Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

ZorróAszter

ZorróAszter

Devizahitelek - amiről tilos beszélni

2017. október 09. - ZorróAszter

Mivel a teljes magyar média gyarmattartóink, a németek kezében van, így a teljeskörűen működő cenzúra miatt teljes mértékben megakadályozhatók bizonyos témáknak még kérdés formában való felvetése is.

Ilyen volt például az a kérdés, hogy vajon a miniszterek, polgármesterek kaptak-e jutalékot a Questor brókerháztól a hozzájuk betett sok-sok milliárd forintos betétekért cserébe s vajon hány százalékot?

Pedig ugye ez egy nyilvánvaló kérdés. Nem kell hozzá Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró.

Vagy például senkinek se szabad a mai napig megkérdezni, hogyan lehetséges, hogy egy így-úgy mégiscsak legalábbis rendőrségi felügyelet alatt álló személy igazságszérummal legyen öngyilkos. (Velsz Tamás).

 

Érdemes nyomonkövetni ezeket a teljesen nyilvánvaló, nagynyilvánosság előtt mégsem megkérdezhető kérdéseket. Mindenkinek ajánlom. Remek szórakozás. És szépen kirajzolódik nemcsak a honi sajtócenzúra köre és hatékonysága, de a szándékok is szépen kirajzolódnak, körvonalazódnak eközben.

 

Ezeknek a nyilvánvaló kérdéseknek egyike az, hogy a bankok tökéletesen tisztában voltak vele annak idején, milyen következményekkel fog járni például a világszerte felfutó svájci frank alapú hitelezés. Azzal, hogy a visszafizetéskor a nagy keresletnövekedés miatt durván megnövekedik a  svájci frank ára. Ehhez nem kell Nobel-díjat érő szaktudás.

A bankok megszimatolták, hogy ezzel soha vissza nem térő alkalom nyílik ügyfeleik kifosztására.

Tömegesen beszélték rá ügyfeleiket deviza, például svájci frank alapú hitelekre, de a viszonthiteleket ők nem svájci frankban vették fel csak svájci frankban számolták el.

Várható volt, hogy a zsebrevágott magyar kollaboráns kormányok sosem fogják kötelezni őket, bizonyítsák hogy a TELJES svájci frank alapú hitelállomány mögött valóban TELJES EGÉSZÉBEN svájci frank viszonthitelek vannak.

Nem a magyarországi fiók és a külföldi anyabank között, mert az csak papír. Hanem a valós teljes viszonthitel állomány mögött.

Ezzel a bankok csalása teljes mértékben kockázatmentes lett. Felkészülhettek a magyarok kifosztásának második felvonására: az elértéktelenített ingatlanok tömeges felvásárlására. Erre különféle cégeket alapítottak jóelőre.

 

Érdemes elgondolkodni azon, hogy akik nemcsak hogy elveszítették otthonukat, de még többmilliós tartozásuk is maradt, mennyit kerestek ezt is figyelembe véve életükben.

Ha ezt a veszteséget szétosztják és levonják a havi fizetésükből pályakezdő koruktól.

Könnyen kiderülhet, hogy nyomorúságos éhbérért dolgoztak egész életükben. És gyermekeikre is legfeljebb milliós adósságot hagynak örökül.

Hát így lettünk rabszolgák, fehérniggerek a saját hazánkban.

 

Ugyanis így vagy úgy, de előbb-utóbb mindannyian sorra kerülünk

 

Kinek becsődölt kényszervállalkozása vitte el a házát, mindenét, kinek a csaló, tolvaj bróker vagy a bankár élete megtakarítását, kinek a devizahitel, kinek meg a minimálnyugdíj mellett kell majd sorra, apránként eladogatnia mindenét amiért egész életében dolgozott.

 

Aki véletlenül megússza, az is szerencse kérdése. Olyan mint a lottófőnyeremény. De élete utolsó pillanatáig ő sem lehet biztos benne, hogy vajon valóban megúszta-e.

 

2017. 10. 09.

 

További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

 

Megjegyzés (2022.01.15): a válaszaim Belindek Gézának azért nem látszanak, mert a Facebook letiltotta a ZorróAszter nickű accontomat és nem volt hajlandó sem megindokolni, hogy miért, sem feloldani a blokkolást. Ez körülbelül ez után a párbeszéd után történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://zorroaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr4312941711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 11:41:48

Ilyen Sorosék rendje, a kisember elnyomásán alapszik.

ZorróAszter 2017.10.09. 11:44:35

Maga olyan mint Móricka: mindenről "AZ" jut eszébe.

:o)

ZorróAszter 2017.10.09. 11:45:18

De nincs vele egyedül :o)

pietnik 2017.10.09. 13:39:31

Itt egy jó példa a devizahitelek felturbózására,a hitel többszörös elkobzására úgy,hogy több adósság marad,mint a hitel,és veszik a lakás is!!
www.balrad.ru/hienakat-agyoncsapni-nem kell felnetek-jo lesz--

ZorróAszter 2017.10.09. 14:17:58

Kedves Pietnik!

Maga mindig jól kiszúr velünk ezekkel a balrados idézetekkel. A balrad kitudja milyen hülye ötlettől vezérelve állandóan átírja a cikkek címét, így aztán nem lehet megtalálni a cikket.

Talán azért, hogy a gugli új cikknek vegye, de akkor is irtó hülye dolog tőlük.

pietnik 2017.10.09. 15:35:51

Érdemes elolvasni ugyanott a "Beteljesül a"rómaiak akarata" címűt is!

