Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Meneküljünk! - A menekültügy és a nemzetközi nagytőke érdekei

2015. július 04. - ZorróAszter

Miközben a részleteken szörnyülködünk - milyen kerítés?, kell-e villany is bele?, esetleg aknamező, tarkólövés, Tiszába lövés, koncentrációs tábor?, vagy csak simán egy kis tűzparancs, stb. -  mintha kissé elfeledkeznénk arról az apróságról, hogy mi is vezetett ide?


Miközben a részleteken szörnyülködünk - milyen kerítés?, kell-e villany is bele?, esetleg aknamező, tarkólövés, Tiszába lövés, koncentrációs tábor?, vagy csak simán egy kis tűzparancs, stb. -  mintha kissé elfeledkeznénk arról az apróságról, hogy mi is vezetett ide?


A politikai térfelek régi bevált kliséik szerint fogalmazzák meg álláspontjukat.


Ez kb. ugyanaz, mint azokban az emberiség és a magyarság előtt álló mélyfilozófiai problémákban, sorskérdésekben, minthogy lehet-e görbe az uborka, hányszor kell ráírni a pelenka gyári csomagolására, hogy ne fojtsd meg vele a gyereket, a mikróra, hogy ne azzal szárítsd meg a hajad, vagy a macskát, vagy hogy összeházasodhat-e egy birka és egy kecske, és ha igen, akkor fogadhat-e örökbe egy nyulat, illetve hogy a majomtól származott-e Darwin, vagyhogy genetikailag terrorista-e minden arab, vagy szabad-e, kell-e karikatúrákkal heccelni pszichopatákat, stb., stb. ....


Orbán Viktor, Vona Gábor, Fodor Gábor, Schiffer András, Mesterházy Attila

Copyright: ZorróAszter dizájncenter 2015, de úgyis tudom, hogy elcsórjátok, Dögök! :o)

 

Konkrétan a jobboldal megint megmutatta, hogy milyen gigantikusan magyar, mennyira óvja a magyarságot, mind a tizenötmilliót egyenként, a szélsőjobb hogy mennyire utálja a nemmagyarokat, meg a nemelégmélymagyarokat, vagy akiket annak tart, a liberálisok, baloldaliak meg hogy mennyire szeretik az embereket úgy általában. Még a terroristákat, bűnözőket is.

 

Na jó! Őket talán nem annyira.



Methát az szentigaz, hogy a világot ahogyan hazánkat is közönséges idióták vezetik. De néha mégiscsak felmerül, hogy az ilyen kaliberű baklövések, sőt azok jól követhető sorozata mögött nemcsak a kontraszelektíven tenyésztett elit megszokott síkhülyesége lehet, hanem jólkíszámított sőt jóelőre jólkiszámított szándékok is húzódhatnak mögötte.

Elnökök a híres Orális irodában

Elnökök a híres-neves Orális Irodában.

Csak a rosszindulat, irigység, ezek beidegződései láttatják velem, hogy ezek az emberek nem teljesen komplettek és soha nem is voltak?

 

Mert például lehet, hogy ükükunokáink ha majd száz év múlva belepislanthatnak a mai szigorúan titkos iratokba, titkos költségvetésekbe, talán megfejthetik, melyik titkosszolgálat kezdte megszervezni és pénzelni azokat az embercsempész csoportokat, amik Európába segítették ezt a rengeteg menekültet.


Bár a múlttal való szembenézés főleg a szegény és főleg volt kommunista országok privilégiuma, a gazdag nagyhatalmak legfeljebb belpolitikai okokból engednek néha bepislantani régmúlt idők sárgult irataiba.


Akkoriscsak legfeljebb annak a tanulságnak a világrasegítése céljából, hogy bár lehet hogy gonoszok voltunk régen, ámde (főleg ahhoz képest) milyen jóságosak vagyunk ma már!


Ám ha ezt a helyzetet a világot a kezében tartó nemzetközi nagytőke találta ki és tálalta nekünk, mik lehetnek az érdekei? Amik arra vezették az Egyesült Államokat, hogy jól megfigyelhető precízen adagolt  kulcscsapásokkal előállította azt a helyzetet, ami milliókat kényszerít arra, hogy hazájukat elhagyva Európa felé meneküljenek.


Néhány lehetséges válasz:


1. A Szovjetunió összeomlása után a gyarmattartók rájöttek, hogy szükségtelen továbbra is extrapénzekkel tömni saját állampolgáraik zsebét a megfelelő politikai magatartás és szavazatok megszerzéséért. Immár mehetnek a jó édesanyjukba.

A sokmillió nyugati polgár zsebébe dugdosott pénzből ehelyett rengeteg szép új palota, a magánerdő mélyén pazar vadászkastély, csili-vili luxusautó, extrán berendezett magánrepülő, kurvahadsereg, stb. ... finanszírozható.


A Szovjetunió bukása után azonnal bejelentették, hogy igencsaksajnálatos módon a nyugat-európai jóléti államnak vége. Folyamatosan csökken a bérek reálértéke, csökkennek a szociális juttatások.


Ám ennek a csökkenésnek a sebességével sok kezét előre dörzsölő nagypolgár, gyáros, bankár elégedetlen. Ideje gyorsítani, de ahhoz érvek is kellenek, ami lehűti vagy legalább késlelteti az elégedetlenség kitörését.


vagy


2. A menekültáradattal megalapozott idegengyűlölettel megsikosítva fasiszta rendszereket csusszantanak hatalomba Európaszerte, hogy a további gondosan kimunkált életszínvonal csökkenésre jelentkező baloldali veszélyt preventíve, jóelőre kiküszöböljék.


3. Jobb esetben nem kellenek a nácik csaholó őrkutyának, hanem a további életszínvonal csökkenést a menekültekkel kapcsolatos költségekkel indokolhatják.


