Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

A kommunizmus hajnalán

2017. március 23. - ZorróAszter

Néminemű kis Marx-reneszánsz jelezte a jeles napok közeledtét. Pár évtizede megtudhattuk munkásságából, életművéből, hogy felcsinálta a szolgálólányát és ráfogta Engelsre, illetve hogy szifilisze volt (Jenny Marx, az ördög felesége, 1993). Ennyi elég is belőle a nyugat-európai munkásosztálynak. Már ami maradt belőle.

Az újabb reneszánsz különféle hamis Marx-idézetek formájában köszöntött be. Ilyenek korábban is voltak, de azok inkább ellenségesnek látszottak. Hogy például antiszemita volt, vagy hogy lusta disznóknak nevezte a magyarokat (más országokban másokat). Emezek meg inkább csak félrevezetőek.

Ám a világ lassan sőt egyre gyorsulva közeledik ahhoz a ponthoz, amit ő kortársaival ellentétben megjósolt, hogy a termelőerők fejlődése szükségszerűen eléri egyszer azt a pontot, amikor a társadalom alapigényei sőt az azokon túliak is egyre nagyobb számban minden probléma, különösebb erőfeszítés nélkül kielégíthetőek lesznek.

Ezzel különösebb probléma nincs is mára. Inkább nyugtalanítók Marxnak azok a jóslatai, miszerint mindennek különféle automatikusan beálló további következményei is lesznek.  Vagyis azon túl, hogy Marx szerint az eddig elvezető út elvben megtehető az emberiség túlnyomó többségének kínkeserve és nyomora nélkül is, ezek mellékesek, de Marx azt jósolta, hogy mindez enélkül, sőt - elvben - akár még osztályharc nélkül is bekövetkezne, annyira szükségszerű folyamat.

Viszont a bekövetkeztével párhuzamosan teljesen átstruktúrálódik a társadalom szerkezete. Mégpedig úgy hogy akik korábban a világot a markukban tartották, a változásokkal párhuzamosan vesztik el hatalmukat, befolyásukat sőt tulajdonukat.

A folyamat némileg hasonlít ahhoz, mint amikor a korábbi gyökeres átalakulás során a földtulajdonos arisztokrácia minden különösebb behatás nélkül kezdte elveszíteni gazdasági erejét, jövedelmét, tulajdonát, befolyását pusztán amiatt, hogy a kereskedelmi, bank majd ipari tőke jövedelmezősége lassacskán, de aztán messze túlszárnyalta a mezőgazdaságét. A végén pedig még végig lehetett volna nyakazni a polgárságot testületileg lassítva a folyamatot, de akkor ki fizeti az adót, ki tartja el az államot, a királyt, az arisztokráciát?

A világ mai urait az aggasztja, hogy míg az arisztokráciának volt egy menekülési útja, a feudális tulajdonát tőkévé téve kapitalista vállalkozóvá válhatott. Nekik viszont Marx különféle utalásaiból kiolvashatóan nem kínál fel ilyesfajta egérutat a történelem.

Igenám, de Marx nem is keresett nekik egérutat. Hátha létezik, csupán Marx nem foglalkozott vele?

Az egyik lehetséges út a folyamat legalább lassítása. Túlnépesedéssel, a termelési eszközök háborús pusztításával, az erőforrások elpocsékolásával, a technikai fejlődés célzott területeken való visszafogásával (pl. fúziós reaktor).

Karl Marx

De hátha lehetséges elvben a világot ma kézbentartó elit valamiféle elfogadható, legalább genetikai átmentése az új világba, még ha Marx szerint ilyen elit sem lesz.

Nyugtalanító problémák. És főleg hogy a Nyugat közgazdászai, filozófusai, teoretikusai, propagandistái eddig azért voltak fizetve, hogy Marxról jó messzire tereljék a figyelmet. Mostani megnyugtató szakvéleményeik emiatt cseppet sem megnyugtatók. Merthát ha valaki az elmúlt másfél évszázadban hasonló kérdésekről csak hangosabban morfondírozott is, rögvest rásütötték a kommunistaságot és mehetett dolgozni szégyen szemre.

Az ő véleményük már csak ezért sem releváns.

 

 

Hát lesz miről tárgyalgatni, fecserészni a Bilderberg meg hasonló csoportok zárt ülésein a közeljövőben is.

 

 

2017. 03. 23.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr9212364455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2017.03.24. 10:57:58

Hogy meg van mindenki rémülve ettől a kérdéstől. Holott a világ különböző pontjain helyileg a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével kísérleteznek, ha jól emlékszem, Kínában idén 800 ezer ipari robotot helyeznek üzembe.
Na jó, azt nem vártam, hogy az index címlapjára kerüljön, de egy szál komment se?
És lehetne úgy is tárgyalni, mint Verne Párizs a XX. századbanját vagy Jókai Jövő század regényét, amiben 1950-ben Habsburg Árpád a király Rőt Manó helyett.
:o)

CsipkeRózsa 2017.03.24. 18:17:11

Tisztelt ZorróAszter,

Hozzászólásához kapcsolódnék. Én nagyon jó ötletnek tartom a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését. Szerintem, nálunk is megszavazhatnák, ezáltal megszűnne a mélyszegénység, a jobb körülmények között élők is örülhetnének, mert az általános közérzet is javulna. Gondolom, hogy a sok ellenző miatt, ezt Magyarországon nem fogják bevezetni.

ZorróAszter 2017.03.24. 18:46:09

Tetszik tudni az itt a gond, hogy Magyarország éppen elszegényedik. A feltétel nélküli alapjövedelemmel meg az a gond, hogy mindenkinek ugyanannyi jár. Így a rászorulók nem kapják meg azt az összeget, ami az életbenmaradásukhoz kellene, a felső 10% meg észre se veszi, hogy kapott valamit.

Nem véletlen, hogy a leggazdagabb országokban is csak helyi kísérletek folynak. Nem tudom, van-e megyényi közöttük.

Ez tehát pont nem az, amiről a bejegyzésben beszéltem. Az az egész világátlagra vonatkozik és arra, hogyha ezt a célt magáévá tenni az elit.
Az elit azonban éppen attól retteg, milyen következményei lesznek mindennek rájuk nézve, és ha nincs belőle kiút, akkor milyen módszerekkel és meddig tologatható ki, hogy megmaradhassanak.

Végülis a francia és például a magyar arisztokrácia is majd száz évig ezt csinálta.

Probléma: Marx szerint a folyamatok gyorsulnak. Így a világ mai urainak nincs annyi ideje, mint annak idején az arisztokráciának volt.

A kommunizmus meg körülbelül akkoriban köszöntött be, amikor a Kommunizmus megbukott.

ZorróAszter 2017.03.24. 19:12:21

Mondjuk az is érdekes kérdés, hogy van-e valami törvényszerűség amögött, hogy a kommunizmus bukása körülbelül egybeesett a kommunizmus beköszöntével.

Mert az elsietett forradalmaknak nagy és hosszú kilengések szoktak lenni a következményei. Például Franciaországban 1789-től kezdve majdnem száz évig követték egymást a forradalmak és restaurációk.

Bár mondjuk a Szovjetunió 70 éve azért nehezen mondható apró kisiklásnak történelmi léptékkel mérve sem.

pietnik 2017.03.24. 19:37:21

Aszter kérrem!
Ezt hogy csinálta?! Eddig semmi problémám nem volt a hozzászólással,és írtam egy jó hosszú kommentet direktbe ide,!Aztán kérte a bejelentkezést,aztán bejelentkeztem,és elküldtem a kommentet,és azóta hűlt helye!!
Én mégegyszer nem írom újra,az biztos!

ZorróAszter 2017.03.24. 20:05:32

Kedves Pietnik!

Megnéztem. Nem ment moderált státuszba. Akkor veszhetett el, mikor a jelszót kérte elküldéskor.

Esetleg a böngészőben a bal felső része található balranyíllal vissza tud menni több oldalt, és ott lehet hogy még ott van a kommentboxban az el nem küldött komment szövege.

Ez is programozási hiba egyébként, hogy bejelentkezés után nem hozza elő a kommentdoboz tartalmát illetve nem küldi el, hanem üres kommentdobozt nyit.

De mint mondtam, elvileg vissza lehet lapozni.

Bosszantó.

ZorróAszter 2017.03.24. 20:26:13

De ha kidühöngte magát, és meg jön a kedve, leírhatná újra.