ZorróAszter 2017.10.09. 17:28:19

Jó-jó! De az én kérdésem az lett volna, hogy olvasott-e valaha olyan cikket, ami azt pedzegeti, hogy a bank nemcsak csőbehúzta, de kifejezetten csalárd módon be is csapta az ügyfeleit, és valójában nem is svájci frankban vette fel a viszonthitelt?

ZorróAszter 2017.10.09. 17:34:00

Vagy:

Olvasott-e olyan cikket, ami azt pedzegeti, hogy a miniszter betett 50 milliárd forintot a Questohoz papíron államkötvényre, de a Questor ezt a pénzt a miniszter jóváhagyásával másba fektette, kockázatos és extrán jövedelmező tranzakciókba többször is, aztán a hasznon saját zsebre osztoztak.

Pedig ehhez az ötlethez se kell oknyomozó újságíró Pulitzer-díjjal.

ZorróAszter 2017.10.09. 17:38:41

Mert ha nem, akkor két lehetőség van csupán:

1. Minden magyar újságíró olyan segghülye, hogy mindet el kellene zavarni újságfirkálás helyett libát legeltetni

2. A teljes magyar sajtó egy kézben van, és központilag mondják meg, miről szabad írni és miről KUSSSS!!!!

pietnik 2017.10.10. 08:21:36

Aszter,kérem!
Ilyeneket sosem fog olvasni,mert a média ugyan nem egy kézben van látszólag,de egy eszme,a kapitalimus rabló eszméje tartja fogságban,ami nem igazán fogság,hanem teljes azonosulás az eszmével!
Viszont én mély hittel vallom,hogy biztosan tudjuk azt,hogy az egész devizahitelezés előre eltervezett hadjárat volt a dolgozók ellehetetlenítésére,a pénz-javak egy irányba való szivattyúzására!Erre konkrét bizonyíték is van,mégpedig az a könyörtelenség,amellyel ezt az egész cirkuszt a kormány az EU segedelmével végrehajtják!!A konkrét bizonyíték maga az egész eljárás,és az a félreérthetetlen magatartás,amelyben semmi nem számít,csak a rabló-csapatok összejátszása,és a szemet húnyó kormány,EU!
És még az az álságos magatartás,amelyben pl. Soprost,a legnagyobb gazembert támadják látszólag,de az ő szelleme lengi be az egész eljárást!
Ez ellen csak egy orvosság van,amit nem írok ide,de ami hamarosan végigdübörög a Földön!!
Valamikor nem is olyan régen pontosan Ön volt az ,aki azt fejtegette,hogy a pénzmágnás világ lassan-lassan elveszti a vagyonát-hatalmát,ami nem jelenti azt,hogy tök elszegényednek,csak....!
Nos,én azt gondolom,hogy ez a folyamat hamarosan fel fog gyorsulni,és nem lesz olyan finom,mint ahogy arról beszélgettünk,hanem olyan mértékű lesz,amely ellensúlyozni fogja azt a tömény mocskot,amivel ma a tőke,és a mögötte lévő hatalom alkalmaz az egész emberiséggel szemben!
Ez a mai helyzet már most tarthatatlan,előbb-utóbb robbanni fog,annak ellenére,hogy nincs konkrét bizonyíték a manipulálásra,de éppen elég káros hatása van ahhoz,hogy felbőszítse a kizsákmányoltakat.Ez mára globálissá vált,tulajdonképpen az egész világra jellemző,nem csak hazánkra!(Van még hazánk?!)

ZorróAszter 2017.10.10. 12:07:07

Okés, de az én kérdésem az lett volna, hogy mit szól az én konstrukciómhoz. Ez ugyanis egy konkrétum:

1. A bankok előre tudták, hogy a hatalmas például svájci frank alapú hitelállomány automatikusan a svájci frank árfolyamának a növekedésével fog járni.

2. Papíron svájci frank alapú hiteleket adtak erre számítva, de valójában nem svájci frankban vették fel a hitelt, hanem az anyabank valutájában.

4. Az ügyfeleiket rábeszélték a svájci frank alapú hitelekre.

5. Nehezen ellenőrizhető csalást követtek el. Csak úgy bukhatnának le, ha kötelezi őket a bíróság, hogy a bank globálisan bizonyítsa, hogy minden svájci frank alapú hitel mögött valóban svájci frank alapú viszonthitel van. Nem mondjuk 12%-ban, hanem a TELJES svájci frank alapú hitelállományra. És nem papíron a magyarországi fiók s a külföldi anyabank között papíron, hanem globálisan a bank egészére.

Ehhez mit szól?

pietnik 2017.10.11. 08:30:15

Aszter,kérem!
Amikor a botrány napvilágra került,és a devizahitelesek belebuktak ebbe a konstrukcióba,ha visszaemlékezik,akkor tudnia kell,hogy már akkor azt mondtuk(még a nol-blogon!!),hogy ez egy előre kifundált csapda volt,a szervezők előre tudták,hogy ez így lesz,mert így is akarták!
Nehezen volt hihető már akkor is az,hogy hát mán ez véletlen,de ,bocsi nem tehetünk ellene semmit,mert a tőke ilyen természetű!
Ez összejátszás volt a svájci frank ingadozását irányító sötét szervezet,és a helyi bankok között,és ez alól az akkori kormányzatok sem kivételek!
Ha akarták volna megmenteni,és nem kifosztani az ügyfeleket,akkor milliónyi lehetőség lett volna rá,amit hangoztattak is,csak éppen nem tettek semmit,illetőleg lehetetlenné tették törvényileg a kimenekülést az adósság következményei alól!
Erre utal a széleskörű,ma már nyilvánvaló szemétség,amivel a bankok eladták a követeléseiket féllegális behajtó szerveknek,bírósági végrehajtóknak,akik többszörösét fizettetik vissza aaz adóságnak,ennek ellenére megmarad a bank felé az adósság(többszöröse!!),és veszik a már kifizetett lakóingatlan,gépkocsi,és a........ becsület!