4. Beijesztés jobbal mint a boxban.

A valós cél valójában nem Európa, hanem egy védtelenebb térség. A beindított menekültáradat előbb kisebb gondokat okoz Európában - alibit szolgáltatva a Nyugat számára - majd mikor Európa viszonylag kis  anyagi veszteségek után bezár, lezárja a menekülés útját, a menekültáradat rázúdul az eredetileg is kiszemelt célországra, célországokra.


Migrációs útvonalak

Migrációs útvonalak ma.

Vajon látszik ezen a térképen az előre kiszemelt célország vagy célországok?

 

Oroszországra? Vagy csak a közel-keletre?


Mint mikor a világháborúban lebombázták a gátakat, és az ár - itt az emberár - elsöpör mindent. A problémákat is. Persze az emberekkel együtt.


5. Oroszország hiába írta alá az Atlanti Chartát, nem engedik közel a húsos fazékhoz, a közösen összedobott új közös globális gyarmatbirodalomhoz.


Kína nem is csatlakozott. Ám főleg a diaszpórában élő kínaiak és a nyugatiakkal közös vállalatok révén mégis nehezen tartható távol a húsosfazéktól.

Egyik célpontjuk éppen néhány afrikai ország.


A menekültekkel kapcsolatos káoszban könnyebben lehet kiszorítani a kínaiakat az afrikai gyarmatokról, a kilátásba helyezett nemzetközi segélyekkel politikai nyomás alá helyezhetők a korrupt afrikai államok.


6. Az Egyesült Államok a lassan a 20 ezer milliárd dollárhoz közeledő adósságából fakadó összeomlás előszelét érzi. És nem kívánja feladni vezető szerepét, a dollár világvaluta státuszát, és főleg az angolszász globális nagytőke hatalmát a világ felett.


Egy világháborúban pedig könnyen elhamvad még egy 20000 miliárd dolláros hitellevél is.

Persze pármilliárd emberrrel együtt.

 

 

 


 

Vajon melyik?

 

Egyik sem?

 

Vagy mindegyik?

 

Vagy mindegyik egyszerre?

 

Atomháború

 

 

2015. 07. 04.

 

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr228907116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pietnik 2015.07.04. 16:41:46

Hát,igen!
Valahol itt a kutya elásva!Node majd az első atomrobbanás a felszinre hozza!

ZorróAszter 2015.07.04. 16:45:46

Azt azért mégse.

Kokó 2015.07.04. 19:40:54

'Aszter kérem, a fentiek értelmében nem nagyon lesz lehetőségünk a választásra...
Mint ahogy eddig sem volt...
Ha nem csapódunk valahová, akkor odacsapnak...
Vagy így, vagy úgy, de oda!
Vagy "pajzs" leszünk, vagy "kés"...
Már több mint ezer éve eldöntődött, mikor megálltunk a Kárpát medencében...
Belegondolt már valaki, hogy ez a medence miért volt olyan olcsó? :-))

ZorróAszter 2015.07.04. 20:10:06

"Vagy "pajzs" leszünk, vagy "kés"..."

Kedves Kokó!

Vagy "rés", vagy "rés a pajzson".
Vagy "erős bástya a résen".
Esetleg "erős rés a bástyán".

:o)

A felvetése, miszerint miért volt ilyen olcsón kiadó a Kárpát-medence, az is tetszett. :o)

De mit szól az én felvetéseimhez?

ZorróAszter 2015.07.04. 20:14:35

Tyűha! Most látom, hogy már öt mínuszom van!

Vajon mivel húzhattam ki a gyufát most?

emili 2015.07.04. 20:21:43

Aki ilyen képekkel űzi az embereket, ne csodálkozzon. Nézem és mindjárt menekülőre fogom.

ZorróAszter 2015.07.04. 20:27:20

Kedves Emili!

Pedig direkt mosolygósakat kerestem.

Egyedül Orbán búvalbaszott, de róla tegnap tettem fel mosolygósat.

emili 2015.07.04. 21:03:18

Nagyon meleg. Nem tudok gondolkodni. Kutyust kell hűsítenem Majd legközelebb.

ZorróAszter 2015.07.04. 21:11:16

Á! A kutyusnak elég egy kis víz, hogy tudjon rendesen lihegni. Ne száradjon ki a szája. A többi csak pazarlás :o)

vektorviktor 2015.07.04. 22:01:04

Kokó!
Szerintem is meg kellene próbálni visszafoglalni az Urali ősi területeinket, ez több előnnyel járna:
1. Kikerülnénk a nemzetközi ütköző zónából, csendben élhetnénk napjainkat
2. Az orosz medve sem nyújtogatná többé felénk a karmait
3. Közelebb lenne a gáz, nem kellene Ukrajnával problémázni
4. Végül, de nem utolsó sorban megszabadulnánk azoktól, akik szerint nem ott volt az őshaza, ők nyilván máshová mennének vissza, na pont ő nélkülük lennénk meg nagyon jól a továbbiakban (Szaniszló például a Szíriuszra menne egyből)

emili 2015.07.04. 22:03:26

Friss vize van, légáramlatot csináltam, lesötétített lakás, némileg elviselhetővé tettem. Az erkélyről, ha elmegy a nap nem jön forró levegő. Azért kevesebbet mozog, mint szokott.

ZorróAszter 2015.07.04. 22:08:38

Mi is.

Szerintem ha van vize, minden mást elintéz magának.

De ha le tetszik sötétíteni a lakást, akkor gondolom, egész nap alszik :o)

Cuba Libre c.C. 2015.07.04. 22:24:09

Kedves ZorróAszter !

Ez egy érdekes téma és az elmúlt hetek tényleg kétoldali hisztériát okoztak, naponta itt is több írással, amelyek szinte követelték több millió bevándorló akár kényszerintézkedéssel történő letelepítését, míg a plakátok szinte gomba módra szaporodtak mindenfelé és hirdették az érthetetlen igét.