Kíváncsi lettem volna, mit írt.

pietnik 2017.03.24. 20:30:23

Ahhoz,hogy mégegyszer leírjamnem elég kidühöngeni magam,mert legalább olyan hoszzú,mint a kommentek és a post együttvéve!Na,ezért vagyok dühös,és erről a komiszságról beszéltem a múltkorokba!

ZorróAszter 2017.03.24. 21:24:17

Akkor van egy áthidaló megoldási ajánlatom: dobjon be egy felest, aztán lásson neki.

Megpróbált balnyíllal visszalapozni, hátha megvan még a commentboxban? Vagy már becsukta azóta a böngészőt?

Kicsit várni kell minden lapnál, hogy az üresnek látszó kommentdobozba a java visszatöltse a szöveget.

Szerintem van esély.

ZorróAszter 2017.03.24. 21:27:20

Ja bocs. Megpróbáltam, de úgy tűnik, már nem működik a visszalapozás.

Akkor marad a feles.

pietnik 2017.03.25. 09:53:26

Majd talán estére,mikor egy kicsit nyugisabb lesz a helyzet,megírom de ,lássa be,nem mindig lehet ugyanazt visszaadni,ahogy egyszer direktben leírta az ember.
Egyébként csak az történt,amire Ön azt mondta,hogy paranoiás vagyok!
Semmit nem kellett eddig tennem azért,hogy a direktbe megírt kommentet elküldjem az Ön postjaiba,de tegnap egyszer csak kérte,hogy lépjek be!Be akartam lépni,akkor kiírta,hogy nincs ilyen felhasználó,tehát regisztráljak.Mikor regisztrálni próbáltam,akkor meg kiírta,hogy ilyen felhasználó ilyen jelszóval már létezik,próbáljak belépni!
Vissza a belépéshez,rákattintva a belépés ablakra,a komment elszállt,mint a győzelmi zászló,sehol sem találtam!Aztán ,mikor visszanéztem,akkor azt a kommentet,amiben megkérdeztem,hogy hogy csinálta,minden ceremónia nélkül beengedte,még azt sem mondta,hogy bakfitty!!
Így jártam egyszer Littlénél,aztán Pettránál,és mindíg olyankor,amikor nagy lélegzetű,és esetleg az "árnyéknak" nem tetsző tartalmú kommentet írtam!Ez annyira gyakorta előfordul ebben az arányban,és nem tudok ellene tenni semmit,hogy ha félretesszük a paranoiát,akkor marad az a turpiszság,hogy ,na.......

CsipkeRózsa 2017.03.25. 12:19:39

@pietnik:

Tisztelt Pietnik,

Szeretném én is elolvasni az eltűnt kommentet.
Meg kéne próbálni hosszú hozzászólás esetén, hogy több részre szabdalva beadogatni. Lehet, hogy így nem figyelnek fel rá.

ZorróAszter 2017.03.25. 13:09:27

Kedves Pietnik!

Vegye figyelembe, hogy a programozók többsége gyorstalpalót végzett, vagy saját maga képezte magát a saját feje után sikítozva.

Ezért szinte minden felület, és ami mögötte van, hemzseg a programozási hibáktól.

Majdnem mindenki az erőforrás zabáló jávában programozik. Azért olyan iszonyúan lassú ez a blog.hu is, meg az volt a nolblog is.

Ha az exnolbloggereket én is jávában írtam volna meg, az se pattogna mint az acélbolha.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs cenzúra, vagy a sunyibbak nem használják a műszaki hibának álcázott cenzúrát.

De vannak szép számmal spontán hibák is.

Esetleg ha tudja, hogy hosszabb szöveget ír, ami nagy bosszúságot okoz, ha elvész, írja jegyzettömbbe, és ha kész, onnan másolja be a kommentdobozba.

A tördelésre vigyázzon, mert a kommentdoboz saját maga is tördel, és a kettős tördelés ronda lehet.
(Tele felesleges újsorral.)

pietnik 2017.03.25. 16:26:47

Na,akkor próbáljuk meg újra!Lehet,hogy nem lesz olyan hatásos,mint az eredeti volt,de próbálom hozni magam!
Aszter ,kérem!Mi már ezt annyiszor átbeszéltük,csak annyira elszórtan,hogy most így,hogy megszűnt a nolblog,még a töredékeket is nehéz megkeresni,hogy nem is emlékszünk már rá jóformán!
Arra emlékszem,hogy sokszor elmondtam,hogy a világ mai tőkés urai úgy jártak,mint a valamikori IPM magazin címlapján volt egy kép,amelyen egy robusztus útgörnyesztő szörnyeteg eszi fel maga előtt az utat,ami a jövő felé vezet!Megették a szocializmust,ami lehetett volna ugyan jobb is,de éppen a jobb felé vivő utat ette fel ez az ördögi masina 89-ben!
2008-ra vált nyilvánvalóvá,hogy a kapitalizmus az utolsó csődjéhez érkezett,ameyen már nem tud azóta urrá lenni!
Azzal let öntökön döfő,hogy a bankjain keresztül adóst csinál a világból az egyénen kezdve az országokon át mindenből,és a termelést,és a keletkező profitot mindet kisajátította,letörve a béreket,és a csőddel egyenesen haladva minnél kevesebb munkahely maradt,így a fizetőképes kereslet egyszerűen annyira lecsökkent,hogy hiába az egyre dráguló(és silányuló) árutömeg,nincs aki azt érdemben megvegye!A profit pedig egyre gyűlik,kinccsé merevedve ,amit aztán nem lehet használni semmire sem!
Ugyanakkor már nincs hova menni,nincs újabb lehetőség,hacsak fel nem osztják Oroszországot,és káoszba nem döntik a Közel-Keletet,,és háborús pusztítás révén nem javítják a bevételeik lehetőségét!
Olyan,hogy nyertes-nyertes helyzet álljon elő,attól úgy félnek a világ hatalmasai mint ördög a szenteltvíztől,de valójában ők az ördögök!Meg kell csak nézni a legpitibb csicskásukat ,Orbánt,aki tudja,mert miért ne tudná,hogy az ország csődbe ment ,de egyre csak tömik a saját,és strómanjaik zsebeit,és minél rosszabb a helyzet,és minél közelebb a vég,annál vadabbul!
Bizonyára emlékszik mék az idióta aLEx-re,akivel éppen erről volt vitánk,ami aztán valami csökkött baromságba csapott át,teljesen eltérítve a kérdést!
A feltétel nélküli alapjövedelem már akkor is táma volt,de nem jutottunk 5-ről s a hatra,mert csak a saját letöpörödött országunk gazdaságát néztük,amit hiába nézünk,mert nincs!!
És most itt hivatkoznék az alternatív médiákra!Figyelem,mert sokkoló dolgok következnek!
Ha valaki felhajt az "új világtudat" c.-ű oldalra,és ott visszamenőlegesen elolvassa Benjamin Fullford hetente mehjelenő böffeneteit,akkor sokkoló dolgokat olvashat a háttérben zajló összecsapásokról!
Állítása szerint az idei év lesz az,amelyben gyökeres változások következnek!

pettra01 2017.03.25. 16:30:37

Az is megoldás lehet,hogy elküldés előtt kijelöli az ember ctrl c-vel, aztán ha történetesen nem sikerül elküldeni, a ctrl v-vel simán be lehet újra illeszteni az egészet. Tudom, ez amatőr ötlet, de tőlem csak ilyenek telnek ki, viszont működnek.

pettra01 2017.03.25. 16:47:09

@ZorróAszter: Annyira azért nem kellene rettegnie az elitnek, irányítókra, fejlesztőkre, másoknál sokkal többet tudókra mindig is szükség lesz, és hát az lenne a normális, ha egy embert nem az tesz boldoggá, hogy sokkal jobban él, mint mások. A nyugati demokráciák - amennyit én érzékelek belőlük - minden szempontból élhetőbbek, mint a mi világunk, egyelőre én beérném azzal is, ha arrafelé haladnánk és belátható időn belül lenne esélyünk valamiféle közelítésre.
Az alapjövedelem nekem nem teljesen érthető, valahogy nem látom jobbnak, mint egy tisztességesen kialakított segélyezési rendszert, de biztosan keveset tudok róla. Ez az oldala, hogy a szegény ettől még szegény maradna, a gazdag pedig meg sem érezné, hát ez pont olyan, mint a százalékos nyugdíjemelés, amit szerintem már régen el kellett volna törölni, de ez se fontos senkinek.