pietnik 2017.10.11. 08:40:56

Nem tudom,emlékszik-e rá,hogy egy alkalommal azt írtam ide,hogy bizonyára nem csak a bankok,és a kormányzat játszott össze,hanem a munkáltatók is,hiszen a konkrét időben leginkább a devizahitelesek vesztették el sorra jól,vagy közepesen fizetett állásaikat!Mindenki erről panaszkodott,és ha jól emlékszik,akkor az Orbán-kormánynak volt az a húzása,hogy újragondolták a nyugdíjakat,rokkantnyugdíjakat is,és ezzel is sok devizás került szorult helyzetbe!
Szerintem sokkal pofátlanabb,és mocskosabb ügy ez,mintha "csak" a bankok trükközéséről lenne szó!
Ez a mocsok rendszerszintű,minden hatalomhoz,tőkéhez kötött gazember,gazemberek(kormány,munkáltató,bankok,végrehajtók,bíróságok,közjegyzők ,behajtók!)stb.stb.!!)csoportja bűnös ebben az országos-európai szintű kirablásban!!!
Ekkora szemét rablás,becstelenség látttán talán újra kellene gondolni azt,hogy a mai gazdagok "csak" úgy szép lassan vesztik el vagyonukat,mert szerintem ez sokkal drámaibb ,és kegyetlenebb módon fog lejátszódni!!

ZorróAszter 2017.10.11. 09:41:48

@Barbara Babbo:

Kedves Quick!

A mondókám lényege tulajdonképpen az, hogy amit itt leírtam annak felvetéséhez nem kell különösebb zsenialitás. Ha ennek ellenére nem jelenik meg a sajtóban ez a felvetés sehol, annak az oka csakis a sajtó központi irányítása, központi cenzúrázása lehet.

De ha már rákérdez, hogy mit tehetett volna az állam, ha nem a magyar állam lenne a magyar nép legnagyobb és legveszélyesebb ellensége, akkor összeszedem magam.

1. Befagyaszthatta volna a törlesztőrészleteket a válság előtti szinten. És az ahhoz képesti emelést csak abban az esetben engedélyezte volna, ha a bank bizonyítja, hogy valóban például svájci frankban vett fel viszonthitelt, és valóban érte árfolyamveszteség.

2. Ha igaz, hogy a bank svájci frankban vette fel a viszonthitelt, akkor a veszteséget három részre lenne igazságos felosztani.
A bank, az állam és az ügyfél között.
Az állam felelőssége az volt, hogy nem figyelmeztette az tömegessé vált ügyfélkört a veszélyekre, plusz maga is okozója volt az árfolyam megugrásának a hülye gazdaságpolitikával, pénzügypolitikával.

3. A bank igazolása nem a fiók és az anyabank közötti elszámolásra vonatkozna, mert az csak papír. Arra azt lehet írni, amit akarnak. Hanem azt kellene igazolnia az anyabanknak, hogy a teljes ügyfeleknek kimenő svájci frank alapú hitel mögött teljes egészében svájci frank viszonthitel van.

Ha nem teljesíti ennek bizonyítását, akkor nem emelheti meg a törlesztőrészletet se a kölcsön összegét.

ZorróAszter 2017.10.11. 09:53:31

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Az a probléma, hogy a konkrétumok nélküli dühöngés és átkozódás ezeknek a gazembereknek a malmára hajtja a vizet. Ugyanis az megszokott dolog, hogy a nemfizető adós dühöng, átkozód, fenyegetőzik és összeesküvést emleget. Ebben nincs semmi nóvum.

Ez megszokott és hatástalan.

Amit én mondtam, az ehhez képest annyiban más, hogy konkrétan adok egy ötletet arra, hogy mi történt. Hogyan lehetne bizonyítani hogy ilyen típusú csalás történt. Illetve hogy a bank hogyan tudná bizonyítani, hogy ilyen csalás nem történt.

De mint Quicknek is mondtam, itt engem az érdekel megint, hogy hogyan oldották meg, hogy ez a felvetés nem jelenhetett / jelenhet meg a sajtó semmilyen árnyalatán sem.

Xilit 2017.10.11. 11:18:44

Van olyan, hogy tisztességes bankár? Létezik tisztességes bank?
Minden az emberi tisztességen múlik, vagyis rajtunk. Mi is hibásak vagyunk a hitelfelvételeinkkel. Úgy akarunk boldogulni, hogy nincs rá fedezetünk.
Vacak társadalom az, amelyben az elvégzett munka nem biztosít méltó megélhetést.

'Aszter hárompontos megoldási javaslatával - mint tünetkezeléssel - egyetértek.
Hosszú távon pedig az emberiség gazdálkodását kell átállítani, hogy ne egymást és a földünket, lassan pedig a világűrnek az általunk elérhető szféráját zsákmányoljuk ki.