Érdekes volt, hogy a kormány álláspontját átmenet nékkül elfogadta az EU, a szerb fél pedig már nem reklamál a meglebegtetett kerítés miatt, amelyik talán soha nem is épül meg, mert soha nem is gondolták komolyan. nagy valószínűséggel az lehet, amit leír ebben a cikkben, csak az a kérdés, mekkora a játék mértéke az egyik és a másik képen szereplők között. Ezt jelenleg nehéz eltalálni, de az egyik csoportnal óriási helyzeti és információs előnye van.

Az biztos, hogy a kérdés alkalmas annak a káosznak a fokozására, amelyben a manipuláció sokkal könnyebb, mint átlátható viszonyok közepette. Itt Magyarországon mindkét fél teljes tüzérséget vonultatott fel, bár a külföldi szövetségesi viszonyok kicsit szokatlanul alakultak és sok hvatásos aggódó mintha a pusztába kiáltotta volna a szavait. Valószínűleg a mínuszok is tőlük származnak, mert soha egy szóval nem foglalkoztak az okokkal, csak a szokásos célponttal.

Olvastam ma valahol egy érdekes cikket az amerikai F35-ös új katonai repülőről. Maguk a berepülő pilóták írták, hogy a gép nem tudná felvenni a versenyt a kínai és orosz konkurrenseivel . Majd írták azt is, hogy az F35 az utolsó amerikai vadászgép lesz, amelyet még pilóta vezet, a következő generációs gép pilóta nélkül repül majd.

Szóval van min gondolkodni, de a mostani "menekültcsúcs" abból és olyan szándékokból származik, amelyet Ön is leírt. Szerintem is.

Kicsit feljavítom a a plusz-mínusz-viszonyt...:-)

Kokó 2015.07.04. 22:34:28

'Aszter kérem A "pajzs" és "kés"-t úgy értettem hogy "valakiknek" a kezében, nem szabad akaratból...:-))
Egyetértek a felvetéssel, talán csak annyi kiegészítéssel, hogy egy világháború olyan, mint a számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra...
Eltöröl sok régi adósságot, és gerjeszt újakat, emellett visszaveti az egész világot a fejlődésben...

emili 2015.07.04. 22:39:08

Érdekes, a fény micsoda hatalmas energiát jelent. Sötét van, a levegő hűsen simogat. Az ember heverészik, bőrét kicsit simogatja a levegő. Fiatalabb lennék, még talán a szerelemre is gondolnék.
Így viszont egy hűs narancsitalra., érett sárgabarack ízére. Holnap hűtött ribizli. Ma (a lustaság)ribizli kímélő.

ZorróAszter 2015.07.04. 22:43:15

Kedves Cuba Libre!

Köszi!

Nekem úgy tűnik, valakik megpedzegethették ezt a ki, melyik titkosszolgálat finanszírozhatja az embercsempész csoportokat, mert halványan a világsajtó mintha azt kezdte volna ellenpedzegetni, hogy az Iszlám Állam.

De nem hallottam csak a halvány beindult ellenpropagandából következtettek hogy valahol valakik már felvetették.

Utolsó pilótás harci repülőgép típus:

Ez nekem viszont azt mondja, hogy akkor úgy tűnik, katonai célokra már működik a kvantumösszefonódáson alapuló távközlés, mert ilyen sebességeknél a fénysebességű távközlés túl lassú a távvezérléshez.

Abba nem szeretnék belegondolni, hogy a mesterséges intelligencia van ilyen szinten és nem a távközlés.

emili 2015.07.04. 22:47:10

Látom az urak is elpilledve várják a holnapi napot. Semmi nem fog történni. A drachma is jó lesz.
A forró kövön sült hal a tenger partján, este a sűrű görög vörös, a sirtaki, és a lányok ugyanolyan mohón csókolnak. Luna az ablak elé húz egy felhőt.

ZorróAszter 2015.07.04. 22:50:19

Kedves Kokó!

Értettem én, csak elvicceltem.

Viszont már bánom hogy előhoztam a világháború kérdését. Tényleg morbid és hátborzongató.

Azért remélem, hogy a főburzsujoknak sincs hová bújni. Vagy átlibbenni pár fényévre egy paradicsomi üdülőbolygóra, és nem spekulálnak ilyesmire.

Azért nem szórakoztató a föld alatt ötven méterrel ücsörögni egy betoncellában egy valag pénzen 30 évig.

ZorróAszter 2015.07.04. 22:52:54

17. emili
2015. 07. 04. 22:47

Áh! Kizárt hogy visszahozzák a drachmát.

A télen már százmilliárd drachmásokkal fűtenének be.

emili 2015.07.04. 22:56:04

Nem kell a görögöknél nagyon fűteni.

ZorróAszter 2015.07.04. 23:13:35

Ha már nem férnek a hegynyi százmilliárd drachmás bankjegytől, akkor majd ha kell, ha nem - fűtenek :o)

Cuba Libre c.C. 2015.07.04. 23:24:50

16.Kedves ZorróAszter !

Alapvető kérdés, hogy Európa etnikai összetételét bárkinek is sikerül - e annyira megváltoztatnia, hogy ez egy teljesen más szellemi irányba vigye a kontinenst. Ott van Kína a maga egymilliárdnál több emberével, az Egyesült Államok az alig harmadával és az oroszok, akik gyakran másfelet számítanak, márcsak az irdatlan távolságok miatt is.
Mégis van Európának egy olyan szellemi pozíciója, amely még ma is alapvető hatással van a világ fejlődésére. Nincs még egy kontinens, ahol ennyi nemzet, ennyi nyelv lenne és mégis ilyen - kívülről nézve - egységes képet mutat és ennyi nyelven közös érték - mércéket tudott elfogadni. Ott van Észak - vagy Dél-Amerika a hatalmas területeivel, a népességével...de az egyetlen nyelvével. Ha nagyon kell, egy argentín elbeszélget egy venézzel, a kanadaiak pedig a texasiakkal, de sehol nincs egy ilyen nagyon mélyről jövő kultúra-érzet, mint éppen itt.