pietnik 2017.03.25. 16:52:03

Eddig jó,folytatom!
Ott arról van már évek óta szó,hogy egy nagy átrendezés folytán megsemmisítik a nagy banki betéteket,és eltörlik az országok,és személyek adósságait,már azokat,amelyek adósrabszolgaság alapján jöttek létre!
Szerinte már megszűnt az USA Vállalat,helyette már az USA KÖztársaság működik,de azt nem tudni,hogy a pénznyomtatás jogát visszavette az állam.Ez jó kérdés,anélkül nincs semmi sem!.Azt is ígérte,hogy a New World Order kitervelői közül idén nagyon sokan fognak a fűbe harapni.Mint tudjuk,David Rockefeller már feldobta a pacskert,de hát ő 101 éves volt már,éppen ideje volt.Pontosan 101 évvel élte túl azt a kort,amit élhetett volna.
Hogy aztán az ott megénekelt óriási hatalmi harcból mi igaz,azt nem lehet tudni,lehet,hogy csak egy megnyugtató átverés az egész!Bár Drábik is nagyon fenekedik a háttérhatalomra,de tudjuk,ki az a Drábik....
Érdekes megfigyelni azt is,hogy akik a világ gazdasági átrendezését vízionálják,mekkora hajcihőt csapnak akkor,mikor a kommunista elvek kerülnek terítékre a világ jelenlegi arculatának megváltoztatására!
Szerintem pedig a komcsizás ,és a kommunisták gonosznak való kikiáltása merő álcázás,csak azért,hogy ne kelljen a reformokkal bibelődni,és el lehessen halasztani a ma már oly annyira szükséges reformokat,még ha ez a földi humán élet végét is jelentené!
Azzal már egy pár éve kísérletezek,hogy hagyjuk más a baloldaliság,meg kommunizmus ,szocializmus kérdését!
Ugyanis a szocializmusban ,és a tőkés társadalomban ugyanazok voltak a termelési viszonyok,csupán annyiban különböztek,hogy a szocban az értéktöbblet elsajátítása társadalmi volt,míg a kapitalizmus az értéktöbblet az már extraprofitként jelentkezik,amelyet egyénileg sajátít ki a tőkés,és a szociális gondokat ráhagyja az államra!Igenám,de mára a tőke bekebelezte magát az államot is,teljesen negligálva a szociális kérdések megoldását,és istenigazából elkezdte a jövőbe vezető út felzabálását,tudatosan megfeledkezve arról,hogy ami a társadalom felé lenne a kötelezettsége!
Ennek következtében már nincs mit és honnan elvenni,marad a NWO,ami pedig egyre késik,mert azért a Fullford által előadottak azért létezhetnek,mert mára lejárt a megvalósításnak a határideje ,és kifutottak az időből!
Kérdés az,hogy mi maradt!?Hogyan lehet a Föld társadalmi viszonyait megoldani!
Bizony meg kell azokat oldani!De kivel?!Ugyanis a mai,világpolitikában szereplők zöme,akik kulcspozícióban vannak,még embernek is silányak,politikusnak nevezni őket Isten ellen való vétek!
És ez nem csak Orbánra értendő,hanem úgy an block,az egész világra!
Marx valóban nem adott menekülő utat a tőkés világ urainak,de ,szerintem,nincs is számukra út!
Legfeljebb annyi,hogy felosztják a vagyonukat,úgy,hogy abból megszüntetik a szegénységet,és helyrehozzák a bolygó élővilágát!Erre utal a legutóbbi cikkében Fullford is,de hogy ebből lesz -e valami,hát az nagy kérdés!
Van ám még tovább is,de sem ismételni,sem belezavarodni nem,akarok!

pietnik 2017.03.25. 16:53:53

Pettra!
Ha működik az már nem amatőr dolog!Nekem ez nem jutott eszembe,,mert nem gondoltam,hogy az ellenség keze beteszi a lábát!

Xilit 2017.03.25. 17:09:18

@pietnik:

Tudod, mit nem értek? Hogy miért nem lépsz be, mielőtt írni kezdesz?

Xilit 2017.03.25. 17:59:13

@pietnik:

A gazdasági-technikai fejlődést mindig követi a tudati, így haladnak előre a társadalmak. A tudati magával hozza az újabb vívmányokat, és így folyik a világ menete. Véleményem szerint a XX. század volt egy nagy vízválasztó az emberiség történetében , annak a fejezeteit éljük mostanság is.
Ha a folyamatot nézem, akkor csak az történik, aminek természetadta módon történnie kell. A mentális szennyünktől ugyanúgy meg kell tisztulnunk, mint ahogy esténként lemossuk magunkról a napi koszt. Csak messze nem olyan egyszerű az elme felszabadulása, mint egy gyors zuhany.

ZorróAszter 2017.03.25. 18:03:13

Kedves Pietnik!

Ne hallgasson Orbánra. Orbán mindig keveri a szezont a fazonnal. Banglades szerinte afrikai ország, a liberális demokrácia a liberálisok demokráciája, az extraprofit meg kurvanagy profit.

Az extraprofit olyan profit, amely egyébként valóban nagyobb, mint az átlagprofit, ami kívül esik az átlagprofitráta kialakulásának a mechanizmusán.

Tipikusan ilyen a találmányok gyártása a szabadalmi idő alatt, vagy monopolizált jog valaminek a kereskdelmére, vagy az illegális tevékenységek, drog vagy fegyverkereskedelem. A lényege tehát nem az hogy nagyobb, hanem hogy kívül van az átlagprofitráta kialakulásának a mechanizmusán.

Tipikusan mert nincs vagy korlátozott a verseny.

Drábik, Fullford, Új Világrend

Ez nekem ebenguba.

Arra valók, hogy a kapitalizmus elleni erőket megosszák, legalább az erre hajlamosakat leválasszák és feléjük kanyarítsák.

Ez a megosztás évezredes receptje. Ezek mind burzsujlakájok. Részei a régivilágrendnek ugyanúgy mint az Új Világrendnek.

Vigyázzon velük. Nemiscsakhogy nácigyanúsak.

Néha-néha óvatlanok és kiesik a szájukból a horogkereszt. De ha nem, akkor is azok.

ZorróAszter 2017.03.25. 18:07:18

@pettra01:

Mint mondtam, az alapjövedelem itt és most nekem nem tetszik.

Magyarország szegény ország. Itt célzottan kellene a szegényeket támogatni. Nem mindenkit fejkvóta szerint.

Mert ugyebár itt azt is mondják, hogy ezzel meg is szűnne minden további segély.

Ha ki akarunk lőni valamit, akkor ugye az is jó módszer, hogy idő előtt és lehetőleg rosszul vezetjük be. Akkor aztán mindenkinek elmegy a kedve tőle jó időre, és nincs vele több gond.

Sokkal jobb, mint a tiltás.