Xilit 2017.10.11. 11:29:07

És a kérdés, hogy miről tilos beszélni: semmiről, ha van elég önbecsülésünk, bátorságunk a saját szemünkkel nézni, véleményt formálva arról, amit látunk megfogalmazni az igényeinket, s kiállni érte.
Kiállni, nem hallgatni, nem elbújni.
No, ezzel most magamat is erősítem, mert olykor a világból is ki tudnék futni a baromságainktól.

ZorróAszter 2017.10.11. 12:00:00

Kedves Nyírfa!

Itt nem nagyáltalánosságban becsületességről vagy erkölcsösségről van szó. Ha igaz lenne amit írtam, akkor az kiemelten nagy értékre elkövetett csalás bűntette lenne.

És azért gondolom, hogy igaz is, mert egyike annak a számtalan témának, amiről szigorúan tilos beszélni az összes médiában.

Évek óta tilos. Pedig nem kell nagy ész egy ilyen kérdés megfogalmazásához.

Szólásszabadság:

Ez olyan szólásszabadság, mint az, hogy a Queen koncert fortisszimójában szabad azt üvölteni, hogy Dögöljön meg Kádár.

A kapitalizmusban ez a fortisszimó az egy zsebre vágott teljes médiapaletta, a gugli cenzúrája, és a többi cenzúra.

Igen, egy 100-as olvasottságú blogban mindenki azt ír amit akar. Úgyse hallja meg csak pár ember.

Az index ezt a cikket vagy hasonlót sosem fog kiemelni. A nolblog se emelte volna ki. Inkább kitiltott volna.

Ha hinnék az összeesküvéselméletekben, azt is hozzátenném, hogy aki hatékonyan hintené valahogy a nemszeretem dumát, azt csúnya közlekedési baleset érné. :o)

Így csak a tényt említeném, hogy már 1991-től 200 fő rendőr és katonatisztet képeztek ki pár év alatt Fort Benningben. Ott, ahol a dél-amerikai junták halálbrigádjait is kiképezték.
Nem tudom, azóta hány magyar katonatiszt és rendőrtiszt fordult meg Fort Benningben, de csudálkoznék, ha csak még 200 :o)

ZorróAszter 2017.10.11. 12:12:05

Régen volt egy Periszkóp című katonai műsor a Magyar Televízióban. Egy felderítő alezredes mutatta a kiképzést. Azt gyakorolták, hogy a vonalak mögött rajtaütnek egy ellenséges járőrön. Az összes irataikat elszedik, aki nem halt meg, agyonlövik, a fegyvereiket összeszedik és termittel használhatatlanná teszik, a hullákat behúzzák az erdőbe, a dulakodás nyomait eltüntetik.

Senkitől nem hallottam, hogy mondta volna, hogy Kedves Alezredes Úr! Amit gyakoroltatni tetszik, az Háborús Bűntettnek számít. A sebesülteket megölni ugyanis akkor is háborús bűntett, ha a vonalak mögött teszi valaki.

ZorróAszter 2017.10.11. 12:14:22

Ja! A lényeget kifelejtettem. Ez az alezredes is azzal kezdte, hogy nemrég tért vissza a fort beningi továbbképzésről

CsipkeRózsa 2017.10.11. 13:23:10

@ZorróAszter:

Szívesen, ha sikerül máskor is igyekszem.

Xilit 2017.10.11. 13:42:15

@ZorróAszter:

A Periszkóp jó régi műsor volt, ugye? Csodálkozom, hogy ilyen infók adásba kerülhettek.
Amúgy, eltenni a nemkívánatos személyeket láb alól, az emberrel egyidős megoldási kísérlet.
A szoc.-ban is az volt. Nem egyszer kapott súgást az édesapám, mikor és hová ne menjen. Így utólag igen hálás vagyok az öregemnek, hogy semmibe nem avatta be a családját. Jórészt semmibe. Azért Vérmező csak kiderült.
Azt hiszem, nincs olyan helye a világnak, ahová a csalárdság, a gonoszság elől elbújhatnánk. Olyan viszont van, ahol már törekednek a változásra, és ez, mivel tudom, hogy folyamat, mégiscsak optimistábbá tesz.

Igen, tudom, hogy általánosságban írtam, amit, de a konkrét problémára reagálva jeleztem, hogy a pontjaival mint tünetkezeléssel, egyetértek.
Hosszú távon pedig, hogy mit tilos és mit nem, az kizárólag attól függ, hogy mibe egyezünk bele. Erre megint csak mondhatja, hogy általánosságban beszélek, nesze semmi, fogd meg jól, de a helyzet az, hogy mégis csak az egyes emberen múlik, hogy milyen döntéseket hoz a maga életében, s hogy a hasonlóan gondolkozók összefognak-e , kiállnak-e az ügyeikért, helyileg, országosan, világszerte.

Annyiszor filóztam azon, hogy miért pont ebbe az országba pottyantott a gólya, miért nem születhettem francia honban vagy egy kedves görög kisvárosban a tenger partján. Mindig oda jutottam, hogy valószínűleg azért, mert a fejlődésemet az segíti a leginkább , ha rájövök, hogyan lehet elkurvulás nélkül , emelt fővel létezni. Akár úgy is, hogy az egyik kezünkkel még szorítjuk a félelmeinket, akár már elengedve azokat.
Magyarország olyan országgá lett, amelyben sokan, túl sokan választják az elkurvulást, de ez a tendencia, elrettentő példaként, segítség is lehet a normálisan élni akarók számára.