Nem csoda, hogy mindenki szeretné valamiért és maga a szó, hogy "európai" , kifejezetten pozitív és egészen mást jelent, mint amit valójában jelent. Kicsit olyan, mint Konstantinápoly, amelyért harcoltak a latinok és a törökök is...miközben első lépésben kirabolni szerették volna.
Mintha ma is ez lenne. Mindkét fél érdeke, hogy Európa más legyen. Olyan az egész
mint egy "Stellvertreterkrieg".
Lehet, hogy a menekült üzletet is konkurrenciában üzemeltetik, más célokkal, ersenyben.

A repülésben nem tudom, hogyan helyetesíthető majd az ember, mert egy pilótának olyasmikről kell döntenie, amit programozni elég nehéz. De lehet, hogy az ember Arizónában ül majd egy pilótafülkében és onnan "vezet"....majd az összecsapás után eszik egy hamburgert a Mackiben.
Tejeskávéval, mielőtt hazamegy füvet nyírni.

aLEx 2015.07.05. 00:37:35

Kedves ZorróAszter!

A korábbi vitáinkra való tekintettel tökéletesen megértem, ha a kommentem esetleg nem jelenik meg. Semmi gond! De mivel határozottan fontos témáról van szó, ezért én minden vitánkat feledve megpróbálom objektíven és tárgyilagosan megfogalmazni a gondolataimat.

Európa és az Európát környező világ destabilizációjára véleményem szerint azért van szükség, hogy egyrészt Európa ellenállását csökkentse az USA a New World Order (vagyis az USA dominanciájával megvalósuló globális kapitalista világkormány) megvalósulásával szemben, másrészt pedig lehetőséget teremtsen az USÁ-nak a világ csendőre szerepében való színre lépése számára Európában.

Én ezt tartom a legvalószínűbb verziónak, bár amatőr lévén bizonyítani nyilvánvalóan nem tudom.

Rád bízom, hogy a hozzászólásomat hogyan fogadod,

aLEx 2015.07.05. 00:42:52

A terrorizmus elleni világháború kiterjesztéséről van szó Európa területén is. Amely a fő ok lesz a New World Order bevezetésére az egész világon. Azaz amire hivatkozva majd megalakulhat a világkormány.

ZorróAszter 2015.07.05. 01:08:32

Kedves Cuba Libre!

Sajnos sosem beszélgettem erről a témáról európán kívüli emberekkel, csak amit irodalomban olvastam, azt tudom a dologról. Az amik példul irigylik a sokszáz éves épületeinket. A 150 éves náluk már ókorinak számít.

Európát sokan megváltoztatták már. A görögök, a punok, a rómaiak, a zsidók, a keresztények, a germánok, a vikingek, stb. ...

És a muzulmánok is megváltoztatták már egyszer. Tehát megváltoztathatják mégegyszer.

Pilóta nélküli harci repülőgép:

A reakcióidő probléma ezeknél a sebességeknél már akkor is kritikus, ha ott helyben ül a gépben a pilóta.

Ezt a kritikus időt távirányításnál tovább rövidíti az, hogy több ezer kilométerre a géptől már jelentős a fény véges terjedési sebességéből eredő veszteség, de a nagyobb idő a minden egyes közbeiktatott berendezésen egyenként pluszban jelentkező késleltetési idő.

Szerintem ez egy pár száz kilométerre lévő irányító esetében is biztosan több mint egy másodperc.

Ezért mondtam, hogyha tényleg távvezérléssel irányítja a pilóta a gépet, akkor majdnem 100%-osan biztos, hogy az már a kvantumösszefonódáson alapuló távközléssel történik.

ZorróAszter 2015.07.05. 01:12:22

Kedves Alex!

Itt nincs és nem is volt se kitiltás se moderálás.

Mindenki arról beszél, amiről akar.

Engem is bárki elküldhet melegebb éghajlatra vagy máshová.

Még azt se ígérem fixre, hogy viszonzom.

little 2015.07.05. 01:14:08

Kedves Zorró. Nagyon szórakoztató poszt. Gratula. Mintha minden népvándorlás, ez is, egy összeesküvés elmélet eredménye lenne.
Önnek science fiction-t kellene írnia, jó pénzeket keresne. Olvasói is lennének, ezen posztja is ezt bizonyítja....

ZorróAszter 2015.07.05. 01:17:25

Ja! Én speciel nem hiszek benne, hogy ennek a helyzetnek a megoldásához kellene Amerika.
Vagy bárki azt várná.

Az Iszlám Államhoz kell, de ahhoz meg ő toboroz - egyelőre fű alatt - szövetségeseket.

ZorróAszter 2015.07.05. 01:20:44

27. little
2015. 07. 05. 1:14

Kedves Little!

Köszönöm.

Ám ha valaki hát Ön biztosan tudja, hogy mindenhez pénz kell. És minden pénz kérdése.

A "Pillangó-hatás" csak a mesében létezik.

:o)

ZorróAszter 2015.07.05. 01:23:06

Ja! És Vektorviktor olvtárs írt Önnek a

zorroaszter.uw.hu/archives/2015/07/02/Marshall-terv_-_Marshall-segely/
-en, de homályosan utaltam rá, hogy kicsi a valószínűsége hogy belenézzen ismét, de akkor szerencsénk van.

ZorróAszter 2015.07.05. 01:25:58

És mégegy Ja!