pietnik 2017.03.26. 14:50:17

Aszter kérem!
Azért ne mossuk egybe a dolgokat,mert az új világrend nem azonos Fullforddal,de Drábikkal sem!Az új világrend tervezői arról gondolkodnak,hogy a népesség 95%-nak kirtásával megőrzik a mostani pénzügyi elt hatalmát,azt kizárolagossá tenni az egész Földön,míg Fullford,Drábik majdnem egy hajóban eveznek a NWO-del szemben!
Legalább is ez látszik!
Nekem a kételyeim nagyok,de ennél világosabban nem lehet látni ebben a kérdésben.Ha pedig elvetjük a háttértalommal szembeni ellenállás bármely formáját,akkor nyugodtan abba is hagyhatjuk az egészet!
Egyáltalán ,ezek a csoportosulások nem baloldaliság alapján akarják megoldani a világ gyötrelmeinek kérdését,hanem a világ jólétének szükségessége szerint!Hogy aztán mi lesz ebből!?Ki tudja?!
Másrészről viszont a kifejezett kommunista ,vagy baloldali törekvések egyetlen baloldali pártnál nem látszanak,kommunisták pedig pláne nem!Nincs kommunista párt,egy kommunista pedig nem kommunista ,de még három sem!
Valamikor Nyírfának azt írtam,hogy enyhe balosok abszolúte nem számítanak a tőkés társadalom megváltoztatásának várományosává!
Ezt arra értettem,hogy míg itt szépelegtünk azon,hogy há',mán a szocban jobb volt,de aztán előjött Sztálin,Rákosi,na meg Kádár tömeggyilkos mivolta,és egyszerre,kibuggyant az is,hogy azért má mégse jöjjön vissza Kádár kora se,mert az is Rákosira épült,az meg Sztálin legjobb tanítványa volt!
És ezzel a szemlélettel a szocializmus ,a baloldali diktatúra,a nép hatalma egyből százszor rosszabb megítélés alá esett,mint a kapitalizmus legnagyobb riherongya a fasizmus!
És ennek a nyüstölése mind a mai napig tart,csak meg kell nézni Németh Szilárdnak a tegnapi nyilatkozatát,amikor is azt mondja,hogy azért mi vagyunk a legkorruptabb ország,mert még mindig sok a kommunista ...a...közigazgatásban,meg mindenhol,ahol ez az ülőgumó agyú senkiházi komcsikat akar vízionálni!
És,sajna a múlt lanyha , a fasiszmus elveihez hasonló módon viszonyulunk a szocializmus megítéléséről,addig a kommunizmus mindíg is mumus lesz!Az,hogy a tőke évszázadokon keresztül gyilkolta a népeket,országokat semmisített,meg ,végigrabolva a modern rabszolgaságba döntött világot,az abszolúte semmit nem számít,hiszen Kádár felakasztatott 247 szemetet,Sztálin meg a Gulágra küldte a krimi tatárokat,mert ölelgették Hitler katonáit ,mikor azok betörtek a Krimbe!
Azt pedig hiába mondogatom,vagy írom le,hogy az alapvető emberi jogok tartalmazzák a kommizmus célkitűzéseit is,és hogy a sztalinista alkotmány,azaz az 1949 év XX-as törvény úgy fogalmaz,hogy a Magyar Népköztársaság önálló jogállam,melyben a polgári demokrácia,és a szocialista demokrácia érvényesül,akkor is csak szidalmazzuk azt a kort,és ha Orbán kileng valamerre ,jobban,mint addig,akkor azt mondjuk,hogy ezt még Kádár sem merte,vagy ezt még Rkosi sem csinálta,és mindjárt legalább két emelettel lejebb soroljuk Kádárt.és Rákosit--Orbán alá!
Hogy ők is nagy gazemberek voltak,és hát Orbánnak nem kellene......stb.stb....
Nem vigyázunk a hangsúlyra,beszélünk felelőtlenül,és csodálkozunk,ha hülyeségeinket kihasználva víz alá nyomják ellenállás nélkül a fejünket!

CsipkeRózsa 2017.03.26. 15:50:05

Tisztelt Pietnik,

nagyon megdolgoztál az értékes hozzászólásaiddal, ráadásul kétszer kellett megfogalmaznod, és leírnod. Jó, hogy rászántad magad, sokakat érdekel a ZorróAszterrel való beszélgetés, és sok újat mond.

pietnik 2017.03.26. 17:19:49

Csipkerózsa!
Nekem ezt könnyű volt,mert évek óta ezeket mondom!Viszont az a nagy probléma,hogy az apró háborús zajokra nem figyelünk,és ez a vesztünk!
Remarque ezt úgy fogalmazta meg a "Nyugaton a helyzet változatlanba",hogy a tüzérségi támadásnál nagyon kell figyelni annak,aki életben akar maradni!A nagy lövedékek láttatják magukat,azok elől ki lehet térni,de a kiskaliberű gránátok alattomosak,de mégis ki kell hallani alattomos sivításukat az óriási,dörgő kakofóniából,mert ha nem figyelünk rá,akkor könnyen a végzetünket okozhatják!
Ez is ilyen!Az alternatív ,háttérhatalom-ellenes szerveződésekkel az a problémám,hogy ha győznek(ha egyáltalán igazak ezek-ebben Asternek igaza van!)nem csak egy olyan lesz-e,mint a polgári forradalmak zöme,hogy szabadság-testvériség-egyenlőség jelszavávakkal indultak,és a nagy lelkesedés közben nem figyeltek azokra a láthatatlan erőkre,amelyek aztán titokban szerveződve egy sokkal gyilkosabb ,elnyomóbb rendszert hoztak létre a forradalom nevében,mint az azt megelőző!
A világuralmi elit rendszer is így működik,hogy láthatatlan,hatalmát a mindenhol beépült emberei,vagy látszólag az emberiség javát szolgáló szervezeekbe beépülve gyakorolja,ezért érthetetlen a nagyközönség számára egy-egy intézkedés,vagy törvény,amely ellen apelláta nincs!
Tulajdonképpen így döntötték meg a szocializmust is,és így gyakorlják Orbánon keresztül az ország felett a hatalmat,és akkor is így lenne,ha történetesen Gyurcsány kerülne hatalomra,hiszen ő maga mondta,hogy egységes,Európai Egyesült Államokat akar,és bevallottan atlantista,ami egybevág a háttérhatalom világuralmi törekvéseivel!
Tehát nem lehet az,hogy a világ megváltásának jelszavával egy ellenérdekelt csoport vegye át a világ felett a hatalmat,amely leveri ugyan a jelenlegi elitet,de ugyanazt hajtja végre!
Minden esetre ezen el kell gondolkodni,mert a jelenlegi elit hatalmának megtörésére igyekvők eddig még nem vonták be a néptömegeket ebbe a harcba,és ezt végzetessé válható hibának tartom!Most nem térek ki arra,hogy mi a helyzet a földönkívüliekkel,mennyire vannak jelen,mert erről még sejtéseink sem nagyon lehetnek,míg azt nyilvánosságra nem hozzák bizonyító erejű tényekkel,dokumentumokkal!Tehát ezt hagyjuk,bár a leváltók váltig hangoztatják,hogy ez is be fog következni!Hiszem,ha látom!
Aztán a mostani újvilágtudat cikkben az van benn,hogy az emberi egészségre vonatkozó,és az ingyen energia közzé tételére készül Trump,azaz az eddig titkos szabadalmakat tennék közkinccsé!!
csak félő,hogy mindez majd kóklerek kezére kerül,akik alkalmat látnak majd a visszaélésre!
A világ jelenlegi tudati szintjét tekintve,erre minden lehetőség megvan!

ZorróAszter 2017.03.26. 18:07:46

Kedves Pietnik!

Amióta világ a világ, új világrendek jönnek és mennek.

Ez a mai új világrend az Arlanti Chartával kezdődött, és tart ma is. Semmi jele, hogy a nemzetközi nagytőke elégedetlen lenne vele, és lényegi változtatást eszközölne.

A nemzetközi nagytőkét nem érdekli a világ nagy részének a nyomora. Ez a nyomor a rendszer része. Segít a hátországukat, a fejlett világot kordában tartani.

A nemzetközi nagytőkének a problémáját nem a 95%-ának kiirtása oldaná meg, mert akkor a maradék világban azonnal beköszöntene a kommunizmus.

És továbbra is állítom, hogy annak a bizonyos világot gazdaságilag irányító, tulajdonló elitnek most a legfontosabb problémája, hogyan tolja ki a kommunizmus beköszöntének rá nézve végzetes hatásait.

Mert ugye ez kitolható éppen a szegény népesség növekedésével. De ez egyrészt veszélyes módszer. Másrészt meg lehet próbálni egy jó nagy háborúval újrakezdeni a történelmet, de ez még veszélyesebb.

Marad az, hogy megpróbálni legalább egy-egy emberöltővel tologatni a dolgot hogy legalább az életükben ne következzen be. Ez volt az arisztokrácia taktikája is.

De mint mondtam, a történelem gyorsul, és lehet, hogy ez az egy-egy emberöltővel tologatás ma már nem működik.

Háttérhatalom meg új világrend meg hasonlók nem léteznek. Legalábbis nem olyan értelemben, mint az Drábiknál és társainál megjelenik. Mint mondtam, ezzel maaguk a burzsujok viszik értelmetlen árnyékboxoló kűzdelembe az erre fogékonyakat, lövöldözni nem létező szellemhadseregekre.

Annyival is kevesebben vannak a valódi ellenfelek.

Háttérhatalom annyiban van, hogy nem a politikus pojácák irányítanak valójában, pláne nem a népek, hanem a nagytőke. Mint régen is.

Illetve még annyiban, hogy régen kiállt egy Rockefeller, egy Rotschild, Vanderbilt, Hearsth, Krupp, von Borsig, Tyssen, Dupon, stb., és mutogatta hogy ő a jani. Meg csoport képekhez vágták pózba magukat acélkirály, vasútkirály, cukorkirály ... feliratokkal.

Ma meg az unokáik inkább elbújnak a klánok mélyén, és nem hergelik a közvéleményt.

ZorróAszter 2017.03.26. 18:23:18

A lényeg, hogy körülbelül most vagyunk műszakilag, gazdaságilag ott, amire Marx azt mondta, hogy a kommunizmus. -Fejlettségi szintre és mennyiségi szintre nézve is.

És mint mondtam, ezzel mindenféle más, szükségszerű automatikus folyamat is elindul.