CsipkeRózsa 2017.10.11. 13:51:38

A devizahitelek veszélyeire Gyurcsány Ferenc részéről történt figyelmeztetés. Azt nem tudom, milyen széles körben terjedt el ez.

A forinthitelekhez viszonyítva, akkor ez a megoldás - a nem igazán pénzügyi embereknek - sokkal előnyösebbnek tűnt.

A károsultak részére nagyon rosszul oldották meg az utókezelést, bár úgy emlékszem, a tehetőseknek sokkal előnyösebb, korai megoldást találtak ki Orbánék.

ZorróAszter 2017.10.11. 20:37:59

@Xilit:

Igen. És a kilencvenes évek vége előtt meg is szűnt. Én egyébként nem nagyon néztem. Lehet hogy e volt az egyetlen alkalom.

"Nem egyszer kapott súgást az édesapám, mikor és hová ne menjen. ..."
Ezt mire tetszett érteni?

"Annyiszor filóztam azon ..."
Én nem hiszek a test nélküli lélekben. Sőt valójában a lélekben sem. Így a számomra az a kérdés, hogy hová születhettem volna, nem valós kérdés.

ZorróAszter 2017.10.11. 20:52:03

@CsipkeRózsa:

Tetszik tudni olyan ez mint például az offshore.

Ahogy mondjuk Oroszországot vagy Észak-Koreát tudják szankcionálni, ugyanúgy minden nehézség nélkül hozhatnának törvényt, hogy például X vagy Y ország bankjaival tilos tranzakciót bonyolítani, amíg nem teszik átláthatóvá a hatóságoknak a tulajdonosokat.

Sőt magánszemélyeknek is megtilthatják, hogy adott országba adott összeghatár felett készpénzt vigyenek ki.

Az hogy nincs ilyen szankció az offshore országok ellen, világosan mutatja, hogy senki nem is akar semmit tenni az offshore országok ellen. Ez a nagytőke biznisze.

Pampogni ellene ingyen van. Ezzel csak a közvéleményt hülyítik.

Ugyanígy van a devizahitelekkel is. Ha az állam nem akarta volna, hogy a bankok kifoszthassák az ügyfeleiket, akkor hozhatnának olyan törvényt például, hogy a nyilvántartásokban vezetni kell az egyes ügyfelekhez tartozó viszonthiteleket. Nem szabad ömlesztve együtt kezelni az egészet.

De még így is lehetne kötelezni az anyabankokat, hogy igazolják hogy a devizahitelt valóban devizában vették fel. És valós árfolyamveszteséget terhelnek az ügyfelekre, és nem csak kitaláltat.

A lényeg: Gyurcsánynak is nemcsak beszélni kellett volna, hanem cselekednie is.

Xilit 2017.10.11. 21:29:09

@ZorróAszter:

" "Nem egyszer kapott súgást az édesapám, mikor és hová ne menjen. ..."
Ezt mire tetszett érteni? "

Ha életben akar maradni.

Kedves 'Aszter, mintha arról írt volna még a Nolblogon, hogy Ön sámánok utódja. Vagy csak játszott egy jót?

ZorróAszter 2017.10.11. 21:53:30

@Xilit:

Azért nem értettem, mert mintha a Rákosi vagy a Kádár rendszerre tetszett volna mondani.

Sámánok:
Jól tetszik emlékezni. Üknagyapámon keresztül a Baksa nemzetség leszármazottjának is tartom magam.
Az az egy gond van ezzel, hogy amikor utána néztem, akkor az derült ki, hogy a Baksa nemzetséget arisztokrata családok sajátították ki. Például az erdélyi Bethlenek, Sóvári-Soós grófok meg ilyenek.

Bár az is igaz, nem mondják ki konkrétan, hogy csak ők.

Viszont rengetek minden, amit a Nagymamám hallomásból tudott, az beigazolódott. Például ilyen hogy az Isten szó kereszténység előtti szó, és Ős Szellemet jelent, ami inkább valami Manituszerűség mint Szentlélek.

Viszont például az is mondta, hogy a Baksákat azért nem nyírták ki István korában, mert ők olyasmik voltak, mint a "fehér sámánok": Istenben, ebben az Ős Szellemben hittek, ami már majdnem olyan, mint a keresztény Isten. Viszont Diószegi azt mondja, hogy nálunk ilyen "fehér sámánok" / "fekete sámánok" nem voltak. Csak Ázsiában.

Xilit 2017.10.11. 23:41:10

@ZorróAszter:

Igen, a Kádár- rendszerre utaltam. A valaha volt legélhetőbb rendszerben is eltették az útból, akit veszélyesnek éreztek. Persze, nem a valódi kommunisták, hanem azok, akik a Nyugatról támogatott Horthy-restaurációban voltak érdekeltek. ' 56 nem sikerült, hát próbálkoztak másképpen. Valami olyasmivel, amit Ön ma a gyarmatosítás teljes, idézőjelbe tett sikereként könyvel el.
Igazából tudni sem akarom, milyen politikai harcok dúltak nyugat felől a befolyás megszerzéséért, és keletről a befolyás megtartásáért a terület felett. Ebből az átlagember nem sokat érzékelt.
Hogy az ország vidám barakként mégis a haladás ígérete lehetett, az Kádárnak köszönhető. A mai napig az egyetlen tisztelhető magyar államférfinak.

Nálunk táltosok voltak, gyógyítók és tanítók egy személyben.