És akkor Önnek mi végülis a véleménye az okokról?

pietnik 2015.07.05. 06:48:14

Én úgy gondolom(de ezt nem csak saját kútfőből!!),hogy aLEx kommentje az,amelyik a valóságot tükrözi.
Az új világrend kialakításának témája az alternatív média tálalásában már a neten évek óta napirenden van.Itt a nolblogonnem lehetett ezt a témát felvetni,mert nem volt rá vevőközönség,belegyönyörödtünk az egymás elleni acsarkodásba,talán éppen azért,hogy erre ne kelljen figyelni.Egyedül napos kollégánknak voltak olyan megjegyzései,amelyek ,ha töredékesen is,utaltak erre a háttérben zajló eseményekre.
Sajna,a napi események azt igazolják,hogy ennek a nagy ,hazug szinjátéknak a háta mögött grandiózus,világátformáló események,politikai húzások bújnak meg,amelyeket nem veszünk kellőképpen komolyan.
És azt sem hisszük,hogy azok megtörténhetnek,mert arra hivatkozunk,hogy háá',háttérhatalom mégse létezhet,meg ha igen,akkor mégse' merik!
De igen!!Merik!
És csak akkor fog leesni a tantusz,mikor már a világ antikrisztusa a trónon fog ülni!
Itt sosem hallottam a georgiai tanukövekről,amelyen ott diszeleg 8 nyelven a NWO irányelve,és amely nagy léptekkel halad a megvalósulás felé!
Ami pedig az ISIS államot illeti,már a megjelenése óta írják komoly ellenzéki politikusok,hogy azt a CIA,és az USA támogatja!
A múltkoriban olvastam egy levelet,igaz,fordítóval,mert angolul nem értek,amelyből az derül ki,hogy a tavalyi francia,és egyéb államok ISIS-bombázási terve ellen a terror-állam azzal a fenyegetéssel válaszolt,hogy ha bombáztok,akkor folyamatosan szabadítjuk rátok a menekültek százezreit!
Most ez bejött!És az is,hogy Obama beszólt Merkel tyúkanyónak,hogy minden áron meg kell akadályozni a görögök kilépését az EU zónából!
És máris kap Go.újab hitelt,nehogy az orosz medve karmai között pihenje ki az eus viszontagságok fáradalmait!
És lehetne sorolni azokat a valós,vagy feltételezett ,vagy feltéelezhető tényeket,melyek arra utalnak,hogy a NWO már régen belendült,és most kezd a káosz eluralkodni látványosan ahhoz,hogy az emberiségben felmerüljön az a vágy,hogy egy egységes NWO alá rendezze magát azért,hogy eljöhessen egy hamis Messiás,vagy annak megfelelő llam,aki majd rendet tesz ebben a világban,és a megmentő szerepében tetszelegve uralma alá hajthatja a világot!
És ennek bekövetkezte nagyon látványos,és pusztító lehet!

maxval 2015.07.05. 07:42:19

Nem hiszem, hogy ez megtervezett lenne.

Az ok egyes stabil államok megroppantása. A menekültáradat ennek csak egy előre nem látott mellékhatása. Azaz nevezzük a menekülőket liberalizmus és arab tavasz elől menekülőknek.

Kokó 2015.07.05. 07:42:48

Vektorviktor 10,:
Nem tudom miért arra asszociáltál, hogy vissza kívánkozom az Altájra...
Az, hogy milyen helyet, pozíciót, foglaltunk el Európában, nem attól függött, honnan indultunk, hanem azt jelenti hová érkeztünk...
Most már itt kell, kellene, olyan életet élnünk, amelyik kompatibilis a kontinens életével...
De azt csak igazi vezetőkkel lehet elérni, nem pedig morális hullákkal, gazemberekkel, csalókkal, élősködőkkel, hazaárulókkal, országkiárusítókkal, különböző társadalmi rendszerek Magyarországra alig illeszthető szolgai másolásával...

Cuba Libre c.C. 2015.07.05. 09:04:42

32.Pietnik,

hogy ne rontsam el ezt a vitát, csak egy rövid üzenet: nem tudok Nyírfa blogjában írni, mert ki vagyok tiltva.
Elnézést !

Csokifalat 2015.07.05. 09:34:07

Jó reggelt Urak! A lesötétített lakásban kellemes. hűs a levegő. Feltehetően más is rájött, mert egy lélek sincs az utcán, csak néhány orosz vénasszony, akik templomba készülnek imádkozni, hogy jjöjjön már a december. Pedig az az ő imáik nélkül is jön.

aLEx 2015.07.05. 09:57:16

RE: 35. Cuba Libre c.C.
2015. 07. 05. 9:04

Te is? Én is... Haha! Ratched nővér bepörgött...

Nyírfa2 2015.07.05. 10:07:55

Kedves ZorróAszter, engedjen meg egy offolást:

35. Cuba

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.
Az asztalomra hánytál, és valóban megkértelek, hogy távozz - persze, nem mentél. De ezt úgy beállítani, mintha ki lennél tiltva - nem vagy fair játékos.

On.

Csokifalat 2015.07.05. 10:23:48

Unalmasak vagytok! Z. elmenekíthetne titeket..

Cuba Libre c.C. 2015.07.05. 10:55:25

25.kedves ZorróAszter !