A világ mai urai kezéből szép lassan észrevétlenül csuszik ki a hatalom, tűnik el a vagyon.

Ez nem azt jelenti, hogy a Rockefeller unokának nem lesz szép autója húsz év mulva.

Ma is vannak még arisztokraták is. Szépen éltek földbérletből, szépen adogatták el aföldeket párhuzamosan. Ma meg idegenvezetőként próbálják a túristákkal eltartatni a kastélyukat, míg végül az is el nem úszik.

Ugyanez fog történni a világ mai arisztokratáival is. Ugyanúgy szépen, láthatatlanul csúszik ki minden a kezükből és alóluk.

Marx ezt jósolta egyik mellékes automatizmusként.

És ők a propagandájukkal ellentétben hisznek is neki.

Keresik, hogy van-e ebből számukra valami kiút. Vagy legalább egérút.

pietnik 2017.03.27. 08:49:37

Aszter kérem!
Nem értünk egyet!!
Az igaz,hogy a kapitalizmusnak befellegzett,és az is igaz,hogy a háttérhatalom legnagyobb gondja éppen hogy a hatalmának megőrzése,a világ feletti teljes uralom megszerzésével
De hogyan fogják elveszteni a hatalmukat,ha ők a hatalom(gazdasági-politikai!) megtartása ,és növelése érdekében mindent megtesznek,de velük szemben nincs olyan erő,amelyik ennek ellenében menne,és amely kivenné a kezükből a hatalmat?!
Mint már fentebb írtam,az"ellen" csak papíron,az alternatív médiában létezik,de annak hangja,szerveződése sehol nem jelenik meg alul, a nép körében!
A néptől elvették a forradalmiságát,erősen megosztották,és függőségi viszonyba kerültek a háttérhatalommal szemben,zsarolhatók,eliminálhatók!
Ráadásul a kommunizmus szellemét mumussá varázsolták,amit azóta is ütnek vágnak-gyaláznak,még a leghalványabb szinten is!
Példaként mondanám a századik évfordulóját ünneplő NOSZF esetét!!Leninék,talán külföldi támogatással megszerezték a hatalmat,és mi lett?!A munkás,és katonatömegek talán értették a helyzetet,a kulákság,és a kozákság elnyomása alatt nyögő parasztság viszont nem értett semmit a forradalom céljából,Ennek az eredménye 4 évig tartó nyilt,a IIvh utánig pedig látens polgárháború volt,amelybe,az eleinte következetes lenini -sztálini vezetés belecsontosodott,és torzult odáig,hogy aztán szétesett!Amibe erősen belejátszott az épen maradt másik,a tőkés oldal is!

Jelenleg pedig mind az usa,mind az EU vezetés kapiatlizmus fentartásában érdekelt,és ehhez mérten velejéig romlott,korrupt,és minden aljasságra képes,ráadásul a katonai erő,és a világszervezet is a rendelkezésére áll!Ráadásul olyan terrorszervezetek,kémhálózatok,melyek mélyen elkötelezettek a kapitalizmus fenntartásában!
Ha nem szervezett erő áll a változások háta mögött,akkor a jól szervezett kalóz-bandával szemben esélyünk sincs!
Az alternatív ,a háttérhatalommal szemben álló szervezetről csak az alternatív médiából tudunk,meg Drábiktól,és nyilvánvalóan szkeptikusak vagyunk velük szemben.(Főleg Drábikkal)
ebben egyet is értünk, bizonyos szintig,de azt tudomásul kell venni,hogy csak úgy magától nem fogja átadni a hatalmat a tőke!Eddig még nem !
És az is kétes,hogy lesz-e annyi belátása,hogy engedni kell,ha nem akar velünk együtt pusztulni!

ZorróAszter 2017.03.27. 14:21:47

Kedves Pietnik!

A marxizmus szerint a lényeg a termelőerők fejlődése, ami a különféle fejlődési lépcsőfokokban különféle társadalmi berendezkedéseket hoz létre.

Az, amit mi történelemként érzékelünk, az ez a fejlődés, a földön a különboző pontokon eltérő, egyenlőtlen módja, a fejlődés során kialakuló ellentétek és konfliktusok.

De a lényeg a termelőerők fejlődése. És nem a lövöldözés, sem az utcán, sem a határokon, vagy hogy ki a fáraó és a gróf. Vagy milyen haditervet eszelt ki egy okos vagy buta hadvezér.

Nomármost körülbelül mostanra az emberiség eljutott arra a fejlődési fokra világátlagot tekintve, ami az emberiség egészére képes az alapvető sőt afeletti igények kielégítésére.

Ez a fok Marx szerint a kommunizmus. Akkor is az, ha a társadalmi forma még nem az. De szükségképpen vezet el hozzá.

Marx szerint akkor is elvezetne, ha semmilyen osztály sem lenne, Persze Marx nem tagadja az osztályharcot, mert az is szükségszerűség.()

Nomármost mi Marx jóslata a továbbiakról? Az, hogy akik a világot irányítják és tulajdonolják, ezzel a folyamattal párhuzamosan automatikusan veszítik el a tulajdonukat és hatalmukat szép lassan.

Erre mondtam párhuzamként azt a folyamatot, ahogyan annak idején az arisztokrácia veszítette el a vagyonát és politikai befolyását a kapitalizmus megjelenése után.

És ez nem azt jelenti, hogy ripsz-ropsz eltűnik mondjuk a Rockefeller vagyon. Erre mondtam, hogy ma is vannak arisztokraták, de már nem a jobbágyok zargatásából élnek a hatalmas földbirtok közepén a kastélyukban, hanem idegenvezetőként a túristákat vezetgetik abban a kastélyban, és próbálják megmenteni az utolsó relikviáit az arisztokrataságuknak.

Persze csak ha az üknagyapa át nem nyergelt kapitalista nagyiparossá.

Mert akkor azon töri a fejét, hogy a kommunizmus beköszöntével marad-e valami esély arra, hogy a világra gyakorolt befolyását és a tulajdonát (ami egyébként ugyanaz) átmentse.

Ők ugyanis jobban hisznek a marxizmusnak, mint sok kommunista. :o)

ZorróAszter 2017.03.27. 14:25:11

Marx szerint akkor is elvezetne, ha semmilyen osztály sem lenne
helyezz
Marx szerint akkor is elvezetne, ha semmilyen osztályHARC sem lenne

ZorróAszter 2017.03.27. 14:26:25

"helyezz" helyett "helyett"

pietnik 2017.03.27. 18:05:13

Aszter kérem!
A fentiekkel egyetértek,de...
Azért nem gondolkodtam a válaszon,mert egyetértve minek,és közben megnéztem az új világtudat legújabb epizódját,melynek a címe :Trump vajon segít elhozni....
Na,most ebben van egy video,de ne lepődjön meg,hogy éppen Drábik János Jakab István vendége,hanem nézze végig a videót,és nagyjából választ kap arra,hogy mi ma az én,és nagyon sokak dilemmája!
Nem vitás,Drábik itt is megereszt ,legalább is számomra,hajmeresztő dolgot,amiért meg is kellene az öreget kokizni,de ami a világpolitikát illeti,nagyjából még ebből a videóból tudunk meg a legtöbbet.
Nos,nézze végig,aztán majd részletekről beszélgessünk!!

ZorróAszter 2017.03.27. 22:14:16

@pietnik:

Jó, de tudna egy linket adni a videora? Félek ha keresgetni kezdek, az hosszú lenne.

pietnik 2017.03.28. 08:04:28

Nem kell a link!Csak annyi kell,hogy beírja:új világtudat,és ennyi,a többi jön magától!
Most néztem utána,dehogy jön!Már egy kicsit elkeverték,de azért meg lehet találni!
Tudja,ami egy kicsit ütős,azt itt is hamar leveszik,mintha ez a lap sem lenne független!Teljesen! Csak amennyire engedik!
No:
ujvilagtudat.blogspot.sk/2017/03/trump-vajon-segit--elhozni-a-regi.html

Ha esetleg nem jönne be a dolog,akkor semmi baj,mert beírja a keresőbe,hogy új világtudat,és megjelenik Új világtudat/Az élet más szemmel főcím.Erre kattintva feljön maga az oldal.Ottlesz egy nagy kép,valamilyen fő címmel_most egy ufo-s cikk az),de a jobb oldalon található nyíllal keresve megtalálhatja még ezt a cikket!
Ha nem,akkor Jakab István VNTV sorozatában bizonyára meglesz.
Igaz,nem szoktam JI tv-t nézni,mert a sok ezoterikus,meg spirituális oldal olvasása már kezd az agyamra menni.Na,nem mintha rákattantam volna,csak ezek olyanok,hogy mennek körbe-körbe,de kiút nincs,meg hát a valóságtartalom ellenőrizhetetlen,hihetetlen sokszor!
Egyébként nem lesz hosszú a keresgélés,könnyen jönnek az oldalak!Még!

pietnik 2017.03.28. 08:17:41

Aztán,Aszter,kérem,olvassa el ezt is:

politikaivelemenyek.eu/-a-komcsi-kampanyszovegekrol/

Aztán már csak azt árulja el,hogy a linkből hogyan is lesz rákattintós valódi link?!

