel ártatlan gyerekek, öregek ellen is folyik a terror elleni háború világszerte, és aminek a szörnyű részleteiről csak nagy néha szerezhetünk tudomást, közben ez a dolog meg még kérdésként sem vethető fel.

Holott mint mondtam, aki jutalmat fogad el terrorszervezettől, az nem ártatlan.

Ellentétben a megkínzott gyerekekkel, vagy a szíre-szóra bebörtönzött más ártatlanokkal.

pettra01 2016.07.25. 12:57:15

Ezt még nem hallottam, hogy fizetnének a hátramaradottaknak, de nem elképzelhetetlen. Persze azért fura, hogy egy lecsúszott, elzüllött ember egyszer csak úgy érzi, hogy áldozatot hoz a családjáért és valami idióta eszme nevében felrobbantja magát és magával együtt egy csomó gyanútlan embert. Nehéz ezt nekünk elképzelnünk. Ez az egész őrület, amit csinálnak, az én képességeimet már meghaladja, szóval egyszerűen nem értem, mit akarnak ezzel elérni, mert ennek jó vége nem lehet rájuk nézve sem.

ZorróAszter 2016.07.25. 13:22:48

Én nem tudom, hogy ezek az öngyilkos merénylők vagy a kváziöngyilkos lövöldözők a családjuknak beígért pénzért csinálják-e vagy sem. Csupán azt, hogy feltűnően kerüli ezt a kérdést a világsajtó.

Ahhoz képest pláne, hogy milyen brutalitással lép fel ártatlanok tömegeivel szemben világszerte.

Ehhez képest érthetetlen a kímélet azokkal szemben, akik esetleg anyagi hasznot húznak mindebből.

De nemcsak ez zavaró kérdés.

Hát hogy a fenében kereskedhet olajjal bárkivel is az Iszlám Állam?

Hát nem alagúton csempészik az olajat a hátukon hátizsákban.

Hogyhogy eszébe nem jut a világ legnagyobb hadseregeinek, hogy elpottyantson valamelyik egy bombát a megfelelő helyre, ami véget vet minden olajexportnak?

Itt bábszínházat játszanak nekünk, mi meg elég hülyék vagyunk ahhoz, hogy mindezt beszopjuk.

Kezdve azzal, hogy létezik sajtószabadság.

pettra01 2016.07.25. 14:59:34

Ha valóban az Iszlám Állam gyors eltüntetése fontos lenne, már megtörtént volna, de hát tulajdonképpen ez is egy óriási üzlet, és igazából nem ár érte, hogy időnként párszáz embert elpusztítanak. Sajtószabadság? Na igen, valóban fontos kérdéseket valahogy nem érint a sajtó, néha kihoznak egy-egy botrányt, de még azokról is idővel kiderül, hogy valójában hatalmi érdekeket szolgáltak.

ZorróAszter 2016.07.25. 15:20:36

Hát igen. De akkor a következő automatice előbúvó kérdés, hogy mindez mekkora kört érint?

Merhát mindezzel szoros összefüggésben van a menekülthullám kérdése is.

Sajtószabadság: a legijesztőbb a világsajtó katonás fegyelme, hogy sehol egy hajszálnyi rés sincs a pajzson. Mindenki mantrázza amit előírnak neki.

Pedig hatékonyaban lehetne titkolni, hogy az egész világsajtó központi irányítás alatt van, ha legalább néhány renitens kibeszélne.

Az, hogy erre a színjátékra nincs szükség, az az emberiség szellemi színvonaláról állít ki siralmas bizonyítványt.

Nem puszta véletlen, hogy évezredek óta ilyen barmok vezethetik a társadalmakat.
süti beállítások módosítása