Ha egy új világrend kialakulásáról beszélünk -abban persze csak egy csepp a mostani menekültügy - akkor alapvetően és mint mindig, az "üzemanyagok", tehát minden szükséges anyag feletti rendelkezési jogról kell gondolkodnunk, mert erre irányul minden. Érdekes látni, hogy míg jó egy-kétszáz évig a világ egy pontján kialakult egy hatalmi központ, amely hol kinyílt, hol bezárkózott politikai ügyekben, sikerei csúcsán olyanná alakította a világot, amelyben sebezhetőbbé vált, mint bármikor. Szinte minden a másé, amivel üzemben tartja magát, szinte mindent meg kell szereznie és ezt eddig csak az eőszak útján tudta megoldani, miközben túl sokáig eredeti állapotban hagyta magát és semmilyen kísérletet nem tett önmaga megújítására.
Ma szerintem nem túlzás azt mondani, hogy ez egy zsákutca volt, mert mind a népességet, mint a katonai csapásmérő, de inkább preventív elhárító képességet nézve a konkurrennsei jobb pozícióban vannak, mint bárki előtte, hiszen a katonai erő mellett gazdaságilag is sikeresebbek. Ilyen konstelláció még nem volt. Ha "új világrendről" gondolkodunk, akkor ez már , szerintem, aligha egy forrásból valósul meg és az is kétséges, hogy vajon csak az egyik oldal szánná-e el magát egy kétségbeesett reakcióra, ha elveszíteni érezné az "üzemanyagait" ?
Az F35 csak egy példa a technológiai előny elvesztésére, ahogyan az Armata14-es is. A csúcsfjlesztések mindig a haditechnikában jelentkeznek először és intő jel a lemaradás, mert ehhez a háttérben is ugyanilyen állapotok kell, hogy legyenek.
Ha belegondol, még az irániak is olyan technológiai teljesítményeket értek el, ami megakadályozza drágán kifejlesztett eszközök használatát. Építenek jó repülőket is, de elsősorban a drónokat elhárító rendsuerekre koncentrálnak, mert tanultak at "atomvírusból" és nem valószínű, hogy újra lóvá lehet őket tenni. Nagyon nem szeretem a mullahohat, de jelzi, hogy a bigott mohamedánok is megértették, hogy Allah szakálla kevés a vacsorához.

Ebből gondolom, hogy lesz itt még vihar az újrafelosztásért és nem biztos, hogy 300 millió ember képes úgy uralni a világot, mint eddig. Akkor sem, ha mindenkit megpróbálna a hatalom emberszámba venni.

Európ pedig nagyon fontos, mert létszámához és méretéhez képestolyan kultúrális erőtér, amelyhez hasonló még Japánban sincs.Nem az anyagi oldala, hanem az európai emberek cselekvőképessége miatt és ebben az oroszok is benne vannak. Nehéz ezt megfogalmazni és értelmezni, de éppen a napokban írtam valahol a 700 000 portugálról, akik uralni voltak képesek a fél világot. Ez a cselekvőképesség - az individuumra lebontva az - amiért Eurpa különleges helyzetben van - ez teljesen más, mint a japánok és kínaiak fegyelme, a dél-amerikaiak jókedvű linksége, az észak - amerikaiak kényelmi hozzáállása a marhahúshoz .
Szóval annyi biztos, hogy a menekültek ügye egy érdekes jelenség....

ZorróAszter 2015.07.05. 11:12:41

Kedves Pietnik!

A nemzetközi nagytőke támogatói, lakájai nemcsak győzködéssel, a fennálló kapitalizmusról áradozással foglalatoskodnak.

Hanem igyekeznek elfoglalni a szemközti lövészárkot is.

És a nagytőke elleni harcot szélmalomharccá változtatni.

Ilyenek a látszólag a nagytőke ellen acsargó nácik, akik közben a nagytőke pénzéből fizetik a rohamosztagosaik zsoldját. 1933-ban már több mint 2 millió rohamosztagos SA legényét.

Vagy például remek ez az Új Világrend sztori is. Mintha bizony a nemzetközi nagytőke elégedetlen lenne a jelenlegi helyzettel és még valami gazdasági vagy politikai többlethatalomra lenne szüksége. A meglévőn felül.

Az összes ilyen csak arra jó, hogy megzavarja, megossza és szélmalomharcra kárhoztasson mindenkit, akinek nem tetszik a meglévő világrend.

ZorróAszter 2015.07.05. 11:29:56

33. maxval (látogató)
2015. 07. 05. 7:42

Kedves MaxVal!

"Nem hiszem, hogy ez megtervezett lenne."

Csakhogy ez a megroppanás nem megroppanás, hanem megroppanTás volt.

A hatalmi vákum és többi következmény előre látható volt.

A korábbi hasonló esetektől az eltérés annyi, hogy most a menekültek nem a szomszédban dekkolnak, hanem ezer kilométerekre milliószám.

A nyilvánvaló kérdés, hogy ez nem megy komoly átfogó szervezés és finanszírozás nélkül.

Ha menne, akkor a menekültáradat már korábban, az évtizedekkel ezelőtti eseteknél is szétterült volna és nem csak a szomszédok problémája lett volna.

ZorróAszter 2015.07.05. 11:31:52

Kedves Nyírfa!

Biztos tetszik tudni, hogy nálam nincs offolás.

Mindenki arról beszél amiről akar.

ZorróAszter 2015.07.05. 11:43:25

Tyűha! Nyolc mínuszom még asszem sosem volt.

Még amikor valamelyik olvtársat anyáztam a posztomban akkor sem.

Azt láttám az elején, hogy pörög a számláló, de Pietnik olvtárs kommentjéig senki se szól hozzá. Pedig már 100 körül járt a számláló.

Pedig ez egy tök szólid hangvételű kis poszt.

Fene se érti.

ZorróAszter 2015.07.05. 12:23:49

Kedves Cuba Libre!

Szerintem nincs semmilyen új világrend. Annyi változott, hogy az Atlanti Chartában meghirdetett új világrend a Szovjetunió megszűnése után kiterjedt az egész világra.

Az energiahordozók régóta a nemzetközi nagytőke kezében vannak.

Azt, hogy Szaud Arábia vagy Kuvait kezében van az olaj, azt legfeljebb az újszülött kismalacoknak lehet beadni.

Legutóbb Kuvait próbálkozott valamivel koncesszió ügyben. Azért uszították rá az amerikaiak Szaddamot.

Ma már röhögve mesélik a sztorit a nagykövetség emberei, amikor a mandátumuk lejárta előtt röviddel a bogarat beültették Szaddam fülébe, miszerint az Egyesült Államoknak egyáltalán nem lenne ellenére, ha egy megbízható baráti ország magához csatolná Kuvaitot.