ZorróAszter 2017.03.28. 12:41:15

Kedves Pietnik!

A két link mögött már nincs cikk.

Keresővel megtaláltam, de csak odáig bírtam cérnával, hogy
"A Rothschildok és a Rockefellerek is megpróbálták elkerülni a csődöt Észak-Korea elfoglalásával. Észak-Koreában hatalmas mennyiségű értékes ásványi anyagok találhatók a szent koreai Pektu-hegy környékén, ázsiai titkos társasági források szerint."

Hogy bírja maga ezeket cérnával?

Valószínűsítem, azért tüntetik el a régebbi cikkeket, mert ugyanezeket a sablonokat használva fröcsögnek napról-napra, és ciki lenne, ha ez a régebbi cikkeket megnézve nyílvánvaló lenne.

Szerintem maga is olvasgathatna értelmesebb dolgokat is.

Link: minden linkként jelenik meg, ha http.// -rel kezdődik, bár pont ez nem jelenik meg a link szövegében.

pietnik 2017.03.28. 12:57:42

Én nem a Fullford-cikket ajánlottam,hanem Jakab István,és Drábik videóját,amelyben Drábik pörgősen számol be arról,hogy Trump miért,..és Trump miért nem,de közben megereszt pár bődületes hülyeséget!
Aztán meg hogy az isten nyilában olvassak én értelmes dolgokat,ha a hivatalos média,meg az alternatív média is hülyeségekkel van tele!?

pietnik 2017.03.28. 13:05:11

A cikk,amelyben a videó van,még most is fenn van,meg kell keresni az új világtudatot,a fő képernyőn ugrani fognak a képes címek,most éppen az az első,hogy 82 idegen faj látogatja a Földet,aztán ettől kb a negyedik az,hogy:Trum vajon segít elhozni a régi világrend végét,na ebben van becsatolva egy video,és azt kell megnézni!!

pietnik 2017.03.29. 08:41:31

A bal-rad-on "A kapitalizmus áldozatainak napja" alkalmából a videón Thürmer Gyula! Ezt is meg kell nézni!

ZorróAszter 2017.03.29. 11:37:17

Kedves Pietnik!

Kérem, könyörüljön!!!!

Nagy nehezen megtaláltam és megnéztem Drábik első fél óráját, de a maradék egy órát egyszerűen képtelen vagyok. Gondoltam, ma, ha kipihentem, folytatom, de egyszerűen képtelen vagyok rávenni magamat.

Fenntartom, hogy szinte minden mondatával géppuskaszerűen önti a ferdítéseket, a nyílt hazugságokat keverve mindenféle légbőlkapott Intimpistáskodásokkal és álhírekkel.

Szerintem aki akár egyszer is ilyen hírbe keveredett, annak többé egy szavát sem szabad elhinni.

Ráadásul az öreg CIA alkalmazott egyéb dolgainak koreláciüja azt mutatja, mintha még mindig a CIA-tól kapná a fizetését.

Egyszer régen én is jól beolvastam a peszkos komenistáknak A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából.

Nemtom emlékszik-e rá?

zorroaszter.uw.hu/archives/2014/02/25/A_kommunizmus_aldozatainak_emleknapja/index.php

Tök érdekesek a kommentek :o)

Türmer:
még ma megnézem ha tudom. Akkor kommentelem.

ZorróAszter 2017.03.29. 11:40:50

koreláciüja
helyett
korrelációja

Miket írok!

pietnik 2017.03.29. 19:15:51

Aszter kérem!
Lassítson!Nehogy itt nekem bajok legyenek,aminek én leszek az oka!
Én végignézet,ma is!(Vastag bőr van már a pofázmányomon!) Az azért most is belázított,mikor az idiótája azt mondta,hogy aKádárnak a,legnagyobb bűne,hogy 8 millió magyart kiirtott!Jakab istván alig-alig mert ellentmondani neki!
Kérdésre,hogy mire gondol,akkor elmondta,hogy hát az abortusz engedélyezésére,amit az egészségügyre bízott!
Ez volt ám az,amiért odahajtottam ,hogy nézze meg!Az ,ugyanis,amit Trumpról mond,az valszeg 85 %-ban fedi a valóságot,de ez a vén hülye róka nem tud elszakadni a szocializmus szidásától!
Talán olyan ,mint az önrablós ulti,amiben hazudhatunk mindent,a végén derül ki,hogy ki nyert!
Ami pedig Kádárt illeti,ő volt az,aki a lakáshoz jutást megkönnyítette,és beindított egy bébiprogramot.és az ő idejében nőtt a népesség,míg mára lassan közelítjük a népesség megújulásának akadályt jelentő 8,5 milliót,bár ez más bekövetkezett azzal,hogy a magyar gyerekek 17%-a külföldön születik,akikből aztán magyar állampolgár,adófizető,lakosság-frissítő soha nem lesz!
A másik oldala ennek a hülyeségnek,hogy a Ratkó-gyerekek zöme most fog nyujdíjba menni,és gon lezs(már van!) a hazai munkaerővel,meg a nyugdíjjal is!
Szóval,dől a tömény hülyeség,és még haévány jele nincs annak,hogy elérkezne a kommunizmus!
Viszont ha elérkezik is,az sem lesz sétagalopp,mert rengeteg gonddal,maradisággal,egyéni érdekkel fog ütközni,és hogy a háttérhatalom elvesztené a vagyonát.....hát ezen még azért nyűglődjünk egy kicsit!
Az is igaz,hogy nekünk sok nyűglődni való időnk nincs,és előfordulhat,hogy a kommunizmussal beköszöntő jólét nagyon kevesünket fog életben találni,és a haldoklónak már inkább az utolsó kenet kell,mintsem a megkésett jólét,elismerés támogatás!
Azt olvasta,hogy fél éven belül megkezdik a visszafiatalító gyógyszer,vagy csak szer emberi tesztelését!?
Az is az új világtudaton van(nem hajtom ám!!),de ha odakerül,akkor a kommenteket is olvassa el!Hogy hogyan is lesz majd!!
Én még nem kaptam felkérést a tesztben való részvételre!Ön sem?!

pietnik 2017.03.29. 19:53:01

Elolvastam a régi posztját!
Sajnos Lord már nincs közöttünk!
És Százados bátyáról tud valamit?!
Relativról?!
Zili,Kimitake felejthető!
Maxi meg itt bukdácsol a saját lábaiban ,de nem baj!!

ZorróAszter 2017.03.30. 16:57:57

Jó kis keresési feladványokat ad nekem. A googli talált párat, de a bal-radon azon a lapon, amit dobott, nem találtam meg a Türmer beszédet, amit meg a youtube-on talált, azon nem beszélt Türmer.

Tudna adni egy linket?

Én is sajnálom szegény Lordot.

Százados úr viszon fenn van a facebookon. Néha rápillantok.

Megvan, csak úgy látszik, már nem olvas engem.

ZorróAszter 2017.03.30. 17:28:21

"amit Trumpról mond,az valszeg 85 %-ban fedi a valóságot"

Szerintem nem. A legfontosabb kimaradt. Az, hogy Trumpot nem most, hanem pár éve választották meg az Egyesült Államok elnökének, amikor a nagytőke egyeztette, milyen feladatokat kell végrehajtani a most következő pár évben.

Aztán miután megállapodtak, odamentek a szekrényhez, és elkezdtek válogatni a bábok között, hogy melyikhez illik leginkább az ilyesmi.

Amit most láttunk, az csak az volt, amikor a sajtójuk, médiájuk precízen összejátszva egymással megvalószította a tervet, és lenyomta a nép torkán Trumpot.