ZorróAszter 2017.10.12. 07:55:41

@Xilit:

"Nálunk táltosok voltak, gyógyítók és tanítók egy személyben. "

Az ősmagyarok vallási szempontból is kevertek voltak. Most tekintsünk el a keresztényektől, muzulmánoktól, zsidóktól, de a sámánisztikus vallás se volt egységes.

Ha másért nem, mert más etnikumú törzsek is voltak.

Minimum 1, de inkább 3-4.

A minimum négy, maximum 7-8 magyar törzs mellet.

Ez a 3-4 idegen törzs se biztos, hogy egy etnikum volt. Lehet hogy négy teljesen különböző.

Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol táltosnak nevezték a sámánt, sőt valószínű hogy nem.

Gyanús például a regős, aki egyáltalán nem biztos, hogy csak regölt.

pietnik 2017.10.12. 13:25:02

...rengeteg magyar sámán van ám:!!!
Hallgas sámán!

ZorróAszter 2017.10.12. 16:09:00

Kedves Nyírfa!

Közben észrevettem, hogy össze-vissza beszéltem szokás szerint.

Azt szerettem volna mondani, hogy a köztudatban az van hogy volt a hét magyar törzs és a kabarok.
Tehát 7 magyar 1 kabar.

De gyanús például hogy a Kürt se magyar (egyesek szerint kurd) és az 1 kabar is valójában inkább 3 törzs volt, nem egy.
Tehát ez 7 magyar 3 kabar (fekete magyar, ha őket nevezték fekete magyarnak)

És gyanús az a variáció is, hogy valójában csak 4 magyar és 3 idegen törzs volt (a Kürt itt is kérdéses)

Ez utóbbit az támasztaná alá, hogy 4 törzs neve finnugor, 3 neve meg valószínűleg török (türk).
Ezt a valószínű változatot azért nem szeretik, mert ez azt sugallja, hogy a honfoglalók alig több mint fele volt csak magyar.

Szóval ezt szerettem volna dödögni.

Xilit 2017.10.12. 19:18:58

@ZorróAszter:

Azt hiszem, csak vikingek nem voltunk még. :)
Vagy igen?

Ennek a népnek az eredete pontosan olyan zavaros, mint a jelene. Illetve, nincs min csodálkozni, hogy ilyen eszement dolgaink vannak, széthúzunk stb, amikor fogalmunk sincs, kik is vagyunk, hány felől jöttünk, és migráns létünkre miért kekeckedünk az európai népekkel.

Xilit 2017.10.12. 19:20:37

Pietnik tömören elmondta a lényeget. :)

Xilit 2017.10.12. 19:30:03

@ZorróAszter:

Azt olvastam most, hogy a regősök nem csak danolásztak, hanem az ősi pogány hagyomány őrzői is voltak. Arról lenne érdekes informálódni, hogy mik ezek az ősi pogány hagyományok, hiszen általuk kicsit közelebb kerülhetnénk a múltunkhoz.

ZorróAszter 2017.10.13. 10:26:04

@Xilit:

Igen, de én csak azt szerettem volna mondani, hogy a kabarok (fekete magyarok?) lehet hogy nem egy darab kazár etnikum volt, hanem lehet hogy három másik. Például egy besenyő, egy kun és mondjuk egy bolgár-török.

Ehhez jön még a kárpátmedencei népek közül például az avar.

Tehát itt lehet, hogy akár négy-öt vagy még több sámánisztikus vallású nép is összejött.

Ezért mondtam, hogy sámán és nem táltos.

De azt hiszem, megint túldumáltam a témát. :o)

ZorróAszter 2017.10.13. 10:34:33

@Xilit:

"Azt olvastam most, hogy a regősök nem csak ..."

Én ebben azt a zavart vélem felfedezni, hogy ha a magyar sámán a táltos, akkor ki a csuda a regős?

Erre a regősnél felsorolják a táltos-sámán funkcióit, hátha nem vesszük észre :o)

De ha a figyelembe vesszük, hogy ez nem egy nép, akkor tiszta, hogy regős egy másik etnikum sámánja volt.

A táltos jelentés: tudó, tudós

Regős: jelentese fennmaradt a regölés, regélés, rege, stb. szavakban. Mesél, mese. A finnugor mesél, beszél azonban benne van a magyar szóban: a magyar jelentése ugyanis beszélő, mesélő emberek. Igaz, ez a kifejezés inkább annak a körülírása lehet, hogy "akiknek a beszédét megértjük", és nem kifejezetten a meséről, mesélésről van szó.

Asszem.

pietnik 2017.10.13. 15:18:45

Csodálom,hogy a sumér eredet még nem szerepelt itt,pedig a vadmagyar kutatók már ott tartanak!
Ha a neten elkezdünk ilyet keresni,akkor ezt meg is találjuk,sőt,még olyat is,hogy a magyarok a Síriusról származnak!!
Ott hagytam abba az egészet,amikor azt találták írni,hogy a magyarok a kiválasztott nép,nem a zsidók!
A sok zagyvaság mellé még az hiányzik,hogy a világszerte dúló,és erősödő antiszemitizmustól átvegyük emiatt az antihungarizmus zászlaját,!Kell sok hülye,aki a magyarkodásától nem látja azt a szakadékot,amibe ennek okán hamarabb belelépünk majd,mint sorstalanságunk folytán az eljönne!
Nos,kb.itt van annak a jelentősége,amire Aszter kérem,0-át adott.!Az erőteljes vizualitással tört rám,amikor a Szetnkoronatant misztifikáltál a korona körül,azt egy sámándobot püfölő némber közreműködésével tették!
Na,erre szólt az a bizonyos halgas sámán!Ami miatt meg aktuális,az az,hogy sajna,ebben a nagy gyarmati liberalizmusban megszólalni nem nagyon lehet...mer' hamar mondják az elnyomott millióknak,hogy hallgas sámán!Mert.....