Az kétségtelen, hogy a kapitalista gyarmattartók a rabolt pénzből támogatták a tudományokat, a technika fejlődését.

Ellentétben a feudális gyarmatosítókkal, spanyolokkal, portugálokkal, akik gigantikus, kontinentális méretű tömegrablógyilkossággal rabolták ki a gyarmataikat, exportálták oda a feudalizmust, a rabolt aranyat meg egyszerűe eldőzsölték.

És ezt a tudományos, technikai előnyt ezt 500 éve őrzi is Európa. Pontosabban a Nyugat.

aLEx 2015.07.05. 12:31:21

RE: 41. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 07. 05. 11:12

Szerinte alapvető félreértés, hogy a jelenleg fennálló neoliberális világrendet stabilnak és fenntarthatónak képzeljük. Egyrészt a kapitalista fejlődés jelenlegi formája közgazdasági és ökológiai értelemben sem fenntartható. Másrészt az erőforrásokért vívott harc egyre diktatórikusabb, sőt nyíltan terrorisztikus irányba sodorja a neoliberális nagyhatalmakat és a lóláb egyre jobban kilóg a takaró alól. Ezt egyre nagyobb tömegek (és országok) látják, azaz a jelenlegi neoliberális világrend csak egyre nagyobb nehézségekkel fenntartható.

Szerintem az Egyesült Államok ezt már évtizedekkel ezelőtt felismerte, és meg is tette a megfelelő lépéseket az új világrend megteremtése iránt.

"Vagy például remek ez az Új Világrend sztori is. Mintha bizony a nemzetközi nagytőke elégedetlen lenne a jelenlegi helyzettel és még valami gazdasági vagy politikai többlethatalomra lenne szüksége. A meglévőn felül."

A nemzetközi nagytőke egyre kevesebb klán kezében összpontosul. Az NWO a fejlődés jellegéből törvényszerűen és logikusan következik. Nézzük csak egyszerűen azt a dolgot, hogy a nagytőke egyre jobban koncentrálódik! Mi fog történni abban az elméleti esetben, ha ez a nemzetközi nagytőke egyetlen klánt fog jelenteni? Automatikusan kialakul a globális istencsászárság!

Miután minden gazdasági hatalom egyetlen kézben lesz, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a politikai hatalmat is a kezébe vegye. Pontosabban szólva nem lesz semmi indoka annak, hogy a háttérben maradjon. Miért volna az egyetlen kézben összpontosuló globális nagytőke elégedett azzal, hogy holmi jöttment politikusok beleköphetnek a levesébe? Miért volna elégedett azzal, hogy holmi demokráciát játszva parlamentek vitatkozgassanak a törvénykezésről? Azaz miért játszana demokráciát? Miért kellene ügyelnie a látszatra?

Ennyi az egésznek a logikája, nem több és nem kevesebb. Egy istencsászár kezében sokkal hatékonyabb az egyetlen világkormány, amely ráadásul az erőforrások feletti rendelkezést egyetlen hatalmi centrum kezébe adja.

"Az összes ilyen csak arra jó, hogy megzavarja, megossza és szélmalomharcra kárhoztasson mindenkit, akinek nem tetszik a meglévő világrend."
Én ezt a helyedben újragondolnám...

ZorróAszter 2015.07.05. 14:05:42

Kedves Alex!

Szerintem az a félreértés, hogy ezt a világrendet neolibnek vagy másnak nevezzük. Ez ugyanis nem neolib vagy neocon vagy klasszikus szabadversenyes ...

Hanem olyan, mint volt több mint száz évvel ezelőtt is. (Csak nem egyeletes kiterjedéssel az egész világra):

Nemzetközi monopolkapitalista.

Minden egyéb rajta csak cafrang. A jóléti állam ugyanúgy mint a globalizmus jelszava vagy köpködése. Az állítólagos sajtószabadság, szabadverseny és a többi.

Az összes változás mennyiségi. Vagyis immár tömöríti a világ legnagyobb tőkéseit, és az uralmuk kiterjed immár az egész világra.

Az új világrend és a többi sületlenség is az ő érdeküket szolgálja, amennyiben a maradék ellenzőket is összefogja és szélmalomharcra, árnyékboxolásra vezeti nemlétező ellenségek ellen.

Ha én lennék a helyükben, én is a legjobb megoldásnak azt tartanám, ha a mindkét oldalon a lövészárkokban az én embereim csücsülnének. Akkor ugyanis sosem veszíthetek.

Egyetlen irányzatot nem támogat ez a rendszer. A marxizmust.

Ami szerintem nagy hiba lenne, ha az emberek intelligensebbek lennének, mert ezáltal csúnyán kilógna a lóláb.

Ezért én az ő helyükben a marxizmust is támogatnám, és oda is beültetném a fizetett embereimet, hogy a lehető legjobban és lehetőleg láthatatlanul vigyék félre, magyarázzák félre az egészet.

De az emberek nem intelligensek, nem is cél hogy azok legyenek. Így erre semmi szükség ugye.

"Másrészt az erőforrásokért vívott harc egyre diktatórikusabb"
Hogy lehet egy harc "diktatórikusabb" vagy kevésbé diktatórikus?

Egyébként itt nincs semmiféle harc. Minden erőforrás az ő kezükben van. Ami harcnak látszik, az a renitens országok megrendszabályozása. Ld. az említett Kuvaiti háború.

Két legyet egy csapásra.

"A nemzetközi nagytőke egyre kevesebb klán kezében összpontosul."
Ennek szerintem semmi jele. Inkább a klánok határai elmosódnak az érdekházasságok nyomán, és összlétszámuk - sejtésre - inkább bővülni látszik picit márha egyáltalán engednek sejtés szinten is belelátni ebbe a dologba.