Ezzel nincs baj. Sokkal inkább azzal, hogy miket találtak ki ezek a világnak aminek a megvalósításához egy ilyen barom kell.

pietnik 2017.03.30. 19:30:26

Aszter kérem!
A keresés miatt volt ennyi ideig távol?!Elnézést kérek ,nem akartam behajtani az erdőbe!
De feladatom,és olvasnivaló ajánlatom van ám még!
Készen áll!!??
A Thürmer féle:
www.balrad.com/2017/03/28/-a-kaptalizmus-aldozatainak-emleknapja

A többit keresem,de lazításképpen ellátogathat az új világtudatra,ahol,igaz,késve,de megjelent Bendzsi Fullford heti zöngéje.
A másikat e-mailben kaptam,azt majd külön küldöm.
A harmadik pedig Moldova György:Aki átlépte az árnyékát-Kardos Györgyről szól !Simán ennyit kell begépelni a keresőbe.

ZorróAszter 2017.03.31. 07:46:46

Kedves Pietnik!

Vallja be, csak húz engem.

A link nem működik.

A keresőbe meg ha beírom, hogy Moldova György:Aki átlépte az árnyékát, akkor a könyv jelenik meg, de nem olvasható formában, hanem könyvesboltok és antikváriumok oldalán.

:o)

pietnik 2017.03.31. 08:58:33

Aszter kérem!
A link még mikor Önnek elküldtem,működött,mert visszaellenőriztem!
MOst már nem működik!A balradnál ez nem csoda!
De!
Úgy működik,hogy a bal-rad kezdőlapjának feljövetele után jobb oldalon a hozzászólások előtt van egy bekeretezett rész azzal a felirattal,hogy:archívumA bekeretezett részbenre rákattintva feljönnek a hónapok,amelyben márciust kell bejelölni,és amikor a cikkek címei feljönnek,akkor el kell menni a lapaljára,és rákattintani a baloldal alján lévő "korábbi bejegyzések"-re!Feljön a második lap,és annak a közepe tájánmeglesz a cikk ami márc 28.-án került fel!Ez lesz a Thürmer-féle !A másiknak utánanézek mindjárt,és majd írom!Oké?!
Nem akarom ám cukkolni!

pietnik 2017.03.31. 09:03:22

Nnnna!
Ha beírja a keresőbe:
Moldova György:Aki átlépte az árnyékát,akkor feljönnek a weboldal címek!
Azt kel választani:Moldova György:Aki átlépte az árnyékát...._Petőfi Irodalmi Múzeum

Linkje pedig:
dia.pool.pim.hu/xhtml/moldova_gyorgy-Aki_atlepte_az_arnyekat.xhtml
Remélem,most sikerül!
És továbbra sem akarom cukkolni!

ZorróAszter 2017.03.31. 16:18:54

Kedves CsipkeRózsa és Pietnik!

Köszi szépen. Megtaláltam.

Tök furi ez a Moldova sztori. Én is írtam a minapában a Kopjásokról a wikipédiára.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Harcosok_Bajtársi_Közössége

és egy egyértelműsítő lapot:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kopjások_(egyértelműsítő_lap)

Lehet, hogy a hiányzó, piros linkes cikkeket is megírom, mert nem szeretek üres linkeket hagyni magam után.

Én teljesen megdöbbentem azon, amit az MHBK-ról megtudtam a cikkhez anyagot gyűjtve. Szerintem ezeket a Kádár korban se reklámozták nagyon. Mert sokaknak az juthat róla eszébe, hogy azért nem teljesen érthetetlen, miért forgott vérben az ÁVÓsok szeme.

ZorróAszter 2017.03.31. 16:45:12

Kedves Pietnik!

Közben látom, nem maga froclizott, hanem érthetetlen módon a cikkíró rendszeresen megváltoztat, kitöröl egy-egy betűt a címből, ezért lesz elérhetetlen a cikk.

Szerintem ezt a cikk írója csinálja, feltehetően ezzel akarja magára vonni a googli figyelmét. Roppant bosszantó és hülye szokás. És szerintem nem is ér célt vele.

Mukáspárt, Türmer:

Néha az az érzésem, hogy ők is a rendszer részei. Vagyis egy pár amatőr elfoglalja a politikai paletta meghatározott pontját.

De el szoktam hessenteni, mert ez annyira amatőr, hogy itt ilyen burzsujszándék nem lehett mögötte, mint például az MSZP esetén igen.

Erről nekem az jut eszembe, hogy sok baloldali megelégszik baloldali lózungukkal. Harsogják a hangzatos, balosnak tűnő jelszavakat, de elfeledkeznek róla, hogy emögött konkrét világlátásnak, kérdések és válaszok sorának kellene lenni.

Ezért olyan siralmasak ezek a lakótelepek, vagy voltak siralmasak a Kádár rendszerben a gyűlések, ünnepek, felvonulások, stb.

Mert nem a baloldali tartalmat akarták megvalósítani, hanem a hülye jelszavakat illusztrálni például a lakótelepekkel. Mutatni akarták demonstratíve, hogy mi közzösségre építünk, ennek érdekében közösségi tereket hozunk létre. De maradtak ennek a demonstrálásánál, és nem próbálták meg ellenőrizni és ha kell módosítani a koncepciót ha nem működött.

De nem csak nálunk. Külföldö is. A múltkor rászántam magam, és megnéztem , mi is lett a híres baloldali kísérletből, Brazília városból. (A Google Street Viewval.) A lakótelepi épületek mindenhol magas vasráccsal vannak körbevéve. A várost meg vakolatlan kunyhódzsungel veszi körül. Az épületeket kivétel nélkül úgy építették, mint a római időkben a veszélyes provinciákon a falusi házakat. Kifeléfal. Esetleg valami belső udvart fognak közre, ami többé-kevésbé biztonságos.

Ez lett a nagy baloldali kisérletből.

Le Corbusierről most ne is beszéljünk. Az is siralmas.

pietnik 2017.04.01. 08:52:21

Aszter,kérem!
Hol találok a kopjásokról bővebben!?Ugyanis Berkesi könyvét olvastam,deaz el van romantikázva,nem ez a valós sztori!Érthetetlen,mert Berkesiek,azaz Kardosék leplezték le őket,és,gondolom,komoly ítéletek születtek,meg komoly pofonok lett a vége!Nekem megvan Berkesi egyik rövid visszaemlékezése,amelyben megjegyzi,hogy a börtönben,mikor már kiélvezték a magánzárka gyönyöreit,akkor közös cellába rakták őket a kopjásokkal,azok nagy örömére!
Aztán meg ,mikor okt 23.-a előtt mentek egy Petőfi-körös gyűlésre,akkor Király Béla,Dudás József voltak vidáman a kör vendégei,amin BA. megdöbbent,hiszen a börtönből ismerte őket,és a céljuk a rendszer megdöntése volt!Na itt(is) lehetne döntei az 56-os sztorit!!pl.

pietnik 2017.04.01. 09:01:08

Az új szocializmus mozgalompedig összevetendő Thürmerék programjával,érdekes egyezések vannak benne!Csak éppen úgy,mint Thürmerék,elérhetetlenek,nem látszanak!
Meg aztán érdemes az új világtudat sztoriit is figyelni,mert Fullford ugyan sokat hadovál,és abból nem tudni,mi lehet,vagy lesz igaz,de emleget olyan megoldásokat(na nem új kommunizmus címen!),amelyek,ha komolyra válnak,akkor óriási kétkedős kérdéseket vethetnek fel!!
Ugyanis,szétosztva a haalmas vagyonokat,kire bizzák azok szétosztását?!Orbánra!,Ő valóban szét fogja osztani!A haveroknak!
Öregedés gátló,visszafordító gyógyszerek?!Úgy járunk vele ,mint a viagrával!Kiváltságosokna!
Jó pénzért!
Ingyenenergia-készülékek?!Ugyanaz!Méregdrágán kiváltságosoknak stb.stb!

ZorróAszter 2017.04.01. 10:28:47

Kedves Pietnik!

A Kopjások a Magyar Harcosok Bajtársi Közössége (MHBK) Magyarországon illegalitásban tevékenykedő része volt.

Ezt a cikken írtam a wikipédiára róluk:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Harcosok_Bajtársi_Közössége

A lábjegyzetekben szó van róla, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen szervezet. És hogy sokszor keverik őket.

A részletek a Források alatt megadott könyvekben, cikkekben vannak.

ZorróAszter 2017.04.01. 10:52:16

@pietnik:

Én azt szerettem volna mondani, hogy Marx szerint amikor az emberiség eljut ebbe az állapotba, akkor ezzel párhuzamosan mindenféle automatikus folyamat is lejátszódik. Például hogy hiába harácsolt össze a világot kézben tartó elit 100-400 klánja több tízezer milliárd dolláros vagyont (kb. 40000 milliárd dolláros), ez szép lassan olvadozik minden ellenkező erőfeszítés ellenére.