ZorróAszter 2017.10.14. 11:39:33

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Azért nem jelentek meg a szumírok, mert itt vadmagyarok sincsenek.

Viszont a magyar tényleg kiválasztott nép: a németek választottak ki minket a legjövedelmezőbb gyarmatuknak.

Ám "amire Aszter kérem,0-át adott" részletet nem értem. Hacsak 0 alatt nem a :o) jelet értette.

:o)

Xilit 2017.10.14. 16:27:58

@ZorróAszter:

Hát, elég nyilvánvaló, hogy nincs fajtiszta magor, bármennyire is hirdetik a teória hívei, mondván, a mag népe vagyunk, azaz kiválasztottak, ahogy pietnik is említette volt.
Az a némileg figyelemre méltó, hogy amiért a kiválasztottság ürügyén a zsidókat tűzzel vassal irtanák ma is, ez elmélet alapján puszta irigységnek, hiú rivalizálásnak tűnik. Szóval, nem sok köze van Istenhez, az uralkodni és kitűnni vágyó egohoz annál több.
Néha határozott félelemmel gondolok bele, milyen primitív , mennyire barbár az emberiség nagy része.
Mély hála és tisztelet valamennyi kivételnek.

ZorróAszter 2017.10.15. 10:05:32

@Xilit:

Kedves Nyírfa!

Én a magam részéről úgy gondolom, sőt biztos vagyok benne, hogy az antiszemitizmusnak az az oka, hogy a humanizmust véletlenül épp a zsidók találták fel. Ez a humanizmus korlátozza az emberiséget évezredek óta kormányzó pszichopatákat. Akik azt hiszik, hogy a zsidóellenességgel visszafordítható a humanizmus.

De már nem fordítható vissza. A humanizmust a zsidók már elterjesztették. Először a judaizmuson, aztán a kereszténységen és aztán az összes modern humanista irányzaton keresztül beleértve még Marxot is.

Magyar:
A szónak nincs köze a mag gyökhöz. Mint említém, a magyar beszélő, mesélő embereket jelent. MAD vagy inkább MOD - beszél, mond, mesél és az AR - férfi, ember gyök van benne.
És mint mondám, valójában nem szó szerint kell érteni, hogy beszélő, mesélő emberek, hanem annak a némileg tautológikus kifejezése, hogy "MI azok vagyunk, akiknek a beszédét szóról szóra megértjük" vagyis mi magyarok azok vagyunk, akik magyarul beszélünk és értünk.

ZorróAszter 2017.10.15. 10:11:25

"némileg tautológikus kifejezése"

Ez nem magyar specifikum. Más népeknél is hasonlóan sután definiálják magukat ha megkapargatjuk. A többi népet pedig úgy, hogy akik össze-vissza érthetetlenül hadoválnak, blabla, bar-bar, vagyis ők barbárok, blabla nyelven beszélnek.

Xilit 2017.10.15. 14:42:36

@ZorróAszter:

A mesélő ember hírnök is lehet, akár Isten hírnöke, más népeké, múltbéli történéseké, de jövendölhet is.
Sok minden belefér .
Nem mellesleg, ki tudná megmondani, hogy a mondabeli Magor - kinek neve állítólag a Mag, azaz Magyar elnevezés becézett formája is lehet - létező személy volt-e?

De fura, ahogy a múltunkban bányászkodunk, előjött az a régi, gyermekkori örömérzet, amikor még lelkesen válaszoltam a mi leszel, ha nagy leszel kérdésekre: mi más is , mint régész.
No, majd! :)

Mint fentebb írtam, a zsidóság üldözésében a kiválasztottság hirdetése ürügyként szolgált.

ZorróAszter 2017.10.15. 21:09:19

@Xilit:

Nemtom, nekem a MAG úgy rémlik, nem finnugor gyök, de lehet hogy tévedek, mert csak most spekuláltam ki más emlékeimből. Lehet hogy utána kellene nézni konkrétan.

Az ilyenek vándormotívumok. A történetet felhasználta sok nép, aztán aki közülük fennmaradt, arról azt hiszik, az ő története.

A Midász király fülei sztori a Koránban Nagy Sándorral szerepel szamárfülek helyett szarvakkal. A Salamon király és a két anya sztori megtalálható Ázsia másik végében szintén kb. ugyanabból a korból.
A csodaszarvas sztori engem némileg emlékeztet Szent Hubertusz sztorijára.

Xilit 2017.10.16. 07:14:42

@ZorróAszter:

Talán a Csodaszarvas legendája címet viselő valamely könyvemben olvastam gyerekként sumer meséket, onnan maradt meg Hunor és Magor története. Persze, ennek újból és újból utána kell néznem, ha ez idővel, az eredetünkkel kapcsolatosan merülnek fel kérdések - mint most is.

Ez a történelemblog elég tárgyilagosnak tetszik, a szerző , írása végén utal a magyarok egyik ősének tartott Nimród királyra, kinek fiai Hunor és Magor. Tehát, a mezopotámiai sumer ág , indiai gyökerekkel az arab félszigetről indul - a Biblia szerint.

tortenelemtanulas.blog.hu/2016/08/22/az_osi_sumerok_es_akkadok_tortenete

Úgy emlékszem, Önnek született nem egy cikke e témában a Nolblogon - vagy talán Osszi írt a magyarok őshazájáról és vándorlási irányairól?