Azt, hogy az egész világ az ő zsebükben van, annak a legjobb bizonyítéka, hogy egy újságíró, egy conteológus, egy közgazdász se veszi a fáradságot, hogy pontosan névre, kapcsolatra feldolgozza ezeknek a klánoknak a pontos összetételét. A történetüket. A lehető legpontosabban felbecsült vagyonukat.

Ha a conteológusok nem az ő zsebükben lennének, ezzel kezdték volna a mesét már 1970 körül.

Cuba Libre c.C. 2015.07.05. 14:12:45

45.Kedves ZorróAszter !

Azért szerintem van némi mozgolódás, elég jól látszott ez a Majdanon is, a kínaiak pedig, ha jól emlékszem, 245 milliárd dollárt fektettek olyan bányákba, amelyekben földfémeket bányásznak. Ezek csak a kínai állami cégek befektetései. Az lesz a helyzet, hogy semmiből nem lesz elég , de amíg az egyik résztvevő mindent akar, kódolt a konfliktus is és a világ el is jut odáig, mert ha nincs mindenből elég, ott az óceán másik oldalán aligha marad meg a hatalom mai formában.
A technoógiai előny is egyre kétségesebbé válik, ha észak - koreai hackerek meg tudják bénítani a dél-koreai bankokat és az irániak le tudnak szállítani amerikai drónokat, akkor ez is tűnni látszik. A levegőből persze bármit el lehet pusztítani, de uralni csak akkor lehet, ha valaki odamegy és ott is marad.
Tulajdonképpen mindegy is, hogy hogy nevezzük vagy nevezzük-e valaminek, de láthatóan valami folyamatban van és az állandó növekedésre és aránytalan árucserére épülő rendszer kezdi felélni az alapjait.
Közeledik a kapitalizmus vége...:-) Ha hiszi bárki, ha nem...

ZorróAszter 2015.07.05. 15:16:00

Kedves Cuba Libre!

A lényeg rég nem az országokban van. Hanem abban, hogy a világ egyáltalán koncentrálható tőkéjének több mint a fele 100-400 klán kezében van.

Plusz ott vannak a világ minden táján a szétszórva a nemesfém és egyéb értékraktáraik kamu kft.-k neve alatt.

Kíváncsi lennék például a magyarországiakra.

Meg plusz az ingatlanok, földek. De az bagó ezekhez képest.

Itt már nincs harc. Csak néha le kell rugdosni azokat, akik próbálnak utánuk mászni az uborkafára.

Kína:

Én Kínát nem tudom hova tenni.

Simán lehetségesnek tartom, hogy amit látunk, az Kína újragyarmatosítása, és a kínai állami vállalatok csupán strómanjai a multiknak.

Ennek megítéléséhez tényeket kellene tudni.

Egyelőre ennek az látszik ellentmondani, hogy mintha a kínaiakat megpróbálnák elhessegetni a húsos fazék közeléből. És ha ezek csak a multik strómanjai lennének, akkor miért tennék?

Technikai fölény:
Az még mindig óriási néhány röhögtető dilettáns baki ellenére is, amit persze felkapnak az újságok.

Már ha engedik nekik.

Ezek a hírek inkább azt akadályozzák, hogy felébredjen bennünk a gyanú a mai haditechika esetleges félelmetes fejlettségére.

Legyen az mesterséges intelligencia, kvantumtávközlés.

Vagy hogy a mesterséges intelligencia közvetlenül manupulálja a világot. Például bekapcsolódik telefonbeszélgetésekbe, és az egyik embernek a másik hangján mond dezinformációkat, vagy veszít össze embereket egy életre, vagy manipulálják őket más módon.

Vagy hogy a bloggerek egy része már mesterséges intelligencia, és célzottan győzködik tömegesen a közösséget valamilyen egérrel bekattintott politikai cél érdekében.

osszián 2015.07.05. 19:00:51

Szia Zorró!

Még mászkálok egy kicsit, bizonyos mértékig (mert teljesen ma már az ember nem bírja ki) netmentesen - jártam Triesztben, megnéztem Miramare-t, és ott jöttem rá, hogy a világ kerete 150 éve mit sem változott. Itt koronázták meg szegény Habsburg Miksát mexikói császárnak. Kinek az ötlete volt ez egyáltalán? Az európai akkori nagyhatalmak ötlete - elsősorban III. Napóleoné, de benne volt Viktória királynő, Ferenc József és a pápa is - az Egyesült államok ellenezte, mert az ő nagyhatalmi törekvéseinek egy mexikói köztársaság jobban megfelelt - de náluk épp polgárháború dúlt.
Így kifőzték nagyhatalmi fazekaikban ezt az őrült ötletet, rávették szegény Miksát, aki elvállalta - na és borzalmas tragédia lett belőle, semmi jó.
Miksát hatalomvágy fűtötte, de azzal magyarázta, hogy új helyszín kell, a meggyengült. vén Európát ott kell hagyni "minden limlomjával". Pedig bábu volt csak egy sakktáblán, és amikor befuccsolt a bolt, szépen cserbenhagyták - még a saját bátyja is.
A vén, gyenge Európa pedig azért még mindig megvan. Ha hazakeveredek, bővebben írok a témáról.

ZorróAszter 2015.07.05. 20:26:08

Kedves Osszián!

Erről nekem az a szegény angol herceg jut eszembe, akit elküldtek Németországba szász királynak még kissrác korában.

Aztán jött a háború, meg a császárság vége, ő meg ott ragadt.

Aztán Hitler alatt lett kirakati bábú, meg SA Obergruppenführer azon belül.

A háború végén azért mint a brit királyi család tagját megkímélték, de teljesen ki lett közösítve.

Ott látható György király temetésén rohamsisakban német tábornoki egyenruhában mint egy reszketeg, kivénhedt náci.
süti beállítások módosítása