Tehát Marx szerint ez a felosztás nélkül is bekövetkezik.

Más kérdésben meg vannak elsietett forradalmak. Mint például a Nagy Francia Forradalom. Az arisztokrácia túl gyengének és elég hülyének tűnt. A polgárság meg elég gazdagnak. De ez csak a látszat volt. Az eredmény majd száz évig tartó oda-vissza kilengés, forradalmak, köztársaságok, császárságok, restaurációk, királyságok sorávaal.

Tekinthetnénk a kelet-európai szocializmusokat is ilyen elsietett forradalmaknak. Sőt Marx is kifejezetten azt mondta, hogy a szoccializmusnak a legfejlettebb kapitalista országokban kell eljönnie. Ám azt is megengedi valójában, ami kelet-európában történt.

Ez a hárrom látszólag ellentmond egymásnak. De nem biztos. Ugyanis a világ akkor is előre megy, ha helyileg vannak megtorpanások sőt visszarendeződések.

Tehát a Nagy Francia Forradalom is előre vitte a világot a száz éves oda-vissza lengések ellenére.

A kérdés, hogy mondja-e Marx, hogy az elsietett forradalmak nélkül ez gyorsabb lett volna.

Szerintem nem. De nem egyértelmű.

pietnik 2017.04.03. 08:19:35

Ez egy kicsit bonyolult!!Már csak azért is,mert az olyanfajta feudálkapitalizmus,ami '17 előtt Oroszországban volt,az tarthatatlanná vált a háború végére!Kiutat pedig nem tudott mutatni ebből a helyzetből a cárizmus,sem pedig a polgári kormány!Nem tudni,hogy mi lett volna ,ha Leninék nem lépnek fel,lehet,hogy akkor egy anarchisztikus,évekig eltartó haláltusa lett volna egy befejezhetetlen háborúval,és akkor valóban megtörtént volna Oroszország felosztása,Brezinsky megelőlegezett álmaként!
Viszont abból a szempontból a NOSZF nagyon is jó volt,még ha időlegesen is,mert a II vh.után a megerősödő SzU ellen nem csak a terror-és politikai harc erősödött fel,hanem a 60-as évek hyppi,és diáklázadások révén ,megelőlegezendő a baloldali forradalom,a fejlett kapitalista országokban azért javult a munkásosztály helyzete, ami viszont mára Svédországban van(Oslóban!!!)
Én nem tudom,hogy hogyan,de ez majd egyszer kiderül,már 44-ben kjészültek arra,hogy Mo.-n szocializmus lesz,és már 45 derekán megjelent az első összeesküvés a szocializmus ellen,Horthy restaurációs célzattal,holott a baloldali fordulat csak 48-49-ben bontakozott ki!Ezek a szervezkedések egymással párhuzamosak voltak,néha egybe is olvadtak,és szoros kapcsolatot tartottak a külföldi magyar emigrációval!
A tulajdonomban levő könyvek számtalan témában elemzik ezeket és beszámolnak arról,hogy nálunk nem is lehetett volna más t,mint a szocializmus építése,mert minden,hazai,és külpolitikai esemény ebbe az irányba sodorta az országot.
Az ipar romokban,a mezőgazdaság a padlón(földesurak elmenekültekl!),elharapózott az anarchia,és a honmaradó burzsoá adminisztráció sehogyan sem akart rendet teremteni!
Mág Bertalan,Fóti Andor legendás harca az alvilág ellen erre enged következtetni,meg nagyon sok olyan iromány,amelyeket ma erősen titkolnak ,csak itt-ott kerülnek elő véletlenül könyvespolcok méyéről!Én találtam kuka mellé kidobva ilyet,ma is megvan!

ZorróAszter 2017.04.03. 17:09:36

Igen. Csakhogy egy baloldali embernek mélyebben is bele kell látnia a folyamatokba. És az a röntgen az a marxizmus. Ugyanis a folyamatokat mozgató tényező mégiscsak a gazdaság.

Azt nézve pedig Oroszország egy fejletlen ország volt, amit a kapitalizmus gazdasági fejlettségére kellett felhozni nemkapitalista módon.

Oroszországban ezt a polgárság azért nem tudta megtenni, mert még nagyon gyenge volt. Nem tudott volna megakadályozni egy feudális restaurációt. Ezt mindenki tudta. EZért mindenki aki utálta a cárt, a cárizmust, feudalizmust, a nemességet mind a bolsevikok mellé álltak, mert tőlük remélték hogy legfeljebb ők akadályozhatják meg a régi világ visszatérését.

Tehát tömegével voltak olyan bolsevikok, akiknek semmi közük se volt hozzájuk valójában, se a marxizmushoz, de még a baloldalhoz sem. És ennek is sajátos következményei voltak.

Szigorúan marxista szemmel Oroszországban nem lehetett szocializmus. Hiába volt az ötödik legnagyobb ipara a világon, a szerkezete sajátosan fejletlen és egyoldalú volt.

Mi volt akkor ez a szocializmus?

Az állammonopolkapitalizmus egy sajátos formája.

Tulajdonképpen marxista szemmel ezt akár el is utasíthatnánk. Egy baj van vele. Hogy Marx szerint a szocializmus a legfejlettebb ipari országokban következik be, de Marx a Szovjetunió által képviselt gyakorlatot se utasítja el egyértelműen.

Akkor viszont mi se tehetjük, legfeljebb törhetjük a fejünket, hogy Marx hogyan képzelte volna ezt a furcsa helyzetet.

A kulcs nyilván az, hogy a dolgok végső mozgatórúgója a gazdaság, a műszaki fejlettség és az emberek képzettsége, szaktudása.

A többi - beleértve a hibákat is, a formát is csak máz.

pietnik 2017.04.04. 11:28:35

NOs ,akkor teljesen egyetértve megint csak Önre uszítom a világ helyzete.blogspot.sk nyomán Drábik János,ahol meg lehet tanulmányozni azt,hogy hogyan lehet igazat mondva hazudni!Ennek Drábik nagymestere!
Igazat mond,és mégis hazudik!

pietnik 2017.04.04. 17:43:55

Aszter kérem!
Nem tudom,hogy érdemes-e ezt a postot tovább kommentelni!Viszont amit a fenti kommentben írtam,valahogy keresztben áll a torkomban!Mármint Drábiknak a szövege nyomán!Azt hiszem,hogy most értek össze azok a nyers dolgok,amelyekre ez a vén bohóc irányította a figyelmemet,és annyira a gutaütés határára sodort,hogy nem tudtam szóhoz jutni!
most még érlelődik bennem a dolog,,és szeretném a mondanivalómat egy postba süríteni,de még semmi kiforrott dolog nincs még,hanem acsargó düh!
Nem tudom,megírom-e,lesz-e annyi gógyim,hogy egy rövid postban megírjam úgy,hogy érthető,ütős legyen!
Ráadásul nem tudom,hogy hogyan kell itt postolni,ami a múltkori "Nyilt levél! címszó alatt szépen kimaradt!
Ehhez majd kérem a segítségét,még mielőtt pár oldalnyi írásom veszendőbe menne!
Remélem,hogy rájön,mi dühít engem ennek a vén penisznek a dumájában,ami nem csak ebben a videóban van benne,hanem majd minden előadásában,és nem veszi észre nagy önelégülése,kielégülése közben,hogy mennyire ellene szól az az igazság,amit ő maga mond ki!!

ZorróAszter 2017.04.04. 18:15:01

Kedves Pietnik!

Egy olvasója akkor már biztosan van.

Először nyinia kell egy plogot itt a blog.hu-n. Azt az adminisztrátori felületen tud itt a blog.hu-n. Praktikusan lehet a neve pietnik, és akkor
pietnik.blog.hu alatt lesznek a cikkei. Például
pietnik.blog.hu(2017/04/05/Nyilt_level

Ha megcsinálta a pietnik blogot, akkor az Új bejegyzésre kattintva előjön egy kb. olyan felület, mint a nolblogos volt. Megírhatja benne a cikk szövegét. És ha adott neki címet, és jobbra a Vázlat felirat

ZorróAszter 2017.04.04. 18:18:24

ú gombot álbillenti "Éles"-re, és "Mentés", már látható is lesz a cikk a blog.hu-n.

Ha minket is akar értesíteni, akkor még az exnolbloggerek.uw.hu -n töltse ki az "Blog hozzáadása" mezőit is, és akkor a mi frissülőnkben is látni lehet majd egy kattintásra.
süti beállítások módosítása