Egy kicsit elkanyarodtunk a devizahitelektől. :)

ZorróAszter 2017.10.16. 10:21:46

Nem baj. Én legalábbis sosem bántam. Volt már ilyen.

Nimród, Hunor, Magor:

Ezek feltehetően szkíta vagy szkítákon keresztül terjedő mese lehetett. A témából is egyértelmű, legfeljebb az a kérdés, hogy miért látszik ellentétes irányban terjedni.

Erre lehet magyarázat az, amit korábban mondtam, hogy a többi nép legendástúl eltűnt, így a többi terjedési irány nyomai eltűntek ezekkel.

Az nem kóser. hogy minden alap nélkül azt mondják, hogy a magyarok Mezopotámiában éltek.

Xilit 2017.10.16. 17:38:52

@ZorróAszter:

Mezopotámiában is. Hiszen éppen ez a lényeg: vagy volt valahol egy eredendő őshaza, a forrás, amelynek sem a pontos helyét, sem kultúráját, sem időbeniségét nem ismerjük , s innen szóródtak szét az őseink a szélrózsa minden irányába, vagy egy olyan nagyobb közösség részeként hoztuk létre a társadalmainkat, amely csoport nyelvi, strukturális emlékei visszaköszönnek a nemzetek kialakulása során.
Őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy ez így érthető, de hátha.....

CsipkeRózsa 2017.10.17. 14:54:05

Tisztelt ZorróAszter,

A témától független, ez biztosan érdekelni fogja:

hvg.hu/tudomany/20171016_ligo_virgo_felfedezes_bejelentes_csillagaszat?s=hk

ZorróAszter 2017.10.17. 19:23:05

@CsipkeRózsa:

Igen. Köszi szépen. Teljesen elkerült ez a hír.

Nemrég vitatkoztam valahol hogy lesz még vita róla, hogy az a bizonyos észlelés az valóban az volt-e mint amit mondanak.

Szerintem ez valószínűségszámítási kérdés. Tehát a 20. észlelés után mondhatjuk majd, hogy ez a detektor működik, mert annak a valószínűsége, hogy 20 ilyen jelenséget véletlenül mutasson velük egyező időben, annak a valószínűsége mondjuk 10 a mínusz 30-on.

Én továbbra is kíváncsi lennék arra a nyers detektált ábrára, amivel mindezt kimutatták. Azt hiszem azóta se mutatta meg senki.

ZorróAszter 2017.10.17. 19:31:36

@Xilit:

Tetszik tudni én elfogadom a bizonyítékokat a finnugor eredetre hiteleseknek és döntőknek.

Akkor pedig csak arról lehet szó, hogy Mezopotámia délről volt szomszédja a szkítáknak, vagyis az kaukázusi, árja népeknek, az ómagyarok meg valahol északon. Így a zsidók megkapták tőlük a legenda valamelyik formáját északról valamelyik szkíta néptől, mi meg ennek a távoli rokonától valahonnan délről. (Szkítia csaknem akkora volt mint nyugat-Európa.)

Aztán a két szkíta nép nyomtalanul eltűnt a mesével együtt, mi meg gyanakodni kezdünk a sumerokra.
Pedig van egyszerűbb magyarázat is.

Xilit 2017.10.18. 19:48:25

@ZorróAszter:

Energia nem vész el, csak átalakul. A valaha volt népek is megvannak, csak asszimilálódtak. Gondolom, olyan fajta kihalás, mint ami a dinókkal történt, az emberei faj történetében nem fordult elő. Nemrégiben olvastam egyébként , hogy a dinók mai utódai a teknősök, tehát esetükben sem kihalásról, hanem csak átalakulásról van szó. Igaz, az elég jelentős. De hát mindennek megvan a maga oka, ezt felderíteni igazán izgalmas.

ZorróAszter 2017.10.19. 08:28:31

@Xilit:

Sajnos van valódi kihalás is. Valamikor 1985 körül halt meg az utolsó cornwalli asszony, akinek a cornwalli volt az anyanyelve. És mondjuk a hanti és mansi nyelvnek is egyre kevesebb az anyanyelvként beszélőinek a száma. De kétségtelen, hogy ez sokkal kevésbé tragikus kihalás, mint a népirtás vagy tömegkatasztrófa.

Én úgy hallottam, hogy a dinoszauruszok közvetlen utódai nem a hüllők, teknősök, stb. hanem a madarak.

ZorróAszter 2017.10.27. 10:10:43

Egy érdekes video hír az ATV-ről:

Bírók: Érvényessé kell nyilvánítani a devizahiteles szerződéseket

www.atv.hu/videok/video-20170204-devizahiteles-ugy-ervenyesse-kell-nyilvanitani-a-szerzodeseket

Itt már minden és mindenki a gyarmattartóink zsebében van.

Xilit 2017.11.16. 13:37:37

Meghallgattam. Ez most miért a gyarmattartókról szól, miért nem a fájdalmas magyar jellemtelenségről?

ZorróAszter 2017.11.16. 13:43:05

@Xilit:

Nem csak a gyarmattartóinkról szól hanem a fájdalmas magyar jellemtelenségről is.

Ami pénzért elárulja a saját hazáját, a saját népét.
süti beállítások módosítása